ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΣΧΑΣ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ: ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΣΑΣ «ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ»

    Κοινοποίηση:
    τραμπ - πουτιν- μητσοακησ

    Η γνωστή στη Ρωσία σχολιαστής, Ιρίνα Άλξνις, υποστηρίζει ότι η Αθήνα θα μπορούσε να βρεθεί προ εκπλήξεως, περιμένοντας μάταια αμερικανική υποστήριξη, τη στιγμή που η Άγκυρα επιδεικνύει συχνά απείθεια έναντι της Ουάσιγκτον και διεκδικεί μεγαλύτερο ρόλο και επιρροή στην περιοχή
    Την προφανή δυσαρέσκεια της ρωσικής διπλωματίας για ελληνικές επιλογές στην εξωτερική πολιτική της χώρας τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως αντανακλά ανάλυση στο κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι, που αναφέρεται στο ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας και φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ελλάδα εναντίον Τουρκίας: Η Ουάσιγκτον θα βοηθήσει άραγε την Αθήνα;».

    Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η Ελλάδα επέλεξε τα τελευταία χρόνια να αλλάξει την «ειδική θέση» της, σύμφωνα με την οποία, η συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ συμπληρωνόταν από παραδοσιακά καλές σχέσεις με τη Ρωσία, που θυσιάστηκαν στο όνομα μιας «σκληρής φιλοαμερικανικής τροχιάς». Μάλιστα, γίνεται αναφορά στη διπλωματική κρίση με τη Ρωσία, όταν με απόφαση του τότε υπουργού Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, απελάθηκαν από την Ελλάδα για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο Ρώσοι διπλωμάτες και χαρακτηρίζεται «περίεργη» η επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να ποντάρει, χωρίς εναλλακτικές, «σε έναν ηγεμόνα (σ.σ. ΗΠΑ), ο οποίος φανερά αποδυναμώνεται σε μια περίοδο μεγάλης κλίμακας αλλαγών παγκοσμίως».

    Η επιλογή αυτή, ενόψει μάλιστα μιας πιθανής σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας, εκτιμάται ότι μπορεί «να αποδειχθεί ριψοκίνδυνη και εν δυνάμει αποτυχημένη, πολύ περισσότερο από τον κρατικό τυχοδιωκτισμό του Ερντογάν».

    Η γνωστή στη Ρωσία σχολιαστής, Ιρίνα Άλξνις, υποστηρίζει ότι η Αθήνα θα μπορούσε να βρεθεί προ εκπλήξεως, περιμένοντας μάταια αμερικανική υποστήριξη, τη στιγμή που η Άγκυρα επιδεικνύει συχνά απείθεια έναντι της Ουάσιγκτον και διεκδικεί μεγαλύτερο ρόλο και επιρροή στην περιοχή, ενώ οι ΗΠΑ έχουν να επιλύσουν ταυτόχρονα πολλά προβλήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής και το ελληνοτουρκικό είναι ζήτημα «εξαιρετικά άβολο» για την αμερικανική διπλωματία και το ΝΑΤΟ, η συμβίωση στο οποίο κάθε άλλο παρά βοήθησε στην Κύπρο το 1974.

    Η Ιρίνα Άλξνις υπενθυμίζει, επίσης, ότι ούτε όλες οι «τυχοδιωκτικές» φιλοδοξίες Τουρκίας και Ερντογάν εξελίσσονται πάντοτε, όπως σχεδιάζει και επικαλείται το παράδειγμα της Β. Συρίας, όπου ο Τούρκος ηγέτης υποχρεώθηκε να περιορίσει πολύ τις ορέξεις του και να συμβιβαστεί με την επέκταση των δυνάμεων Άσαντ εις βάρος του τουρκικού στρατού λόγω της επιμονής του Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Το εν λόγω άρθρο έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ελληνική διπλωματία και την εικόνα της Ελλάδας σε μια παραδοσιακά φιλική χώρα, όπως η Ρωσία, η οποία δυστυχώς έχει αφεθεί να συνομιλεί σχεδόν αποκλειστικά με την τουρκική ηγεσία και να εισπράττει διαρκώς «πόρτα» από ελληνικής πλευράς σε κάθε αίτημά της, ακόμη και μετά την υποτιθέμενη «υπέρβαση» της κρίσης του 2018 (απέλαση Mr Bitcoin, αναγνώριση «αυτοκέφαλου» Ουκρανίας κ.ο.κ.).

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. Μίλησαν και οι Ρώσοι μεθύστακες!!!Ολόκληρο μαχητικό τους έριξαν οι μισθοφόροι του Σουλτάνου και έσφαξαν τον πιλότο σε live μετάδοση.Και για “τιμωρία” ο Πούτιν τους πούλησε τους S-400 και θα φτιάξει στους Τουρκαλάδες μέχρι και εργαστάσια πυρηνικής ενέργειας.Οι Ρωσοί θέλουν απλά να κάνουν μπίζνες και να πουλάνε όπλα και σε εμάς και στον Σουλτάνο.Πραγματικά δεν πρέπει να υπάρχουν πιο κωλοτούμπες απο τους Ρώσους που για τα λεφτά βγάζουν στο κλαρί ακόμη και την γυναίκα τους η την κόρη τους.Σωστά τα λέει ο άλλος στο τέλος ΜΟΝΟ τους Αμερικανούς δεν έχει τολμήσει να χτυπήσει ο Ταγίπ γιατί στην πραγματικότητα τους τρέμει!!!Να πούμε και αυτό:Το 1992 το αεροπλανοφόρο Σαρατόγκα των ΗΠΑ χτύπησε κατά “λάθος” το Τουρκαλάδικο πολεμικό πλοίο Μουαβενέτ.Σκοτώνοντας 5-6 Τουρκαλάδες και τραυματίζοντας άλλους τόσους και φυσικά οι Τουρκαλάδες έβγαλαν τον ΣΚΑΣΜΟ!!!

      1. Στο κλαρί βγάζουν την ψήφο τους οι Έλληνες
        προδότες ψηφοφόροι για μια μικρή θέση κάτω από τον ήλιο.Ομως επειδή ο συνωστιμ
        ος είναι μεγάλος ο ήλιος δε μπορεί να τους
        φωτίσει και πεθαίνουν αργά μέσ’ το μισοσκο
        τάφο συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους!

    2. Μια χαρά τα λέει η Ρωσσία.
      Το τι πούλημα έχουμε φάει από τους Αμερικανούς δε λέγεται.
      ΚΥΠΡΟΣ 1974
      ΙΜΙΑ 1996
      ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ 2019
      Α.Ο.Ζ 2020
      Οι Ρώσσοι έχουν προτείνει στην Ελλάδα ενεργειακή – αμυντική συνεργασία από το 2008 προσφέροντας
      μαχητικά αεροπλάνα και S-400, πρόσφατα το 2015 ξανά πρότειναν αλλά εμείς απορρίψαμε.
      Ας κοιτούσαμε το συμφέρον μας αντί να τους κατηγορούμε.

      1. Ενώ το ξανθό γένος πάντα διπλα μας κι ας το περιμένουμε πριν από το 1821….. ναρθει….. να μας ελευθερώσει …… «ο μοσκοβος» …

      2. Ποιο συμφέρον άρχοντα; Νομίζεις ότι μας αγαπάνε οι Ρώσοι, μια ζωή ανθελληνα ήταν και αυτοί,και επί τσάρου και με τον κομμουνισμό,τα κοιτάσματα μας θέλουν και αυτοί και βάσεις για την Μεσόγειο.ασε τώρα την προπαγάνδα των ανθελληνων κα γκε μπεδων

    3. ΙΣΩΣ & ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΣΑΝ ΜΟΣΧΑ , ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΝΕΤΑΙ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ , ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΑΙ ΕΝΥΣΧΥΕΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΑΣ
      ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΝ , ΑΛΛΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ & ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ …!

      1. Εισαι λάθος 100% Η Ρωσία έχει τις θέσεις που έχει γιατι ποτέ η Ελλάδα δεν δέχτηκε οποιαδήποτε πρόταση συνεργασία μαζί της.

    4. Ναι όπως πουλατε εσεις στους Τουρκους εξοπλισμο και του φτιαχνετε πυρηνικα εργοστασια ρε αχρηστα τομαρια μπεκρήδες κρυφοκομμουνιστες ρωσοι μια ζωη ανθέλληνες.

    5. Με τις εκλογές στις ΗΠΑ πόλεμος πρίν το Νοέμβριο δεν θα γίνει. Γιατί υπάρχουν 3 εκατομμύρια Έλληνες ομογενείς. Και αν πάρει ο Τραμπ τη μεριά της Τουρκίας θα χάσει τις εκλογές. Αν γίνει πριν τον Νοέμβριο η ΗΠΑ θα πάρουν γι’αυτό το λόγο τη μεριά τις Ελλάδας. Μετά το Νοέμβριο βλέπουμε. Αυτά μπορεί να είπε ο Τραμπ στην Τουρκία. Πριν το Νοέμβριο ξεχαστετο.

      1. 3 εκατομύρια σε πληθυσμό συνολικά 330. Αντε γεια.

    6. Αχχχχχχχχχ………..η Ελλάδα στενάζει! Στις καφετέριες και στις αναλύσεις !!!Τεμπεληδες, κουτοπόνηροι και πουλημένοι….. για μια θέση στην αραχτη και στην αρπαχτή….δηλαδη στο Δημισιο! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ….Η σημερινή μας κατάντια δεν προέκυψε από τις σπουδαίες δράσεις αξιών πρωθυπουργών ούτε ενός πανάξιου λαού…Αχχχχχχχχχχχχ…….

    7. Ναι ενώ η Ρωσία θέλει το καλό μας…. Για αυτό εξοπλίζει αυτόν που θέλει να μας επιτεθεί…. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

      1. Όποιος πλήρωνει αυτός εξοπλίζεται.
        Πόλεμος Ελλάδας Τουρκίας δε πρόκειται
        να γίνει ποτέ γιατί και οι δυο είναι χώρες του
        ΝΑΤΟ.

    8. Και την Ρωσία τι την κόφτει ? Τους ειδαμε και αυτους .Παιχνιδια διπλωματιας και ψυχρου πολεμου . Αν τους κόφτει για την Ελλάδα που δεν τους κόφτει να μπλοκάρουν τα συστηματα στους s 400 , τα υπολοιπα ειναι μπουρδες χωρις νοημα .

    9. τοσα χρονια η ΗΠΑ πουλαει την χωρα μας για νεο το λενε? αλλα τοσο μ@κ@κες ειμαστε που συνεχιζουμε και τους προσκυναμε. οτι πουνε αυτοι εμεις ειμαστε τα κουρδιστα ανθρωπακια ( οι ηγεσιες μας οχι εμεις αλλα το φταιξιμο το δικο μας ειναι οτι συνεχεια τους ιδιους προδοτες ψηφιζουμε) καλα να παθουμε οτι παθουμε για κατι διορισμους τα μοσχαρια ψηφιζουν τους προδοτες της χωρας

    10. ΚΟΥΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΟΤΑΤΗ ΑΠΟΧΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΡΑΚΤΩΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΠΑΙΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΩΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΗΣΗΣ,
      ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ,
      ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.
      ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
      ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ? ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ? ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΛΕΣΧΕΣ? ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΤΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ? ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΛΗΔΑΤΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΑΣ.
      ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΝΑΖΙΣΤΡΙΑΣ ΜΕΡΚΕΛ? ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΛΗ ΤΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑΣ ΣΑΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ? ΓΙΑΤΙ?
      ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΕΡΩΤΩΝΤΑΙ. ΓΙΑΤΙ?

      1. Γιατί δεν ειναι Ελληνες. Και ως μη Ελληνες, μισούν την Ελλαδα και θελουν να την δουν καταστραμενη. Τοσο απλό.

      2. Ο Ρώσος θα σε προστατέψει ; Ρώσικο αεροπλάνο έριξε ο τούρκος, σκότωσε και το Ρώσο πρέσβη σε ζωντανή μετάδοση και μετά αγόρασε αντιαεροπορικά από το Ρώσο ! Αν περιμένεις στήριξη από το Ρώσικο κοτόπουλο, άστο καλύτερα…
        Άκουσες ΠΟΤΕ να χτυπήσει ο τούρκος κάτι Αμερικάνικο ; Μόνο αυτούς φοβάται ο ερντογάν, τους Ρώσους τους έχει για πιόνια.

    11. Σιγά τα νέα. Εδώ οι εγχώριοι πολιτικοί συνεχώς μας πουλάνε.

    Comments are closed.