ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΤΑΣΗ – ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ – ΤΟ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΣΤΑ 150 ΜΕΤΡΑ

    Κοινοποίηση:
    _JCS0031

    Κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος J-11, οπλισμένο με τέσσερις πυραύλους αέρος-αέρος, αναχαίτισε ένα P-8A Poseidon του αμερικανικού Ναυτικού προσεγγίζοντας σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από το φτερό του αμερικανικού αεροσκάφους πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

    Το περιστατικό έγινε εχθές Παρασκευή στα βόρεια των νησιών Paracel σε αμφισβητούμενη περιοχή και δεν θεωρείται ότι έγινε τυχαία καθώς είχαν προηγηθεί δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο Τ.Μπάιντεν και τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν με τις οποίες απέρριπταν το κινεζικό σχέδιο ειρήνευσης και ουσιαστικά κατέτασσαν την Κίνα ως «φιλική και υποστηρικτική για την Ρωσία χώρα».

    Σύμφωνα με το CNN o κινεζικός επίγειος σταθμός προειδοποίησε το πλήρωμα του αμερικανικού πολεμικού αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας με μήνυμα στον ασύρματο, το οποίο έλεγε: «Μην πλησιάζετε άλλο, αλλιώς θα υποστείτε τις συνέπειες με δική σας την πλήρη ευθύνη!».

    Το αεροσκάφος εναέριας επιτήρησης του αμερικανικού Ναυτικού πετούσε στα 21.500 πόδια πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, 30 μίλια από τα αμφισβητούμενα νησιά Paracel, μια ομάδα περίπου 130 μικρών ατόλων, οι μεγαλύτερες από τις οποίες φιλοξενούν κινεζικές στρατιωτικές βάσεις.

    Σε λίγα λεπτά, ένα κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος οπλισμένο με πυραύλους αέρος-αέρος αναχαιτίζει το αμερικανικό αεροπλάνο, σε απόσταση μόλις 500 ποδιών από το ένα του φτερό.

    Το κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος ήταν τόσο κοντά που το πλήρωμα μπορούσε να δει τους πιλότους να γυρίζουν τα κεφάλια τους για να τους κοιτάξουν – και μπορούσε να διακρίνει το κόκκινο αστέρι στα πτερύγια της ουράς και τους πυραύλους με τους οποίους ήταν οπλισμένο.

    Ο υπολοχαγός Nikki Slaughter, ο πιλότος του αμερικανικού αεροπλάνου, χαιρετίζει το διθέσιο, δικινητήριο αεροσκάφος PLA.

    «Μαχητικό αεροσκάφος της PLA, αυτό είναι το P-8A του Ναυτικού των ΗΠΑ… Σας έχω από την αριστερή μου πτέρυγα και σκοπεύω να προχωρήσω προς τα δυτικά. Σας ζητώ να κάνετε το πέρα».

    Δεν υπάρχει απάντηση από το κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο συνόδευσε το αμερικανικό αεροπλάνο για 15 λεπτά πριν απομακρυνθεί.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. Φυσικά και ΔΕΝ είναι μαχητικό! Όπως λάθος λέει το άρθρο. Το P-8A Poseidon είναι αεροσκάφος κυρίως για ανθυποβρυχιακο πόλεμο και για θαλάσσια επιτήρηση/διάσωση.

    2. Πούτιν – Αμερικλανοι .Ευρώπη .Καναδάς .Αγγλία .Αυστραλία 3-0

      1. Που το είδες το 3-0 στον ύπνο σου? Εδώ ο κοντός πρώην Καγκεμπιτης δεν μπορεί να κάνει καλά του Ουκρανους! Και θα κάνει καλά όλους αυτούς που λες? Χαχαχαχα γελάσαμε πάλι.

        1. εσυ γελας γιατι βλεπεις την μαλακοφατσα σου στον καθρεπτη….ο τακουνατος απο ολους παιρνει οπλα και οι ρωσοι τον πηραν φαλάγγι,,,,,εσυ ρε πουστρα γιατι δεν εισαι στο μετωπο να πολεμησεις τους ρωσους αφου ο αρχηγος σου ειπε πως εχουμε πολεμο με τους ρωσους….να σε γδαρουν ζωντανο οι wagner και να πουμε ενα αρχιδι λιγοτερο….

    3. Που να τολμήσουν οι Νυχτεριδοφαγοι Κινέζοι κομμουνιστες και ο νέος Μάο και κόκκινος δικτάτορας Σι Τζινπινγκ. Να ρίξουν αεροπλάνο του πανίσχυρου US NAVY. Την στιγμή που μιλάμε το θρυλικό υπεροπλο αεροπλανοφορο US NIMITZ πλέει περήφανα κοντά στην Ταϊβάν! Και σίγουρα τα άθλια κουμμουνια τα έχουν κάνει πάνω τους. Χαχαχαχαχα

    4. Το θεατρο της Δευτερας.Και ολοι εσεις ταυτιζεσται με τους πρωταγονιστες

    5. ΡΕ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΡΙΞΕ ΝΤΟΝΓΚΦΕΝΓΚ-41

    6. αληταραδες αμερικλανοι..
      θα αρεσε στους αμερικλανους εαν πεταγαν μαχητικα της Ρωσιας της Κινας, του Ιραν κοντα στα συνορα τους ??
      και ενοειται αυτες οι τρεις χωρες δεν το εχουν κανει.
      εαν κανω λαθος ασ μας πει ποτε πεταξαν οι χωρες αυτες μαχητικα πανω απο το αμερικα.
      ενω οι αμερικλανοι το εχουν ξανακανει αυτο, δεν ειναι η πρωτη φορα.
      επισης υπαρχει αεροπλανοφορο στην θαλασσια περιοχη της Κινας επι μονιμου βασεως..

      1. Και οι αληταραδες Κινέζοι Νυχτεριδοφαγοι και οι αληταραδες Ρώσοι μεθυστακες τα ίδια κάνουν! Αλλά όχι στους Αμερικανούς που φυσικά δεν τους παίρνει. Οι Νυχτεριδοφαγοι κομμουνιστες συνέχεια παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν και της Ιαπωνίας. Και κι αλκοολικοι τον εναέριο χώρο της Φινλανδίας της Σουηδίας και της Νορβηγίας.

        1. οι αλλοι το κανουν απο τη μια μερια του πλανητη στην αλλη

    7. Έπρεπε να ήταν ο Τομ Κρουζ εκεί. Τότε να βλέπατε ποιος θα εκαμνε πίσω….χάχα

      1. Οι άθλιοι Νυχτεριδοφαγοι κομμουνιστες που συνέχεια πετάνε παράνομα πάνω απο Ταϊβάν και Ιαπωνία. Δεν το πάνε φιρί-φιρί η ιδέα σου είναι.

        1. Οι νυχτεριδοφαγοι συμφωνώ πετάνε πάνω απο Ταϊβάν και Ιαπωνία ας αντιδράσουν τι δουλειά έχουν εκει οι αμεικανοκλανοι γιατί εισαι τόσο αμερικανοφιλος μακακας οταν οι γιοί τανας Αμερικάνοι μας έχουν κοψει το Αιγαίο και έχουν χαρίσει και τα Ίμια στους Τούρκους και εσύ είσαι ένας απ’ αυτούς που είπαν και ευχαριστώ πόσο μακακας προδότης είσαι!!! Την Σερβία τι κάνανε ρε μακακα προδότη οι Αμερικάνοι αντε ρε παλιο τρολ τσιμπουκοεισπρακτη!!!

          1. Καταρχην εσύ είσαι προδότης μωρή χαμουρα! Ξέχνας που οι Σοβιετικοι/Ρώσοι μεθυστακες μαζί με το σφαγεα Στάλιν. Είχαν βάλει τοις εδώ Ρωσολαγνους Σταλινοφασιστες να σφάζουν κόσμο και να καίνε ολόκληρες πόλεις και χωριά το 46′-49′. Και φυσικά όλα αυτοί οι κουκουεδες Ρωσοδουλοι κατσαπλιαδες πολεμούσαν να δώσουν την Μακεδονία στους Βουλγαρους και στον Τίτο. Στο τσακ την γλυτώσαμε να μην γίνουμε δεύτερη Αλβανία και Σοβιετια! Ευτυχώς δηλαδή που οι Αμερικάνοι τους έκαναν ψητούς στα κάρβουνα με τις Napalm! Επίσης ρε βλακα αν δεν ήταν οι Αμερικάνοι τώρα ούτε το μισό Αιγαίο δεν θα είχαμε που φωνάζεις και οι Τουρκαλαδες θα έκαναν παρέλαση στο Σύνταγμα! Όσο για τα Ίμια έχεις δει κανένα Τούρκο πάνω στην βραχονησίδα? Φυσικά δεν υπάρχει ούτε ένας τι να πάει να κάνει εκεί άλλωστε. Αντε μωρή Κινεζορωσοδουλη πουστρ@ διάβασε λίγο στρατιωτική ιστορία όπως κάνω εγώ και μετά έλα να μας πεις τις βλακειες σου.

      1. O Πούτιν ότι μπορούσε να κάνει τόκανε.Κατάλαβε ότι δεν μπορεί παραπάνω και ότι έχει μπλέξει ηληθίως και ψάχνει βοήθεια, την οποία δεν πρόκειται να πάρει ποτέ. Θα πάρει τόση βοήθεια όση έδωσε αυτός στην Σερβία, την Αρμενία, την Κύπρο…..

    8. Οι Αμερικάνοι τι κάνουν εκεί δίπλα στην Κίνα; Έχουν σύνορα;

      1. μαλλον νομιζαν οτι ειναι προεκταση της καλιφορνια

    Comments are closed.