ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

    Κοινοποίηση:
    mitsotakis-tsiodras-emvolio

    Τον Ιούνιο του 2021 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κλήθηκε να τοποθετηθεί ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών κατά του Covid-19. Κατά συνέπεια, κλήθηκε να πάρει θέση για τη νομιμότητα της διάκρισης μεταξύ εμβολιασμένων και μη πολιτών στην ΕΕ, αλλά και την εφαρμογή μέτρων τα οποία στην πράξη αποτελούν διάκριση μεταξύ ομάδων πολιτών.

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν ξεκάθαρο: Απαγορεύεται πάσης φύσεως διάκριση μεταξύ πολιτών. Δεν νομιμοποιούνται διακρίσεις μεταξύ εμβολιασμένων κατά του Covid-19 και μη εμβολιασμένων. Δεν νοείται λήψη μέτρων -ειδικών, οριζόντιων, μερικών ή συλλογικών- κατά των μη εμβολιασθέντων πολιτών. Ο εμβολιασμός αποτελεί ιατρική πράξη και ως εκ τούτου είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να τον δεχτεί ή να τον απορρίψει.

    Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι απόλυτα δεσμευτική και κάθε παραβίασή της δίνει δικαίωμα στους Ευρωπαίους πολίτες να προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Εκεί όπου κάθε απόφαση ή ενέργεια εθνικής κυβέρνησης θα χαρακτηριστεί ως έκνομη και η αντίστοιχη εθνική αρχή θα κληθεί να ανατρέψει τις δικαστικές ή διοικητικές αποφάσεις της επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

    Διαβάστε τις παραγράφους 36, 37 και 38 της συγκεκριμένης απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπως δημοσιεύτηκαν στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 15 Ιουνίου:

    (36) Είναι αναγκαίο να αποτρέπονται οι διακρίσεις, άμεσες ή έμμεσες, σε βάρος των προσώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί, για παράδειγμα για ιατρικούς λόγους, επειδή δεν ανήκουν στην ομάδα-στόχο για την οποία χορηγείται ή επιτρέπεται επί του παρόντος το εμβόλιο κατά του COVID-19, όπως τα παιδιά, ή επειδή δεν είχαν ακόμη τη δυνατότητα να εμβολιαστούν ή επέλεξαν να μην το πράξουν. Κατά συνέπεια, η κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή η κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού που αναφέρει εμβόλιο κατά του COVID-19, δεν θα πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας ή για τη χρήση διασυνοριακών υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών, για παράδειγμα υπηρεσιών αεροπορικής ή σιδηροδρομικής μεταφοράς ή μεταφοράς με λεωφορείο ή πορθμείο ή με οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο. Επιπλέον ο παρών κανονισμός δεν μπορεί να ερμηνευθεί υπό την έννοια ότι θεσπίζει δικαίωμα ή υποχρέωση εμβολιασμού.

    (37) Πολλά κράτη μέλη απαιτούν από τα πρόσωπα που ταξιδεύουν προς την επικράτειά τους να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο για τον SARS-CoV-2 πριν ή μετά την άφιξή τους. Στην αρχή της πανδημίας, τα κράτη μέλη βασίζονταν συνήθως στον διαγνωστικό έλεγχο της αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης με αντίστροφη μεταγραφή (RT-PCR), έναν έλεγχο ενίσχυσης νουκλεϊκών οξέων (NAAT) για τη διάγνωση του COVID-19 που θεωρείται από τον ΠΟΥ και το ECDC ως η πιο αξιόπιστη μεθοδολογία διαγνωστικού ελέγχου για τον εντοπισμό κρουσμάτων και επαφών. Στην πορεία της πανδημίας, έχει καταστεί διαθέσιμη μια νέα γενιά ταχύτερων και φθηνότερων διαγνωστικών ελέγχων στην αγορά της Ένωσης, οι αποκαλούμενοι ταχείς έλεγχοι αντιγόνων, που ανιχνεύουν την παρουσία ιικών πρωτεϊνών (αντιγόνων) με σκοπό την ανίχνευση εν εξελίξει λοίμωξης από τον SARS-CoV-2. Η σύσταση (ΕΕ) 2020/1743 της Επιτροπής (12) καθορίζει κατευθυντήριες γραμμές για τα κράτη μέλη όσον αφορά τη χρήση τέτοιων ταχέων ελέγχων αντιγόνων.

    (38) Η σύσταση του Συμβουλίου της 21ης Ιανουαρίου 2021 (13) ορίζει κοινό πλαίσιο για τη χρήση και την επικύρωση ταχέων διαγνωστικών ελέγχων αντιγόνων και την αμοιβαία αναγνώριση αποτελεσμάτων διαγνωστικών ελέγχων του COVID-19 στην Ένωση και προβλέπει την κατάρτιση κοινού καταλόγου ταχέων διαγνωστικών ελέγχων αντιγόνων για τον COVID-19. Στη βάση της εν λόγω σύστασης, η Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας συμφώνησε, στις 18 Φεβρουαρίου 2021, σε κοινό κατάλογο ταχέων διαγνωστικών ελέγχων αντιγόνων για τον COVID-19, σε μια δέσμη ταχέων διαγνωστικών ελέγχων αντιγόνων τα αποτελέσματα των οποίων θα αναγνωρίζονται αμοιβαία από τα κράτη μέλη και σε ένα κοινό τυποποιημένο σύνολο δεδομένων που πρέπει να περιλαμβάνεται στα πιστοποιητικά διαγνωστικού ελέγχου για COVID-19.

    Στον αντίποδα της παραπάνω απόφασης, η ελληνική κυβέρνηση με τις αποφάσεις της και τις νομοθετικές ρυθμίσεις της καταπατά τις ευρωπαϊκές αποφάσεις οι οποίες βασίζονται με τη σειρά τους στο κοινοτικό κεκτημένο. Ποιες είναι, αυτές οι κυβερνητικές ενέργειες:

    Υπαίθριοι χώροι διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους

    Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο και έχει ισχύ έως τις 26/7 προβλέπει αλλαγές στη λειτουργία των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης, δηλαδή στα μπουζούκια και στα κλαμπ. Αυτά θα λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, με χωρητικότητα 85% και με θέσεις μόνο για καθήμενους.

    Παράλληλα, από σήμερα έως τις 31 Αυγούστου, οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, δηλαδή τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα κ.λπ. θα λειτουργούν ως χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους και θα μπορούν να συμπληρώνουν το 85% της χωρητικότητάς τους.

    Στην εστίαση, όπου οι εσωτερικοί χώροι θα λειτουργούν αποκλειστικά ως αμιγείς, η ΚΥΑ προβλέπει έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Αυτό σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι της επιχείρησης θα ελέγχουν ταυτότητα ή διαβατήριο εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

    Οι ανήλικοι μπορούν να μπαίνουν στα κέντρα εστίασης και διασκέδασης μόνο με self test και δήλωση γονέα στους αμιγείς χώρους.

    Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες στα γήπεδα

    Πρόσβαση σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα θα έχουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει. Τα γήπεδα θα μπορούν να λειτουργούν με πληρότητα 80% με ανώτατο όριο τους 25.000 θεατές για τα ανοιχτά γήπεδα και τους 8.000 θεατές για τα κλειστά. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν με αρνητικό self test και δήλωση των γονέων τους και μόνο έως το 5% της προβλεπόμενης χωρητικότητας.

    Εκπτώσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς για εμβολιασμένους

    Κίνητρα για τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

    Ο υπουργός είπε ότι το σχέδιο είναι τα κίνητρα να δοθούν σε μορφή εκπτώσεων για τους τακτικούς χρήστες των ΜΜΜ. «Τα 2/3 των επιβατών έχουν τις μηνιαίες ή τριμηνιαίες κάρτες μεταφοράς και σύντομα θα ανακοινώσουμε κάποιο εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους» δήλωσε.

    Παράλληλα σημείωσε ότι είναι απίθανο να αποκλειστούν από τα μέσα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή να υπάρχουν διαφορετικοί συρμοί στο μετρό για τον διαχωρισμό τον πολιτών. «Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όχι να τους αποκλείσουμε» είπε.

    Απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, πειθαρχικά στο Δημόσιο

    Στη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα ορίζονται τα πεδία υποχρεωτικότητας και θα δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη να μαθαίνει ποιοι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι, κάτι που ανοίγει παράθυρο απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

    «Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει τη λειτουργία της επιχείρησης. Αν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δεν δικαιολογείται η απόλυση. Αν δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δικαιολογείται» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξη συμπληρώνοντας ότι «θα γίνουν σίγουρα απολύσεις όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Τα μόνα όπλα μας είναι τα όπλα μας.

    2. Stuttgarter Zeitung Σάββατο 17 Ιουλίου 2021
      Ο αριθμός τών εμβολιασμένων μειώνεται δραματικά στήν Βάδη-Βιρτεμβέργη (11,07 εκατομμύρια κατοίκους) Οί εμβολιασμένοι μέ τό πρώτο εμβόλιο είναι κάτω των 70% στά εκατό.
      11.000 χιλιάδες εμβολιασμένοι καί μέ τά δύ εμβόλια αρρώστησαν από κορωνοιό.2,100 άτομα έπαθαν θρομβώσεις.Περίπου 230 άτομα πέθαναν λόγω τών θρομβώσεων.230 άτομα αρρώστησαν από μυοκαρδίτιδα.Paul Ehrlich ινστιτούτ.
      ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟ
      Τό κράτος μπορεί νά κάνει διαφήμηση καί διαφωτισμό γιά τόν εμβολιασμό.Ομως χωρίς υποχρεωτικό εμβολιασμό ό οποίος δέν εντάσσεται σέ μία ελεύθερη κοινωνία.
      Γιάννης Λάκων

    3. το πιο καλυτερο δικαστήριο ειναι οι κρεμάλες και τα σκοινιά !!!!!!

    4. οι χουντες ξηλωνονται στο δρομο , με τα τσεκουρια. ερχεται
      ο εισαγγελεας ειναι ανυπαρκτος και ξεπουλημενος, αλλιως θα τους ειχε μαζεψει ολους για μεσα.

    5. Στα δικαστήρια να προσφύγουμε; Τώρα σωθήκαμε!

    6. Αγαπητέ Στέφανε,ο φίλοs παραπάνω έχει δίκιο.Για να παs να ζητήσειs μια απλή συμβουλή από δικηγόρο πρέπει να δώσειs περίπου 50 ευρώ.Πωs θα κινηθεί νομικά έναs που μένει άνεργοs λόγω εμβολίου?Aν τα φέρνει δύσκολα βόλτα πωs θα πληρώσει όλα τα έξοδα?

    7. Για φέρτε ένα Δικαστή σαν τον φονιά σαν το ληστή να τους δικάσει. Αρκιντια!!!

    8. Τώρα !!!!κάποιος να τον μαζέψει !! Έχουμε φτύσει αίμα κ ιδρώτα απλά για να επιβιώνουμε με μισθούς( πείνας) και μας απειλεί ότι θα μας τους στερήσει κιόλας ? Δλδ τι εννοεί ,θα πεθάνουμε απο ασιτία Οι δικαστές δεν ακούνε?? Στη τελική αν πραγματικά το ζητούμενο είναι το πιστοποιητικό υγείας των πολιτών, γιατι δεν το κάνουν ποιο πειστικό.Να συμπεριλαμβάνει όλα τα μεταδοτικά νοσήματα και όχι μόνο έναν Ιο ,που απ’ ότι λένε οι””ειδικοί” θα εξελιχθεί σε γρίπη. Αν τελικά θέλουν το καλό μας!

    9. Μόνο με μαζικές προσφυγές μπορεί να γίνει αυτό .Να μπαίνει ένας δικηγόρος και να εκπροσωπεί πολλούς μαζί γιατί ο απλός εργάτης δεν έχει χρήματα. Στην Κύπρο ήδη αυτό γίνεται. Η άλλη εκδοχή είναι να βγεί ο κόσμος στο δρόμο και να ρίξει την κυβέρνηση.

    10. Ποιος μεροκαματιαρη Έλληνας μικρομεσαίος ρε παιδιά θα πάει στα δικαστήρια? Το παράβολο κοστίζει 100 με 150€.μην γελιόμαστε. Και αντε και πήγε σε ποιους στους δικαστικούς τους ξεπουλημενους των στοων που δρουν στο παρασκηνιο της κάθε κυβέρνησης?

    11. Όλος ο ελληνικός λαός να ξηλώσει την χούντα ΝΔ ΑΕ.
      Να ξηλωθεί η χούντα ΝΔ ΑΕ!!!!

    12. Ποιος θα φτάσει στα ευρωπαικά δικαστήρια αγαπητέ Στέφανε?Ο λαός. ο απλός πολίτης είναι άνεργος,και πεινάει ,τον έχουν στην ανεργία και την πείνα,που θα βρεί όλα τα έξοδα για να φτάσει στα ευρωπαικά δικαστήρια? Κατά τα άλλα ενδιαφέρονται για την υγεία μας.

      1. Υπάρχουν πολλοί δικηγόροι που πληρώνονται με ποσοστά επί των αποζημιώσεων. Δε δίνεις μία.
        Ψάξτο λιγάκι.

      2. για την μιζα ενδιαφερονται μονο οχι για την υγεια μας αν τους ενοιαζε αυτο θα εμβολιαζαν πρωτα τα λαθροατομα που κουβαλανε αρρωστιες που ειχαν χαθει και με τους βρωμιαρηδες εσκασαν μυτη παλι αλλα αυτοι δεν κολανε το ειπε και ο ποντικομαμης με τα φαναρια

    Comments are closed.