ΑΓΡΙΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ. “ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ ΜΕ ΑΠΟΒΑΣΗ. ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 1930 ΤΑ 6 ΚΑΙ ΤΑ 10 Ν.Μ; ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ”. ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΑΝΤΙΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    Κοινοποίηση:
    ΔΕΝΔΙΑΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

    Oι δηλώσεις του κ. Δένδια μπροστά στον Τσαβούσογλου, άναψαν για τα καλά τα αίματα. Εκτός κι αν ο τσαμπουκάς που έγινε ήταν προσυννενοημένος.

    Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, έθεσε το ζήτημα του casus belli στο Αιγαίο, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται το διεθνές δίκαιο της θάλασσας καθώς επίσης μίλησε και για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ενώ αναφέρθηκε στη Συνθήκη της Λωζάνης και μίλησε για μουσουλμανική μειονότητα.

    Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου παίρνοντας το λόγο έθεσε θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Απευθυνόμενος στο Νίκο Δένδια ανέφερε προκλητικά: «Πρέπει να αποφασίσετε αν θα συνεχίσουμε αυτό τον καβγά ή αν θα βρούμε λύσεις να συνεχίσουμε το διάλογο και να κρατησουμε ανοιχτούς τους διαύλους».

    Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας πήρε ξανά το λόγο και τόνισε ότι «η θετική ατζέντα σημαίνει αντίληψη της θέσης του άλλου». «Στρατός στα νησιά υπάρχει γιατί απειλούνται από κάπου. Αν δεν υπάρχει αποβατική απειλή ας μας το πουν» τόνισε με νόημα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

    Αναφερόμενος στα θέματα των χωρικών υδάτων αλλά και του εθνικού εναέριου χώρου στα οποία είχε αναφερθεί ο κ. Τσαβούσογλου, ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι αυτό το θέμα υπάρχει από τη δεκαετία του 1930, ωστόσο η Τουρκία το θυμήθηκε τη δεκαετία του 1950.

    Η συνάντηση ξεκίνησε τις 16:30 και ολοκληρώθηκε περίπου 1 ώρα εργότερα. Πραγματοποιήθηκε στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα του Προεδρικού Μεγάρου της Τουρκίας. Στο επίκεντρο βρέθηκαν «οι διμερείς και οι ευρωτουρκικές σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και διεθνή ζητήματα».

    Η διατήρηση διαύλων επικοινωνίας είναι απαραίτητη δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

    Χαιρέτισε την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών και δήλωσε πως συμφώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του πως υπάρχουν τομείς ανάπτυξης της συνεργασίας και συμφωνήσαμε, όπως είπε, να δημιουργήσουμε μια θετική ατζέντα.

    Για τη βελτίωση των σχέσεων όμως είναι απαραίτητη η αποκλιμάκωση και η αποφυγή δηλώσεων που δυναμιτίζουν τις σχέσεις ανέφερε ο κ.Δένδιας και τόνισε πως οι προκλητικές ρητορικές δεν βοηθούν το κλίμα συνεργασίας.

    Η Τουρκία παραβιάζει συνεχώς το διεθνές δίκαιο, είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του και προσέθεσε πως δεν πρέπει να κάνει μαθήματα στην Ελλάδα.

     

    Την κατ’ ιδία συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών διαδέχονται οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

     

    Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση με τον Δένδια, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα μεταβεί αύριο Παρασκευή στα κατεχόμενα, στην Κύπρο, προκειμένου να συναντηθεί με την «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους.

    Στην Κύπρο, αύριο, θα μεταβεί και ο Νίκος Δένδιας, προκειμένου να λάβει μέρος στην τετραμερή σύνοδο υπουργών Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

    Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την παράθεση προς τιμή του, από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δείπνου καταλύσεως της νηστείας «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του ραμαζανιού.

    Τον κ. Δένδια συνοδεύουν στην ‘Αγκυρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνομίλησε επί 45 λεπτά με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία. Η συνάντηση, στην οποία πήρε μέρος και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεκίνησε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00.

    «Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνάντηση που διήρκησε 45 λεπτά ήταν παρών και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου» ανέφερε η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

    Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας ανέβασε στα social media μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ τη συνόδευσε με το ακόλουθο σχόλιο. «Κατά την έναρξη της επίσκεψής μου στην Άγκυρα έγινα δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας R.T.Erdogan – Starting my visit in #Ankara, I was received by Turkish President».

    Η συνάντηση Έρντογάν-Δένδια ζητήθηκε από την τουρκική πλευρά. Το αίτημα έγινε μέσω της διπλωματικής οδού, από τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν, το μεσημέρι της Τετάρτης. Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του Ταγίπ Ερντογάν, αφού προηγουμένως ο Νίκος Δένδιας συζήτησε σχετικά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ας ελπίσουμε να θέλει να κάνει ένα άνοιγμα» για τις προθέσεις του προέδρου της Τουρκίας που ζήτησε να συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια.
    «Είμαστε έτοιμοι για τα καλύτερα και τα χειρότερα»

    Διπλωματική πηγή στην Αθήνα αναγνώρισε την πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν στον Νίκο Δένδια σαν μια συμβολική κίνηση, με την οποία ο πρόεδρος της Τουρκίας θέλει να δείξει διεθνώς την σημασία που αποδίδει στην επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών. Προφανώς όμως η «χειρονομία» του Ταγίπ Ερντογάν δεν θα πρέπει να εκληφθεί σαν αλλαγή στρατηγικής της Άγκυρας. Πολύ περισσότερο που ο ίδιος ο Ερντογάν επανέλαβε την Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να ξεκινήσει έρευνες υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες ζώνες νότια της Κρήτης που περιλαμβάνονται στο τουρκολιβυκό μνημόνιο όπου η Ελλάδα έχει σαφή και απαράγραπτα κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά και την προειδοποίησή του ότι θα στείλει πλοία στην Κύπρο αν θεωρήσει ότι η Τουρκία… αδικείται.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    31 Σχόλια

    1. Για τα μάτια του κόσμου έγινε ο ” καυγάς” . Δεν με πείθει τίποτα.

    2. Μην τρωτε κουτοχορτο μας ριχνουνσταχτη στα ματια Ολα τα εχουν σημφωνησει και ως συνηθως μας κοροιδευουν Συντομα θα το δειτε

    3. Είμαι 39 ετών και πρώτη φορά βλέπω Έλληνα πολιτικό να τα χώνει έτσι στούς Τούρκους μέσα στή χώρα τους και στά ίσια.
      Επιτέλους ακούστηκε η ωμή αλήθεια σε ζωντανή μετάδοση,τους ξεφτίλισε παγκοσμίως.
      Μπράβο, μακάρι να συνεχίσουμε έτσι.

    4. Μην βιάζεστε να δώσετε συγχαρητήρια, μην ξεχνάμε ότι έρχονται εκλογές σε λίγο καιρό κ ο Κούλης έχει σχέδιο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο διάλογο Δένδια με τον Μογγόλο. Τα έχουν συμφωνήσει πάρα πολύ καιρό τώρα. Το ενδεχόμενο να είναι αλήθεια ο διάλογος Δένδια ,θα ήταν μόνο αν ήταν μεθυσμένος και πήρε φόρα. . Θα φανεί ! Διάλογο με τους Τουρκοαλβανους δεν κάνεις. Τέλος

    5. Άντε οπότε γίνουν εκλογές και τις χασει η Νουδου να βγάλουν αρχηγό τον Δένδια που τον αγαπάει κι ο Τσίπρας όπως και τον Μεϊμαράκη….

    6. Καλά λόγια από τόν κ. Δένδια. Ελπίζω να είναι αληθινοί και όχι σανός.

    7. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΕΝΔΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΨΕΥΤΟΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ. ΕΙΣΤΕ ΘΛΙΒΕΡΟΙ.

    8. Πολλες επιφυλαξεις γιαυτες τις δηλωσεις Δενδια!!!! Θεατρο κατα την αποψη μου!!!

    9. Πολύ Fake καταστάσεις! Συνεννοημενα είναι αυτά και απο τις 2 χώρες και αποσκοπούν σε παραπλάνηση..

    10. Άξιος!!! Ένας Έλληνας στο ύψος των περιστάσεων!!! Του εύχομαι μελλοντικός πρωθυπουργός,έχει κύρος,μόρφωση και κυρίως ψυχραιμία.

      1. Κερκυραίος είστε και συνάμα ψηφοφοεος του?

    11. ΣΤΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΠΙΣΤΩΝ…3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ…ΓΑΛΛΙΑ+ΚΑΝΑΔΑΣ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ!

    12. Άλλο ενα θεατρο πατριώτες μου για να ψηφίσουμε πάλι αυτόν που θα μας υποδεικνύουν φυσικά μέσα απο τα πληρωμένα κανάλια,
      Επαγρύπνηση πατριώτες μου και καλή φώτιση να έχουμε…

    13. Ωραίος ο Δένδιας. Και λίγα του είπε του Μογγολου. Ζήτω η Ελλάς.

    14. Κύριε Δένδια, με εξέπληξες ευχάριστα!
      Άντε και καλός πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές!

    15. ΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΘΥΜΆΜΑΙ ΠΌΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΊΠΕ ΑΥΤΆ. ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΙ ΜΊΛΑΓΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΈΠΙΑΝΕ Η ΨΥΧΉ. ΕΣΣΑΙΤΕ ΉΜΑΡ. ΜΠΡΆΒΟ ΚΎΡΙΕ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ

    16. Μην ξεχνατε οτι ο στρατος που λεει το Δενδρο αποτελειται απο παιδια του φτωχοποιημενου λαου. Οι πλουσιοι του συστηματος εχουν βολεψει τα παιδακια τους σε πανεπιστημια η κολλεγια εσωτερικου/εξωτερικου η τα εχουν βαλει σε θεσεις ασφαλειας μακρια απο το μετωπο. Τα παιδια του λαου θα την πληρωσουν πρωτα οταν γινετε πολεμος. Δενδρια σεβασμος στα στρατευμενα παλληκαρια μας

    17. Αλήθεια άμα ξεκινήσει πόλεμος με την Τουρκία, πριν την μάχη θα κάνουμε τέστ Κορονωιου θέλουμε αποδείξεις ότι θα κάνουν και οι Τούρκοι πριν τη μάχη…

    18. Υπόγραψε το μνημόνιο μην σας πιάνει το κάτι αυτό της αισιοδοξίας έρχονται πολύ δύσκολα χρόνια..τα λέγαμε χρόνια ξαφνικά ήρθε ο Δένδιας να μας φυλάξει από τους Τούρκους….ψύξη θέρμανση μετανάστες

    19. Κακοστημένο σόου αφού πρώτα γλύψαν και τα πιάτα στο ΙΦΤΑΡ. Το θέμα είναι ο Μιζοτάκης ήταν ενήμερος ή ο Δένδιας στήνει μπατριωτικά σόου πίσω απ΄την πλάτη του; Κούλα πήγαινε Μπίλντεμπεργκ για “επίκυψη” γιατί βλέπω να δίνουν το δαχτυλίδι σε άλλον οι κατρουλήδες γέροι της λέσχης…

    20. μπραβο στον Δενδια

      πρωτη φορα βλεπω υπουργο εξωτερικών να τσαντιζει τον ομολογό του και να τον φέρνει σε δυσκολη θέση, σε εμφανή αμηχανία και απολογούμενο στην ιδια του τη χώρα.

    21. Οφείλουμε να παραδεχτούμε σήμερα το Δένδια.Τα είπε καλά στο Μογγόλο .Μπράβο του!!!

    22. Επί Σαμαρά ανύπαρκτος, τώρα βρήκε πόστο που του ταιριάζει.

    23. Δεν ξέρω τι είπαν, όμως η γλώσσα του σώματος είναι αμείλικτη. Ευχαριστημένοι οι Τούρκοι, υποταγμένος ο δικός μας. Το κορμί του κ. Δένδια πάντα γέρνει προς τους συνομιλητές του φανερώνοντας υποταγή, το σώμα του χαλαρό και μετά βίας στέκεται όρθιο, η εικόνα θυμίζει κατάδικο στον τοίχο του εκτελεστικού αποσπάσματος. Οι ανοικτές παλάμες δείχνουν κάποιον που χαρίζει ειλικρινώς αυτό που ανήκει στον ελληνικό λαό, σε αντίθεση με τους Τούρκους που οι παλάμες είναι προς το σώμα τους σφιγμένες λες και κρατάνε το Αιγαίο μας. Δεν μπορούν, δεν το έχουν γιατί δεν τα παρατάνε οι δικοί μας οι γιαλαντζί διπλωμάτες.

      1. ΔΕΣ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΠΩΘΗΚΕ, ΔΕΣ ΤΟ ΜΕΙΔΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕ. ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΓΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ.

    Comments are closed.