ΚΑΤΑΧΡΗΣΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ “ΣΤΑΖΙ”! ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΔΡΑ, Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦ. ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΒΟΗΤΟ “ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ” (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    xios

    Ήρθε η ώρα της τιμωρίας

     Κατάχρηση εξουσίας από τη “Στάζι” της κυβερνητικής νομενκλατούρας

     Θα καθίσουν στο σκαμνί όλοι, μέχρι και τον τελευταίο, για να εμπεδώσουν τι σημαίνει Δημοκρατία

    Και αίφνης, όλοι ανακάλυψαν το περιβόητο “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος/Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας”. Έπρεπε να εκδράμουν κατά εφημερίδος, που υποστηρίζει και χρηματοδοτεί η φιλελεύθερη ΝΔ του Μητσοτακέικου, χρειάστηκε να προσαχθεί ο πρώην κυβερνητικός ινστρούχτορας, Λαφαζάνης και οι κινηματίες τού “Δεν πληρώνω”, ακόμα και ηγετικά στελέχη του Ρουβίκωνα, για να την μάθει το ευρύ κοινό. Εμείς όμως τη γνωρίσαμε δύο χρόνια πριν. Από τότε που έστηναν ενέδρες για να μας συλλάβουν…

    Μήνυση για κατάχρηση εξουσίας, ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία μάρτυρα, συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση έχει κατατεθεί και ήδη έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώπιον του εποπτεύοντος Εισαγγελέως της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, από τον αδέσμευτο δημοσιογράφο Στέφανο Χίο, στους Υπαστυνόμο Α’ Γρηγόρη Αλεξόπουλο , Αρχιφύλακα Γιώργο Μπουλιώτη  και τον τέως πια Τμηματάρχη του “Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος/Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας”, Βασίλειο Μπερτάνο.

    alexopoulos

    O Yπαστυνόμος Α’ Γρηγόρης Αλεξόπουλος 

    mpouliotis

    Ο Αρχιφύλακας Γιώργος Μπουλιώτης 

    mpertanos

    Ο τέως Τμηματάρχης της Κρατικής Ασφάλειας, Bασίλης Μπερτάνος

    Το χρονικό τής επεισοδιακής σύλληψης

    Σας υπενθυμίζουμε ότι αργά το απόγευμα της 14ης Ιουνίου 2018 έλαβε χώρα, κάτω από τα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό», μία επεισοδιακή σύλληψη του δημοσιογράφου, έπειτα από τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, που διέταξε ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, σχετικά με το πρωτοσέλιδο για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας , στο πλαίσιο καταστολής τής πατριωτικής αντίδρασης.

    makeleio-01

    Η επεισοδιακή σύλληψη, τότε, έγινε για δύο λόγους: α) επειδή είχαμε αποκαλύψει ότι ο γιος τού Προέδρου της Δημοκρατίας, Βασίλης Παυλόπουλος, είναι ιδιοκτήτης εισπρακτικής εταιρείας που «πίνει το αίμα» του λαού. Ο γιος τού «Πάκη» στέλνει εξώδικα στους πολίτες για μόλις 85 ευρώ χρωστούμενα σε κινητή τηλεφωνία και β) προκειμένου να φιμώσουν τον δημοσιογράφο, για να μην ξεσηκώσει τους πατριώτες για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας.
    Συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, για το αδίκημα της «προσβολής Πρόεδρου της Δημοκρατίας» και εκεί του φόρτωσαν και άλλες στημένες κατηγορίες, αυτή της «αντίστασης κατά της αρχής» και της «εξύβρισης» των αστυνομικών.

     Τι κατέθεσε ο δημοσιογράφος στη μήνυση

    «Κατά την είσοδό μου στο κτήριο που στεγάζεται η ανωτέρω εφημερίδα, αντιλήφθηκα αιφνιδίως δύο άγνωστα σε εμένα άτομα να διασχίζουν τρέχοντας τον δρόμο έμπροσθεν της εισόδου του κτηρίου όπου ευρισκόμουν και με απειλητική διάθεση μου φώναξαν: «Εσύ είσαι ο Χίος ρε κωλόπαιδο;». Σε κλάσματα δευτερολέπτων έφτασαν στο σημείο όπου ευρισκόμουν, με στρίμωξαν στη γωνία της εισόδου του κτηρίου και δίχως άλλη αναφορά μού επιτέθηκαν διά της βίας. Ο πρώτος εκ των δύο αγνώστων προσώπων μου άρπαξε τα χέρια και ο έτερος με άρπαξε από τη λεκάνη του σώματός μου με λαβή, προκειμένου να με απομακρύνουν από την είσοδο του κτηρίου.

    (σ.σ. δείτε καρέ-καρέ το φωτογραφικό ντοκουμέντο, για του λόγου το αληθές)

    00 1 2 3 4 5 6 7 8

    9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

    “…Τρομοκρατήθηκα και αισθάνθηκα έντονο κίνδυνο για τη ζωή και τη σωματική μου ακεραιότητα. Ως δημοσιογράφος έχω λάβει κατά καιρούς πλήθος απειλητικών μηνυμάτων, με σκοπό να με εκφοβίσουν είτε για λεγόμενά μου είτε για γραφόμενά μου. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, δύο άγνωστα σε μένα πρόσωπα μου επιτέθηκαν απρόκλητα και εύλογα υπέθεσα ότι επιχειρούσαν να με απαγάγουν ή να πλήξουν τη σωματική μου ακεραιότητα, υλοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο κάποια από απειλή βίας που κατά καιρούς έχω δεχθεί. Η πρώτη μου ενέργεια ήταν να προσπαθήσω να εισέλθω εντός του κτηρίου για να προστατευτώ, ωστόσο, τα δύο άγνωστα άτομα με άρπαξαν βιαίως και με απομάκρυναν από την πόρτα της εισόδου, ενώ ταυτόχρονα με αποκαλούσαν «αλήτη», «κωλόπαιδο» και «φασίστα».

     “…Ο ένας εκ των δραστών τής εις βάρος μου επίθεσης έσκυψε πάνω από το κεφάλι μου και είπε «τα ‘φαγες τα ψωμιά σου Χίο. Τελείωσες. Συλλαμβάνεσαι».

    “…Έμεινα στην κυριολεξία άφωνος. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι οι υπαίτιοι της εις βάρος μου επίθεσης δεν ήταν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου ή εξτρεμιστές αλλά αστυνομικά όργανα κατά την άσκηση της υπηρεσίας τους! Ουδέποτε μου γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους και τον λόγο που με προσέγγισαν. Αντ’ αυτού μετήλθαν βία ιδιαίτερης σκληρότητας -άνευ λόγου και αιτίας- που μου προκάλεσε ισχυρό σοκ και ταραχή. Τους ρώτησα απορημένος: «για ποιον λόγο με συλλαμβάνετε;». Ουδέν είχα διαπράξει που να δικαιολογεί τη σύλληψή μου. Μου απάντησαν «Θα μάθεις στην Κρατική…».

     Οι «νταήδες» της Κρατικής. Το νομικά αβάσιμο κατηγορητήριο.

    Στο Τμήμα Προστασίας του Πολιτεύματος, όπου και μεταφέρθηκε τότε ο δημοσιογράφος, του γνωστοποίησαν ότι κατηγορείται για τα αδικήματα της προσβολής κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και της πρόκλησης για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος, τα οποία σχετίζονταν με το επίμαχο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας για το Μακεδονικό. Αξίζει να σημειωθεί, για πολλοστή φορά, ότι ο Στέφανος Χίος δεν είναι ούτε εκδότης, ούτε διευθυντής σύνταξης, ούτε και αρχισυντάκτης της εφημερίδας. Είναι ένας μισθωτός δημοσιογράφος της «Μακελειό ΕΠΕ». Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι δεν ήταν καν ο συντάκτης του επίμαχου δημοσιεύματος για το οποίο κατηγορήθηκε. Γιατί, λοιπόν, τέτοιο μένος για να συλλάβουν τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο της εφημερίδας μας;

     

    «Φασιστάκο και αλήτη, ακόμη δεν είδες τίποτα»

    Στη μήνυσή του ο Στέφανος Χίος, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

    ‘’Οι μηνυόμενοι, Γ. Αλεξόπουλος και Γ. Μπουλιώτης με αντιμετώπισαν με χλευασμό και επανέλαβαν τους εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς «αλήτη», «φασίστα», «κωλόπαιδο», επιχειρώντας να με εκφοβίσουν. Γνωρίζοντας τα νομικά μου δικαιώματα, διαμαρτυρήθηκα για την εις βάρος μου παράνομη και αήθη συμπεριφορά, για να λάβω την εξής απάντηση από τον γ’ μηνυόμενο Β. Μπερτάνο «και ακόμα δεν είδες τίποτα».

    Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα κατά την απολογία μου, στο κατηγορητήριο που μου αποδόθηκε, ότι συμπεριέλαβαν τα αδικήματα περί δήθεν αντίστασης, εξύβρισης και απειλής. Στη διαμαρτυρία μου για ποιον λόγο έχουν προστεθεί τα εν λόγω αδικήματα και ότι είναι ασύστολα ψεύδη, χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του γ’ μηνυόμενου Τμηματάρχη Β. Μπερτάνου, ο οποίος είχε τη διαρκή εποπτεία και καθοδήγηση κατά την προανακριτική διαδικασία, «είσαι χυδαίος και λίγα σου είναι, φασιστάκο»’’.

     Τι προβλέπει ο νόμος για τα αδικήματα περί Τύπου – Ποιοι θεωρούνται υπεύθυνοι για τα δημοσιεύματα

    Σύμφωνα με το άρθρο του νόμου 1178/1981, όταν μία εφημερίδα δημοσιεύει ανυπόγραφο κείμενο, ο νόμος προβλέπει ότι τη νομική ευθύνη φέρουν ο εκδότης, ο διευθυντής έκδοσης και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας. Κατά συνέπεια, η σύλληψη του Στέφανου Χίου για ένα ανυπόγραφο θέμα ήταν παράνομη και καταχρηστική.

    Και αυτό γιατί, όπως προαναφέραμε, ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος δεν είναι ούτε εκδότης, ούτε αρχισυντάκτης, ούτε καν συντάκτης του επίμαχου δημοσιεύματος, οι οποίοι φέρουν ευθύνη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Είναι δημοσιογράφος και συντάκτης της εφημερίδας «Μακελειό», γράφει συνήθως στη σελίδα τρία και υπογράφει πάντα το ρεπορτάζ του, όπως και αναλαμβάνει την ευθύνη των όσων λέει μέσα από τη διαδικτυακή του εκπομπή. Γιατί λοιπόν έγινε όλο αυτό το σόου, για να συλλάβουν τον «εγκληματία» δημοσιογράφο, Στέφανο Χίο, που καμία ευθύνη δεν έφερε για το επίμαχο δημοσίευμα;

    Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι της εξουσίας έχουν στοχοποιήσει τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, ο οποίος, εδώ και χρόνια, αντιστέκεται και υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κοινωνίας και του έθνους.

    «Τα του Θεού τω Θεώ και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», κύριοι…

    Τον λόγο πλέον έχει η ελληνική Δικαιοσύνη…

     Δέσποινα Κατακουζηνού

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

    Οι “Ερντογάνηδες” του Μαξίμου

      Οι “εκτελεστές” πολιτικών ερντογανικών διώξεων και τα “κεφάλια” της Στάζι με τα “κηλιδωμένα” γαλόνια

     Είσαι πατριώτης; Μπαίνουμε σπίτι σου. Αγαπάς την Ελλάδα; Συλλαμβάνεσαι

     Στην… προηγμένη χώρα του Τραμπ, τις ΗΠΑ, οι επιτελικοί αξιωματικοί τού Police Department είναι πάντα (είτε κάνουν είτε δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους) μέσα στη διόπτρα της κριτικής.

    Στην Ελλάδα, η κριτική σε κυρίους με γαλόνια ήταν πάντα ταμπού. Ίσως γιατί η ανυπαρξία αντικειμενικής και αδέσμευτης δημοσιογραφίας περνάει κάθε φορά από ταμεία… κομματικών γραφείων υπουργών για να πάρει έγκριση. Σε μας κάτι τέτοια δεν ισχύουν, εδώ και χρόνια. Κριτική γίνεται σε όλους και με την ίδια ψυχρή δημοσιογραφική λογική. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Ασκείς εξουσία; Ασκείς δημόσιο λειτούργημα; Ασκείς καταναγκασμό; Θα υποστείς την κριτική.

    Με τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς δεν υπάρχει κριτική, εκτός εάν έχουμε να κάνουμε με φαινόμενα διαφθοράς ή κατάχρησης εξουσίας. Ο αστυνομικός που ξεροσταλιάζει πρέπει να αντιμετωπίζεται με σύνεση και λογική, αλλά και με πολλά ελαφρυντικά.

    Η υπόθεση που άνοιξε εδώ και καιρό με τις διώξεις και το ανηλεές κυνηγητό τής εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» και του Στέφανου Χίου (επειδή κάναμε το έγκλημα να βγάλουμε εφημερίδα -που μαστιγώνει την άθλια κυβερνητική παρακμή και τους επίορκους που διακυβερνούν τη χώρα- εις το όνομα του πατριωτισμού και της αγάπης για την Ελλάδα), εκπονήθηκε από το Μαξίμου, αλλά ουσιαστικά εκτελέστηκε από έναν συγκεκριμένο αξιωματικό τής ΕΛΑΣ, που και όνομα έχει και επώνυμο (ελπίζουμε τώρα να αντιλαμβάνονται τα υπόλοιπα θύματα των ημερών τα λάθη που έκαναν, νομίζοντας ότι δεν θα ερχόταν κι η σειρά τους).

    prapas

    -Αθανάσιος Πράπας: Επικεφαλής τής Κρατικής Ασφάλειας. Υπό την επίβλεψή του, η περιβόητη υπηρεσία Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Κάτι σαν τα αστυνομικά κυβερνεία επί μαύρων εποχών που γνώρισε η χώρα. Το γραφείο του αποτελεί «κυτίο» και «χωνευτήρι» κυβερνητικών παραπόνων. Υπηρεσία χαμηλών δημοκρατικών αντιστάσεων ,που δέχεται γονυπετής, κερνώντας καφέ, όσους πολιτικούς παράγοντες αποφασίζουν ατεκμηρίωτα να ασκήσουν διωγμούς κατά της ελευθερίας του Τύπου και της ελευθερίας της έκφρασης. Συνοπτικές και ύποπτες, αδιαφανείς και σκοτεινές διαδικασίες, που βασίζονται σε ψευδείς καταμηνύσεις, δίχως στοιχεία και σοβαρές μαρτυρίες, που να στοιχειοθετούν αδικήματα. Χαλκεία αστείων καταγγελιών, που σπιλώνουν προσωπικότητες και διασύρουν υπολήψεις, οικογένειες και επαγγελματικούς χώρους.

    Αποκαλύπτεται -κατά πληροφορίες- ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία πιεζόταν από την Κατεχάκη:

    1)να εισβάλει νύχτα στο νομικό γραφείο του νομικού συμβούλου της ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ, κάτι που σαφώς απαγορεύεται εκ του νόμου

    2)να εισβάλει νύχτα σε σπίτια δημοσιογράφων, στα γραφεία της εφημερίδος αλλά και σε σπίτια δικηγόρων

    3)να παρακολουθούσε νυχθημερόν σπίτια αλλά και γραφεία δικηγόρων και δημοσιογράφων, επιστρατεύοντας πάνω από 100 αστυνομικούς το εικοσιτετράωρο, γεγονός που δημιούργησε αναταράξεις σε όλο το αστυνομικό Σώμα αλλά και πλήθος αντιδράσεων

    4) να αυθαιρετούσε κάνοντας παράνομες ανακριτικές πράξεις, ανοίγοντας και ψάχνοντας πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτων προσώπων που εκείνη την ώρα συνόδευαν ανήλικα παιδιά

    5)και το πιο βασικό: υπό διερεύνηση, από έγκυρους νομικούς και τεχνικούς παράγοντες (κάτι που μένει να αποδειχθεί στην πορεία) άρσεις κινητών και σταθερών τηλεφώνων, αναζήτηση εκπομπής και στίγμα κινητών τηλεφώνων, φυσικές και τεχνικές παρακολουθήσεις από «κοριό» για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα αλλά και για προκαταρκτικές εξετάσεις, ενώ ακόμα δεν είχε καν ασκηθεί ποινική δίωξη για κανενός είδους αδίκημα ή για ύπαρξη κατηγοριών. Παραβάσεις και βάναυσες συνταγματικές παρελκύσεις που είναι στα υπ’ όψιν και φυσικά δεν θα μείνουν ατιμώρητες.

    (Το κείμενο γράφτηκε την εποχή τής απηνούς καταδίωξης, στο makeleio.gr, αλλά εξακολουθεί να είναι επίκαιρο).

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. αντιστασου με τα στιβαρα σου μπρατσα παλικαρι μου . τους εχεις για πλακα δυο σε τραβουν και δεν μπορουν να σε κανουν καλα !

    2. Στέφανε, μόνο το Λώλη δεν σου έστειλαν να σε συλλάβει μαζί με δαύτους τους αφισοκολλητές. Αλλά μάλλον εκείνη τη μέρα θα είχε πάει κομμωτήριο και δεν μπορούσε

    3. Θα έρθει σύντομα η ώρα της εκκαθάρισης σε όλους τους τομείς.
      Και αυτοί που έχουν μάθει να επιβιώνουν γλείφοντας καταπατώντας κάθε νόμο θα συνεχίσουν να το κάνουν στα hot spot των λαθροπιθήκων τζιχατιστών.

    4. Στην ουσία εντεταλμένα πιόνια της ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν εσωτερική ελληνική κρατική εξουσία. Αυτοί οι τύποι που αποτελούν εγκαθετα κρατικά αποβρασματα που το μόνο που θέλουν είναι να μείνει σταθερή η διαφθορά στην Ελλάδα για να τους πληρώνουν οι τοκογλύφοι και το σύστημα το οποίο υπηρετούν ως τύραννοι του λαού. Δεν έχουν καταλάβει όμως ότι όσο συσσωρεύουν προβλήματα στον κόσμο αργά η γρήγορα οποία κρατική θέση και να έχουν ο λαός πλυν κάποιων παιδιών του Σόρος θα τους λιντσάρει ασυστολως. Εδώ θα είμαστε όλοι οι μακελιστες και θα το δούμε στο μέλλον. Εάν οι 99 ψυχές των νεκρών στο μάτι ζητούν εκδίκηση και κυκλοφορούν ανάμεσα μας τότε να περιμένετε λαμόγια και τα βαμπίρ.

    5. Ο Ζαγοραίος πολύ σουξέ έχει για εισαγγελέας όσον αφορά πολιτικές λέρες, τυχαίο; Τέτοιου είδους δημοκρατία ο ελληνικός λαός την φτύνει κατάμουτρα. Τι θα κάνουν; Θα μας συλλάβουν όλους τους Έλληνες επειδή δεν υποστηρίζουμε πως ο γάϊδαρος πετάει; Καραμελίτσα λέξη χωρίς ουσία. Η δημοκρατία τους έχει όλα τα χαρακτηριστικά του τυραννικού καθεστώτος, τουλάχιστον να σταματήσουν να την αποκαλούνε δημοκρατία γιατί φαίνονται ακόμα πιο ξεφτιλισμένοι υποκριτές! Για κρεμάλα και για πουτάνας γιούς μιλάει όλη η χώρα, η Μακεδονία βράζει, θέλει να τους γδάρει ζωντανούς και το πρωτοσέλιδο τους πείραξε; Ας κάνουν τότε μια βόλτα χωρίς μπράβους για να πειστούν.

    6. Δημόσιοι υπάλληλοι που πατάνε το pin κάθε μήνα.΄Επρεπε να ερχόντουσαν σε μένα να αρπάζουν ματσούκι όπως κάτι ασφαλιτάκια που πούλαγαν μούρη στο περιστέρι.Πουτάνες που στους αλλοδαπούς και τους γύφτους χέζεστε και κάνετε την πάπια

    7. Μονο για αστυνομικοι δε μοιαζουν οι παραπανω.Ο υπαστυνομος Α’ μοιαζει για ντελιβερας,ο αρχιφυλακας για νταλικερης,κι ο προισταμενος τους σε νονο.

    Comments are closed.