ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! “ΠΑΓΩΝΟΥΝ” ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΔ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ – ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΟΠΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

    Κοινοποίηση:
    1

    Κείμενο του Γιάννη Πετρίδη

    «Παγώνουν» μέχρι νεωτέρας όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, έστω αυτά τα ελάχιστα που επρόκειτο να υλοποιηθούν σε μία προσπάθεια να διατηρηθεί μία στοιχειώδης «αντίσταση» στην τουρκική πλημμυρίδα εξοπλιστικών προγραμμάτων, λόγω της οικονομικής καταστροφής που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

    Όλα τα προγράμματα θα επαναξιολογηθούν στο πλαίσιο επανακατάρτισης του προϋπολογισμού του υπουργείου, το οποίο με την σειρά του θα ακολουθήσει το νέο κρατικό προϋπολογισμό που θα αναθεωρηθεί και αυτός μόλις λάβει τέλος η κρίση του κορωνοϊού.

    Η εξήγηση είναι απλή: Η πτώση του ΑΕΠ που θα κυμανθεί μεταξύ 5% (υπεραισιόδοξα) και 20% (στην χειρότερη περίπτωση) το 2020 θα θέσει ζήτημα λειτουργίας συνολικά της κρατικής μηχανής, όχι για εφέτος, αλλά για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια συνολικά.

    Το «ιδανικό» σενάριο είναι η Ελλάδα να επανέλθει την 1η Ιανουαρίου 2022 στην κακή οικονομική κατάσταση που βρισκόταν την 1η Ιανουαρίου 2020 με μείωση του ΑΕΠ εφέτος περί το 5,5% και αύξηση το 2021 6,5%.

    Το περίφημο ΚΥΣΕΑ το οποίο ελάμβανε τις απολύτως στοιχειώδεις αποφάσεις ειδικά για το ΠΝ (πλαίσιο εκσυγχρονισμού για τις φρεγάτες ΜΕΚΟ-200ΗΝ, αποφάσεις για τις τορπίλες και τα αντίμετρα τορπιλών υποβρυχίων, αλλά και η αγορά για 4 ελικόπτερα MH-60R), το οποίο θα γινόταν μέσα στα μέσα Μαΐου, θα είναι επιτυχία αν γίνει εντός του 2020, με την έννοια ότι δεν θα απομείνει σοβαρή χρηματοδότηση λόγω περικοπών για τα έτη 2021-2025.

    Επίσης «παγώνουν» και προγράμματα τα οποία επρόκειτο να εισέλθουν στο ΣΑΓΕ για προέγκριση και για τα οποία υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας, όπως τα αντιπυραυλικά συστήματα των αρμάτων μάχης, η απόκτηση μεταχειρισμένων ΤΟΜΑ και τεθωρακισμένων αναγνωριστικών οχημάτων από τις ΗΠΑ κλπ.

    Το πρώτο πρόγραμμα που «αναβάλλεται» από την Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) (τελικής κατάθεσης δικαιολογητικών ποιοτικής επιλογής) από την 7η Απριλίου στις 11 Μαΐου του 2020 ήταν το τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή,

    Το συνολικό κόστος του προγράμματος υπολογιζόταν στα 6.124.360 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 119 τυφεκίων διαμετρήματος 0.338. και την απόκτηση 473.025 φυσιγγίων ειδικής ακρίβεια καθώς η επταετής υποστήριξη των όπλων.

    Αυτά τα χρήματα πλέον δεν υπάρχουν. Το ίδιο ισχύει και για τους αντιαρματικούς πυραύλους TOW-RF

    Σε ότι αφορά τις φρεγάτες Belh@rra η σύμβαση που επρόκειτο να υπογραφεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση από την Γαλλία, είναι πλέον ένα μεγάλο ερωτηματικό. Θα υπάρξει χρηματοδότηση από την Γαλλία που έχει υποστεί τρομακτικό πλήγμα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από την κρίση του κορωνοϊού;

    Το ΥΠΟΙΚ ήδη έχει ενημερώσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ότι «παγώνουν» όλες οι δαπάνες του, προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητοι πόροι για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες δαπάνες και το ίδιο ισχύει φυσικά και για άλλα υπουργεία.

    «Λογικό» θα πει κάποιος αφού αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καν υπό εκτέλεση κρατικός προϋπολογισμός, αφού κανείς δεν ξέρει τι θα έχει απομείνει μετά από έναν ή δύο μήνες στην χώρα.

    «Παράλογο», θα αντιτείνουν κάποιοι άλλοι, γιατί η χώρα πρέπει να εξασφαλίσει την ύπαρξή της και την ακεραιότητά της, «αγαθά» που όλοι γνωρίζουν ότι θα τεθούν υπό σφοδρή αμφισβήτηση από την Τουρκία αμέσως μόλις περάσει η κρίση του κορωνοϊού.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Ενώ πριν τον κορωνοϊό τα εξοπλιστικά προγράμματα έτρεχαν σφαίρα.
      Βρήκε ευκαιρία ο νόθος Κούλης να σταματήσει τα προγράμματα και να φάνε τα λεφτά με το παρεάκι τους.
      Θα τα λύσουν όλα με το ξεπούλημα στη Χάγη.
      Κούλη προδότη παραιτήσου.

    2. Αν αθροίσει κανείς το IQ όλων των ακροδεξιοαριστερών συνωμοσιολάγνων, ζήτημα να ξεπερνά τον δείκτη νοημοσύνης του Nash-Δασκαλάκη!

    3. Εκανες λαθος στην αριθμητικη, αν ελθει παλι μνημονιο θα ειναι το τεταρτο και οχι το δευτερο!!!!!!!!!

    4. θα μείνει χωρίς μίζες το Κούλις Χρυσό….πόσοι πολιτικάντηδες της μεταπολίτευσης έχουν κάνει εκατομμύρια από όλο αυτό το θέατρο μεταξύ Γραικίας και Τουρκίας, πετάει ο ένας προς τα εδώ, τον διώχνει ο άλλος προς τα εκεί αλλά κανένας δεν πατάει το κουμπί, πλην των Τούρκων καμμιά φορά.

      1. Για τους καναλάρχες έχει για τους δημοσιοκάφρους έχει λεφτά για την άμυνα δεν έχει.
        Προδότης και δωσίλογος ο Κούλης.

    5. Κανεναν ιο τυπου covid να φτιαξουμε θα τρεμει ο πλανητης απο εμας!! ατομικη βομβα δεν βλεπετε τη γινετε…
      αυτο ειναι το αυριο τα οπλα ηταν καποτε!!!! ξεπαστρευεις ολοκληρο πληθυσμο με λιγα λεφτα.

    6. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; ΕΔΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ;; ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΧΡΥΣΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΝΤΕ.. ΦΤΑΝΕΙ ΕΛΕΟΣ… ΛΕΦΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ… ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΟΥΛΟΦΥΛΛΑ; ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΛΙΠΟΘΥΜΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…

    7. Ολα γίνονται βάσει σχεδίου,να μας παραδώσουν αμαχητί.δίχως να πέσει σφαίρα…..Κάποτε είχαμε ένα αρχιπέλαγος και μία Θράκη κλπ κλπ.

    8. Έλληνα για να δεις τι κλέφτες έχεις δίπλα σου 40 έτη.Στην Γερμανία δίνουν επίδομα βοήθειας από το χτύπημα του κορωνοϊού στην κάθε ατομική επιχείρηση ενός ατόμου 5.600 ευρώ μόνο για τον μήνα Απρίλιο και στην Ελλάδα δίνουν σταδιακά για 2 μήνες 800 ευρώ σύνολο.Η Γερμανία έχει απόθεμα χρημάτων για 2 ολόκληρα χρόνια αδράνειας των πολιτών ενώ η Ελλάδα έχει για ενάμιση μήνα ακόμα.Άρα θέλοντας η μη τέλη Μαΐου θα αφήσουν τον κόσμο για εργασία ώστε να γεμίσουν πάλι τα κρατικά ταμεία. Είναι απλά τα πράγματα.Αλλιώς καταστρέφεται οικονομικά η χώρα οριστικά και αμετάκλητα…

    Comments are closed.