ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ – “ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ¨ΤΡΙΧΕΣ”- ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ 600 ΕΥΡΩ

Κοινοποίηση:
1

Με εντολή Μητσοτάκη ο Γιάννης Βρούτσης πήρε πήρε το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Στη δήλωσή του ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρει: Σε συνθήκες έκτακτες και στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, επελέγη η στήριξη έξι επιστημονικών κλάδων, μέσω ενός προγράμματος ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, με επιταγή κατάρτισης (voucher).

Στόχος του Προγράμματος δεν ήταν μόνο η στήριξη του εισοδήματος του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, αλλά και η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων, με προφανή οφέλη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αντίστοιχων κλάδων και κατ’ επέκταση για την Ελληνική οικονομία.

Επομένως, κλειδί για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των καταρτιζομένων και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην οικονομία, ήταν η διαμόρφωση ενός ποιοτικού περιεχομένου κατάρτισης. Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση.
Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.
Ταυτόχρονα, με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια.

Μέσα στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση η Κυβέρνηση δεν σταματάει τις μεταρρυθμίσεις. Γίνονται σε λίγες μέρες ή εβδομάδες, πράγματα που δεν γίνονταν για χρόνια. Χτίζουμε, όλοι μαζί, ένα αποτελεσματικό Κράτος που εμπνέει εμπιστοσύνη. Τυχόν αστοχίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Διαθέτουμε παντός είδους πρωκτικά ανταλλακτικά. Περισουφρίδια, σφικτήρες πρωκτικής περιόχης, σφήνες με γαρμπίλι για μεγαλύτερη ευχαρίστηση, ελάσματα περικλανιδίων, τσιμούχες οπής, κρουστικά δράπανα για εξαγωγή φιάλων από των πρωκτό και πλήθος άλλα αξεσουάρ σε τιμές καταπληκτικές.
    Πληροφορίες Κούλης Χρυσός, Νέα Δημοκρατία.

  2. Στο πρόγραμμα υπήρχε η απαίτηση ο πάροχος πλατφόρμας να διαθέτει 7 τουλάχιστον από τα 10 αντικείμενα. Με αυτό τον τρόπο πέταξαν εκτός συναγωνισμού αξιόλογες προσπάθειες που έχουν γίνει από ΚΔΒΜ που απευθείνονται κυρίως στην ελεύθερη αγορά αλλά διαθέτουν ένα ή δύο από τα αντικείμενα (λες και η ποσότητα συμβάδιζε ποτέ με την ποιότηατ). Ας δώσουν το δικαίωμα επιλογής από πλατφόρμες τηλεκατάρτισης που ήδη έχουν αποδείξει την αξία τους στην ελεύθερη αγορά και όχι στα γραφεία των υπουργείων . Τα 400 και πλέον ΚΕΚ που μπήκαν στην διαδικασία της διαφίμισης, της επένδυσης για την προσέλκυση πελατών και τελικά της εξυπηρέτησης αυτών ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ σε τίποτα! Μέσα σε δύσκολες συνθήκες και με γραπτές συμβάσεις εξυπηρέτησαν 200.000 Καταρτιζόμενους. Εύκολη η κριτική, ακόμα πιο ευχάριστο είναι να μην βγάζει κέρδος ο διπλανός μας αλλά με ποιά εμπιστοσύνη να μπει ένας εκπαιδευτικός οργανισμός σε οποιαδήποτε συνεργασία με ένα κράτος ΑΠΑΤΗ. Τουλάχιστον ας φύγουν απο την μέση και ας σταματήσουν να χειραγωγούν και να στρεβλώνουν την αγορά.

  3. Δωσε Κουλη χρημα ….να παμε το χρεος στα 300% του ΑΕΠ να μας ζηλευουν ολοι οι Ευρωπαιοι και μετα την κανεις με μικρα πηδηματια σαν τον Παραλια της Ραφηνας και εμεις θα φαμε στην μαπα το πεμπτο μνημονιο
    Μην ανησυχεις τα προβατα εδω θα βρουνε καποιον γονο να ψηφισουνε…αντε να κανουμε τον δημαρχο πρωθυπουργο για να μεινει η μασα στην οικογενεια..μετα θα εχουν μεγαλωσει και τα παιδια του Ραφηνα οποτε υπαρχει καλος παγκος

  4. αχ ρε Κουλη..παλι τα ιδια…μαζεψε τους…πεσανε με τα μουτρα στο φαγοποτι ενω ο κοσμος πειναει…κατι με τις ΜΚΟ, ΚΕΚ, δεκαδες εκατομμυρια σε καναλαρχες και κλινικαρχες θα φερετε παλι τα ψωνια της επαναστατικης αριστερας στην εξουσια.
    Μαζεψε και λιγο τα καναλια..ο παππους μου ειναι 88 ετων και σταματησε να βλεπει ειδησεις και ενημερωτικες εκπομπες γιατι σιχαθηκε την προπαγανδα που σου κανουν αν και ψηφισε ΝΔ…πες τους να το κανουνε αλλα εξυπνα και διακριτικα

  5. ΟΛΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΦΡΑΓΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.ΔΩΣΕ ΚΟΥΛΗ ΣΤΑ ΓΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΛΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΤΕ ΤΑ 600€ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΤΟΥΒΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ.

  6. Την πάτησαν οι Συριζαίοι κεκατζήδες, έκαναν φασαρία, γιατί στην προκήρυξη για την ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεκατάρτισης, δεν υπήρχε χρόνος ετοιμασίας για όλες τις εταιρίες. Τελικά, μια εταιρία υπέβαλε αίτηση και πήρε τη δουλειά. Οι περισσότεροι κεκατζήδες πλήρωσαν ήδη τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα και προχώρησαν σε διαφημίσεις περιμένοντας πελάτες. Ρίχνοντας όμως μαύρο στο περιβάλλον Βρούτση για το διαγωνισμό, μπήκε τέλος στην κατάρτιση από το Μητσοτάκη. Άρα, έξοδα στα ΚΕΚ πολλά, πελάτες όμως κανένας. Και κάτι άλλο, οι πιστώσεις της τηλεκατάρτισης προέρχονται από το ΕΣΠΑ, ενώ τα 600 ευρώ, προέρχονται από τον προϋπολογισμό. Συνεπώς, τρώμε αυτά που δεν υπάρχουν, οι δε πόροι του ΕΣΠΑ θα μείνουν τελικά αναπορρόφητοι. Ζήτω οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ανεγκέφαλοι, ζήτω ο καταστροφέας Τσίπρας. ΥΓ. Η κατάρτιση έχει ως αντικείμενο τις δεξιότητες και όχι την εκπαίδευση. Άρα, κόψτε αυτό το επιστήμονες, δεν κολλάει εδώ.

  7. 22/4/2020: στο Δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας παραπέμπει 12 από τους 28 κατηγορούμενους, στην πολύκροτη υπόθεση της «Συμμορίας», μεταξύ των οποίων και τον Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς επίσης, και δύο ομάδες τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο, η ερευνήτρια της Επιτροπής, Παναγιώτα Σπανού.

  8. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΓΩ ΚΑΤΙ: Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ , ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 13/3/2020 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ 600 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΙΣΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕ 800 ;;;;;;;;;;;;

  9. ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ….Η…ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗ…?
    ΤΑΡΠΑΞΑΝ…ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΠΑΝΤΕΣ….
    ΟΠΟΤΕ ΠΑΠΑΛΑ….
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ….ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ….
    ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ….

  10. ΠΟΙΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ…
    ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ…
    ΦΡΑΓΚΑ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ…? ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ….
    ΠΟΥΝΑΙ…. ΡΕ…. Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ…?

  11. Προλαβαν και φαγανε τα τσογλανια κολληταρια του κουλη και του αλλου αποτυχημενου βρουτση.
    Απο το πολυ κραξιμο τα σταματαει ο κουλης.
    Το εχει μαθει καλα το παραμυθι του ο κουλης.
    Κανει την δουλεια των αφεντικων του και μετα κανει δηθεν πισω να ηρεμησουν τα πνευματα και να το παιξει καλος μεχρι την επομενη υλοποιηση.
    Και η ζωη της απατης συνεχιζεται.

  12. Ολοι στο κολπο είναι. Ετσι απλά.

Comments are closed.