ΚΑΤΑΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ! ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΗΡΩΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΒΡΟ, ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ! ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!

    Κοινοποίηση:
    ΕΦΙΑΛΤΗΣ

    Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης σε Έβρο, Λέσβο και Μεσσηνία, καθώς μαίνονται οι φωτιές οι οποίες καίνε τεράστιες εκτάσεις.

    Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα σε όλα τα μέτωπα ενώ το βράδυ τα πεζοπόρα τμήματα έδωσαν τιτάνια μάχη για να τιθασεύουν τις φλόγες.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

    Όσον αφορά τις επίγειες δυνάμεις, επιχειρούσαν καθ΄όλη την διάρκεια της νύχτας και εξακολουθούν να επιχειρούν ώστε να κρατήσουν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές και να την θέσουν υπό έλεγχο.

    Συγκεκριμένα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα, ενώ το έργο τους συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

    Δραματικές ώρες στη Δαδιά

    Δραματικές ώρες πέρασαν το βράδυ οι κάτοικοι στη Δαδιά Έβρου, όπου μάλιστα δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 320 πυροσβέστες και  68 οχήματα ενώ συνδράμουν  2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

    Μήνυμα του «112»

    Στους κατοίκους του χωριού εστάλη μήνυμα εκκένωσης από το «112» της Πολιτικής Προστασίας, όπου τους ζητά να μετακινηθούν προς τη Γιαννούλη Σουφλίου.

    Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε τώρα στη Δαδιά εκκενώστε τώρα προς Γιαννούλη-Σουφλί. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

    Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς πούλμαν προκειμένου να μεταφέρουν τους κατοίκους που θα χρειαστούν βοήθεια, ενώ αρκετοί έχουν ήδη αποχωρήσει με τα οχήματά τους. 

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος, ωστόσο πρέπει για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι να απομακρυνθούν».

    Περιγράφοντας τη διαμορφωθείσα κατάσταση τόνισε ότι υπάρχουν πυκνοί καπνοί, η φωτιά έχει μεγάλη ένταση και παρά το γεγονός ότι η υφιστάμενη αντιπυρική ζώνη περιμετρικά του χωριού έχει διαπλατυνθεί, το είδος της καιόμενης βλάστησης επηρεάζει τη συμπεριφορά της πυρκαγιάς η οποία υπό συνθήκες θα μπορούσε να περάσει και την αντιπυρική. 

    Μεγάλο το μέτωπο στα Βατερά

    Και στη Λέσβο, μαίνεται το πύρινο μέτωπο Βατερά και Βρίσα όπου επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

    Οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει το βράδυ να περιορίσουν τα μέτωπα, που εξακολουθούν να καίνε.

    Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει «σπάσει» όπως αναφέρουν οι πυροσβέστες που επιχειρούν εκεί.

    Στην περιοχή των Βατερών, συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο γειτονικό δάσος, ενώ πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν μέσα στον οικισμό. Ωστόσο, μέχρι τώρα έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές σπίτια και επιχειρήσεις.

    Ένα δεύτερο μέτωπο κινείται από την περιοχή της Βρίσας, όπου ανοίχτηκαν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην περάσει η φωτιά μέσα στον οικισμό, στην περιοχή των Βασιλικών.

    Το Δασαρχείο, ο Στρατός και ο Δήμος έχουν συνεργαστεί για τη δημιουργία Αντιπυρικής ζώνης για επιπλέον προστασία του οικισμού Βρίσα.

    Οι αρχές απομάκρυναν από την ευρύτερη περιοχή των Βατερών, για την οποία είχε δοθεί εντολή εκκένωσης, πάνω από 450 πολίτες. Η φωτιά πέρασε απ’ την νοτιοανατολική πλευρά του οικισμού και έκαψε δύο σπίτια, δύο αποθήκες, ενώ ένα άλλο σπίτι έχει υποστεί ζημιές.

    Παράλληλα, συνολικά εννέα άτομα απεγκλωβίστηκαν από την ακτή με σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Ένας πυροσβέστης τραυματίσθηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης.

    Στην περιοχή επιχειρούν 81 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

    Στην ευρύτερη περιοχή των Βατερών στη Λέσβο, στο οδικό δίκτυο των περιοχών Αγιάσου-Πολιχνίτου-Βατερών, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου.

    Μιλώντας στο Aeolos tv o Β’ Αντιπροέδρος της Βουλής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε ότι η εκτίμηση του διοικητή της Πυροσβεστικής  για την φωτιά στα Βατερά είναι ότι προήλθε από εμπρησμό καθώς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα 3 διαφορετικές εστίες.

    Σαφείς απαντήσεις θα δοθούν τις επόμενες ημέρες από  το ανακριτικό  κλιμάκιο της ΠΥ που διερευνά την υπόθεση.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Σε λίγους μήνες που ο Κούλης θα κάνει εκλογές θα τον ξαναψηφίσουν οι ραγιάδες. Σε όλο τον πλανήτη έχουμε πολιτικές εξελίξεις και στο ραγιαδισταν όλα είναι σε λήθαργο!!!!! Αυτοί είμαστε αυτούς βγάζουμε!!!! Δεν υπάρχει καμία σωτηρία με τέτοιο επίπεδο ψηφοφόρων. Πρέπει ο ραγιάς να σκεφτεί καλά και να πράξει ανάλογα.Ιδωμεν!!!!!

    2. Τιμη και δοξα στα παληκαρια της πυροσβεστικης! Κουλαρα Αι σιχτιρ πορδομ@λακα!
      Εδω ειναι Ελλαδα βωθροτσουτσεκια μιζαδορικα της “μεταπολιτευσης” !
      Προσωπικα αδυνατω σαν Ελληνας πολιτης να καταλαβω τι γιορταζετε ολο το μπαγλαμαριο εκει περα? Την καταστροφη της Πατριδας?
      Η χωρα καιγεται καθ τα μ…….χτενιζονται! Κι ο…. μπουφες δανεικος ειναι?

    3. Νεα Κλεπτοκρατια και Μιζοτακη δε θελατε,μ@λ.. ;
      Φατε τη Μαφια τωρα στη μαπα,μ@λ.. !
      Τους ηλιθιους τους γ… ρε και καλα τους κανουν.
      Ξαναψηφιστε τη Μαφια για να σας τελειωσουν οριστικα,ζωαδια !

    4. Αφου τις φωτιες τις βαζει ο πρωθυπουργος γιατι ενας ελληνας στρατηγος δεν το νε γαμαει.
      Γιατι ειναι αδερφαρες ολοι τους. Αλλα θαρθει η ωρα τους Χιο, κοντοζυγωνει

      Ο ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ

    5. τα πυρ. αεροπλάνα ακουγονται, ΑΛΛΆ ΜΆΛΛΟΝ ΠΉΡΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΣΒΉΣΟΥΝ, ΠΌΤΕ. ΠΩΣ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΧΩΡΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΆΛΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΤΑ ΒΡΩΜΟΣΙΔΕΡΙΚΑ ΤΩΝ ουννογουρουνιων;;

    6. Ο εμπρηστής ή κούλα νά πάρει τηλέφωνο τόν Πούτιν καί νά τόν παρακαλέσει νά στείλει τά Beriev-200 ή ένα Illushin II 76 τό μεγαλύτερο πυροσβεστικό τού κόσμου τό οποίο ρίxνει νερό στή Θεσσαλία καί φτάνει στήν Αττική.
      Γιάννης Λάκων

    7. Ευτυχώς που βρέθηκε ένας “χαλβάς” να την αποκαταστήσει προσωρινά και μερικώς

    8. Σήμερα ο Κούλης κι η Μαφία του Μαξίμου θα γιορτάσουν την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με την αποφυλάκιση Λιγνάδη.

    Comments are closed.