ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ: ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ – “ΖΗΣΑΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ – ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΗΤΑΝ ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΟΙ, ΣΑΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ….”- ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ – ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    καστελοριζο_0

    Καστελόριζο: Ψύχραιμοι οι ακρίτες απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

    Τι ζητούν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού μετά τη NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία
    Αμέσως μετά την προκλητική κίνηση της Τουρκίας να εκδώσει NAVTEX ανοιχτά του Καστελόριζου, οι Ενοπλες Δυνάμεις τέθηκαν σε «κόκκινο συναγερμό» με το 85% του ελληνικού στόλου να βρίσκεται στο σημείο εδώ και μερικά 24ωρα.

    Mε το άκουσμα της NAVTEX οι τουρίστες φοβήθηκαν και άρχισαν να αποχωρούν από το νησί. «Ελληνικά και τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πετούσαν για περισσότερο από δυόμιση ώρες πάνω από τον ουρανό του Καστελόριζου. Γύρω στις 16:00 έσπασαν το φράγμα του ήχου, προκαλώντας δυνατό θόρυβο.

    Οι τουρίστες φοβήθηκαν και μπήκαν στα κινητά τους για να ενημερωθούν και να δουν τι έγινε. Λίγο αργότερα μάζεψαν άρον, άρον τις πετσέτες και τις ομπρέλες από την παραλία και έφυγαν για τα δωμάτιά τους ενώ όσοι κοιμούνταν ξύπνησαν από τον εκκωφαντικό ήχο», ανέφερε ο ίδιος.

    Λίγες ώρες, αργότερα, όμως η ηρεμία επέστρεψε στο νησί με τους κατοίκους να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ψυχραιμία. «Οι ντόπιοι δεν φοβούνται. Έχουν συνηθίσει. Είναι στο πετσί μας. Ζούμε με αυτό. Κρατάει χρόνια αυτή κολόνια. Σε καθημερινή βάση έχουμε αερομαχίες και παραβιάσεις στη θάλασσα. Η Τουρκία είναι απέναντί μας στα 800 μέτρα. Βέβαια, οι αερομαχίες τις περισσότερες φορές ήταν μικρότερης διάρκειας, συνήθως 5 λεπτών. Αυτήν τη φορά διήρκησαν δύο με δυόμιση ώρες» δήλωσε o αντιδήμαρχος Μεγίστης, Δημήτρης Αχλαδιώτης και τόνισε ότι «το Καστελόριζο είναι ασφαλής προορισμός. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
    Στο ακριτικό Καστελόριζο βρέθηκε  η κάμερα του OPEN TV για να μεταφέρει τι συμβαίνει στην ακριτική Ελλάδα, εκεί που οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι συχνά με τις τουρκικές προκλήσεις. «Αυτή η συγκεκριμένη αερομαχία ήταν πρωτόγνωρη», αναφέρει κάτοικος του νησιού.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τελευταίες προκλητικές ενέργειες των Τούρκων ανάγκασαν αρκετούς τουρίστες που επέλεξαν το νησί για να κάνουν τις διακοπές τους να φύγουν άρον άρον. «Εμείς είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό το φαινόμενο. Οι αερομαχίες ήταν πιο έντονες. Ο κόσμος φοβήθηκε, οι επισκέπτες του νησιού έφυγαν», αναφέρει στο Ανοιχτό Κανάλι κάτοικος του ακριτικού νησιού.

    Οι ακρίτες, όμως, αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των τελευταίων ημερών με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. «Δεν φοβόμαστε» είναι το μήνυμα που στέλνουν και ζητούν μόνο ένα πράγμα: «Βοηθήστε το νησί. Να πείτε “πάμε όλοι στο Καστελόριζο να κάνουμε διακοπές γιατί έχουμε ασφάλεια”», συνεχίζουν οι ντόπιοι. Στο πλευρό τους, μάλιστα, έχουν και κάποιους τουρίστες που εξακολουθούν να βρίσκονται στο νησί. «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ για διακοπές στην Ελλάδα. Είχαμε φοβηθεί φέτος ότι δεν θα μπορούσαμε να έρθουμε», αναφέρει στην κάμερα  Βρετανίδα τουρίστρια. 

    Πάντως, οι κάτοικοι του Καστελόριζου προσπαθούν να συνεχίσουν αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι απρόσκοπτα, με τη ματιά τους, όμως, πάντοτε στραμμένη προς την Τουρκία και τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. Έχουν βάλει οι βλακες οι Τούρκοι πυραυλακατους νότια της μέγιστης κολητα με τα βράχια για να μην γίνονται εύκολοι στόχοι για τα πολεμικά μας αεροσκάφη.! Ρε τους μ@λακες!!!

    2. Αν είχαμε τον Αλέξη τώρα πρωθυπουργό δεν θα είχαμε τέτοια θέματα.θα είχε ξέπουλήσει το Αιγαίο καί το Καστελλόριζο στούς γείτονες καί θα κοιμόμασταν ήσυχοι.Τώρα μυρίζει μπαρούτι η ατμόσφαιρα καί είμαστε στην ανασφάλεια.Τι να σας κάνω;

      1. Ψήφισε λοιπόν τον Αλέξη την επόμενη φορά για να…εκπληρώσει τα όνειρά σου!!!! Αλλά πάλι μήν φοβάσαι γιατί και ο Κούλης το πιθανότερο να κάνει το ίδιο!!!!!!!!!!!

    3. Kουλη παμε ψαροντουφεκο για χταποδακι στο καστελοριζο ρε.

    4. ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!!!!

      1. Εξαιτίας αυτών που ψηφίζουν τα πολιτικά σκουπίδια της μεταπολίτευσης, για μία διευθέτηση στην ξάπλα, μάλλον θα εννοείς…..!

    5. Ναι, πολυ καλη ιδεα….
      Ολοι, ΔΙΑΚΟΠΕΣ στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ και τη ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ….

      ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ…..
      Θα σκισει……

      1. ΠΑΑΝΩ ΑΠΠΟ ΟΣΟΙ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΕΕΝΑ ΦΑΣΚΕΛΟΟ……ΔΔΕ ΘΑ ΒΡΡΕΕΙΤΕ ΣΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ….ΝΑ ΠΑΝΕ,ΔΕ ΜΙΛΩ ΚΑΑΝ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ…. ΣΤΤΟΙΧΗΜΑΑ;…

        1. Αυτιστικε μαλακα συνέχισε να μας διασκεδάζεις. Ξέρω που μένεις και τι κάνεις σουφριτα.

    6. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ…ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ…ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ…ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΛΑΡΑ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ…

    7. Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΔΗΛΩΝΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ. ”ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ, ΣΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ – ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ”

    8. Καλά τι σόι ΚΡΑΤΟΣ είναι αυτό ? Αφήνετε πάνω απο άμαχο πληθυσμό να γίνονται αερομαχίες ? Γιατί δε τα ρίχνετε πριν φτάσουν απο πάνω ? Τι περιμένετε να ρίξουν ΝΑΠΑΛΜ στον πληθυσμό και να καούμε όλοι ?

      1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΩΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

    9. Ο Δήμος Καστελορίζου να κόψει οικόπεδα ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ απ’ άκρη σ’ άκρη και να τα χαρίσει σε κόσμο που θέλει να χτίσει εξοχικό εκεί. Με την ρητή προϋπόθεση ότι αν εντός τριών ετών δεν ολοκληρώσουν κατοικία θα τους το πάρει πίσω χωρίς καμιά δικαιολογία τους και θα το δώσει αλλού. Αν το κάνει αυτό, θα πάνε εργάτες, μηχανικοί, κάποιοι θα ανοίξουν μαγαζιά, κάποιοι θα μείνουν εκεί για μόνιμα, θα κάνουν παιδιά, θα πάνε δάσκαλοι, θα γεμίσει κόσμο το έρημο νησί. Έτσι γεννιέται μια πόλη, ένα χωριό μια χώρα. Με κατοίκους. Το να κρατάνε την γη για να την ορέγεται ο Τούρκος μέχρι να την πάρει ίσως δεν κερδίζουν τίποτε.

    10. Χαιρετισμούς στα αδέρφια μας στο Καστελόριζο. Μας κάνουν όλους υπερήφανους. Ας βγουν προσφορές για δωρεάν διαμονή στο Καστελόριζο από ραδιοφωνικους σταθμούς. Και όσοι θέλετε ηρεμία παρεουλα απίστευτη θάλασσα καταπληκτικό και οικονομικό φαγητό και ψαρεματακι, που αλλού? Όλα τα νησιά μας είναι υπέροχα αλλά το Καστελόριζο είναι για αυτό που λέμε, διακοπές. Δείτε και βίντεο με τοπία, είναι υπέροχο.

    Comments are closed.