ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΜΠΑΛΛΟΣ” – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΩΝ

    Κοινοποίηση:
    kakokairia

    Ο “Μπάλλος” μάς χόρεψε κανονικά, αφήνοντας πίσω του έναν νεκρό στην Εύβοια και χιλιάδες προβλήματα σε όλη τη χώρα.

    Τα σοβαρότερα προβλήματα κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας προκλήθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα. Οι όγκοι νερού ανάγκασαν την Τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στο 378ο χιλιόμετρο της Εγνατίας, στο ρεύμα προς Καβάλα. Ισχυρές ήταν οι βροχές και στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το thestival, μετά από υπερχείλιση ρέματος στο χωριό Ζαγκλιβέρι χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστούν από τα σπίτια τους τέσσερα άτομα και να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία.

    Παράλληλα, υπερχείλισε ο Ανθεμούντας με αποτέλεσμα ο δρόμος αεροδρομίου – Περαίας να πλημμυρίσει, ενώ τεράστιο ήταν και το μποτιλιάρισμα:

    Μηχανήματα του δήμου Θέρμης (φορτηγά και γκρέιντερ) προσπάθησαν προσπαθούν να απομακρύνουν από το ποτάμι τα φερτά υλικά, προκειμένου να περάσουν τα νερά από κάτω και να ανοίξει εκ νέου ο δρόμος.

    Εν τω μεταξύ, τη Δυτική Ελλάδα χτυπά επίσης η κακοκαιρία «Μπάλλος», όπου στην Πάτρα, την Αιτωλοακαρνανία και την Άρτα έχουν εκδηλωθεί έντονες βροχοπτώσεις. Στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στην περιοχή Κάτω Τραγάνα έχουν καταγραφεί τα πρώτα προβλήματα, καθώς ποτάμια και χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει. Η πυροσβεστική βρίσκεται επί ποδός κι έχει αρχίσει ήδη τις πρώτες αντλήσεις υδάτων από σπίτια κι επιχειρήσεις. Στο Μεσολόγγι χρειάστηκε να παρέμβει η πυροσβεστική προκειμένου να απομακρύνει έναν ηλικιωμένο, ο οποίος δεν κινδύνευε, ωστόσο δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι του.


    Τεράστιες καταστροφές στην Κέρκυρα

    Επίσης, ο Μπάλλος χτύπησε με μένος και την Κέρκυρα, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές και αφήνοντας πίσω εικόνες αποκάλυψης. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ εκατοντάδες πολίτες τηλεφώνησαν την πυροσβεστική για βοήθεια. Στην μάχη επιστρατεύτηκε ακόμα και Super Puma που περισυνέλεξε πολίτες που είχαν ανέβει στις ταράτσες για να σωθούν.

    Δρόμοι στην Κέρκυρα έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους, οι οποίοι παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Πυροσβέστες και άντρες της ΕΜΑΚ μπαίνουν μέσα στο νερό που ξεπερνάει το ένα μέτρο. Άνθρωποι καλούν σε βοήθεια. Όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην κινδυνεύσει κανείς. Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμοί είναι συνεχείς.

    Τεράστιες είναι οι καταστροφές και σε υποδομές στα Μωραΐτικα. Το λιμάνι έχει καταστραφεί, ενώ οι βάρκες βγήκαν στην στεριά. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ ξενοδοχειακές μονάδες γεμάτα απάο τουρίστες υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

    Καταστροφές τέλος σημειώθηκαν και στην Ηλεία, ενώ σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε ο Έβρος. Τα πιο σοβαρά προβλήματα ανέκυψαν στην Κέρκυρα, καθώς το νησί κόπηκε στα δύο. «Στις περιοχές των Σαβαλίων, της Γαστούνης, της Βάρδας, της Μανωλάδας και της Κουρούτας εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας στην Ηλεία», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος.

    Παράλληλα, όπως τόνισε, «δεν καταγράφηκαν προβλήματα στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Αν δεν είσαι τρολλάκι της μπιλντεμπεργκ, άκου φίλε μου. Όσο ανθέλληνες ήταν οι προηγούμενοι, είναι και τούτοι. Απλά οι προηγούμενοι ψήφισαν τις πρέσπες κσι τούτοι δεν τολμάνε να φέρουν τα μνημόνια των πρεσπών γιατί θα ξεφτιλιστούν. Τι ακροδεξιός είναι ο πλεύρης που ζήτησε συγνώμη από τους εβραίους και ο γεωργιάδης που είπε ότι θα ψηφίσει τα μνημόνια των πρεσπών; Μιλήσανε για πατριωτισμό, βγήκανε βουλευτές με τον καρατζαφέρη και σήμερα δεν λένε ούτε για λαθρομετανάστες, ούτε για τζαμί ούτε για πρέσπες γιατί θα τις ψηφίσουν κιόλας! Εδώ φέρνουν λαθρομετανάστες οι μκο και φτάξανε χοτ σποτ στα σύνορα και δεν μιλάνε! Το καλό είναι ότι μεγάλο κομμάτι του κόσμου κατάλαβε ότι είναι ίδιοι νδ και συριζα, οπότε υπάρχει χώρος για τον πραγματικό πατριωτικό χώρο. Δεν με νοιάζει ποιος θα είναι, αλλά πρέπει να βγει κάποιος και να πει ως εδώ οι παράνομες ελληνοποιήσεις, ως εδώ τα σπίτια στους αλλοδαπούς όταν παίρνουν τα σπίτια των ελλήνων, τζάμπα σε πλειστηριασμούς, ως εδώ το παραμύθι για τα εμβόλια που μόνο για αυτά ακούω όταν η χώρα καταστρέφεται με εκατομμύρια λαθρομετανάστες και 440 δις χρέος. ΕΛΛΑΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

    2. Γιατί σκούζετε ρε πατριώτες; Εσείς τον ψηφίσατε!
      Τα ίδια μυαλά έχετε, στον ίδιο ιδεολογικό χώρο είστε!
      Η εγκληματικότητσ έχει δεκαπλασιαστεί ! Η οικονομία περιμένει απ’ τον Άδωνη! Η εκπαίδευση στα χέρια της αγέλαστης σαύρας! Η διαφθορά σε υψηλό ρεκόρ! Είμαστε λίγο πάνω από τη Βουλγαρία…Αλλά εσείς ψηφίζετε τη δεξιά και την ακροδεξιά!
      Τόσο σας κόβει!
      Πατριδοκάπηλοι και θρησκόληπτοι, αφελείς κι απολίτικα αφασικά μαλάκια !

    Comments are closed.