ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΙ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΗΣ! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΙΝΟΥ ΣΕ ΤΖΑΜΙ – ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!

    Κοινοποίηση:
    ce9aceb1cf84ceb1cf86cf86cf86cf86

    ”Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας του Αίνου (Ένεζ) από την κυβέρνηση Ερντογάν σε τζαμί δεν είναι απροσδόκητη. Όπως και οι μετατροπές των πιο γνωστών συνονόματων εκκλησιών στην Κωνσταντινούπολη (2021), στην Τραπεζούντα (2013) και στη Νίκαια (2011), αυτός ο επαναπροσηλυτισμός του ναού τα Χριστούγεννα είναι μια συνέχεια της κατακτητικής νοοτροπίας του Ερντογάν.” Η καθηγήτρια Dr. Tugba Tanyeri-Erdemir καταγγέλει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας του Αίνου σε τζαμί από Ερντογάν ανήμερα Χριστούγεννα. Η Tugba Tanyeri Erdemir, επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ με Σπουδές σ’ Αρχαιολογία, Ιστορία και Ανθρωπολογία.

    Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από τις θρησκευτικές αρχές της γείτονος για την Enez Ayasofya Cami-i Şerifi όπως την αποκαλούν που επανήλθε σε τζαμί μετά από 56 χρόνια κι επιχαίρουν. Η επίθεση σε πολιτισμικά μνημεία και ιστορική μνήμη συνεχίζεται είναι διαρκής υπό την ανοχή διεθνούς κοινότητας και οργανισμών της ΕΕ και λοιπών όμορων δυνάμεων. Ο ναός είναι στην Ανδριανούπολη.

    Ο ναός της Αγίας Σοφίας του Αίνου (Ενέζ), στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, μετά την ολοκλήρωση της αναστήλωσής του από τη Γενική Διεύθυνση Ιδρυμάτων, άνοιξε μετά 56 χρόνια, παραμονή Χριστουγέννων, ως Τζαμί-ι Σαρίφ, σημειώνει η τουρκική ιστοσελίδα ilkha.com.Η εκκλησία Αγία Σοφία του Αίνου (Enez) είναι βυζαντινό κτίσμα του 12ου αιώνα, μεταβλήθηκε σε Τζαμί της Κατάκτησης το 1456 από τον σουλτάνο τον Πορθητή και ανοίγει τώρα με την ίδια ονομασία. «Μετά από τα περσινά εγκαίνια του τζαμιού Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, σήμερα συναντιόμαστε πάλι εδώ, για τα εγκαίνια του τζαμιού Αγίας Σοφίας Αίνου -Αδριανούπολης» είπε ο πρόεδρος των Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, σύμφωνα με τα tourkikanea.

    Άνοιξαν το τζαμί της Κατάκτησης είναι προφανής η σημειολογία. Και που στην Ανατολική Θράκη οι προθέσεις είναι προφανείς όπως και το μήνυμα.

    μοσιαλιστές και νεοθωμανιστές Ερντογάν αποδομούν την Ορθοδοξία και την ιστορία!

    Οι μεν στο εσωτερικό οι δε ”και στην παλιά Ελλάδα”. Επιδιώκουν τη συρρίκνωση του ελληνισμού τον αφελληνισμό την απεμπόληση της ιστορίας την αποποίηση ιστορικών περιόδων συνυφασμένων με τον ελληνισμό όπως είναι η Βυζαντινή περίοδος και η ελληνιστική εποχή προύμνιο αυτής. Την ώρα που ο Ερντογάν αναβιώνει το δόγμα 3 ηπείρων και 3 θαλασσών για ανασύσταση Οθωμανικής αυτοκρατορίας ο νεογενιτσαρισμός υποταγμένος στα κελεύσματα σκοτεινών παράκεντρων κινείται στη γνωστή τροχιά του ”συνωστισμού”. Απεμπολεί και τα τελευταία μας ερείσματα στην Ανατολή κι αφανίζει το μόνο αντίβαρο στο ισοζύγιο ισχύος στην περιοχή που είναι η Ορθοδοξία σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή.

    Ο μόσιαλος αφού απέτυχε ως καθηγητής καθώς και με τις υποδείξεις του πιάσαμε ταβάνι στους νεκρούς 20.000 στον χρόνο του πανεμβολιασμού επιδίδεται τώρα στην πολιτική. ( εκ του αποτελέσματος κρίθηκε). Εκφραστής ενός ρεύματος που θέλει την Ελλάδα διασπασμένη συρρικνωμένη χωρίς το ιστορικό βάθος αιώνων που αποτελεί διαχρονικό ανάχωμα ως και σήμερα στο νεοθωμανικό επεκτατισμό.

    ΥΓ η Τουρκάλα καθηγήτρια υπερασπίζεται αυτό που ο Έλληνας καθηγητής αντιμάχεται. Μόνο κατ’ αντιπαραβολή και κατ’ αντιπαράσταση βγαίνει το μέγεθος και το αληθινό εύρος μιας κίνησης. Ο μόσιαλος επιτέθηκε όχι μόνο σε μια θρησκεία αλλά σε έναν ολόκληρο πολιτισμό αυτό που ως και οι Τούρκοι διανοούμενοι υπερασπίζονται!!

    Επίσης με βάση την πρόσφατη εμπειρία του συριακού ο χριστιανισμός ( πλειοψηφούσα εκεί η Ορθοδοξία) αποδείχθηκε η καλύτερη διπλωματία που απέβη σωτήρια έναντι του επελαύνοντος τζιχαντιστικού εξτρεμισμού ελκύοντας και τον ρώσικο παράγοντα καθοριστικά. Όποιος ξεθεμελιώνει την Ορθοδοξία στην Ελλάδα είτε πιστός ( γιατί υπάρχουν κι αυτοί που από μέσα το επιχειρούν) είναι είτε άπιστος είτε ένθεος είτε άθεος ουσιαστικά ναρκοθετεί και υποθηκεύει το μέλλον της χώρας.

    dimpenews.com

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Μην ξεχάσετε οσοι πάτε για ψώνια στην Αδριανούπολη να περάσετε και απο το τζαμι για στήσιμο στα 4!

    2. Η κυβέρνηση παίζει σταθερά το πουλί της, διότι σταθερά ο #μιζοτάκης_γ@μιέτ@ι…

    3. Τιμωρία από την Παναγία για τον σατανά
      Μοσιαλο. ΜΑΣΩΝΟΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ

    4. ναι, ειχανε μια φαγουρα τωρα οι νεοναζι για τις εκκλησιες…

    5. Η κυβερνηση θα ανησυχησει οταν γινει η κωνσταντινουπολη πρωτευουσα της τουρκιας. Μην τρωτε παπα η τουρκια εχει τελειωσει στον επομενο πολεμο αρκει εμεις να ειμαστε με την σωστη συμμαχια.

    6. Ο πατριαρχης φιλε προχθες τον ακουγα να μιλα απταιστα τουρκικα και να ευχαριστει τον σουλτανο που του κανει τη χαρη και γιορταζουν τα χριστουγεννα.δλδ αλλα αντ αλλα

    7. οταν έχεις τον μόσιαλο να ειρωνεύεται τα θεία τι να πείς για τα Μεμέτια!!!

    8. Ο Πατριαρχης ειναι τουρκοσπορος πρωην ανθυπολοχαγος του τουρκικου στρατου! Αλλα συμφεροντα εξυπηρετει ! Οσο για της εκκλησιες στο χωραφι τους βρισκονται και κανουν οτι γουσταρουνε! Η μαλλον πρεπει παλι να επικαλεστουμε το….διεθνες δικαιον που λεει και η κυβερνηση λουλη! Θα μας αποτελειωσουν και εμεις θα συνεχιζουμε να επικαλουμεθα το διεθνες δικαιο σαν τους αδερφους μας Κυπριους ενα αιωνα τωρα!

    9. Οι Τούρκοι κάνουν την δουλειά τους, το ερώτημα είναι : ποιός θα τους σταματήσει ?

    10. Καλά η κυβέρνηση παίζει το πουλί της….αλλά ο Πατριάρχης τι κάνει??

      Να κλείσουν εδώ και τώρα ΟΛΑ τα τζαμιά στην Ελλάδα !!

    Comments are closed.