ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ ΚΟΥΡΣΟΥΜ ΤΖΑΜΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    1

    Τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/7 ομάδα πολιτών, οργισμένοι από την απόφαση του Ερντογάν μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, πέταξαν πέτρες στην είσοδο του Κουρσούμ Τζαμί ή αλλιώς Τέμενος Οσμάν Σάχ, στα Τρίκαλα.


    Η απόφαση αυτή του Τούρκου προέδρου έχει τραυματίσει την ψυχή των Ελλήνων Ορθοδόξων, οι οποίοι βλέπουν την κοιτίδα της Ελληνορθοδοξίας να μετατρέπεται σε τέμενος και την ελληνική κυβέρνηση να μην αντιδρά.

    Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο δήμος Τρικκαίων, αλλά και η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, η οποία αναζητά τους δράστες, ταυτόχρονα προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί κανένα τέτοιο γεγονός.

    Άμεσα στο σημείο έσπευσε υπηρεσία του δήμου Τρικκαίων για να προχωρήσει σε σχετικές εργασίες «θωράκισης» του τζαμιού. Στόχος του δήμου είναι να υπάρξει μεγαλύτερη φύλαξη του χώρου στο Κουρσούμ Τζαμί.

    Το Κουρσούμ Τζαμί ή Τέμενος Οσμάν Σάχ των Τρικάλων είναι ισλαμικό τέμενος, κτίσμα του 16ου αιώνα σχεδιασμένο από τον Μιμάρ Σινάν, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως χώρος ήπιων εκδηλώσεων. Ονομάζεται έτσι από την τουρκική λέξη κουρσούμ, που σημαίνει μόλυβδος, καθώς ο θόλος του είναι μολυβοσκέπαστος.

    1

    2

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. Διάβασα κάπου μιά “ωραία” πρόταση. Να αναθέσουμε τη “φύλαξη” και τη “διαχείριση” του κτιρίου με τις μολύβδινες επενδύσεις και τα πάσης φύσεως “ενδιαφέροντα” αρχιτεκτονικά μέλη με οικοδομική χρησιμότητα, στα “αδέρφια μας αλήτες πουλιά” της περιοχής (όπως μόνο αυτοί ξέρουν). Και μετά, να αναλάβουμε εμείς την “αποκατάσταση” του μνημείου της ντροπής με το ίδιο ενδιαφέρον που συμπεριφερόμαστε και στα δικά μας μνημεία όπως μόνο εμείς ξέρουμε, παντελώς αδιαφορώντας.

    2. Επρεπε να βαλλουν τις μπουλντοζες και να το γκρεμισουνε ,οχι μονον αυτο
      αλλα ολα τα τζαμια στην Ελλαδα ,διοτι βρισκοντε υπο Ελληνικη κατοχη και οτι θελουμε τα κανουμε
      και δεν θα φοβηθουμε μην μας κανει νταντα η Ευρωπαικη ενωση

    3. Στα νησιά , Σάμο, Κω, Λέσβο, Λήμνο που οι λαθρομετανάστες έχουν καταστρέψη όλες τις Ορθόδοξες εκκλησίες και χέσανε μέσα , γιατί το μπουρδελοκράτος δεν πήγε να τις προστατέψη; και με το πρώτο κρούσμα στο τζαμί τρέξανε αμέσως!!! Καταλαβένεται ποιούς ψηφίζεται προβατάκια… μπεέ. Τούς φιλάτε τα χέρια & τους μιλάτε ακόμα (υπουργούς)… “Φωτιά & Τσεκούρι” όπως έλεγε ο Κολοκωτρώνης. Πού είναι οι υπουργοί του Βελόπουλου; Πού είναι ο Τουρκοφάγος ο Μυλωνάκης; ο Βελόπουλος & τα παληκάρια του. Σας αρέση η δεν σας αρέση ένα παλληκάρι πέρασε από το μπουρδέλο με τους 300 & τα είπε έξω απο τα δόντια!! Πολύ συντομα να εύχεστε να ξαναμπή για να ξεβρομίση ο τόπος…

    4. απλα καντε και εσεις εδω το τζαμι στον βοτανικο μπουζουξιδικο με δωματιακια για τις ξεπετες τζαμι την εκκλησια αυτοι κωλοχανειο τα τζαμια στην ελλαδα τι φοβοσαστε κυριοι πολιτικοι? υπαρχει και η παραιτηση τετοια δημοκρατια καλυτερα να μενει αυτη ειναι ηττοπαθηκια δημοκρατια της φαντασιας εκτος και αν τα εχετε αρπαξει χοντρα η χωρα θελει εναν στρατηγο εστω και λοχια στην ηγεσια της

      1. Όχι δα 🤬! Όχι μόνο έχουν σκιστεί να το ενεργοποιήσουν μέσα στον Αύγουστο, αλλά δεν έχουν υπαναχωρήσει στο ελάχιστο και το προβάλλουν κιόλας ξεδιάντροπα ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ, πατώντας στα μάτια μας.
        Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

    5. Η ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΩΝ-ΔΥΝΑΣΤΙΚΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΕΝ ΕΙΔΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ………
      ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Κ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΑΥΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ.
      ΔΗΛΕΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ-ΕΙΝΑΙ-Κ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΕΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΑΥΤΟΥ.
      *ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΛΑΕΤΙ,ΕΤΟΣ-2020-ΙΟΥΛΙΟΣ.

    6. Η ΤΟΥΡΚΟ-ΦΑΝΑΡΙΩΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ….. ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΛΑΕΤΙ……..
      ΞΥΠΝΗΣΤΕ-ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ

    7. Ακτιβισμός δεν είναι μόνο οι μπογιές απο Ρουβίκωλους.

    8. Δεν χρειάζεται να πέσουμε στο επίπεδο της Τουρκίας ειναι απλο 1. Δεν πάμε στην Τουρκία. 2 Δεν αγοράζουμε οτι δήποτε τουρκικο. 3. Δεν βλέπουμε Τουρκικα σήριαλ. θέλει τρόπο και οχι κόπο!

      1. χαχαχα ποιο επιπεδο ρε φιλε εισαι σκλαβος της κλεπτοκρατιας που ψηφιζεις , εισαι ιθαγενης μιας χωρας πουλημενης με μασωνους σατανιστες και παιδεραστες κυβερνητες, η τουρκια ειναι χωρα περηφανη ανεξαρτητη εθνικιστικη, και μιλας για επιπεδο?

    9. Με τι μούτρα θα πάνε τα ζώα να εγκαινιάσουν το κωλοχανείο τους; Πάλι υπερωρίες οι πραιτωριανοί. Χέστες ε χέστες.

    10. Αυτό το τζαμί φτιάχτηκε από Έλληνα αρχιτέκτονα με υλικά από τα βουνά των Τρικάλων.. Το έχουμε καταστήσει πολιτιστικό κέντρο με εκθέματα και άλλα δρώμενα.. Δεν αρμόζει στον Έλληνα να πέσουμε στο επίπεδο των Τούρκων..

      1. ενασ ελλην αρχιτεκτων…. δε θα δομουσε ποτε ενα κατακτητικο μνημειο…………….
        ισοπεδωση κ αποκατασταση
        τελος

        1. Εντάξει, Γενιτσάρος ήταν.. Δε μπορούμε όμως τώρα να πέσουμε στο επίπεδο των Τούρκων.. Απέναντι από το Τζαμί χτίσαμε έναν περίλαμπρο Ναό προς τιμή του Αγίου Κωνσταντίνου.. Έτσι απαντάμε εμείς οι Έλληνες.. Δεν είμαστε Τζιχαντ κ Τούρκοι να ισοπεδώνουμε μνημεία.. Καλή σας μέρα από τα συννεφιασμένα μα πάντα πανέμορφα Τρίκαλα..

    11. θα τούς πιάσουν και θα πουν στον ερτογαν είδες τι καλά παιδιά είμαστε τουσ πιάσαμε

    12. Ανοίξτε τα σύνορα σήμερα κιόλας. Να ορμησουν οι λαθροεποικοι στην Κεντρική Ευρώπη. Μέσα σε μια μέρα θα πάρει πίσω την απόφαση ο Ερντογαν…

    Comments are closed.