ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΟΛΗ Η ΑΤΤΙΚΗ – ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΧΑΝΙΑ – Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

    Κοινοποίηση:
    1

    Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά και Λασίθι. Δεν υπάρχουν ζημιές και τραυματισμοί. Επί ποδός η Πυροσβεστική…

    Αισθητός και στο Ηράκλειο έγινε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 09.30. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Χανίων, νοτιοδυτικά των Κυθήρων και το εστιακό βάθος ήταν στα 70 χιλιόμετρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

    Αν και υπήρξε ανησυχία, καθώς ο σεισμός έγινε αισθητός, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι αυτή την ώρα κάποιες καταστροφές. Οι κάτοικοι στο Ηράκλειο και τα Χανιά βγήκαν από τα σπίτια τους και προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με στενούς συγγενείς τους.

    Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.

    «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.

    Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Καθηγητής Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Φ.Βαλλιανάτος θεωρείται ένας σεισμός ενδιάμεσου βάθους και “δείχνει” ότι η μετασεισμική ακολουθία θα είναι χαμηλή.

    Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στην Κρήτη αλλά και στην Αθήνα, ενώ είχε και διάρκεια. Ο κ.Λέκκας τόνιζεται ότι δεν πρέπει να γίνεται συσχετισμός με τον σεισμό στην Αλβανία και με τη συνολική σεισμική δραστηριότητα στα Βαλκάνια.

    Σεισμός: Οι πρώτες εικόνες από τα Χανιά

        

     

    Ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση σε Κύθηρα, Κρήτη αλλά και Αττική. Οι εντολές του Γιώργου Πατούλη…

    Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για τα σχολεία της Αττικής μετά το σημερινό σεισμό νότια των Κυθήρων, αντιθέτως κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία στο νησί για την ασφάλεια των μαθητών, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

    Ο τελευταίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη προκειμένου να ενημερώνεται συνεχώς για το αν υπάρχουν προβλήματα στο νησί, εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης.
    Με εντολή του ιδίου, κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας που βρίσκεται στα Κύθηρα πραγματοποιεί αυτοψίες στα δημόσια κτίρια και στα σχολεία, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση των κτισμάτων.

    Πρόκειται για κλιμάκιο τεσσάρων μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκεται στο νησί λόγω έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, και αυτή την ώρα υπό τον συντονισμό της αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη πραγματοποιεί αυτοψίες σε όλα τα δημόσια κτίρια και στα σχολεία, για τυχόν ζημιές που έχουν προκληθεί από το σεισμό.

    Για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και προκειμένου οι μηχανικοί να επιθεωρήσουν την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, όλα τα σχολεία στα Κύθηρα σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

    (Προηγούμενη ενημέρωση)

    Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη κοντά στα Χανιά. Ιδιαίτερα αισθητός και στην Αθήνα. Ταρακουνήθηκαν για τα καλά πολλές περιοχές. Ανάστατοι κάτοικοι της Αθήνας βγήκαν στους δρόμους!

    Σεισμός σημειώθηκε μόλις ο οποίος έγινε ιδιαίτερα στην Αθήνα, “ταρακουνώντας” για τα καλά τους κατοίκους.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε στις 9:23, ήταν 6,1 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 70,7 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 20 χιλιόμετρα νότια των Αντικυθήρων, κοντά στα Χανιά.
    Κάτοικοι της Αθήνας βγήκαν ανάστατοι στους δρόμους. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην μισή Ελλάδα, αφού αναφορές για… ταρακούνημα έρχονται ακόμα και από την Λάρισα και τα Τρίκαλα.

    Μέχρι στιγμής στην Κρήτη δεν υπάρχει καμιά κλήση στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμό.

    Η πρώτη εκτίμηση μιλά για εστιακό βάθος 56χλμ.

    Δείτε χάρτη με το επίκεντρο του σεισμού:

    :

    xartis-esmc
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ. ΑΠΟΛΥΜΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΊΣΕΙ Ο ΤΌΠΟΣ.

    Comments are closed.