ΙΕΡΩ-ΔΟΥΛΟΣ: ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΤΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΜΠΕΪΜΠΙ ΛΙΝΟ ΑΠΟΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΧΑΡΑΓΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ME THN ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ. Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ…

    Κοινοποίηση:
    ierwnymos-koulis

    Αφιερωμένο εις τον εικονικό Έλληνα Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος τα έκανε πάλι πλακάκια με τον κυβερνητική Μαφία των Μητσοτάκηδων, αναβάλλοντας την Τέλεση Αγιασμού των Υδάτων, όπως είχε εξουσιοδοτηθεί από την Ιερά Σύνοδο. Ντροπή σου παππά.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ

    Τριπλή ήταν η Κατοχή στη Θεσπρωτία: Γερμανοί, Ιταλοί και «Τσάμηδες» είχαν δημιουργήσει ένα αφόρητο κλίμα καταπίεσης. Σίδηρο πυρακτωμένο κυριαρχούσε παντού. Οι απώλειες ανθρώπων και η δυστυχία ήταν η τραγική πραγματικότητα.

    Γερμανοί στρατιώτες είχαν περικυκλώσει από την παραμονή το ναό της Ηγουμενίτσας, τότε ήταν ένα μικρό οικοδόμημα με το νεκροταφείο στον προαύλιο χώρο, ώστε κανείς να μην τολμήσει, ούτε ο ιερέας, να προσέλθει, για τον εορτασμό των Φώτων.

    Οι υπόδουλοι κάτοικοι, που περίμεναν με ανυπομονησία τα Θεοφάνια, αμπαρώθηκαν στα σπίτια τους.

    Ωστόσο ήθελαν από το αγιασμένο νερό να πάρουν δύναμη, για να αντέξουν τις κακουχίες και να νιώσουν ότι η Βάπτιση του Κυρίου στον Ιοδράνη ποταμό θα σημάνει τη δική τους αναβάπτιση και αναγέννηση στα ύδατα της ελευθερίας.

    Στήριζαν το παρόν και το μέλλον τους στο Χριστό και στην Αλήθειά Του.

    Η απαγόρευση εορτασμού των Φώτων είχε προέλθει ως αντίποινα μετά από ένα σαμποτάζ σε βάρος των κατακτητών, που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν σκευωρία των «Τσάμηδων»…

    Ο ιερέας με πατριωτικό μεγαλείο, πήρε την απόφαση: Συγκέντρωσε τα μεσάνυχτα λίγους πιστούς σ’ ένα σπίτι, έβαλε νερό σε μια κατσαρόλα και τέλεσε το μεγάλο αγιασμό, ενώ ένα κεράκι σιγόκαιγε.

    Αμέσως μετά, αψηφώντας μην τον πάρει είδηση κάποια εχθρική περίπολος, κατέβηκε, σαν σκιά, στη θάλασσα και βούτηξε το σταυρό, σιγοψάλλοντας: «Εν Ιοδράνη Βαπτιζομένου σου Κύριεε…».

    Το πρωί από άτομο σε άτομο ο αγιασμός μοιράστηκε στα λίγα, σε σύγκριση με τώρα, σπίτια της Ηγουμενίτσας, ενώ οι κατοχικές δυνάμεις έμειναν με την εντύπωση ότι αποτρέψανε τον εορτασμό.

    Το γεγονός αυτό δείχνει ότι οι άνθρωποι, όσο δυσχερείς και να είναι οι συνθήκες, όσο και αν μοιάζει η ζωή σαν ένας απέραντος Κλαυθμώνας, επιζητούν τη χάρη του Θεού.

    Σωτήρα και Λυτρωτή τον αισθάνθηκαν και τον αισθάνονται οι ψυχές σε χρόνια δύσκολα και ανθρωπίνως απελπιστικά.

    ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ

    Το πρωί της παραμονής οι γυναίκες καθάριζαν το σπίτι, τις αυλές και τα σοκάκια, για να διαβεί αργότερα ο παπάς.

    Ο παπάς κατά το έθιμο περνούσε απ’ όλο το χωριό και αγίαζε τους κατοίκους, όλα τα σπίτια και τα ζώα.

    Απ’ όπου περνούσε παλαιότερα ο παπάς, του έδιναν και διάφορα τρόφιμα.

    Με αυτά τα τρόφιμα ενισχυόταν ο ιερέας και η οικογένειά του. Φυσικά ο κάθε ένας προσέφερε ότι είχε στο σπίτι του, και αυτά ήταν λάδι, σιτάρι κριθάρι, αλεύρι κουκιά φακές, ρεβίθια, πατάτες, παξιμάδια κλπ.

    Να αναλογιστούμε, όμως, πως οι παραγωγές δεν ήταν μεγάλες εκείνα τα χρόνια, και σχεδόν τίποτα δεν περίσσευε. Στον παπά όμως έδινε το χωριό, και κανείς δεν αντιδρούσε σε αυτό, ίσα – ίσα το είχαν και σε καμάρι τους!

    Ήταν προς ενίσχυσή του, αφού εκείνες τις εποχές οι ιερείς δεν πληρώνονταν από το κράτος.

    Την παραμονή των Φώτων, που είναι και νηστίσιμη μέρα, η νοικοκυρά ετοίμαζε τα λεγόμενα «φωτοκόλυβα». Ήταν βρασμένα από όλα τα όσπρια, κουκιά ρεβίθια φασόλια φακές κλπ.

    Ένα μέρος από αυτά τα έτρωγαν και με ένα άλλο μέρος, αλάδωτα και στραγγισμένα, τάιζαν τα ζώα και έριχναν στις κότες. Αλλά και στη σκεπή του σπιτιού, λέγοντας:

    «Φάτε πουλιά αγριόπουλα, κι απ’ τη σπορά να λείπετε!»

    ***

    Την ημέρα της γιορτής των Θεοφανίων όλοι πήγαιναν στην εκκλησία και σε παγούρια, γκιούμια, μπουκάλια, τσουκάλια και κανάτια, έβαζαν καθαρό νερό για να αγιαστεί.

    Όταν γύριζαν στα σπίτια, έπιναν, συμβολικά τρεις φορές, όλα τα μέλη της οικογένειας από το αγιασμένο νερό, ράντιζαν το σπίτι, τα ζώα, τα χωράφια και τους κήπους.

    Ό,τι περίσσευε το φύλαγαν για γιατρικό.

    Το αγιασμένο ύδωρ, το έβλεπαν σαν φάρμακο, που εξάλειφε τα πταίσματά τους. Έτσι έδειχναν στην πράξη μετάνοια και όχι στα λόγια. Μετάνοια, που προερχόταν από την καρδιά τους και καθάριζε το ρύπο της ασέβειας.

     Η ιστορία από τον exapsalamo

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    30 Σχόλια

    1. Οι περισσότεροι από σας δεν πιστεύετε! Αρκετοί μάλιστα είστε κι σρχαιολάτρες οπαδοί του Δωδεκάθεου. Απέναντι στον Χριστόδουλο που πολιτικογούσε ασυστόλως υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει ο σεπτός και σοβαρός Ιερώνυμος. Τα χυδαία υπονοούμενα της ιστοσελίδας σας, αποδεικνύουν πως κι εσείς είστε απολύτως διαβρωμένοι κι ενταγμένοι στο αντιχριστιανικό μέτωπο.

    2. Σήμερα νοστάλγησα Σημίτη…Τότε η Ελλάδα είχε κυβέρνηση που τα έβαλε με το σκοταδισμό…

    3. Και όμως υπάρχουν παπάδες που κάνουν αυτό που δεν κάνει ο Αρχιεπίσκοπος και οι λοιποί δεσποτάδες – και λειτουργίες και τον Μεγάλο Αγιασμό.
      Τα ΥΔΑΤΑ ΑΓΙΑΣΤΙΚΑΝ παρ’ όλο που δεν το ήθελαν οι διοικούντες και από τα παιδιά στην Θεσσαλονίκη και από άτομα στην ακριτική Μυτιλήνη.
      Θυμηθείτε τι είπε ο Χριστός: “Θαρσείτε εγώ νενίκηκα τον κόσμον”. Έχετε ΘΑΡΡΟΣ
      “Μεθ’ ημών ο Θεός, γνώτε έθνη και ητάσθε ότι μεθ’ ημών ο Θεός” Με την Αγία Τριάδα σκέπη και καταφυγή μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε … μόνο λίγη επίγεια ταλαιπωρία,

    4. Θέλουμε λεβέντες κληρικούς και ΟΧΙ φραγκόκοτες ! Μας πουλήσατε Παπάδες, κρίμα που βάζετε αργύρια πάνω απο την αποστολή σας.

    5. καλημέρα και καλή λευτεριά αλλά λευτεριά από τον καναπέ και την ασφάλεια του πληκτρολογίου δεν γίνεται!!! δυστυχώς σήμερα σε 2 ναούς πήγα στην περιοχή μου και δεν είδα κόσμο κυρίως νεολαία παρά μόνο όσο και εάν δεν μας αρέσει περισσότερο ηλικιωμένους!! εάν δεν νικήσουμε τον φόβο δεν έρχεται η λευτεριά!!!

    6. Ντροπή σας ξέφτίλές του σατανά!!!Θα ρθει η στιγμή που θα πληρώσετε για όλα!!!

    7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΙΑΣΤΟΥΝ!!ΤΑ ΥΔΑΤΑ !!ΚΑΙ ΟΙ ΘΑΛΑΣΕΣ!!ΟΚ!!ΑΣ ΠΑΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ!!ΝΑ ΤΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΥ!!ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!ΕΛΕΩΣ!!ΚΥΡΙΑΚΟ!!ΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ!!ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!

    8. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΠΑΠΑ….
      ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΟΠΟΙΚΙΛΤΕΣ ΚΑΠΕΛΑΔΟΥΡΕΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !
      Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν Λαός, πρέπει να καταλάβουμε πως αν δεν ξυπνήσουμε από τον λήθαργο και τον φόβο που μας ποτίζουν και δεν αντιδράσουμε μαζικά, είμαστε καταδικασμένοι να χαθούμε ! ! !
      Και αντί οι λεβέντες με τα μαύρα ρούχα, τις χρυσοποίκιλτες καπελαδούρες και τις κουρσάρες, που πληρώνει ο Ελληνικός Λαός, να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να ορθώσουν το ανάστημα τους υπερασπιζόμενοι την πίστη των Ελλήνων, ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΛΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΕΛΛΗΝΟΦΟΒΙΚΑ ΞΩΤΙΚΑ που προσπαθούν να καταργήσουν κάθε τι Ελληνικό, ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΩΡΑ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ, ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
      Για αυτό, η σιχασιά που νιώθουμε για τον πολιτικό κόσμο των Εθνοσωτήρων μας πρέπει να υποχωρήσει μπροστά στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ γιατί για ένα Λαό με τόσο μεγάλη ιστορία, η καταδίκη του είναι πιο οδυνηρή και θα γίνει αντικείμενο ιστορικής μελέτης στα επόμενα χρόνια, για το πώς ένας Λαός με τέτοια παράδοση αυτοκτόνησε ! ! !
      Αξίζουμε άραγε μια τέτοια… «λαμπρή» τύχη ; ; ;
      Για αυτό ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Η ΩΡΑ που θα πάρουν τον δρόμο για την ΜΠΟΥΖΟΥ όσοι παραβιάζουν ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και όχι ΟΣΟΙ παραβιάζουν τις ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΕΣ ΕΛΛΗΝΟΦΟΒΙΚΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ…..
      β. τεζαρης
      ϶ϵλληνας ψηφοφόρος, βαναύσως φορολογούμενος και 365 ημέρες τον χρόνο, όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

    9. Ώρα 07.50… Κέντρο Αθήνας κοντά στην εκκλησία Αγίου Παύλου. Τουλάχιστον 70 λαθρο μαζεμένοι ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς κανένα απολύτως μέτρο όπως μάσκες αποστάσεις κτλ, περιμένουν να τσεπώσουν τα λεφτά που πληρώνουμε εμείς ως φόρο σε αυτό το κράτος. Η αστυνομία λίγο ποιο κάτω κυνηγάει πιστούς και ζητάει στοιχεία!! Αυτούς δεν τους βλέπει. Σχόλια δικά σας. Υγ στείλτε εάν θέλετε ρεπόρτερ, σκηνές απίστευτες. 70 λαθρο στιβαγμενοι και η αστυνομία κυνηγάει τους Έλληνες!!!

    10. ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΎΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΌ Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙ !!ΠΡΟΔΌΤΕΣ !!! ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΎΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ !! Κ ΑΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΛΊΓΗ !!!

    11. Απο εναν ανταρτη, μασωνο, ανθελληνα, αθεο, νεοταξιτη τι περιμενατε οτι θα κανει? Σε συνεννοηση με την
      …Κουλα εστησε δηθεν ανταρτικο, λες και εμεις τρωμε σανο! Οχι κομμουι τα ψωμια σου και εσενα ειναι λιγα.
      Σ΄αφηνει ο Χριστος ελευθερα να πραξεις ο,τι εσυ θελεις, μα ο χρονος σου τελειωνει,,! Γελαει καλυτερα οποιος
      γελαει τελευταιος..!!!!

    12. όλα τα κάνουν για να μας σώσουν, βρε για το καλό μας το κάνουν, ναί.. χαχαχα

    13. Αρχιεπίσκοπος της πλάκας👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

    14. ξεφτιλισμενο υποκειμενο πετα τα ρασα ρε μασωνε .δεν εισαι αξιος να φορας το σταυρο .αρχιεπισκοπος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ.ζεις μεσα στην καρδια μας καθε χριστιανου.ο αρχιεπισκοπος των ελληνων

    15. Ντροπή του αρχιεπισκόπου🤡 για αυτό το φιάσκο,, που θα πάνε να του φιλήσουν και το χερι..
      Πώς να πάρει ο κόσμος τον χριστιανισμό στα σοβαρά με όλα αυτά που γίνονται..για πεστε μου..

    16. ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ…..
      ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ,KAMMIA ΑΔΕΙΑ………………TI ΛEEI O E.O.Φ ????
      ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙ??????
      ΣΤΕΦΑΝΕ ΑΚΟΥΣ???????
      .
      ———————–
      ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ 20:38 KAI META.
      APOKONTA 050121 MEROS B(EYH KΙΑΓΙΑ)
      .
      https://www.youtube.com/watch?v=aXqqCLRegZw

      Πάνος Σκαρλάτος – Αυτή ειναι η αλήθεια γιά τό εμβόλιο του κορωνοιού.
      ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΗΝ ΑΠΕΙΛΗΣ…..
      https://www.youtube.com/watch?v=qrd9_wEoef4

      .

      ΤΕΛΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ…………………
      ΘΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΗ ……………

    17. Ο Ζακυνθου προτεινε να γινει η λειτουργια ξημερωματα για να μην παει ο κοσμος και μετα να παει οποιος θελει να παρει τον αγιασμο. Την λειτουργια για ποιον την κανουν ,για τον εαυτο τους ? Καποιοι στην εκκλησια προσπαθουν να γινουν αρεστοι στην κυβερνηση ,βλεπεις θελουν να κανουν καριερα .Δυστυχως και καποιοι μεσα στην εκκλησια ειναι πολυ κατωτερη του τιτλου που εχουν.

    18. 130 κιλα ζυγιζει ο καθ’ενας τραγοδεσποτης.Τρωνε και πινουν εις υγειαν μας και μας γραφουν κανονικα.Μην πηγαινετε καθολου στις εκκλησιες .Τα παγκαρια που τοσα χρονια ρημαζουν ας μεινουν αδεια.Αυτα τα καθικια γλεντουν εις βαρος μας.Τους πληρωνουμε και αυτοι μας γάμ…νε.ουστ παλιοτραγοι τραβελια.

      1. Άνθρωπέ μου, άσε τίς ηλίθιες δικαιολογίες. Νά πής <>, τό καταλαβαίνω, έχει μιά κάποια λογική. Νά λές όμως <>, γιά νά μή ρίξουμε δήθεν χρήματα στό παγκάρι, δέν στέκει!!! Δέν είναι αυτός ο λόγος που πηγαίνουμε στίς εκκλησίες, γι’ αυτό άσε τά επιχειρήματα της δεκάρας.

    19. Ιερωνυμε πούλησες τους Έλληνες. Είσαι τόσο ευχαριστημένος που επιλογή του πρωθυπουργού είναι μια σιχαμένη φανατικό σκυλι λυσσασμενο ρατσιστικό ενάντια σε κάθε εθνική λαό ιερό? Αυτή η σκύλα όπως είπε ο βελοπουλος πηγε την μπάντα στο ίδρυμα Νιάρχος για να μην ακουστεί ο εθνικός ύμνος. Ιερωνυμε, με αυτούς που διώκουν την πίστη και τον Ελληνισμο έρχεσαι σε συμφωνίες? Ντροπή. Αύριο ημέρα αντίστασης. Η ρατσίστρια η ξεκ@λιαρα να παραιτηθεί απλό πρόεδρος της δημοκρατίας. Θα φτάσει στα άκρα ο λαός έτσι που το πάτε. Μητσοτάκη, σέβεται ο λαός μας τον θεσμό του προέδρου της δημοκρατίας αλλά το πρόσωπό που επέλεξες είναι μια γ@μημενη σκύλα ρατσίστρια με κάθε τι εθνικό και ιερό. Ντροπή σου μητσοτακη. Διώξτε την ανθελληνιδα ναζιστρια σκύλα από το προεδρικό.

    20. κωλογερος μουσουλμανολαγνος τρωει και μας δουλευει κοσμικος και ανωμαλος

    21. Τώρα θα έπρεπε να είχαμε άντρα Παπανδρέου + χριστοδουλο στην εκκλησία και θα ήταν καλύτερα τα πράγματα μία παροιμία λέει κάθε πέρυσι και καλύτερα κάθε φέτος και χειρότερα και θα συνεχίσουν τα χειρότερα Δυστυχώς πάμε για τον πάτο χειροπόδαρα δεμένοι μαζί με έναν ογκόλιθο που μας κρατάει στο βυθό της θάλασσας

      1. Μονο αυτο μας ελλειπε να ειχαμε και Παπανδρεου . Αλλο τι θα ακουσουμε. Για την καταντια της χωρας ειναι υπευθυνος αυτος και μαζι οσοι μετα απο αυτον διετελεσαν πρωθυπουργοι.

      2. Έχεις φτάσει στον πάτο εδώ και καιρό. Απλά τώρα σου βάζουν και το καπάκι για να μην ξαναβγείς 😂😂😂😂

    22. Άντε παιδιά ,καλή Ανάσταση.
      Έξω μυρίζει Άνοιξη.14⁰C

    23. Τα είπα νωρίτερα. Όλα για τις εντυπώσεις. Και Χριστούγεννα τα ίδια έκαναν. Και Τουρκοκρατία επίσης. Πρόεδρος δάσκαλος παππάς, οι προεστοι του χωριού. Αυτοί μας κρατούσαν 400 χρόνια. Πλην ορισμένων φωτεινων εξαιρέσεων. Περαστικά μας. Χρόνια πολλά αδέρφια και καλή λευτεριά

    24. Ο/Η κυβέρνηση ανθελλήνων σατανιστών-εκκλησία ιερόδουλης κουράδας λέει:

      Πίσσα στα κόκκαλά σου βρωμιάρη σατανιστή που σου έφεραν και μονοκλωνικά αντισώματα για να μην ψοφήσεις.
      Ανάθεμα σ’ εσένα και όλους τους όμοιους σου.
      Αποβράσματα σαν κι εσένα οδηγούν τον κόσμο εκτός εκκλησίας.
      Χριστόδουλε, ξύπνα, σε χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε.

    Comments are closed.