ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ – ΜΑΣ “ΦΤΥΝΟΥΝ” ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΒΡΕΧΕΙ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ “ΑΔΕΙΑΣΜΑ” ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΜΠΑΜΠΟΓΡΙΑ” ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΑ ΜΕΡΚΕΛ: “ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ – ΟΧΙ ΣΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ” – ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ “ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ” (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    1

    Νεότερη εξέλιξη

    Αμέσως μετά τη 45λεπτη διακοπή που προηγήθηκε, οργανώθηκε τετραμερής συνάντησης με τη συμμετοχή των Άνγκελα Μέρκελ, Εμανουέλ Μακρόν, Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Αναστασιάδη.

    Από τη συνάντηση των τεσσάρων αναμένεται να προκύψει ένα νέο κείμενο συμπερασμάτων, ενώ συμμετέχουν τόσο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όσο και ο Σαρλ Μισέλ.

    Προηγούμενη ενημέρωση

    Η κυβέρνηση αρνήθηκε το πρώτο σχέδιο που παρουσιάσθηκε καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει αναφορά στην Τουρκία – Τώρα δεκαπεντάλεπτη διακοπή – Μεγάλη νύχτα στη Σύνοδο Κορυφής

    Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, καθώς η Ελλάδα αρνήθηκε το προσχέδιο που παρουσιάσθηκε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρώτο κείμενο δεν υπάρχει αναφορά στην Τουρκία. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η διαπραγμάτευση έχει μακρύ δρόμο ακόμη.

    Το συγκεκριμένο προσχέδιο δεν είχε καμιά αναφορά για κυρώσεις στην Τουρκία, αλλά ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία και τα μέσα που έχει στη διάθεση της προκειμένου να διασφαλίσει το σεβασμό και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου, κάτι το οποίο δεν δέχτηκε η  ελληνική πλευρά.

    «Πολύ καρότο, όχι αρκετό μαστίγιο», είπε στο Politico Έλληνας αξιωματούχος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

    “Πολύτιμος εταίρος” η Τουρκία – Άλλαξε το πρόγραμμα ο Μισέλ

    Τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί η Ειδική Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρθηκε η Άνγκελα Μέρκελ σε δήλωσή της, προσερχόμενη στις Βρυξέλλες. Μεταξύ άλλων, όπως είπε, “θα μιλήσουμε για την Κύπρο και την Ελλάδα και την κατάσταση που επικρατεί με την Τουρκία και τις εντάσεις που έχουν προκληθεί στην περιοχή”.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε πως “η γερμανική πλευρά έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση για να πετύχει αποκλιμάκωση των εντάσεων. Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Ξέρετε ότι η Τουρκία αυτή στιγμή αποτελεί εταίρο στο ΝΑΤΟ, είναι πάρα πολύ σημαντική και θα πρέπει να υποστηρίξουμε την Τουρκία για να διατηρήσουμε μια ομαλότητα στην κατάσταση του προσφυγικού. Εκεί η Τουρκία μας είναι πολύτιμος εταίρος”, ανέφερε.

    Και κατέληξε λέγοντας ότι “για εμένα η διπλωματία θα πρέπει να είναι το πιο σημαντικό εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση”.

    Αιφνιδίασε ο Μισέλ – Άλλαξε την ατζέντα
    Ο  Σαρλ Μισέλ πριν από λίγο αιφνιδίασε του Ευρωπαίους ηγέτες αφού άλλαξε την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής και έφερε στο τραπέζι το ζήτημα της Τουρκίας και της Λευκορωσίας.

    Το ζήτημα συνολικά της σχέσης της ΕΕ με την Άγκυρα – περιλαμβανομένων και των προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο- άρχισε να συζητείται με την έναρξη της Συνόδου και όχι στο γεύμα των ηγετών της ΕΕ όπως ειχε προγραμματιστεί αρχικά.

    Να σημειώσουμε ότι δύο στρατόπεδα έχουν διαμορφωθεί εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει το μπλοκ απέναντι στην Τουρκία και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής.

    Το ζήτημα συνολικά της σχέσης της ΕΕ με την Άγκυρα – περιλαμβανομένων και των προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο- άρχισε να συζητείται με την έναρξη της Συνόδου και όχι στο γεύμα των ηγετών της ΕΕ όπως ειχε προγραμματιστεί αρχικά, σύμφωνα με το Politico.

    Ερντογάν: Κακομαθημένες ΕΕ, Ελλάδα και Κύπρος
    Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την γενική συνέλευση της τουρκικής βουλής πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Anadolu, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι έγινε «αναποτελεσματική» και «ρηχή», ενώ υποστήριξε ότι «υποδουλώθηκε» από δύο από τα μέλη της, την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση.

    Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι κακομαθημένες Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελλάδα και ελληνοκυπριακή πλευρά, μας κρατούν αιχμάλωτους, έχοντας δημιουργήσει μια αναποτελεσματική και ρηχή δομή. Δεν υπάρχει ούτε ένα πρόβλημα που να έχει αναδυθεί στην περιοχή μας και να επιλυθεί με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντίθετα, κάθε κρίση στην οποία εμπλέκεται η Ένωση έχει ενταθεί, αποκτώντας νέες διαστάσεις».
    Ακόμη, σημείωσε πως:

    «Είναι η πρωταρχική μας επιλογή να επιλύσουμε τις διαφορές σχετικά με την κατανομή των πολιτικών και εμπορικών προοπτικών στην Ανατολική Μεσόγειο σε δίκαιη βάση».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    27 Σχόλια

    1. “”Χώρα απατεώνας-τοκογλύφος η Γερμανία και χώρα τρομοκράτης η Τουρκία.”” την σημερον ημερα αυτοι εχουν π’εραση και κυβερνούν τον κόσμο. οι προδοτες κυβερνουν την ελλαδα.

    2. …οχι απο την ευρωπη να μην φυγουμε.. δεν μας συμφερει.. αλλα .. αλλα ολους τους λαθροκατσιαπλιαδες να τους παμε με καραβια και αλλα μεσα να τους αδειασουμε στην γερμανια., …., αφου η μερκελ αγαπαει τοσο την τουρκια και δεν θελει να παρει μετρα σε βαρος της τοτε οσους λαθροπ@θ@κους στελνει η τουρκια στην ελλαδα θα τους στελνουμε πακετο στην πατριδα της.μερκελ…αυτο πρεπει να κανουμε… και αν δεν το κανουμε ο μητσοτακης πρεπει να παει σπιτι του..και η ελλαδα και η κυπρος να μην δεχθουν κυρωσεις κατα της λευκορωσιας και ουτε να επικυρωσουμε την εισοδο των σκοπιων στην ευρωπη… σε καμια περιπτωση ακομα και αν επιβληθουν ..κυρωσεις κατα τουρκιας.., πρεπει να εχουμε την δικη μας πολιτικη και οχι οτι συμφερει την γερμανια..,

      1. αφου η ελλαδα ανοικει στην γερμανια και η γερμανια την εχει κανει αποθηκη των “πολεμοδιωκομενων” που στελνει η εταιρος της τουρκια. το παιγνιδι για την ελλαδα εχει χαθει προ πολλου……….. απο την ιδια την ελλαδα…….

    3. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πλέον έδειξε τι ακριβώς είναι…Μια ένωση με μερικά κοπρόσκυλα και λυστοσημοριτες που το μονο που τους ενώνει είναι το χρήμα…Μετά και το σημερινό διαλυστε τους….μας γράφουν και τους παρακαλατε;μας έχουν κάνει αποθήκη λαθροπηθικιων ….Επειδή κρατάμε τα λαθροσκουπιδοπιθηκια μας κρατάνε…Στείλτε τους στο διάολο…

    4. Αν η Ελλάδα ήταν έξω από την ευρωζώνη θα ήταν πολύτιμος έταιρος?
      Θα ήταν!

    5. Εάν ο Κούλης και ο Αναστασιάδης δεν φορούσαν ζαρτιέρες και στριγκάκια, θα έλεγαν στην Μέρκελ, αφού είναι πολύτιμος εταίρος η Τουρκία και όχι η Ελλάδα και η Κύπρος, ΆΝΤΕ ΓΕΙΑ από αύριο φεύγουμε από την ΕΕ και ανοίγουμε τα σύνορα απελαύνοντας και στέλνοντας όλα τα ορκς που ήδη έχουν μπουκάρει και όλα όσα θα στείλει ο εταίρος σας ο μόγγολος, στην Γερμανία και την Ευρώπη. Έτσι θα έκαναν άνδρες όμως όχι στιγκακοφόροι….

      1. η τουρκια σε βαθος χρονου διαμεσου της ελλαδας και κυπρου θα γινει ευρωπη. και η ελλαδα θα ειναι απλως υπηρετικο/εξυπηρετικος δορυφορος της γερμανο-τουρκο-κοινo-επιχειρημα-τικο ενωσεως…… που ειναι τα ωραια τα χρονια των γκαρσονιων της ευρωπης………….καλυτερα απο μουσουλμανο γκαρσονια οπως τωρα………

    6. Συμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Καγκελάριος κυρια Μέρκελ και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να ανακοινωσουν κυρωσεις στην Ελλαδα και την Κυπρο διοτι οι δεν παραδίδουν νησια του Αιγαίου , δυτικη Θρακη , Κρητη και την υπόλοιπη Κυπρο στην Τουρκια.

    7. Έξω από την ΕΕ, διαγραφή του ληστρικού χρέους και επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα. Διαφορετικά δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή πολιτικής και για καλύτερες μέρες, εκτός αν θέλουμε να κοροιδεύουμε τους εαυτούς μας.

    8. Του ενός η μουστρούφα δεν καλύπτει το μύτη. Ωραία καπιστράδα. Το καμουτσί λείπει και ο παλουκοδέτης.

    9. Το αξίζουμε ρε φίλε? Οι πολιτικοι στην Ελλάδα μας έχουν να κυκλοφορούμε με το κεφάλι σκυμμένο, μας πουλάνε μας ξεφτιλίζουν μας πατάνε. Πριν λίγο στο fb της εθνικής επιτροπής Αρμενίων Ελλάδος ανέβηκε μια ανάρτηση συγκλονιστικη. Στο Καραμπάχ που βομβαρδιζετε από τους γ@μημενους αζεροτουρκους τζιχαντιστες, γεννήθηκε ένα παιδί. Το πρωτο παιδί που γεννήθηκε μέσα στον πόλεμο. Ξέρετε πως το ονόμασαν? Ελλάδα!!! Α ρε αδέρφια, ευχαριστούμε πολύ. Τιμή για εμάς. Δυστυχώς ντρεπομαστε που έχουμε πολιτικούς αλήτες πουλημένους γερμανοτσολιαδες. Οι προσευχές μας μαζί σας.

    10. Από το 1974 μετά την εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο με εντολή Βρετανίας έχουμε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια Η Ελλάδα έχει χαλάσει δεκάδες δις δολάρια για οπλισμό και στο τέλος οι ένοπλες δυνάμεις είναι 20 χρόνια χωρίς εκσυχρονισμό
      Πάνε παρακαλώντας οι Έλληνες για μεσολάβηση στη Τουρκία αυτά είναι ρεζίλιαΝοικιαστε 2 γαλλικές φρεγάτες Πάρτε αμέσως Ελλάδα και Κύπρος 6 berhara φρεγάτες ενεργοποιηστε τους s300 Βέτο στη Γερμανία για την ναυπήγηση 6 υποβρυχίων στην Τουρκία Ετοιμαστείτε για πόλεμο

    11. ΓΙΑΤΙ;;;ΧΑΖΗ ΕΙΝΑΙ;;;
      Τ,ωρα που είδε χαρά στα σκέλια της να απωθήσει τους μογγόλους.
      Άλλωστε ανέκαθεν ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ και γενικότερα ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ την έβρισκε με το Οθωμανικό.
      Μάγκες ας το πάρουμε χαμπάρι,,,ΕΙΜΑΣΤΑΝ – ΕΙΜΑΣΤΕ και θα ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ.
      Για αυτό θα πρέπει και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας με ότι αυτό συνεπάγεται….

    12. Καριόλα μπαμπογρια μαζι με τον αλλο τον αλήτη το σοιμπλε γαμησαν την Ελλάδα… Πουσταρια Γερμαναράδες..

    13. Μας τελειώνει και ο κουλης απόψε
      Κάθε 2 χρόνια είπαμε θα αλλάζουμε πρωθυπουργό !..
      Αναμενόμενη η σημερινή εξέλιξη
      Μονο ο Σκαι δεν το έβλεπε

      1. Κάθε δυο χρονια πρεπει να γινεται δημοψήφισμα και με μεγαλη διαφάνεια, για το αν θελουμε να συνεχίσει η όποια κυβερνηση για αλλα δυο χρονια. Γιατι μεσα στα τέσσερα χρονια η ζημια που μας κανουν ειναι τεράστια. Αυτο ειναι δημοκρατία. Οχι το αλλα λενε προεκλογικά και αλλα κανουν μετεκλογικά και δεν τρέχει κάστανο. Αυτο κάπως αλλιως λέγεται. Ολιγαρχία;;; Δικτατορία;;; Τυραννια;;;; Οικογενειοκρατία;;; Διαλέγετε και παιρνετε.

        1. ελληνικη μοριοχτυπηση λεγεται………………………….

    14. Η Φραου Μέρκελ δέν κρύβεται καί τό λέει ξεκάθαρα ότι είναι τουρκολάγνα.Στήν Αθήνα έχει τόν υπάκουο υποτακτικόν της τόν γουρλομάτή πού τόν κουμαντάρει όπως τής γουστάρει.Ενά τηλεφώνημα καί ο Κούλης πέφτει στά τέσσερα καί τουρλώνει τόν κώλο του.
      Γιάννης Λάκων

    15. αφου οι τουρκοι με τους γερμανους ειναι ξαδερφια τι περιμενατε το ομοσπονδιακο κρατος της περιοχης γερμανιας απο την μερα υπαρξης του διοικιται απο ουνους και χαζαρους δηλαδη απο τουρκικα φυλα οπως και οι σελτζουκοι που ειναι απεναντι μας

    16. Στείλε όλους τους λαθρομετανάστες στην Γερμανία…να τους βάλει στον κ@λ@ της ή καριόλα

      1. Μαλλων το αντιθετο συμβαινει ,και χαρη σου κανουν που σε θεωρουν ευρωπαιο ρε πειναλα και τεμπελη, οι Γερμανοι εχουν τεράστιες επενσυσεις στην Τουρκια ρε αχρηστε και της προστατευουν σιγα μην σε υπολογισουν και σε ρωτησουν κιολας τι θα κανουν,αυτη είναι η αληθεια.

        1. Αφού δεν μας υπολογίζουν να βγούμε, να πάρουν όλους τους λαθρό και τις βάσεις του Νάτο απο την Ελλάδα. Τότε ίσως να μας υπολογίσουνε γιατί θα σταματήσουμε να τα δίνουμε όλα και να παίρνουμε τα σκουπίδια τους. Να διαλέξουν ή την Τουρκία ή εμάς. Η Γερμανία έγινε αυτό που είναι πατώντας επί πτωμάτων, άρα θαυμάζεις εγκληματίες και απατεώνες. Αν ήταν δίκαιη και πλήρωνε τα λάθη της, αναλάμβανε και τις ευθύνες της με τους λαθρό και το κατοχικό δάνειο τότε να κοκορεύοτανε ως σημαντική χώρα. Χώρα απατεώνας-τοκογλύφος η Γερμανία και χώρα τρομοκράτης η Τουρκία.

    17. ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕ ΕΝΩΣΗ….
      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΧΑΝΙΟ !
      ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ,ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ,
      ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΜΗ ΜΕΛΟΣ;
      ΑΝΤΕ ΜΩΡΗ ΚΟΛΟΓΡΙΑ…….ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΕΝΩΣΗ……..

    18. Το έχουμε δει πολλές φορές το έργο και καλά να το παίξουνε σκληροί, την άλλη εβδομάδα το υπογράφουνε και αντίο Αιγαίο .

    Comments are closed.