(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΡΑΜΜΟΥ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ! ΒΡΑΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΞΑΝΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!

    Κοινοποίηση:
    gre1715645_28027078-768x480

    Ανεπανόρθωτη έκθεση και επιβεβαίωσης εμμέσως πλην σαφώς ότι κάτι τρέχει με το σκάναλο των υποκλοπών αποτελεί η πρωτοφανής «κίνηση» του κόμματος της ΝΔ να αρνηθεί να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο για όσα έχουν προκύψει από τις έρευνές της για τις υποκλοπές!

    Στη συνεδρίαση της Βουλής για το συγκεκριμένο θέμα, η πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είπε «όχι» στο σχετικό αίτημα Ράμμου.

    Το αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση, ενώ ο Χρ. Ράμμος θα κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον Φεβρουάριο με την διαδικασία του αιτήματος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Επισημαίνεται ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να κληθεί ο Χρ. Ράμμος στη Θεσμών.

    Όμως η ΝΔ δυσφόρησε ακόμη και για τα προφανή, όπως γιατί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ζητά η συνεδρίαση της Επιτροπής να είναι απόρρητη.

    «Δεν ξέρω αν μπορεί να αποφασίζει αν θα είναι απόρρητη η συνεδρίαση», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μπούρας.

    Για «πολιτικοποίηση» του Ράμμου έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκόπουλος αναφέροντας πως «δεν είμαι βέβαιος πόσο ο Χρ. Ράμμος κινείται στα όρια της ανεξαρτησίας που ορίζει το Σύνταγμά μας» ότι «κάνει πολιτική με αυτό το αίτημά του».

    «Είναι πρωτοφανές να αυτοπροσκαλείται ο επικεφαλής μιας Ανεξάρτητης Αρχής. Τι είναι αυτό; Κάνει πολιτική εκτός των συνταγματικών του ορίων. Έχω ρωτήσει και δημόσια τον κ. Ράμμο, αλλά δεν έχω λάβει απάντηση», είπε ο Χρ. Μαρκόπουλος.

    «Δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις πως πρέπει να συνεδριάσει η Επιτροπή», συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Στυλιανίδης προσθέτοντας ότι «δημιουργούμε ένα κακό προηγούμενο» και ότι «προσπαθώ να σταματήσω την εργαλειοποίηση των ανεξάρτητων αρχών και την υπέρβαση του ρόλου τους σε σχέση με τη Δικαιοσύνη και την Βουλή».

    «Προφανώς θέλει απόρρητο γιατί μιλά για ΕΥΠ. Θέλει IQ πάνω από 50; Τώρα προσγειώθηκε το διαστημόπλοιο σε σας; Να έρθει άμεσα. Βάλτε το αίτημα σε ψηφοφορία. Να σηκώσουν χεράκια. Δεν είναι διά της ενοράσεως», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ενώ ο Νίκος Βούτσης καλούσε τον πρόεδρο της Επιτροπής να μην τα βάζει με τον Ράμμο.

    «Ενδιαφέρεται η Επιτροπή μας να μάθει τα στοιχεία αυτά που βρήκε ο Ράμμος; Είναι δικό μας θέμα. Δεν θα μείνουν κρυφά όσα στοιχεία έχει συγκεντρώσει», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Επιτροπής πρόσθεσε: «θέλετε να το σκεφτείτε και άλλο; Αν η γνώμη σας είναι να πάμε στην επόμενη συνεδρίαση διευκολύνει. Τι ζητάτε; Να έρθει στην επόμενη συνεδρίαση ή να μαζέψουμε υπογραφές και όποτε έρθει;».

    Η συζήτηση έληξε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να ανακοινώνει την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Λυπάμαι για όσα άκουσα. Θλιβερή η μέρα για την Επιτροπή, το κοινοβούλιο και τον κοινοβουλευτισμό. Δεν αναφέρομαι μόνο στις ανοίκειες επιθέσεις των βουλευτών στην ΑΔΑΕ. Αναφέρομαι στη δική σας απόφαση που συντελεί στη συσκότιση», τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος και είπε στον Θ. Μπούρα: «ήλπιζα ότι θα θέλατε να συντηρήσετε το προσωπικό σας κύρος και την θεσμική αποστολή της Επιτροπής. Δεν το κάνατε. Εμείς δεν μπορούμε να συνεργήσουμε σε αυτό. Συνεργοί σε προσπάθεια αυτοκατάργησης της Επιτροπής δεν θα γίνουμε». Για προσχηματική αποχώρηση έκανε λόγο ο Θ. Μπούρας.

    Θυμίζουμε:

    Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος έχει αιτηθεί στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Κ. Μπούρα, τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί της Πέμπτης.

    Σύμφωνα με με την ανακοίνωση, το αίτημα Ράμμου αφορά «την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής», δηλαδή την πορεία των ερευνών για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

    Για να ζητάει η Αρχή να ενημερώσει την Βουλή, σημαίνει πως θα έχει να πει καινούρια πράγματα και αυτά είναι τα αποτελέσματα των ερευνών της στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

    Αυτό σημαίνει ότι θα ενημερώσει για το ποια ονόματα τελικά παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

    Είναι αυτά που έχουν δημοσιοποιηθεί στις λίστες Βαξεβάνη;

    Η ανακοίνωση της ΑΔΑΕ

    «Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών τιμώντας τη συνταγματική της αποστολή και ανταποκρινόμενη στην υποχρέωση κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, υπέβαλε στις 17 Ιανουαρίου 2023, διά του Προέδρου της, Χρήστου Ράμμου, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κο Κ. Μπούρα για σύγκληση της Επιτροπής.

    Το αίτημα που κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κο Κ. Τασούλα, αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής.»

    Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο Τασούλας ΟΦΕΙΛΕΙ να δεχτεί τον Ράμμο στην Επιτροπή. Οτιδήποτε άλλο είναι συνταγματική εκτροπή και θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. Αυτός δεν είναι υποψήφιος στο Επικρατείας του Τσύριζα; Α, καλά. Βρε ουστ. ΝΔ και Κυριάκο μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

    2. Ας κάνει μία συνέντευξη τύπου ,να έχει όλα τα κόμματα εκεί ,εκτος το ναζιστικό της νδ κ μιλησει ελευθερα με ονόματα .τίποτα άλλο .

    3. Eγώ είμαι φoβερά ανακουφισμέvoς και πλέω σε πελάγη ευτυxίας, δεν με νοιάζουν οι τρομερές αυξήσεις στα Super Μarket, ας έχουμε τρομερή εγκληματικότητα, δεν με εvδιαφέρει καθόλoυ ο επόμεvoς λoγαριασμός της ΔEH, ας έχει γεμίσει η γειτονιά αλλοδαπούς και δεν ακoύω Ελληvικά, ας μου παραβιάζουν 25-30 φορές καθημερινώς το Αιγαίο οι Τούρκοι, δεv τρέμω καθόλoυ στον επόμεvo λoγαριασμό του αερίoυ, όλα πάvε περίφημα! Eμπιστεύoμαι τov Koύλη πρωθυπoυργό μας να μας oδηγήσει σε μια vέα τετραετία δόξας και ευημερίας!!!

    4. τι να αποχωρήσει ο Σύριζα. Να παραιτηθεί σύσσωμη ολη η αντιπολίτευση και να αφησει μονο την ΝΔ στην βουλη.. μας δουλεύουν ολοι..αφου η ηλιθιοι στην αντιπολιτευση βλεπουν λεει με καλό ματι την τροπολογια που θα φερει η ΝΔ για να αποκλείσει το κομμα του Κασιδιαρη..ρε ηλιθιοι αμα ο Κασιδιαρης δεν κοψει ψηφους απο την ΝΔ και μπει στην βουλη τι στο καλο ελπίδα εχετε να κυβερνήσετε..μας δουλεύετε..μουντζες σε ολους

      1. Ακόμη ΔΕΝ έχεις καταλάβει ότι είναι μια συμμορία όλο το ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ της Βο-λής και τρέμουν τον Ηλία ???

    5. μου αρεσει που λεγετε θεσμων και διαφανειας…. ε ρε αρχιλαμογια ισοβια που θελετε . και θα τα εχετε. …

    6. Κάθε μέρα και μια λαλακία από τον φασίστα κούλη,κάθε μέρα βυθίζεται όλο και περισσότερο

    7. η μόνη λύση ειναι σφαίρες κ αιμα …
      στους κουλοντογιάκες

    8. ο Στρατός τι κάνει ;;; δεν υπάρχουν έντιμοι αξιωματικοί και όχι φλώροι, για να εφαρμόσουν το άρθρο 120 του Συντάγματος, που έχει καταλυθεί από την εγκληματική οργάνωση μιζοτάκη ;

    9. Τρομερή διαπλοκή μεταξύ εισαγγελεων και πολιτικών. Ο Ντογιακος μπλοκάρει όλες τις έρευνες που αφορούν πολιτικά πρόσωπα.

    10. δώσε τα στοιχεία τότε Ράμμο στην δημοσιότητα, στο Μακελειό και στον Βαξεβάνη ….να τα βγάλουν όλα στη φόρα

    11. ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΟΥΛΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΩΝ , ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ‘ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ’ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ , Ο ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΣ ΔΟΞΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ ΟΛΑ ΌΠΩΣ ΠΑΝΤΑ

    12. Διαβάζω: Αρνήθηκαν την παρουσίαση τεκμηρίων από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χ.Ράμμο. Ως πότε πατριώτες θα ανεχόμαστε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του καθεστώτος Μητσοτάκη, ως πότε θα μας στερούν ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα χωρίς καμία δική μας αντίδραση.

    13. εσείς τι λέτε ; ότι θα τον δεχτούν ; λολ Μέχρι και σφαίρες μπορεί να του παίξει η εγκληματική οργάνωση μιζοτάκη, για να μην “ενοχλεί” !

    14. Ο κ.Ραμμος θα πρεπει να ειναι προσεκτικος σε ενα καθεστως Don vito korleone που κυβερναει τη χωρα!

    Comments are closed.