“ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΩ ΟΛΑ…” ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. “ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΝΟΝΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΩ”. ΣΚΛΗΡΟΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΦΟΝΙΑΣ

    Κοινοποίηση:
    PATERAS-KERKYRA

    Από τον Γιάννη Κολοζώφ

    Παθολογική αλλά και αρρωστημένη αγάπη με την κόρη του είχε ο Αλβανός δολοφόνος που σκότωσε με μια οικοδομική σκύλα [και όχι σιδερόβεργα] την 29χρονη μοναχοκόρη του Αγγελική Πέτρου. Mάλιστα, ο 52χρονος οικοδόμος που κατάγεται από το Μπεράτι, γαλουχήθηκε και μεγάλωσε με  τις σκληρές παραδόσεις-κατάλοιπο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας- αρνούμενος να αποδεχτεί πως η κόρη του αγάπησε, ερωτεύτηκε και ζούσε κάτω από την ίδια στέγη στην περιοχή Κανόνι, με τον Αφγανό σύντροφό της.

    Το παράδοξο όμως και ανεξήγητο για τις διωκτικές αρχές είναι γιατί δεν εξεδήλωσε το μίσος του σε βάρος του αλλοδαπού και μέλλοντα γαμπρού του, αλλά προτίμησε να σκοτώσει το ίδιο του το παιδί για να βάλει τέλος σ΄ αυτόν τον εφιάλτη, που τον σημάδευε μέρα και νύχτα ως γονιό, που βίωσε στο Μπεράτι από μικρός  τις σκληρές και … απαραβίαστες αρχές!

    Εκείνο όμως που εξόργισε ακόμη περισσότερο  ήταν η προσπάθειά του να ενοχοποιήσει για την εξαφάνιση τον Έλληνα νονό της κόρης του. Την οικογένεια Τρικαλιώτη, που ζει στην Αλεπού αλλά όχι σε τόσο  κοντινή απόσταση με τον παιδοκτόνο. Ο Αλβανός μετά τον φόνο που διέπραξε το βράδυ της πρωτοχρονιάς, έθαψε στην πίσω αυλή του σπιτιού του την κόρη του και πήγε στο σπίτι του νονού της όπου και πέταξε στον κήπο την συσκευή του κινητού τηλεφώνου της 29χρονης. Και αυτό για να δώσει την εντύπωση στην αστυνομία πως πίσω από την εξαφάνιση κρύβεται ο πνευματικός της πατέρας.

    Τα ίχνη της άτυχης κοπέλας, είχαν χαθεί από το πρωί της Τετάρτης (02-01-2019) και οι έρευνες για τον εντοπισμό της, αποκάλυψαν τη φρικτή αλήθεια. Από την πρώτη στιγμή όμως τα στοιχεία έδειχναν ότι ο κύριος ύποπτος της δολοφονίας ήταν ο πατέρας της, ο οποίος τελικά ομολόγησε το έγκλημα που διέπραξε, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Μάλιστα, αυτός ήταν που υπέδειξε στους αστυνομικούς και στη διάρκεια της αναπαράστασης το σημείο που βρέθηκε νεκρή η κόρη του. Ο 52χρονος, στην αρχή αρνιόταν τα πάντα όμως λύγισε από τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών αφού υπέπεσε  σε αντιφάσεις που ξεσκέπασαν την αλήθεια.

    TAFOS

    ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΝΥΧΤΑ

    Το μοιραίο βράδυ η 29χρονη καθαρίστρια, πήγε στην Αλεπού και επισκέφθηκε πρώτα το σπίτι του νονού της όπου και  πήγε γλυκά σ’ όλη την οικογένεια. Ένα κουτί όμως το προόριζε στη συνέχεια και για τον πατέρα της και το εκμυστηρεύτηκε στην νονά της. Η τελευταία την κάλεσε να το αποφύγει αφού εξ αιτίας της σχέσης της με τον Αφγανό, η κοπέλα είχε αναγκαστεί να φύγει από το πατρικό της και να φιλοξενηθεί προσωρινά μέχρι και πρόσφατα στην οικία της οικογένειας Τρικαλιώτη. Αρχικά ο παιδοκτόνος καλούσε τους αστυνομικούς να κάνουν τα πάντα για να βρεθεί η κόρη του. «Σας παρακαλώ βοηθήστε με να βρω το παιδί μου» είναι η φράση που έλεγε ξανά και ξανά, μέχρι στο τέλος να λυγίσει και να ομολογήσει ότι ο ίδιος την σκότωσε! Η 29χρονη, παρά την προτροπή της νονάς της πήγε στον πατέρα της εκείνο το βράδυ γιατί όπως της είπε: «Δεν τον άκουσα καλά στο τηλέφωνο …». Πηγαίνοντας όμως εκεί τον ενημέρωσε πως όχι μόνο δεν πρόκειται να χωρίσει αλλά σκέφτεται να τον παντρευτεί τον Αφγανό και τότε ο 52χρονος άρπαξε την «σκύλα» και  τη χτύπησε στο κεφάλι. Η κόρη του αντιστάθηκε μέχρι που δέχτηκε  τη χαριστική βολή. Όταν κατάλαβε πως η κόρη του ήταν νεκρή, προσπάθησε να εξαφανίσει το πτώμα. Το πήρε και το έθαψε στο πίσω μέρος της αυλής του σπιτιού. Αμέσως μετά επέστρεψε σπίτι και συνέχισε τη ζωή του, σα να μην τρέχει τίποτα! Η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε το χθες πρωί έριξε φως στις συνθήκες θανάτου. Όπως είπε στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής Χρυσαυγή Κούση, ο δράστης τη χτύπησε όχι με σιδερόβεργα που έχει ραβδώσεις αλλά με λείο σίδερο στο κεφάλι. Ωστόσο μέχρι το βράδυ δεν είχε υποδείξει που έχει κρύψει το φονικό όργανο την οικοδομική «σκύλα». Τα  χτυπήματα, όπως διαπιστώθηκε ήταν συνολικά εφτά και ο θάνατος της γλυκιάς Αγγελικής αναπόφευκτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της Αστυνομίας στράφηκαν από την πρώτη στιγμή στον πατέρα της  29χρονης και για έναν άλλο λόγο, καθώς την εξαφάνιση της δεν δήλωσε ο ίδιος, αλλά ο Αφγανός σύντροφός της.  Αίσθηση έχει προκαλέσει πως όπως είπε ο Αφγανός  στους αστυνομικούς, η κοπέλα δεν είχε καμία απολύτως επαφή με την μητέρα της τα τελευταία δέκα πέντε  χρόνια και ο μόνος άνθρωπος που είχε στον κόσμο ήταν ο πατέρας της, ο οποίος και είχε αναλάβει την ανατροφή της. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η μητέρα της όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε δώσει κανένα σημάδι ζωής και φέρεται να εγκατέλειψε την Κέρκυρα και να ζει μόνιμα κάπου στην Αλβανία.

    THIMA

    Η «ΚΡΥΦΗ» ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (4-12-1999 )

    Η οικογένεια Τρικαλιώτη που βάφτισε και «υιοθέτησε» την Αγγελική, διατηρεί μεγάλο κατάστημα με γραφικές τέχνες στην πόλη της Κέρκυρας και ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε τέτοια θέματα. Πριν από 21 χρόνια, εξάδελφός τους είχε χάσει με φρικτό τρόπο την κόρη του η οποία είχε μπει στον κυκεώνα μιας παράνομης ερωτικής σχέσης με αξιωματικό της ΕΥΠ, που υπηρετούσε στο νησί. Στις 5 Νοεμβρίου 1997, η καθηγήτρια μουσικής Θάλεια Τρικαλιώτη, από το πατρικό της σπίτι στο Πέραμα κοντά στις Μπενίτσες, είχε μεταβεί με το αυτοκίνητό της στο Αγγελόκαστρο. Ανέβηκε με τα πόδια στο πιο απόκρημνο σημείο και βρέθηκε τραυματισμένη θανάσιμα στον γκρεμό, που καταλήγει στο θαλάσσιο κόλπο της Παλαιοκαστρίτσας.

    Η οικογένεια είχε κατηγορήσει ντόπιο υπαστυνόμο-πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών, πως οδήγησε την κοπέλα με το αυτοκίνητό της στο απόμερο σημείο και την έσπρωξε στον γκρεμό. Το γεγονός ότι ο υπαστυνόμος ήταν παντρεμένος και παράλληλα διατηρούσε με την καθηγήτρια ερωτική σχέση, είχε εκληφθεί από κάποιους ως… ενοχοποιητικό στοιχείο. Η υπόθεση πήρε διαστάσεις θρίλερ δυο χρόνια μετά. Στις 4 Δεκεμβρίου του 1999 ο τοπικός εισαγγελέας ύστερα από αίτημα της οικογένειας, διέταξε να γίνει εκταφή της 26χρονης και νέα νεκροψία-νεκροτομή που επί της ουσίας όμως δεν ανέτρεψε τα δεδομένα. Το γεγονός όμως πως έγινε και αναπαράσταση στο Αγγελόκαστρο, με τις τηλεοπτικές κάμερες Αθηναϊκών καναλιών να καταγράφουν την πτώση στον γκρεμό  βάθους 250 μέτρων της χειροποίητης κούκλας που μετέφερε ιδιωτικός αστυνομικός παρουσία και κατ’ εντολή μεγαλοδικηγόρου της Θεσσαλονίκης, προσέδωσε άλλη διάσταση στην υπόθεση. Ο Θεσσαλονικιός ποινικολόγος, μάλιστα, για λογαριασμό της οικογένειας Τρικαλιώτη, είχε καλέσει στο σημείο ως τεχνικούς συμβούλους δυο ιατροδικαστές των Αθηνών. Ανάμεσά τους και ο τότε προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Εμμανουήλ Νόνας. Ο υπαστυνόμος ανακρίθηκε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και όπως προέκυψε αν και η 26χρονη τον είχε ερωτευτεί παράφορα, εκείνος πήρε την απόφαση να κόψει κάθε δεσμό μαζί της. Μέχρι και σήμερα, πάντως, η υπόθεση της Θάλειας Τρικαλιώτη παραμένει καταχωρημένη στο αρχείο με την ένδειξη: Αυτοκτονία. Οι στενοί της συγγενής όμως εξακολουθούν να έχουν αντίθετη γνώμη!

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: