ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΨΩΜΑΚΙ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΓΑΘΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ “ΤΡΥΠΗΣΕΙ” ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ – ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ – Η ΑΝΕΧΕΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

    Κοινοποίηση:
    ellinikos-kafes

    Μεγάλες αυξήσεις σε βασικά αγαθά όπως το ψωμί και ο καφές αναμένονται το επόμενο διάστημα “καταστρέφοντας” ακόμα περισσότερο το καλάθι της νοικοκυράς και την οικονομική κατάσταση των πολιτών. Η κυβέρνηση χωρίς κανένα σχέδιο – όπως και σε όλα τα άλλα θέματα- εξετάζει τις πληροφορίες και ετοιμάζεται να “παίξει μπάλα” ενόψει προαναγγελιών στη ΔΕΘ προκειμένου να δελεάσει και να καλμάρει τους πολίτες. Εκείνους που βλέπουν το πορτοφόλι τους να αδειάζει ολοένα και πιο γρήγορα και την ανέχεια να… χτυπά περισσότερες πόρτες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στον καφέ και ότι δεν αποκλείεται η τιμή του από 2 ευρώ να φτάσει τα 5, λόγω της διεθνούς αύξησης του κόκκου καφέ, συνέπεια της ξηρασίας στη Βραζιλία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής καφέ στον κόσμο.

    Πέρα από αυτό όμως, ανατιμήσεις αναμένονται σε πολλά είδη ακόμα καθώς οι μεταφορές φορτίων από την Κίνα – μια αγορά που έχει χτυπηθεί σκληρά από την πανδημία – έχουν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ υπάρχουν πολλά αντίστοιχα παράδειγμα από εισαγωγές προϊόντων άλλων χωρών που δείχνουν την τάση διεθνώς για αυξήσεις σε βασικά αγαθά.

    Χαρακτηριστικά και άκρως ανησυχητικά και τα όσα ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος είπε ότι οι αυξήσεις στις ζωοτροφές πλησιάζουν το 50%, κάτι που σημαίνει ότι  η αύξηση αυτή θα μετακυληθεί στα προϊόντα πρώτης ανάγκης.

    Μεγάλο «αγκάθι» οι επερχόμενες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα σημάνουν αύξηση των παγίων εξόδων των νοικοκυριών αλλά και αύξηση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, σε μία εποχή που η πανδημία έχει δοκιμάσει τις οικονομικές αντοχές τους.

    Οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, στην ενέργεια και στις μεταφορές φέρνουν ταυτόχρονα αυξήσεις και στο ψωμί, οι οποίες εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν και το 20%.

    Πόσο εύκολο είναι να ανακοπεί αυτή η ανοδική κούρσα; Καθόλου! Ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης βέβαια, όπου κατά παράδοση γίνονται εξαγγελίες για ένα καλύτερο… αύριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες για “ανάσες” στο καλάθι της νοικοκυράς, όμως άλλο τα λόγια και άλλο οι πράξεις…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. Τη βενζίνη να πας 5 ευρώ το λίτρο να την ακούσουν γερά οι νεοέλληνες που γυρνάνε όλη μέρα με ένα αμάξι στους δρόμους οι πιο πολλοί για χαβαλε και βόλτα.

    2. ετσι υπακουα προβατα σκυψτε κι αλο την κεφαλα σας να μπορει ο τζοπανος αφεντης να βαλει την σουβλα χωρις δυσκολια κι να περασει απο την πισω μερια στο στομα να βγει και να αρχισει το ψησιμο να φαν τα αφεντικα ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    3. Όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που μοίρασαν οι κυβερνήσεις με αφορμή τα lockdown για τον κορονοιό ήταν λογικό να φέρουν πληθωρισμό και αυξήσεις τιμών. Τώρα ο κόσμος θα παίρνει μεν στο χέρι τα ίδια λεφτά αλλά θα τα βγάζει πέρα πιο δύσκολα.

    4. Ενα παραδειγμα πριν την πανδημια ενα φορτηγο προιοντα απο κινα ελλαδα 2χιλ. ευρο μεταφορικα τωρα εχει φτασει 30χιλ ευρο το ιδιο φορτηγο να ερθει απο κινα.
      Επισης υπαρχουν ελλειψεις σε μικροτσιπ λογω χαμηλης παραγωγης η τεσλα ειδη ανακοινωσε οτι ενα εργοστασιο στην κινα σταματαει την παραγωγη της λογω αυτης της ελλειψεις..ερχονται αυξησεις και σε αυτοκινητα,κινητα,τηλεορασης,υπολογιστες,κλπ.

    5. Δεν πειράζει καθήστε αναπαυτικά στούς καναπέδες σας και στίς πολυθρόνες σας και η τύχη σας δουλεύει , αύριο θα πάει ο Κούλης στήν ΔΕΘ να πει τις γνωστές π@π@ριές του και ούτε διαδήλωση ούτε τίποτα γιαυτό δώσε πόνο κούλη δώσε δώσε !!

    6. εσεις μαλακες νεοδημοκρατες και συριζοβλαμενα ξαναψηφιστε τους προδοτες της χωρας

      1. μαλλον ολοι μας φταιμε που βγηκε ο βρυκουλιακας και κανει παγανιες.

    7. Έχει να πέσει πείνα! Έλληνες αφήστε τις πόλεις, έτσι κι αλλιώς οι μισοί άνεργοι είναι και ζουν με επιδόματα πείνας, ανεβείτε στα χωριά, κανείς δε θα ναι νηστικός και χωρίς μια στέγη. Ένας κήπος, λίγα ζώα και λίγο να είσαι δραστήριος θα καταφέρεις τουλάχιστον να μη πείνας. Έχει μεροκαματα η ελληνική επαρχία, ψάχνουν όλοι χέρια και δε βρίσκουν. Οι Αλβανοί κάνουν όλοι 2 και 3 δουλειές. Στην μεγαλούπολη είσαι καταδικασμενος, χωρίς επιλογές.

    8. ….οι ασιατες μασωνοι δεν σταματουν τα ασιατικα εγκληματα τους εναντιον της ανθρωποτητας διοτι μια ζωη εξ αιματος πασχοντες απο ασιατισμο……βρωμιλες.

    9. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ????
      ΑΛΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?
      ΞΑΦΝΙΑΣΤΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ. ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΑ ΕΞΩ.

    10. ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΘΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ…ΤΕΛΙΚΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΙΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΛΙΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ…ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ…ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΡΑΓΙΑΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ….ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΥΑΛΑ…

    11. Γίνεται εκποίηση του εθνικού πλούτου σε εταιρείες (βλ. Τερκνα) και φτωχοποίηση του απλού λαού. Μητσοτάκη θέλατε.

    12. Τέρμα οι μάσες, οι ξάπλες, μεγάλα σπίτια και αυτοκίνητα, ο Μητσοτάκης μας έκανε Βόρεια Κορέα, θα πασχίζουμε για να τρώμε σκέτο ψωμί , τα υπόλοιπα θα ανήκουν στους ξένους και τους ντόπιους ολιγάρχες. Θα επαναφέρουμε και το λυχνάρι το προπολεμικό, ποιος θα πληρώνει πλέον ηλεκτρικό ρεύμα στην τιμή Μητσοτάκη.

    13. Χεστήκανε για το καλάθι. Είδαν ότι πήγατε διακοπές και το μεταφράζουν ότι έχετε λεφτά οπότε σου λέει ξεσκίστε τους. Το θέμα είναι να γεμίζει η τσέπη τους ώστε να μπορούν να την κάνουν. Φούστρες από κούνια πάντοτε οι αυξήσεις μέσα στον Ιούλιο που λείπουν όλοι. Ψηφίστε τα τα κ@ργιόλια μήπως και σας βάλουν το παιδί κλητήρα.

    14. Ο καφές λένε μπορεί να φτάσει 5 ευρώ!
      Ε τώρα θα γίνει επανάσταση!!!!

    15. Το ψωμί, ψωμάκι θα το πουμε ούτως ή άλλως.
      Η τεχνητή επισιτιστική κρίση είναι μελετημένη και τώρα απλά εκτελείται. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Έπεται η κρίση και οι αυξήσεις στο νερό. Το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό αλλά προϊον προς πώληση δήλωσαν οι πολυεθνικές. Η «αειφορος ανάπτυξη» της πράσινης agenda θα τα πρασινίσει όλα με χολή και τίποτα σε λίγο στον πλανήτη δε θα είναι βιώσιμο.
      Η πράσινη θρησκεία που θα φέρει η κλιματική αλλαγή ίσως επισφραγιστει με την εμφάνιση ενός παγκόσμιου «ολογραμματικου Μεσσία».

    16. Όλες αυτές οι ελλείψεις γίνονται με σχέδιο από τη παγκόσμια μασωνία. Δεν είναι φυσικές. Με πρόσχημα το κορωνιό και τη κλιματική αλλαγή έχουν καταστρέψει και τη παραγωγή και τη μεταφορά αγαθών. Το κάνουν επίτηδες για να επιβάλλουν τη παγκόσμια διακυβέρνησή τους και το τσιπάρισμα.

      1. Καλά εσύ είσαι από άλλο ανέκδοτο. Παντού βλέπεις τσιπάκια και σαχλαμάρες.

    17. Ο Μητσοτάκης ήδη είναι πολιτικά νεκρός.
      Απλά μένει η σκιά του να φέρεται ότι κυβερνάει, αποτελειωνοντας τη χώρα οικονομικά, οικολογικά, κοινωνικά, υγειονομικα και ολοκληρώνοντας τις εντολές που παίρνει από τα ξένα κέντρα που κυβερνούν την Ευρώπη.

    Comments are closed.