ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ…ΨΩΜΑΚΙ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ – ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΤΑ “ΚΟΡΑΚΙΑ”: ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΡΙΣΗ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ ΤΟΥ ’30

    Κοινοποίηση:
    1

    Σε πολύ δραματικούς τόνους η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι ο κορονοϊός έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινωνική και οικονομική τάξη σε τέτοιο βαθμό που δεν έχει ξαναζήσει κανείς.

    Τα λόγια αυτά βγήκαν από το στόμα της επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Όπως είπε, το βιοτικό επίπεδο σε όλο τον κόσμο θα καταβαραθρωθεί και θα είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που προκαλεί ο κορονοϊός και την συνέκρινε με αυτή του 1930!

    Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, είπε ότι η πανδημία του κορονοϊού, οδηγεί το ΔΝΤ να αναθεωρήσει τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία και αυτές θα είναι μαύρες όταν θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

    Είπε ακόμα ότι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία θα είναι πολύ χειρότερες απ’ ότι είχε προβλεφθεί.
    Σήμερα, είμαστε αντιμέτωποι με μια κρίση που δεν έχουμε ξαναζήσει εξαιτίας του κορονοϊού, είπε η Γκεοργκίεβα σε τηλεδιάσκεψη ενόψει της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

    Πριν από περίπου 3 μήνες το ΔΝΤ προέβλεπε ανάπτυξη 3,3% για την παγκόσμια οικονομία, αλλά η Γκεοργκίεβα είπε: «Ο Covid-19 διατάραξε την παγκόσμια κοινωνική και οικονομική τάξη με την ταχύτητα του φωτός σε μια κλίμακα που δεν έχουμε ξαναδεί. Ο ιος προκαλεί μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και το lockdown που έχει επιβληθεί σε δισεκατομμύρια ανθρώπους για να αντιμετωπιστεί η πανδημία έχει τεράστιες επιπτώσεις».
    Μίλησε ακόμα για εξαιρετική αβεβαιότητα για το βάθος και την διάρκεια της κρίσης η οποία ξεκίνησε από την Κίνα και την επαρχία Γουχάν τον Ιανουάριο. Πρόσθεσε ότι είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα έχει αρνητικό πρόσημο το 2020.

    «Στην πραγματικότητα περιμένουμε την χειρότερη οικονομική κρίση από την Μεγάλη Ύφεση», είπε επί λέξει.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    21 Σχόλια

    1. Όταν είσαι νέος και συλλογίζεσαι
      Ότι δεν θα παντρευτείς
      Ότι δεν θα κάνεις οικογένεια
      Ότι δεν θά υπάρχει σάλιο στην τσέπη
      Ότι δεν προβλέπεται οικονομική ευμάρεια
      Ότι ή ψυχολογία κλονίζεται καθημερινά
      Ότι ενδέχεται η σωματική υγεία να κλονιστεί
      Όταν η ζωή σου είναι μια ρουτίνα
      Ότι δεν κάνεις όνειρα πια
      Όταν δεν χαίρεσαι πια
      Όταν συνεχώς είσαι σε μία ένταση
      Όταν θέλεις να βγείς έξω και να φωνάξεις αέρααααα για να σε φύγει το άγχος
      Λες
      Τι θά κάνουμε ρέεεεεεε το κέρατο μου μέσα.

    2. Αγαπητοί αναγνώστες,
      Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Ο κορονοϊός και η επερχόμενη οικονομική κρίση θα είναι δυνατό να αντιμετωπισθεί μόνο με μία παγκόσμια διακυβέρνηση (είναι πολύ της μόδας..από διάφορα επίσημα χείλη….!!!).

      Στο κραχ το 1929 το New Deal του Roosevelt βασίστηκε στην αδυναμία των τοπικών κυβερνήσεων της εκάστοτε πολιτείας και έτσι οι νέες πολιτικές βασίστηκαν σε εθνικό ή καλύτερα ομοσπονδιακό επίπεδο (federal).

      Η κρίση του κορονοϊού αποτελεί μεγαλογραφία του 1929 όπου οι κατευθυντήριες γραμμές θα εκπονούνται σε παγκόσμιο επίπεδο από μια κεντρικού τύπου διοίκηση. ‘Ερχεται μια παγκόσμια φεουδαρχία όπου η μεσαιωνική θα ωχριά μπροστά της. Στην φεουδαρχία του μεσαίωνα πέραν του τοπικού φεουδάρχη (ευγενείς) και του βασιλιά κομβικό ρόλο είχε η θρησκεία όπου χωρούσε αμφισβήτηση με το πέρασμα των αιώνων (μεταρρύθμιση, ουμανισμός, Αναγέννηση, Διαφωτισμός). Δυστυχώς στην φεουδαρχία που έρχεται την πρωτοκαθεδρία θα την έχει πλέον η επιστήμη και πολύ εξειδικευμένη τεχνολογία η οποία θα βρίσκεται στα χέρια ελάχιστων (νανοτεχνολογία, βλαστοκύτταρα, επιτάχυνση ηλεκτρονίων, 5G, τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική κτλ κτλ).

      Αν όλο αυτό που ζούμε το προκάλεσε …τυχαία… μία νυχτερίδα που τσίμπησε ένα μυρμηγκοφάγο και μετά τον άγγιξε ένας Κινέζος στην λαϊκή του Wuhan τότε με την ίδια λογική αν σας δαγκώσει ο σκύλος ή η γάτα σας μπορείτε να προκαλέσετε κραχ στην Σοφοκλέους.

      Τα …..χειρότερα έρχονται.

      Καλή δύναμη σε όλους!!!

    3. Καλο θα είναι να διαλυσει αυτό το εκτρωμα ,είναι φανερο ότι τα ανοιχτα σύνορα και ο πολυπολιτισμος δεν περπαταει, εμεις ως Ελληνες είναι δεδομενο ότι θα περασουμε δυσκολες στιγμες ,αλλα μην ξεχναμε ότι πολλες φορες περασαμε δυσκολα ,όπως και τα τελευταια 10 χρονια αλλα με μια εθνικη κυβερνηση με πειθαρχια και στρατιωτικο νομο θα ξεκαθαρίσουμε την πατριδα μας από τα ισλαμοπιθικια και τα αριστεροδουλα υποτακτικα ερπετα τους ,η γυαρος και η μακρονησος είναι εδώ και θα τους περιμενουν,αυτην την φορα δεν θα υπαρξουν δηλωσεις μετανοιας, σιγα σιγα θα γυρισουμε εμεις στα χωράφια και τα γιαπια,σιγα σιγα θα ανοιξουμε παλι βιοτεχνειες και θα σταθουμε στα ποδια μας με καθαρους Ελληνες και καθαρη περηφανη χωρα !!! το τριπτυχο πατρις θρησκεια οικογενεια είναι ο σκοπος για την ανακαμψη του εθνους μας!

    4. Μη φοβαστε ενας αλλιωτικος καλυτερος κοσμος μας περιμενει στον ουρανο εμας τους πτωχους τω πνευματι.Αλιμονο στους ραδιουργους αιμοποτες που θα μας βαλουν πριν την ωρα μας στο χωμα.

    5. αυτοι θα εχουν να φάνε βρε τα εχουν ολα προβλεπψει !!! εχουν κανει τα κουμαντα τους !!

    6. ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ
      ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΧΘΕΣ.
      ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ FUNDS ΜΕ ΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΙΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΡΟΣ ΕΞΩΦΛΗΣΗ ΜΕ ΔΩΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ Η ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΗΣΕΤΕ. ΑΛΛΟΣΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΙΔΗ ΕΠΩΜΙΣΘΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΙΦΑΛΑΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Γ` ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ. ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΠΟΜΙΣΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
      ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΑΜΕΣΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ. ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΗΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΑΕΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΛΑΟ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΠΑΡΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΑΝΤΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ.
      ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΤΕ ΚΙΑ ΟΙ ΣΥΜΑΧΟΙ ΜΑΣ.
      Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΑΣ. ΕΤΣΙ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ.

      1. ασ μην ταπαιζες στα ζαρια να μην χρωστουσες τωρα.

        1. Τωρα που θα φύγουν όλες οι νότιες χώρες από το ευρώ και θα δημιουργήσουν ένα άλλο κοινό νόμισμα, θα δούμε ποιος έχασε στα ζάρια…

    7. Και πάνω στην καραντίνα η ΔΕΗ βρήκε να κ8ψει το ρεύμα. Απο χθες τη μια το βραδυ είναι κομμένο το ρεύμα στην Κυψέλη στην οδό Λέσβου και περιξ. Οι άνθρωποι είναι απάλευτοι.

      1. η ΔΕΗ ελεγε οτι δε θα το κανει αυτο !! ψεύτες !!!!!! κυνήγημα θελει η ΔΕΗ !! ντροπη !!!!!!

    8. Πανε να φέρουν κάρτα Πολίτη αλλά δεν θα περάσει τα γεγονότα τρέχουν οι προφήτες μας το είπαν τι θα γίνει λυπάμαι και θλίβομαι για τους πολιτικούς που έρχεται το τέλος τους και θα περάσουν δύσκολα θα τους κυνηγήσουν οι οπαδοί τους..!!!

    9. είναι η πανδημία και πρέπει να παρθουν μέτρα, φόρους για τους πολίτες και επιδόματα για ευπαθείς ομάδες.

      1. αυτο ολο ηταν κατασκευασμενο κότσαραν τον ιο να μα;ς υποδουλώσουν !! με τα μετρα τους διθεν για τον ιο που οι ίδιοι σπειραν

    10. Το σύστημα είναι σάπιο !!! Βρωμάει από παντού!!! Οσο για την Ελλάδα, όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 ετών (τουλάχιστον) είναι ξεπουλημένες. Είμαστε υπό Γερμανική Κατοχή.

    11. Θα ξυπνήσει κάποια στιγμή ο Ελληνικός λαός και θα πετάξει έξω με τη ψήφο του όλους τους μνημονιακούς που θέλουν την Ελλάδα υποταγμένη στους διεθνείς τοκογλύφους και στους απόγονους των ναζί. Έξω από την ΕΕ και διαγραφή του ληστρικού χρέους που μας φόρτωσαν!

      1. ποτε ???????????????? οταν μας εχουν σφαξει οι λαθρο ????????

      2. Αν μας”δέσουν” χειροπόδαρα, ούτε τη γνώμη μας ελεύθερα όπως κάνουμε τώρα δε θα μπορούμε να πούμε…. Έχουν σχέδια, οργανωμένο το “έγκλημα”… Ας έχουμε πίστη και ελπίδα στο Θεό και όλα θα πάνε όπως πρέπει…

    12. θα μας γονατισουν οικονομικα και θα μας πουν μετα θελετε χρηματα; βαλτε το τσιπακι σε ολους τους Ελληνες για να παρετε χρημα..βαλτε το χαραγμα για να σας δωσουμε..

      1. Αυτό πάνε να κάνουνε αλλά πιστεύω ότι οι Τούρκοι θα κάμουν εισβολή και θα έχουμε νεκρούς θα φύγουν οι πολιτικοί νύχτα..!!

    Comments are closed.