ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ – ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ “ΑΝΤΙΟ” – ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣOΡΟΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ (ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ)

    Κοινοποίηση:
    Στιγμιότυπο από τα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής, λίγη ώρα μετά το θάνατο της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά, την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021.

    Δείτε εδώ:

    Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ από την Μητρόπολη το τελευταίο “αντίο” στην Φώφη Γεννηματά

    Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε λίγο μετά τις 08:00 το πρωί η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

    Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η σορός οδηγήθηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

    Πάνω στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά βρίσκεται η Ελληνική σημαία, η σημαία του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

    Η σορός της Φώφης Γεννηματά, έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών, λίγο μετά τις 08:00 το πρωί. Οδηγήθηκε, με τη συνοδεία  της προσωπικής της γραμματέα και του αστυνομικού που είχε δίπλα της τα τελευταία χρόνια  στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου από τις 10:00 τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

    5411161 5411167 5411168

    Από τις 10 το πρωί η σορός της Φώφης Γεννηματά, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ στις 2 μετά το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην τελευταία κατοικία της στο Α’ νεκροταφείο και στον οικογενειακό τάφο, δίπλα στον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά.

     

    5411170
    5411164

     

     Το κατευόδιο στην Φώφη γίνεται μέσα σε πάνδημη οδύνη και απέραντη θλίψη, μα και με καθολική αναγνώριση της σπουδαίας γυναίκας και πολιτικού, που βάδισε στον δημόσιο βίο με αξιοπρέπεια και έδωσε με παραδειγματικό τρόπο τη μάχη μέχρι το τέλος. Μίας προσωπικότητας και ενός ανθρώπου που κέρδισε την αγάπη και το σεβασμό όλων.

    Φίλοι και άνθρωποι που την αγάπησαν μέσα από την παρουσία της στη δημόσια ζωή, πολιτικοί συνοδοιπόροι και αντίπαλοι, πολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης αποχαιρετούν συγκινημένοι τη γενναία και αξιοπρεπή μέχρι το τέλος πολιτικό, με χιλιάδες μηνύματα, τα οποία είτε καταφτάνουν από προχθές στη Χαριλάου Τρικούπη και την οικογένειά της, είτε εκφράζονται από τα σόσιαλ μίντια.

    Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη. Επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, καθώς και ο 17χρονος γιος της Φώφης, Γιώργος Γεννηματάς.

    Η σημερινή μέρα με απόφαση του πρωθυπουργού είναι μέρα εθνικού πένθους στη χώρα, ως εκ τούτου δεν θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις, όπως η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια.

    5411166
    5411168

    Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σαουδική Αραβία, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, η Πολιτεία θα τιμήσει τη Φώφη Γεννηματά για το παράδειγμα ακαταμάχητου σθένους και αδιάλειπτης προσφοράς, δίνοντας το όνομά της στο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού.

    Οι χθεσινές αποκαλύψεις για τα τελευταία 24ωρα της Φώφης πριν το μοιραίο είναι συγκλονιστικές, καθώς φανερώνουν έναν άνθρωπο που αγωνιούσε για την ενότητα της παράταξής της, είχε πλήρη επίγνωση για το επερχόμενο τέλος και τηρούσε στωικά και γενναία μία στάση που παραδειγματίζει.

    Το μήνυμα που έστειλε μέσω συνεργατών της ως παρακαταθήκη ήταν «διασφαλίστε τη ενότητα, συμβάλλετε για να γίνει ομαλά η αλλαγή της ηγεσίας, δουλέψτε για το κόμμα».

    Και έχοντας καθαρή εικόνα για την κατάσταση που αντιμετώπιζε έδινε η ίδια κουράγιο στους συνεργάτες και τους δικούς της ανθρώπους, που έμειναν δίπλα της στο νοσοκομείο μέχρι και την τελευταία στιγμή και στους οποίους ήθελε να εμπνεύσει τη δύναμη του φεύγει κανείς όρθιος – όπως ακριβώς εκείνη επέλεξε να αναχωρήσει για το ταξίδι στην αιωνιότητα.

     

    laiko1 scaled e1635320112124

     

     

     

    laiko2 scaled e1635320185499

     

     

    laiko3 scaled e1635320263730

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    24 Σχόλια

    1. ” ῎Ανθρωπος δέ τις ἦν πλούσιος, καὶ ἐνεδιδύσκετο πορφύραν καὶ βύσσον εὐφραινόμενος καθ᾿ ἡμέραν λαμπρῶς. πτωχὸς δέ τις ἦν ὀνόματι Λάζαρος”

    2. Λυπαμαι με πολλα απο τα σχολια..
      Τους νεκρους δεν επιτρεπεται να τους βριζουμε, ασχετα αν δεν συμφωνουμε με οσα αντιπροσωπευσαν εν ζωη.
      Ο Θεος ειναι ο υπερτατος Κριτης κι Αυτος θα κρινει τον καθενα μας για τις πραξεις του.
      Ας ειναι αιωνια της η μνημη. Συλλυπητηρια στους οικιους της.

    3. η φωφη ειχε πανω απο 35 ΑΚΙΝΗΤΑ ….
      θα ΧΑΡΙΣΕΙ εστω ΕΝΑ ΔΥΟ στην πατριδα για να αγοραστουν οπλα η για το χρεος κλπ ?
      τι μαλακι@ς γραφω ε ….

      1. Κατά μία δήλωση είχε αναφέρει πως πρώτα είναι για αυτή τα παιδιά της και μετά η πολιτική του τόπου όπως λέμε πάνω από όλα τα δικά μας παιδιά.

    4. τα ΧΡΕΗ του ΒΡΩΜΟ-πασοκ 200.000.000 ευρω τα οποια ΕΦΑΓΑΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΡΗΜΑΞΑΝ οι πασοκτζήδες …
      πρωθυπουργοι υπουργοι καλαούζοι κλπ κλπ ,αλλαξαν ονομα κ αφμ και τα ΦΟΡΤΩΣΑΝ στον ΜΑΛΑ@Α ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ …ΟΛΟΙ εκει που κλαινε κ χτυπιούνται ειναι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ απο το ΒΡΩΜΟΠΑΣΟΚ που ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    5. ρε πατε καλα λαικο προσκυνημα τον καθε ενα τυχοντα? ελεος πια τοτε τον κατσιφα τι επρεπε να τον κανετε αυτη τι προσφερε ρεμουλες και μιζες και αρπαχτες αμαν πια

    6. Ακομα τον πρασινο καταστροφικο προδοτικο ηλιο του πασοκ της ρεμουλας της κλεψιας της απατης βγαζεται ρε ρουφιανοι??Ο ελληνικος λαος σας εχει κλισει στο χρονοντουλαπο της ιστοριας.Κριμα για την νεοτατη Φωφη!!Θεός σχωρεστην!!Καλο παραδεισο.

    7. την δευτερη δοση του δηλητιριου την εκανε 25 ιανουριου, 10 μηνες πριν φυγει σε χρονο ρεκορ η “κοιμομενη” αρρωστεια της βρηκε τοπιο με διαλημμενο ανοσοποιοτικο , οποτε και τοσο ραγδαια εφυγε.
      Ερωτημα ειανι και γιατι την εκανε τοσο γρηγορα? η πρωτη ηταν 5 Ιανουαριου…ποιος σκα..ιατρος την συμβουλεψε. Πιστευε στην ιατρικη “εξεληγξη”, οπως πολλοι αλλοοι. Στο αγγλικισταν ξαφνικα πολλοι γνωστοι πεθαινουν ραγδαια, και οι λοιγοι ειναι στο 98% ” καρκινος τον οποιο εχει πριν τοσα χρονια”…το δηλητηριο φουντωνει οτι κοιμομενο νοσημα εχουμε, διοτι το ανοσοποιοτικο νεκρωνει με το μπολι.
      οι εγκληματιες της ΝΤΠ την φαγανε, μαζι με την κυρια Κουλα, Παγονι και Πορατ.
      Καλο ταξιδι.

      1. πιστευεις πραγματικα οτι καποιος απο αυτους τους αρχηγους των κομματων εκανε κανονικά το εμβολιο???
        σε ολους εδωσαν απο τη κουτα με τα placebo.

        να ξερετε πως καθε κουτι εχει barcode. και υπαρχουν δυο κατηγοριες.
        τα φρακενστάιν και τα placebo. σε οσους δινουν απο τα placebo, σημειωνουν από ποια κουτα εδωσαν για να δωσουν επισης απο την ιδια ομαδα εμβολιων τη 2η δοση.
        κι αυτο για να μπορουν να καταγραψουν σωστα τα δεδομενα. Γιατι αν εδιναν ενα κανονικο κι ενα δακρυα για τα ματια δεν θα μπορουσαν να παρακολουθησουν το πειραμα.

        αυτα δεν τα λεω εγω. Τα λεει η ιδια η Pfizer. Μάλιστα για τους γιατρους/νοσηλευτες που κανουν τον εμβολιασμο στον κοσμο συστηνει οτι το κουτι Α και το κουτι Β δεν χρειαζεται να ξερουν τι εχει αρκει να δωσουν απο το ιδιο γκρουπ στην επαναληπτικη.

        Τα αποτελεσματα ποσα χορηγηθηκαν απο καθε ομαδα στελνονται απο ολο τον κοσμο πισω στις φαρμακευτικες και σε οσους παρακολουθουν την πορεια των εμβολιασμων.

        ξαναλεω, δεν τα λεω εγω ο ψεκασμενος. η ιδια η pfizer τα εχει δημοσιευσει.

        Αυτο που πιστευω εγω, είναι οτι ολοι αυτοι εχουν ακρη. Πιο πολυ απο τη ζωουλα τους δεν νομιζω να εχουν κατι, οπότε και δεν πιστευω οτι εκαναν το εμβολιο το κανονικο (ή ηξεραν από ποιο κουτι να διαλεξουν). Η φωφη ηταν να παει από την πραγματικη πανδημια της εποχης μας που ειναι ο καρκινος. Εκτος του να λυπηθω ενα νεο ανθρωπο που βασανιστηκε απο τη νοσο (οπως και χιλιαδες αλλους συμπολιτες μας που επισης πασχουν), δεν μπορω να λυπηθω εναν ανθρωπο που ηταν μερος του συστηματος, ψηφισε μνημονια, συνεργαστηκε με ψευδοκυβερνησεις παπαδημων και πικραμμενων, βολεψε κι αυτη οπως και το σόι της ενα σωρο στο δημοσιο κυφηνες, και γενικοτερα εκπροσωπησε το κομμα που κατεστρεψε την ελλαδα κανοντας τη μπανανια επι 30 σχεδον χρονια. ο θεος να συγχωρεσει τις αμαρτιες της που ηταν μπολικες.

      2. Δικαίωμά σου να μην εμβολιαστείς, δικαίωμά σου να γράφεις ελεύθερα την αποψή σου, μάσκα να φοράς και να πλένεις τα χέρια σου φίλε μου καλέ…

    8. Εκεί δεν κολλάει. Στις εθνικές και θρησκευτικές εορτές αντιθέτως κολλάει και πρέπει να υπάρχει αστυνομοκρατία, πρόστιμα, απαγορεύσεις, πανικός και ατέλειωτα ψευδοκατηγορητήρια.

    9. Λαικο προσκυνημα….
      Για τους γερμανοτσολιαδες…και το προδοταριο…
      Δεν πιστευω τα εξοδα να τα πΛηρωσει το Κρατος…?
      Μια ζωη τζαμπατζηδες…ακομα και οταν ψοψανε…

    10. Τους ρουφιανους που ξεπουλουν την πατριδα τους κανετε ηρωες. Τους αγωνιστες τους πετατε στα σκατα.. Δε θα μας λειψει ουτε μας στεναχωρει..

    11. βρε θα τρελλαθουμε τελειως.ακου λεει λαικο προσκυνημα για τη φωφη.ποια ηταν η φωφη και της αξιζουν τετοιες τιμες?

    12. Ρε πασόκοι, δεν ντρέπεστε; Βάλατε τη σημαία του πασόκ πάνω από την ελληνική; Και να καλύπτει την ελληνική σημαία η σημαία του πασόκ και του κινάλ; Ρε η ελληνική σημαία μας ενώνει, οι άλλες μας διχάζουν! Εδώ ο κούλης βρήκε αφορμή το θάνατο της φώφης για να μη γίνει η μαθητική παρέλαση στη θεσσαλονίκη και εσείς βάλατε τη σημαία του πασόκ πάνω από την ελληνική;

      1. Ετσι ακριβως.Βαλανε το κωλοπανο πανω απο την Ελληνικη σημαια!!Ουτε η μακαριτισα δεν θα το ηθελε αυτο!!Ουτε αυτο δεν σεβεστε ρε σιχαμενα κομματοσκυλα.Καλο παραδεισο!!

      2. Τι περίμενες να ενδιαφέρονται οι πασόκοι για την Ελλάδα; Πασοκιστάν την έκαναν τη χώρα με πλήρη καταστροφή.

    13. Δεν ήξερα ότι πρέπει να προσκυνάμε όσους μας πίνουν το αίμα…

    14. Καλό ταξίδι & καλή ανάπαυση να έχει η ψυχούλα της. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

    15. Ευτυχώς που δεν έζησε για να ξεπουλήσει κι άλλα
      Πρότεινε και τον κλιματικο νόμο.
      Άντε γειά και καλή ανάπαυση.

    Comments are closed.