‘Η ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ Ή ΠΟΛΕΜΟΣ!” ΠΑΤΕ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ”! ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΡΑΜΠ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ – ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ – ΤΙ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ

    Κοινοποίηση:
    1

    Ο Αμερικανός πρόεδρος τον ενημέρωσε για όσα ειπώθηκαν μεταξύ του ίδιου και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ντόναλντ Τραμπ.

    Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε δεύτερη φορά στον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει για όσα ειπώθηκαν μεταξύ του ίδιου και του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Η είδηση για το δεύτερο τηλεφώνημα επιβεβαιώνεται και από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες σύμφωνα με την κυβέρνηση
    Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Τραμπ, είπε: “Όπως γνωρίζετε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε χθες στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Στη συζήτηση που είχαν, ο Πρωθυπουργός έθεσε στον Αμερικανό Πρόεδρο το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ. Τόνισε, παράλληλα, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες”.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, “ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους”. Τέλος, η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σημαντικά διμερή και περιφερειακά θέματα.

    Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες στο πρώτο τηλεφώνημα

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

    Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασε την ανησυχία της Ουάσιγκτον για την αυξημένη ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο νατοϊκών συμμάχων, στην Ανατολική Μεσόγειο.

    «Ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους», αναφέρει ο Λευκός Οίκος. Επίσης, η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σημαντικά διμερή και περιφερειακά θέματα.

    Αξίζει να επισημάνουμε πως η επικοινωνία των δύο ηγετών έγινε με ειδική κρυπτογραφημένη συσκευή της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

    Η επικοινωνία με Ερντογάν

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, συζητήθηκαν περιφερειακά ζητήματα και κυρίως οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Τουρκία επιθυμεί μείωση της έντασης στην περιοχή και πως είναι υπέρ του διαλόγου.

    Δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ αναφέρουν ωστόσο πως ο Ερντογάν υπέδειξε την Ελλάδα στον Τραμπ, ως υπαίτια για την κρίση, ζητώντας του να στραφεί προς την Αθήνα για αποκλιμάκωση.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    41 Σχόλια

    1. MHN AKOYTE τη λένε από κάτω τα συριζοτρόλ.
      Κάνουν επικληση στον πατριωτισμό των Ελλήνων να μην στηρίξουν Τραμπ.
      ΠΟΙΟΙ? Οι εθνομηδενιστές!
      Ο Τσίπρας βλέπει ότι βγαίνει ξανά ο Τραμπ για αυτό το παίζει πατριώτης αριστερός.
      Ενώ όλοι ξέρουμε ότι είναι αριστερός του Χάρβαρντ , δηλαδή ΝΕΟαριστερός.
      Αν βγει ο Μπάιντεν(Δημοκρατικοί) , που είναι οι συριζαίοι της Αμερικής , τότε πολύ απλά θα ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ τα έθνη κράτη και τα σύνορα. Οπότε δεν θα έχει καν νόημα να συζητάμε με την Τουρκία για σύνορα !

    2. αν ειναι να τους δωσουμε νερο, πρεπει να μας δωσουν ξηρα ( ανατολικη θρακη και την μιση κων.πολη και επι πλεον πρεπει να χωριστουν τα εριφια απο τα προβατα, ολοι οι απο εκει ελληνες και το πατριαρχειο θα ερθουν απο δω, και ολοι οι ελληνες μουσουλμανοι που τους αποκαλει ο ερντογαν οτι ειναι τουρκοι, χαρισμα του ας τους παρει να τους ταιζει , οπως κανουμς εμεις με επιδοματα και σουπερ μαρκετ και δωρεαν δημοσια περιθαλψη

    3. θα περιμενουμε πολυ για να ανακοινωθει η παραγγελια 5 – 6 belhara , 20 ραφαλ και 1000 βαλλιστικους πυραυλους με πυρηνικες κεφαλες απο την γαλλια, οσο και αν ειναι το κοστος, προεχει η επιβιωση τηςελλαδας και γιατι οχι η επεκταση της προς ανατολας, πρεπει να αντιληφθουμε οτι η τουρκια θελει να εξαφανισει την ελλαδα , αρα το δογμα ειμαστε γειτονες αρα θα επενδυσουμε στην φιλια , δεν ισχυει , ουτε ισχυε στο παρελθον,

    4. ετοιμος? εμπρος μαρς. ο κυβος ερριφθη

    5. Ωραία, ας πάμε σε διάλογο. Οοοοχι ομως μονο σε αυτα που θελουν τα Μογγολια. Να θέσουμε και εμεις απαιτήσεις. Και εχουμεεεεε, ουουου, ουκ ολίγες. Εμεις και αν εχουμε. Και δεν ειναι απαιτήσεις, αλλα δικαια αιτήματα. Να δειτε για ποτε θα μας πάρει η μπόχα απο το χεσιμο του Ερντογαν. Αλλα ποιος θα ΜΙΛΗΣΕΙ για τα δικαια αιτήματα των Ελληνων και της Ελλαδας. Ο Κουλης;;;;

    6. ΜΑΛΑΚΙΕΣ του χεσμένου λόγω εκλογών τραμπάκουλα χάριν του τσουτσεκιού μεν ερντογάν, που όμως τον μπουκώνει, τον δουλεύει ψιλό γαζί και τον εκμεταλλεύεται στο έπακρο.
      Αν ήθελε να το λύσει ο τραμπάκουλας, θα επέβαλε τις ψηφισμένες κυρώσεις (CAATSA) κατά της τουρκίας, την εφαρμογή των οποίων ο ίδιος αναστέλλει, στον σκατομαθημένο ερντογάν. Γι’ αυτό να μη μάς λέει παπαριές (μού ‘πε_τού ‘πα τύπου), γιατί δεν μάς ενδιαφέρουν.
      Ο δε κουλοκούλης να σταθεί όπως αρμόζει (λέμε τώρα) απέναντι στους γελοίους και όχι υποτακτικά και εθελόδουλα όπως συνηθίζει.

    7. Θα πολεμήσουμε μέχρι και την τελευταία ρανίδα της Heineken όπως ορκίστηκαμε..Δεν θα ρωτήσουμε από που ήρθαν τα σουβλάκια.. Πρώτα θα τα ψήσουμε να τα φάμε και μετά θα τα ρωτήσουμε..

      1. Ναι, αλλά θα τα ρωτήσουμε και θα αποφανθούμε για τίποτα κάτω από Goudale…

        1. Βεβαίως!Biere de Garde!!Θα παραμείνουμε ανυποχώρητοι σύμφωνα με τις συνθήκες που διέπουν τα ήθη και έθιμα αυτού του τόπου.

    8. Μια ζωή χαμηλής νοημοσύνης ο ελληνάκος. Κατηγορεί τον Τραμπ για φιλότουρκο. Ποιος είναι πιο φιλότουρκος; Ο Τραμπ ή οι Μητσοτάκηδες, Φίλης, Τασία, Καιρίδηδες, ΕΛΙΑΜΕΠΗΔΕΣ, κουμπάρος Καραμανλής κλπ; Σοβαρευτείτε ρε κακομοίρηδες. Άψογα μας έχει φερθεί ο Τραμπ παρόλο που όλα τα κόμματα είναι εναντίον του και τον βρίζουν οι δημοσιογραφίσκοι στην Ελλάδα απο το πρωί μέχρι το βράδυ. Αυτούς που ψηφίζετε να κατηγορείτε και εσάς που τους ψηφίζετε που κατάφεραν να τα σπάσουν με τις δύο υπερδυνάμεις για τους κάργα φιλότουρκους Γερμανούς που τους κρατάνε απο τη Μίζενς.

      1. „““Αυτούς που ψηφίζετε να κατηγορείτε και εσάς που τους ψηφίζετε““ Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ Ε Τ Σ Ι !!!!!!!! Με βαρυτητα στο ΕΣΑΣ

      2. Δίκηο έχεις ελληνάκο, “τρανό” δείγμα η αφεντιά σου. Ως τι μάς απευθύνεσαι, ως δείγμα του είδους σου, προς υπεράσπισιν του ουρακοτάγκου; Που θα μάς επιτιμήσεις κιόλας σανοφάγο;

        1. μοζυγο @ εχεις καταντησει κολιτσιδα…. ξουτ…. ξουτ….. και βαρετος…… παραπερα… κολα αλλου…….

      3. Συμφωνω κι εγω. Οι Αμερικανοί, οι Γερμανοι, οι Τούρκοι και πολλοι αλλοι, ειναι οντως εχθροί μας. Αλλα απο αυτους το περιμενεις. Απο τους υποτίθεται ….Ελληνες…ομως δεν…Οποτε ναι, πιο προδοτες ειναι οι Ελληνόφωνοι στο εσωτερικό παρα οι αλλοι. Και το οτι δεν ειναι Ελληνικής καταγωγής κλπ, δεν ειναι δικαιολογια, γιατι εδω γεννήθηκαν, εδω μεγάλωσαν και εδω ξεζουμίζουν και ζουν βασιλικά τον Ελληνικό λαο. Ολα εδω, αρα, δεν υπάρχει καμια δικαιολογια για τα οσα πράττουν εναντιον της Ελλαδας και των Ελληνων. Ελπιζω βεβαια να το θυμόμαστε αυτο οταν και αν ερθει η πολυπόθητη ωρα. Ελπιζω να μην προλάβουν οχι απο την Ελλαδα να φύγουν, αλλα ουτε απο το σπιτι τους να βγουν. Εκει μεσα πρεπει να τους δείξουμε την …αγαπη μας…και την …ευγνωμοσύνη μας….για οσα εχουν κανει για μας.

    9. Ο Μητσοτάκης κάνει δήθεν διαρροές προκειμένου να δικαιολογήσει το ξεπούλημα που έρχεται. Οι ΗΠΑ ανεξαρτήτως κυβέρνησης όπως και οι Γερμανοί ήταν πάντα φιλότουρκοι. Τα ίδια ισχύουν και για την Αγγλία.
      Η Ελλάδα θα πρέπει να έχει συμμαχία με συγκεκριμένα κέντρα στις ΗΠΑ, να τα βρεί και με τον Τραμπ, να συνεχίσει πιό έντονα τη συμμαχία με την Γαλλία και το Ισραήλ, να εκθέσει τους Γερμανούς και φυσικά να περάσει σε συμμαχίες με ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο κλπ που είναι εχθροί της Μουσουλμανικής αδερφότητας.
      Εως τώρα ο Τραμπ μας έχει φερθεί άψογα παρόλο που ο petit Koulis (κατα τους Ρότσιλντ) κατάφερε να τα σπάσει με τους δυο πλανητάρχες και τώρα να τρέχει γονυπετής.

      1. O Τράμπ δεν μας έχει φερθεί άψογα γιατι αφήνει τους Τούρκους να κάνουν ότι τους γουστάρει, αλοίμονος μας αν επανεκλογεί.

        1. Άλλος ένας συριζαίος που κάνει επίκληση στο πατριωτισμό των ελλήνων!

    10. Οι 2 μπούληδες ζήτησαν απο τον πλανητάρχη Τραμπ να μαλώσει όποιον είναι κακό παιδάκι.Μπούλης Κούλης: κύριε πλανητάρχη πρόεδρε των ΗΠΑ ο Ταγίπ είναι πολύ κακό παιδάκι και συνέχεια με πειράζει μαλώστε τον σας παρακαλώ!!!Τρελός μπούλης Ταγίπ: όχι κύριε πλανητάρχη και ο Κούλης με πειράζει και δεν είναι καλό παιδάκι μαλώστε τον σας παρακαλώ!!! Χαχαχαχα

    11. η πρωτη σωστη κινηση για την ελλαδα ειναι να διωξει τους κωλοαμερικανους απο την χωρα βασεις διπλωματες και ενα σωρο αχρηστα ρομποτακια τους δευτερο να φτυσει το νατο και να φυγει απο κρητη τριτο αποχωρηση απο το ευρωπαικο μπουρδελο και οι τρεις αυτοι νοιαζονται μονο για την τουρκια την ελλαδε την εχουν στο τσεπακι ετσι και αλλοιως για να δοκιμασουν να απελασουν τουρκους αμερικανους γερμανους διπλωματες μπορουν να το κανουν πως απελασαν ρωσους

    12. Γουσταρω να ακουω για πολεμο.Οι πρωτοι που θα στριψουν , οταν κι αμα γινει ειναι οι βολεμενοι ,που το παιζουν @ρχιδατοι μονο στο πληκτρολογιο τους.Ενας πολεμος μαγκες δεν ειναι ασκησεις επι χαρτου.Δεν ειναι λογια.Κι εγω γουσταρω να αναψω λαμπαδες μες την αγια Σοφιά , αλλά τα πραματα δεν ειναι απλά.Οταν κι οσο σκεφτομαι τα παλικαρια στον στρατό που θα τους στειλουν στον όποιο πολεμο με τους μογγόλους απλά τα λυπαμαι.Ποιος θα στειλει το παιδι του να σκοτωθει ?! Γιατι μη μου πειτε οτι αν παμε σε πολεμο , δεν θα σκοτωθουν και δικα μας παιδιά .Τα πραματα μπορουν να λυθουν με αλλους τροπους….Εχουμε κανει την Ρωσσια πχ….και τι καταλαβαινουμε? ποιά η στηριξη της δυσης?!Αλλά τις ΒΑΣΕΙΣ τους τις δίνουμε!! κατα τα αλλα ….@αρχιδια στηριξη, μας δινουν…

    13. Τραμπ μην ασχολείσαι μαζί μας.
      Μεθαύριο αναλαμβάνει ο Μέγας Μπάιντεν και θα τελειώσει του Τούρκους

      1. Ο ΜΠΑ’Ι’ΝΤΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΏΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΎΡΚΟΥΣ????

        ΑΥΤΟΣ ΈΧΕΙ ΑΛΤΣΧΑ’Ι’ΜΕΡ ΠΑΙΔΙΆ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΌΣ ΤΟΥ ΕΠΣΤΕ’Ι’Ν…..
        ΠΑΙΔΟ ΚΙ ΈΤΣΙ..

        .

        ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

    14. Για να πάρει δεύτερη φορά ο Τράμπας τηλέφωνο παιδιά κάτι παίζει δεν είναι καλά τα πράγματα.

      1. Πρέπει να είναι ψιλοκαψουρα με τον Κούλη .Του την πέφτει από το τηλέφωνο.

    15. Έρχομαι σπίτι σου καί σου λέω το σαλόνι σου μου ανήκει. Εσύ πάρε κρεβατοκάμαρα,και κουζίνα. Θέλεις να συζητήσουμε;Ένταξη θα πάρω,θα πάρω πιο λίγα τετραγωνικά του σαλονιού σού.το δέχεσαι αυτό;

    16. Κατι φοβαται η ΗΠΑ για να επιμενει για διαλογο.
      Αυτο που φοβαται ειναι μηπως χασει τις βασεις στην Ελλαδα
      και το στριψει η Ελλαδα προς την Ρωσια.
      ΟΧΙ ΔΙΑΛΟΓΟ Κ. ΤΡΑΜΠ
      ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
      ΒΡΕΣΤΕ ΚΑΜΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΗΛΙΘΟΙ
      ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΡΕΥΣΕ ΠΟΤΑΜΙΔΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ
      ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΝΖΑΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
      ΛΕΜΕ
      Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ

      1. Αναποδα τα λες.
        Οι ΗΠΑ φοβουνται μηπως χασουν την Τουρκια και και παει με τη Ρωσια.
        Εμας χεσμενους μας εχουν.

        1. “Εμας χεσμενους μας εχουν.” Ετσι, ακρβως ετσι!!!!!!!

      2. Ποιος θα πάει με τους Ρώσους; Ο Κούλης ή ο Τσίπρας; Σοβαρευτείτε επιτέλους.

    17. Τυχερέ Μογγόλε δεν μας αφήνουν μόνους μας να αναμετρηθούμε. Φοβούνται ότι θα χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια τους έτσι και σε πάω γ@μιόντ@ς στα βάθη της Μογγολίας. Φοβούνται ότι η Ελλάδα θα μεγαλώσει και θα τους γράψει για πρώτη φορά στα αρχίδι@ της, θα αρχίσει επιτέλους να απαιτεί και δεν το θέλουν. Εμείς Μογγόλε θα πολεμήσουμε για την ελευθερία μας, εσύ άχρηστε για το χρήμα, ποιος νομίζεις θα νικήσει? Δεν σε έχει μάθει η ιστορία? Αν δεν την ξέρεις είσαι υποχρεωμένος να την ζήσεις για να την εμπεδώσεις.

      1. να πάει να πολεμήσει ο Μητσοτάκης και το δημόσιο

    18. Εκεί στην Ελλάδα βρείτε και συλλάβετε όλους αυτούς που τα έφαγαν και τα διασκεδάζουν στο Λονδίνο και στις ΗΠΑ πολιτικοί και επιχειρηματιες
      Βρητε συμμάχους όπως Γαλλία και την υπερδύναμη Ινδία Νοικιάστε 5 φρεγάτες και παραγγείλετε μαζί με Κύπρο 4 καινούργιες
      Αγοράστε 15 Ραφαλ να εδρεύουν στην Κύπρο
      Μοιράστε τον ορυκτό πλούτο με τους συμμάχους
      Έτσι αυξάνεται σε 12 μίλια η θάλασσα και αέρας
      Αφήστε ΝΑΤΟ ΗΠΑ και Γερμανία η Ελλάδα πέφτει σε γκρεμό και σε διάλυση Θέλετε δεν θέλετε θα γίνει πολεμικό επεισόδιο για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση

    19. Μας εκβιάζει ο βαψομαλιάς.!!!
      Καταραμένος να είναι αυτός και τα φιλαράκια του

      1. Του Σουλτάνου θες να πείς; Δηλαδή τον Πούτιν και την Μέρκελ!

    20. Π Ο Λ Ε Μ Ο Σ ΡΕΕΕΕΕ!!!
      Θα κλ@σετε μέντες αμα η σίγουρη ελλαδιτσα αρχίζει να αποσταθεροποιεί την περιοχή!
      Τραμπάκουλα λερωμένη έχεις την φωλιά σου με τον σουλτάνο, ξέρεις εσύ…. όλος ο πλανήτης γνωρίζει οτι σε εκβιάζει για κάτι σκ@τοδουλιτσες σας!

    Comments are closed.