Η ΡΩΣΙΚΗ ΔΟΥΜΑ ΨΗΦΙΣΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ “ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ” ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟ#ΣΤΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ

    Κοινοποίηση:
    loatki

    Οι Ρώσοι βουλευτές ψήφισαν τροπολογίες οι οποίες διευρύνουν σημαντικά το πεδίο εφαρμογής του νόμου που απαγορεύει την «προπαγάνδα» ΛΟΑΤΚΙ+, στο πλαίσιο της συντηρητικής στροφής του Κρεμλίνου που συνοδεύει την στρατιωτική του επίθεση κατά της Ουκρανίας.

    «Η προώθηση των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων είναι απαγορευμένη. Η λύση αυτή θα προστατεύσει τα παιδιά μας και το μέλλον αυτής της χώρας από τα ερέβη που σκορπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του προέδρου της ρωσικής Δούμα Βιατσεσλάβ Βολόντιν.

    Ο νέος νόμος αποτελεί διευρυμένη εκδοχή νομοθετικού κειμένου του 2013 που απαγόρευε την «προπαγάνδα» ΛΟΑΤΚΙ+ στους ανήλικους και υπό την νέα του εκδοχή απαγορεύει πλέον την «προώθηση μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» προς κάθε κοινό, στα μέσα ενημέρωσης, στο Ιντερνετ, στα βιβλία και στις ταινίες.

    Το τεράστιο πεδίο εφαρμογής του νόμου, καθώς και οι απεριόριστες δυνατότητες ερμηνείας του, δημιουργούν φόβους για ενίσχυση της καταστολής της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ρωσία, η οποία έτσι κι αλλιώς υφίσταται διακρίσεις.

    «Η προώθηση των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων απαγορεύεται. Απαγόρευση της προώθησης της παιδοφιλίας και της αλλαγής φύλλου έχει επίσης εισαχθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Βολόντιν.

    «Τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα ανέρχονται στα 10 εκατομμύρια ρούβλια» (160.000 ευρώ), διευκρινίζεται.

    Για να λάβει ισχύ νόμου, το κείμενο της ρωσικής Δούμα πρέπει να επικυρωθεί από την Άνω Βουλή, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, και να υπογραφεί από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, βήματα που δεν είναι παρά τυπικότητες για το ρωσικό καθεστώς.

    Η υιοθέτηση του νέου νόμου είναι μία νέα σελίδα στην μακρόχρονη καταστολή κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, με το Κρεμλίνο να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των «παραδοσιακών» αξιών απέναντι στην «παρακμιακή» Δύση.

    Στην συγκυρία του πολέμου στην Ουκρανία, ο νόμος περιγράφεται ως μέσον για την υπεράσπιση της Ρωσίας έναντι μία επίθεσης των δυτικών χωρών κατά των αρχών.

    Εκτός των μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, ο νέος νόμος στοχεύει τον κινηματογράφο και την λογοτεχνία. Για παράδειγμα, το εμβληματικό μυθιστόρημα «Λολίτα» του Βλαντίμιρ Ναμπόκοφ μπορεί να απαγορευθεί.

    Η πώληση αγαθών που περιέχουν «απαγορευμένες πληροφορίες» θα είναι πλέον απαγορευμένη και, κατά συνέπεια, «οι ταινίες που προωθούν μη παραδοσιακές σχέσεις δεν θα λάβουν άδεια κυκλοφορίας», σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Δούμα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    50 Σχόλια

    1. Καθόλου απίθανο για τη Ρωσία. Εδώ ο Στάλιν είχε κάνει την ομοφυλοφιλία ποινικό αδίκημα. Τώρα θα βγουν οι ακροδεξιοί και θα με κράξουν που τους συγκρίνω με το Στάλιν, αλλά χέστηκα.

    2. Να απαγορευτεί κάθε είδους προσηλυτισμός τότε.

    3. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΔΥΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΑΤΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗ

    4. ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!! ΔΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!

    5. Ενώ οι δικοί μας οι αληταράδες «Ανήκομεν εις την Δύσιν» και ότι άλλο κακό συνεπάγεται σε αυτό

      1. Όχι εγώ αλλά όλες οι ανωμαλιάρες για μιά δυό εβδομάδες.
        Και μετά ας μας τις επιστρέψουν ευνουχισμένες και κουρεμένες.
        Και μετά σε έργα οδοποΪίας για καταναγκαστικά έργα μήπως και αποκτήσουν ξανά μόριο…..

    6. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ, ΣΑΛΕΜΕΝΟ ΝΑΝΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΖΗΤΩ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΥΤΙΝ!

    7. Διολου περιεργο ενας φασιστας ειναι και ο Πουτιν.

      1. εσυ μαλλον θα εισαι λουγκρα για αυτο αντιδρας ετσι χωρις αρσενικο και θηλυκο δεν υπαρχει ζωη μπετοβλακα

    8. Ποσο πισω ειστε Ρωσοι.Ρωτηστε και την …δικια μας πρωθυπουργαρα να σας ενημερωσει επι του θεματος.
      Πρωτα οι ομοφυλοφιλοι και μετα ολοι οι αλλοι!

    9. Επιτελους και μια ειδηση ευχαριστη που μας δινει ελπιδα για να βγουμε απο τον βουρκο και στα δικα μας μπας και σωθουν τα παιδια μας

    10. ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙΣ ΚΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

      ΟΤΙ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΛΑΝΟΣ

    11. Ο Πούτιν έκανε μεγάλο λάθος με την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά όταν διαβάζεις τέτοιες ειδήσεις μόνο ΜΠΡΑΒΟ μπορείς να του πεις,,. Και για να μην ξεχνιόμαστε, κάθαρμα Μητσοτάκη

    12. Να και κατι σωστο απο την Ρωσια αλλα τι τα θες οι δικοι μας οι ευρω(πέη) το χαβα τους

    13. Επί τέλους να δοθεί και στη χώρα μας ένα τέλος στην πλεονεξια των ομοφιλοφιλων…
      Να πάψει η προπαγάνδα τους για δήθεν καταπίεση όταν έχουν καταλάβει όλα τα πόστα…

    14. Να δω αν τολμήσουν οι Ρώσοι μεθυστακες να μαζεψουν επιτέλους και οι γυναίκες τους. Σχεδόν όλα τα sites με “συνοδούς” είναι γεμάτα με νεαρές Ρωσίδες! Μάλλον όμως τους ψεκασμενους δεν τους πειράζει η πορνεια και την θεωρούν φυσιολογική! Εννοείται ούτε τους πουστηδες υποστηρίζω αλλά πολύ κακό για το τίποτα απο όλους τους Ρωσοδουλους. Όποιος είναι πραγματικός άντρας (και δεν κουνάει στα κρυφά την αχλάδια) δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Μακριά απο τον κωλο μου και ας είναι 5 μέτρα που έλεγαν και οι παλιοί.

      1. Εσενα πρέπει να σε πείραξε η 6 η 7 δόση. Αν δεν κάνω λάθος στην 8 γίνεσε παιδεραστης, οπως τους όμοιους σου στην Ελλάδα,. τώρα αν σε πείραξε η απαγόρευση γιατί τους υποστηρίζεις στα κρυφά είναι άλλο θέμα,και άσε τα σαιτ και δες τις Ελληνίδες και τις άλλες ευρωπαιες.

    15. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ….ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ..!!!!

      1. Γιατί να μην έρθεις? Πολλοί λένε έχουμε τις πιο ωραίες γυναίκες στον πλανήτη! Χάνεις σου λέω. Ευχαρίστως δεχόμαστε Δυτικούς τουρίστες. Αρκεί να είναι φορτωμένοι με Ευρώ η Δολάρια. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

    16. Για αυτο στελνουν οπλα στον Ανωμαλο Ζελενσκι , τα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ.

    17. Οποίους τους ευχαριστούν και αντιδρούν έτσι δεν αξίζουν ούτε να τους φτύσουν
      Είναι χειρότεροι από ζώα

    18. Ρωσία.Το τελευταίο οχηρό έναντι στη νέα τάξη.

    19. Οι κουνιστοί λυγιστοί πάσχουν από κληρονομική πάθηση. Το 0,3% του γενικού πληθυσμού.
      Δεν το πράττουν με την βούληση τους.
      Είναι βαρύτατα ψυχοπαθείς, εκτρώματα της Φύσεως.
      Η προώθηση της σεξουαλικής διαστροφής έχει μία αφετηρία τους Εβραίους διαβρωτές των Εθνών.

      1. Το μεγαλυτερο κουσουρι ειναι να εισαι νεοναζι

        1. το μεγαλύτερο κουσούρι ειναι να είσαι mitsos

    20. Υπάρχει τροπος να γινεις κάτοικος Ρωσίας!!!

      1. Είναι πολύ εύκολο για καποιον που είναι πολίτης της πλουσιας ΕΕ να πάρει υπηκοότητα στην φτωχή και παγωμένη Ρωσία. Αρκεί βέβαια να μην είναι φτωχός και να, έχει δυνατό πορτοφόλι. Παρακαλάει ο Καγκεμπιτης ειδικά για βορειο Ευρωπαίους να πάνε να μείνουν μόνιμα στην Ρωσία.

      2. Αν είσαι απο την πλούσια βόρεια Ευρώπη και έχεις χοντρό πορτοφόλι για πλάκα παίρνεις την Ρωσική υπηκοότητα. Παρακαλανε για τέτοιους οι Ρώσοι μεθυστακες και ο κοντός πρώην Καγκεμπιτης!

    21. Δόξα τον Θεό έχει και ο Θεός τα σχέδια του βρωμο σκουπίδια δυτικά και ευρωπαϊκά στην σωστή κατεύθυνση με τον Θεό είναι η Ρωσία εύχομαι να ακολουθήσει και η Ελλάδα μόνο με ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΆΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΌ ΚΌΜΜΑ ΈΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΛΕΎΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤ1ΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΈΚΛΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΦΉΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΊΠΟΤΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΟΠΌΤΕ ΈΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΌΔΟΞΟΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΈΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΉΡΩΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΘΕΌΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΑΠΤΊΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΘΑ ΒΑΠΤΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΆΠΤΙΣΜΑ!!!!
      ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΎΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΈΝΟΥΣ!!!!
      ΙΗΣΟΎΣ ΧΡΙΣΤΌΣ ΝΙΚΆ!!!!
      ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ ΟΡΘΟΔΌΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΏΝ!!!!!
      ΑΕΡΑΑΑΑ ΑΔΕΡΔΙΑ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΊΡΝΕΙ ΠΙΣΩ!!!!!!🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

    22. μόνο έτσι μπορεί να ξεβρωμίσει ο τόπος

      1. Τους είδαμε και τους Ρώσους μεθυστακες. Οι Ρωσοποντιοι είναι ένα καλό παράδειγμα για τα χάλια της Ρωσίας. Μαφία, πορνεια, όπλα και εμπόριο ναρκωτικών!

        1. Άσε τα ψοφια κάθαρμα του Κούλη.
          Τα ίδια λέτε όπου εμφανίζεστε.
          Αλήτη Νουδουλίτη να μη πιάνεις στο στόμα σου τους αδελφούς μας Πόντιους.
          Προδότη, διεφθαρμένε οπαδέ του Κούλη.

          1. Κάποιος Ρωσομπλιετ μεθυστακας για αυτό παρεξηγήθηκες εσύ. Κάνε ένα ταξίδι δτην Ρωσία και θα μάθεις πολλά. Φουλ διαφθορά αλκοολικοι και φυσικά πορνεια για πολλές νεαρές Ρωσίδες. Εγώ σαν Άρειος απόγονος των αρχαίων Ελλήνων δεν προσκηνω τους αλκοολικους Σλάβους όπως κάνεις εσύ.

        2. @Ρωσομπλιετ Πειναλας και Μεθυστακας= @Ψεκασμενος Ρωσολαγνος
          εσύ πάλι;

    23. Ζηλεύω τους Ρώσους, μόνο έτσι θα ξεβρομίζαν τα κανάλια μας.

    24. Ενα μεγαλο μπραβο στη Ρωσια και στον προεδρο Πουτιν.

    25. Μπράβο στη Ρωσία άντε και στα δικά μας…..

    26. Πολυ σωστα! Ανωμαλια επισημη τελος αν και σεβομαι τους ομοφυλοφιλους!
      Εχουν καθε δικαιωμα στη προσωπικη τους ζωη αρκει να μην ενοχλουν τους συμπολιτες τους με πραξεις γαμου και δηθεν τεκνοποιησεις!

    27. Εδώ είναι υπουργοί, συμβουλοι πρωθυπουργού και καμαρώνουν, κάνουν και διαφήμιση της ανωμαλίας τους και δεν τρέχει τίποτα.

    28. Για να δούμε, η δική μας Βουλή πότε θα ψηφίσει τέτοιον Νόμο !!! Μόνο με Ηλία.

        1. Έχεις λυσσάξει εσύ παλιό λούγκρα με τον Ηλία!!Να δω που θα κρυφτείς όταν βγει ραγιά!!

    Comments are closed.