Η ΝΕΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΜΕ ΥΦΟΣ ΠΟΡΘΗΤΗ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ – ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΑΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ… ΠΙΚ ΝΙΚ ΣΤΑ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΑ ΕΡΕΙΠΙΑ [ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ]

    Κοινοποίηση:
    erdogan

    O Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ υποδέχθηκε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αμμόχωστο, ενώ αυτή την ώρα καταθέτει στεφάνι στο μνημείο Ατατουρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία και θα ακολουθήσει στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσιούκ.

    Αμέσως μετά θα εγκαινιάσει το νοσοκομείο κορωνοϊου στην κατεχόμενη Λευκωσία και στη συνέχεια θα πάει για «πικνίκ» στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

    Δείτε live εικόνα από την άφιξη Ερντογάν στην Αμμόχωστο

    Κορύφωση της προκλητικότητας

    Ότι δεν είχε τολμήσει για σχεδόν μισό αιώνα η Τουρκία, επιχειρεί σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο, αλλά και την εξαγγελθείσα πρωτοβουλία του Αντόνιο Γκουτέρες, για σύγκλιση πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό.

    Έχοντας στήσει, μια κιτς έκδοση χολυγουντιανού σκηνικού, έφτασε στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, για πικ νικ δίπλα στα ερείπια της πόλης η οποία παραμένει βουβή και λεηλατημένη για 46 χρόνια. Μια πόλη που κάθε πέτρα της «μιλάει» ελληνικά, μια πόλη που το χώμα της ποτίστηκε με το αίμα τον ιδρώτα των Ελλήνων για περισσότερο από δυόμιση χιλιετίες.

    Κομπάρσοι στην θεατρική παράσταση του Ταγίπ Ερντογάν στην Αμμόχωστο, οι υπουργοί του, ο σύμμαχος του ηγέτης των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέντ Μπαχτσελί και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

    Ως «πορθητής»

    Ο Ταγίπ Ερντογάν, έφτασε στην Λευκωσία σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι, για να παραστεί στους εορτασμούς για την 37η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους από τον Ραούφ Ντενκτάς στις 15 Νοεμβρίου του 1983.

    Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου λίγο μετά τις 11:30 το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί πως το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Τούρκου Προέδρου στην κατεχόμενη Κύπρο για σκοπούς ασφαλείας.

    Ο Ερντογάν θα μεταβεί στο μνημείο του Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία και θα καταθέσει στεφάνι και αμέσως μετά θα παρακολουθήσει την παρέλαση του κατοχικού στρατού στη Λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσιούκ (πρώτης ηγέτης των Τουρκοκυπρίων και Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960). Μετά την παρέλαση θα τελέσει τα εγκαίνια τζαμιού στην κατεχόμενη Λευκωσία καθώς και τα εγκαίνια νοσοκομείου, στο οποίο θα νοσηλεύονται ασθενείς με covid-19 στα κατεχόμενα. Ακολούθως συνοδευόμενος από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ και τους υπουργούς του, θα μεταβεί στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου (Βαρώσια) για πικ νικ. Στις 6 το απόγευμα θα συναντηθεί «επισήμως» με τον εγκάθετο του Ερσίν Τατάρ και στις 8 το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσει για τη Τουρκία.

    Οι εορτασμοί στα κατεχόμενα για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους άρχισαν από χθες με διάγγελμα του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στο οποίο επανέλαβε τη θέση του, πως μόνη εφικτή λύση του Κυπριακού είναι αυτή των δύο κρατών.

    Προπομπός του Ερντογάν, ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος πήγε στα κατεχόμενα από την Παρασκευή για να επιθεωρήσει τα ετοιμασίες για το show της υποδοχής του Τούρκου Προέδρου.

    Ήθελε και Ελληνοκύπριους

    Οι Τούρκοι για να δώσουν τόνο μεγαλοψυχίας στο πικ νικ Ερντογάν στην Αμμόχωστο, προσέγγισαν Ελληνοκύπριους που διατηρούν περιουσίες στα Βαρώσια και τους πρότειναν να παραστούν στην εκδήλωση για να παραλάβουν τα κλειδιά των σπιτιών τους από τα χέρια του Ερντογάν. Μάλιστα προηγήθηκαν και κάποιες επαφές του κατοχικού καθεστώτος με ορισμένους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες σπιτιών στα Βαρώσια, οι οποίοι απέρριψαν ασυζητητί την πρόταση επιμένοντας πως η μοναδική περίπτωση επιστροφής στις περιουσίες τους είναι η νόμιμη οδός που θα προκύψει μέσα από συμφωνία επίλυσης του κυπριακού. Το κατοχικό καθεστώς πρότεινε επίσης σε Ελληνοκύπριους αγορά της περιουσίας τους, διαθέτοντας ευτελή ποσά ως αποζημίωση, μέσα από την Επιτροπή Αποζημιώσεων που έχει δημιουργήσει η Τουρκία. Και αυτό το εγχείρημα στέφθηκε με πλήρη αποτυχία.

    Πικ νικ στα στολισμένα ερείπια

    Η παράσταση Ερντογάν στα Βαρώσια θα δοθεί στην αφετηρία της οδού Ήρας όπου έχει τοποθετηθεί κινητή καντίνα που θα προσφέρει δωρεάνν φαγητό και ποτά. Στον ίδιο χώρο έχουν μπει ξύλινα παγκάκια και τραπέζια κι το σκαμμένο έδαφος ντύθηκε με συνθετικό χλοοτάπητα. Ο δρόμος που οδηγεί στην οδό Ήρας και στο παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου έχει ασφαλτοστρωθεί και μία λωρίδα έχει γίνει ποδηλατόδρομος για να χρησιμοποιηθεί από τα 200 ποδήλατα που θα ενοικιάζονται στους Τουρκοκύπριους και του έποικους που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση.

    Για να κρυφτεί η λεηλασία και η εγκατάλειψη της πόλης για σχεδόν μισό αιώνα μεταφέρθηκαν από την Τουρκία δέντρα και λουλούδια που φυτεύτηκαν άρον άρον. Ο τρόπος που τοποθετήθηκαν αποκαλύπτει πως θα αξιοποιηθούν περισσότερο για τη σκηνοθεσία της τηλεοπτικής κάλυψης. Όλα τα σημεία στα οποία θα βρεθεί ο Ερντογάν, θα παρακολουθούνται από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας με δεκάδες κάμερες, ώστε να μην είναι εμφανής η παρουσία του τουρκικού στρατού, ο οποίος ελέγχει την περιοχή από το 1974.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. Τι είχε το πικ νιμ? Εχεσε ο Πολυχεονεμενος μας!!

    2. Διερωτώθεμα ποιός είναι ο ρόλος της Κυπριακής και της Ελληνικής κυβέρνησης. Κάθε μέρα χάνεται και ένα μέρος του Ελληνισμού και για αυτούς είναι σαν να μην τρέχει τίποτα. Εν τω μεταξύ ο Τούρκος βλέποντας ότι κοιμόμαστε όρθιοι και χεζόμαστε πάνω μας αποθρασύνεται. Αύριο θα είναι η σειρά του Καστελόριζου και Ρόδου, μεθαύριο της Κρήτης και ύστερα της Θράκης…..Και σε λίγο θα υπάρχουν μόνοι υπόδουλοι Ελληνες που δεν θα νοιάζεται και καννέας αν θα πεθάνουν από τον κορωνοιό.

    3. Κι η θρακη κι η μακεδονια κι η ήπειρος κι η λεσβος κι η χιος κι η σαμος… και το καστελοριζο!

    4. Σιγά τα λάχανα για καινούργιο μας το λες μια ζωή προδότες ήταν όπως και οι δικοί μας

    5. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΟΠΟ ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ ΓΑΛΙΑ. BIBA LA FRANS. ΜΑΣΑΛΙΟΤΙΔΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΑΣ( ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΠΡΟΕΛΑΣΤΕ ΠΡΟΕΛΑΣΤΕ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΑΙΜΑ ΝΑ ΠΟΤΙΣΕΙ ΤΑ ΑΥΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ

    Comments are closed.