Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΕΦΤΑΣΕ! Ο ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ “ΝΟΛΕ” ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΚΗΣ

    Κοινοποίηση:
    skysports-novak-djokovic-tennis_5607874

    Τριετής απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία ενδέχεται να επιβληθεί στον Νόβακ Τζόκοβιτς σε περίπτωση που απορριφθεί από το τοπικό αρμόδιο δικαστήριο η έφεση επί της ανάκλησης της βίζας του σε μία δίκη που ουσιαστικά “δικάζονται” εκατομμύρια κόσμου που έχασαν την ελευθερία τους επειδή απλά απαιτούν να έχουν το αυτονόητο. Τη δυνατότητα της επιλογής… Αυτό προβλέπεται από την αυστραλιανή νομοθεσία και αυτό προσπαθούν να αποτρέψουν οι δικηγόροι του Σέρβου σταρ -εκτός, βεβαίως, από το άμεσο ζήτημα της συμμετοχής του στο φετινό τουρνουά Open της Μελβούρνης.

    Οι συνήγοροι του Νο.1 τενίστα στον κόσμο αποπειρώνται να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα υπέρ του πελάτη τους διοχετεύοντας ανεπίσημα πληροφορίες στα ΜΜΕ. Εν όψει της εκδίκασης της υπόθεσης τη Δευτέρα, φαίνεται ότι το βασικό επιχείρημα της υπεράσπισης θα είναι η νόμιμη χορήγηση στον Τζόκοβιτς αδείας εισόδου στην Αυστραλία, βάσει της πιστοποιημένης νόσησής του με Covid-19 τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Εάν αυτό γίνει δεκτό από την έδρα, τότε η πλευρά του Νόβακ Τζόκοβιτς θα έχει κατορθώσει να αποδείξει ότι οι αρχές της Αυστραλίας έχουν υποπέσει σε παράπτωμα εις βάρος του πρωταθλητή απαγορεύοντάς του την είσοδο στη χώρα, ως μη έχοντα τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

    Συγκεκριμένα, στις προτάσεις που οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς υπέβαλαν το Σάββατο, αναφέρεται ότι η ομοσπονδία αντισφαίρισης της Αυστραλίας (Tennis Australia) είχε εγκρίνει την απαλλαγή του από την υποχρέωση εμβολιασμού εφόσον εκείνος είχε βρεθεί θετικός στην Covid-19, σύμφωνα με τα αποτελέσματα εξετάσεων με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου. Οι συνήγοροι τονίζουν ότι δύο εβδομάδες αργότερα ο Τζόκοβιτς δεν παρουσίαζε συμπτώματα νόσησης, δηλαδή δεν είχε πυρετό ή αναπνευστικά προβλήματα επί 72 ώρες.

    Οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι οι αυστραλιανές αρχές «ριζικά και θεμελιωδώς», όπως επισημαίνουν, παραβίασαν ή παρερμήνευσαν τις οδηγίες του συμβουλίου λοιμωξιολόγων της χώρας, αγνοώντας τη νόρμα που ορίζει ως μη υποχρεωτικό τον εμβολιασμό εάν έχει προηγηθεί νόσηση με Covid-19 σε διάστημα 6 μηνών προηγουμένως.

    Επιπλέον, οι συνήγοροι σκοπεύουν να κατηγορήσουν την υπηρεσία μετανάστευσης της Αυστραλίας για κακή μεταχείριση του Νόβακ Τζόκοβιτς. Θα διαμαρτυρηθούν διότι ο αθλητής κρατήθηκε παρατύπως στο αεροδρόμιο επί περίπου 8 ώρες ύστερα από την άφιξή του στη Μελβούρνη.

    Από την πλευρά των Αυστραλών, ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, επιμένει ότι η αντιμετώπιση της περίπτωσης Τζόκοβιτς ήταν απλώς ζήτημα πιστής εφαρμογής των κανονισμών, χωρίς εκπτώσεις και εξαιρέσεις. Εξάλλου, κάποια άλλα άτομα που σχετίζονται με το Australian Open και είχαν παρόμοια προβλήματα, αθλητές και παράγοντες, έχουν ήδη εγκαταλείψει οικειοθελώς τη χώρα. Συνεπώς ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν δικαιούται να επικαλείται μεροληπτική μεταχείριση.

    Επιπλέον, υπό τις ίδιες συνθήκες προσωρινής φιλοξενίας (κράτησης, επί της ουσίας) παραμένει στη Μελβούρνη και η Τσέχα τενίστρια Ρενάτα Βορατσόβα, η οποία επίσης είναι πιστοποιημένα μη μεταδοτική ως προς τον κορωνοϊό -και μάλιστα έχει ήδη συμμετάσχει σε αγώνες προπαρασκευής για το Open. Παρόλα αυτά, η Βορατσόβα θα αποχωρήσει από το μεγάλο τουρνουά, καθώς πλέον δεν είναι σε κατάσταση να αγωνιστεί με αξιώσεις, ύστερα από την περιπέτεια της κράτησής της και την αποχή από τις προπονήσεις.

    Καταγγελίες για ανακρίσεις και… στέρηση ύπνου

    Σύμφωνα με το skynews, έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα δεδομένα που αφορούν τις Αρχές του αεροδρομίου της Μελβούρνης και αν είναι αληθή δεν κολακεύουν τους Αυστραλούς.

    Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του Νόβακ Τζόκοβιτς καταγγέλλουν πως ο Σέρβος ανακρίθηκε επί 6 ώρες στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης πριν του δοθεί άδεια να κοιμηθεί, μόνο και μόνο για να τον ξυπνήσουν έπειτα από 30 λεπτά και να πιεστεί για να ακυρωθεί η βίζα του.

    Και όλα αυτά έπειτα από πτήση 25 ωρών για το σέρβο τενίστα. Ο ίδιος ο Τζόκοβιτς μάλιστα τόνισε κάποια στιγμή ότι θεωρούσε πως εισήλθε νόμιμα στη χώρα, αφού υπήρχε έγγραφο της Tennis Australia που ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι παίκτες που έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο μπορούν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία και είχε νοσήσει το Δεκέμβριο, αλλά και αυτή η προσπάθειά του έπεσε στο κενό.

    Και φυσικά όλα αυτά «κουμπώνουν» στις καταγγελίες για το ξενοδοχείο που διαμένει ο Σέρβος τενίστας, καθώς πρόκειται για ένα ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν παράνομοι μετανάστες και υπάρχουν καταγγελίες για βασανιστήρια και για έντομα στα δωμάτια.

    Το χρονικό της ανάκρισης του Τζόκοβιτς σύμφωνα με τους δικηγόρους του:

    00:21-00:51: Ξεκινά η ανάκριση του Τζόκοβιτς.

    04:11: Οι Αρχές της Αυστραλίας ειδοποιούν ότι θα ακυρώσουν τη βίζα του Σέρβου και του δίνουν 20 λεπτά για να δώσει εξηγήσεις, με τον Τζόκοβιτς να ζητά να περιμένουν μέχρι τις 8:00 το πρωί, ώστε να καλέσει την Tennis Australia για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

    05:20: Γίνεται δεκτό το αίτημα του Τζόκοβιτς να ξεκουραστεί μέχρι τις 8:00 με 8:30.

    05:22-06:07: Ο Σέρβος περιμένει σε έναν καναπέ για να ετοιμαστεί το κρεβάτι του. Τελικά, μπήκε στο δωμάτιό του στις 5:30, αλλά περίπου στις 6:00 τον ξύπνησαν ξανά και «πιέστηκε», ώστε να συνεχιστεί η ανάκριση.

    07:42: Η βίζα του Τζόκοβιτς ακυρώθηκε επίσημα.

    Με βάση τους ισχυρισμούς του Τζόκοβιτς, ο Σέρβος ζήτησε να του δοθεί η δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον ατζέντη του και τους δικηγόρους του, ωστόσο πιέστηκε να συνεχιστεί η ανάκριση μέχρι τελικά να συμφωνήσει να ακυρωθεί η βίζα του.

    Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του 34χρονου τενίστα, ο Σέρβος «ένιωσε σοκ, έκπληξη και σύγχυση, ενώ είναι σαφές ότι η ακύρωση της βίζας του έγινε ενώ ήταν κουρασμένος και χωρίς να έχει συμβουλευτεί τους εκπροσώπους του».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Τώρα εσείς πιστεύετε πως σε μια χώρα που έχει ναζιστική κυβέρνηση, να βγει δίκαιη απόφαση!! Οι Αυστραλοί ναζι βασανίζουν τον Νόβακ επί 3 ημέρες, τον έχουν σε απομόνωση εδώ και τρεις ημέρες, τον ανακρίνουν και του δίνουν φαγητό μολυσμένο με σκουλικια και μουχλιασμένο ψωμί. Αυτό είναι επίσημες καταγγελίες ακτιβιστών. Οι απαταιωνες φασίστες, καλούν τον κόσμο στην χώρα τους για δουλειά, τους κρατάνε 20χιλ ευρώ και μετά τους διώχνουν και χάνουν τα λεφτά τους. Ναζι φασίστες και απαταιωνες.

    2. Να προσέχει μόνο να μην τον φάνε με φυτεμένο covid γιατί είναι αθόρυβο και έχει άλλοθι ο τρόπος αυτός τελευταία για μερικούς που πάνε κόντρα γενικά.

    3. χουντα ρατσισμος σε ολους οσους δεν υπακουν με τα μετρα των ελλεεινων παγκοσμοιοποιητων . τα σεβη μου σε ολους οσους αντιδρουν δικαιως εκατο τα εκατο

    4. ΕΝΤΑΞΕΙ..ΟΛΑ ΛΟΓΙΚΑ! ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ “ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΕΣ”,ΤΟ 1 ΑΠΟ ΤΑ 2 ΛΟΜΠΥ ΤΩΝ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ” ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ”, ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ “ΑΡΝΗΤΕΣ”!!!

    5. Τους γ@@@σε ο Νόβακ τους Αυστραλούς ναζι. Ο πρωθυπουργός τους έχασε την μίζα εκατομμυρίων από τους εργολάβους που ήθελαν να βγάλουν δις λεηλατωντας τον φυσικό και ορυκτού πλούτου της Σερβίας. Είδατε γιατί πολεμούν την ορθοδοξία? Γιατι πάντα στέκεται απέναντί σε πλούτο ελίτ και αδικία.

      1. και ο Τζόκοβιτς για τα λεφτα αγωνιζεται. και κανει και δωροδοκιες για φοροελαφρυνση. και εγω ανεμβολιαστη ειμαι. χωρις δουλεια και εαν δεν εμβολιαστω δεν μπορω να δουλεψω και τωρα?? ζητω ο καισερ ο ευεργετης Τζόκοβιτς…. ζητω σε οσους υποστηριζουν 2 μετρα και 2 σταθμα…. ……. δικαιωση για ολους εμας τους ανεργους ανεμβολιαστους?? εμεις παλευουμε μονοι μας. σωστα χουνταρα η αφφφφφφφφφστραλια…..

    6. Μαθαίνει ο κόσμος τι χουντάρα έγινε η Αυστραλία. Και στρατόπεδα συγκέντρωσης έχουν ανοίξει. Το μακελειό μπορεί να κάνει ρεπορτάζ.

    7. Αγώνας μέχρι εσχάτων για όσους έχουμε μείνει καθαροί…………Να πατήσουμε το κεφάλι του φιδιού του φασισμού μέχρι να το λιώσουμε!!!!!!!!!!!

    8. Απόγονοι βασανιστών !!!!! Τους κατάδικους έστελναν εκεί !!!

    9. Εάν ζούσε ο Χίτλερ σήμερα, θα ξανααυτοκτονούσε επειδή θα ήταν πολύ λίγος μπροστά στους Αυστραλούς και τους σύγχρονους παγκόσμιους Ναζιστές

    10. Η αριστοκρατία Σικελίας ,Ρίμινι παρακολουθεί Τουρκία λένε αυτοί η τύποι καθαρίζουν την σκάλα των Τούρκων με φωτογραφία ενοουν την προβλήτα κλπ για λίγο προσοχή δεν δίνουν στίγμα τοποθεσίας Τουρκίας

    Comments are closed.