Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ. ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΒΛΑΚΩΔΗ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ

    Κοινοποίηση:
    ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

    Ξεσπάει Έλληνας αγρότης για την απάτη με το πετρέλαιο:

    Ξαφνικά σήμερα το πρωί, 1 Οκτωβρίου 2022 όλα τα βενζινάδικα, ανέβασαν την τιμή του πετρελαίου κίνησης κατά 15 λεπτά το λίτρο.

    Από σήμερα λέει, σταματάει η επιδότηση των 15 λεπτών το λίτρο, που ισχύει από την 1 Απριλίου 2022. Μετά την απόφαση αυτή, για όλους αυτούς τους μήνες, οι εισαγωγείς πετρελαιοειδών και τα διυλιστήρια, προσκομίζουν στο Υπουργείου τα τιμολόγια πώλησης πετρελαίου κίνησης, με την έκπτωση 15 λεπτά το λίτρο και εισπράττουν το σύνολο της από τα κονδύλια της επιδότησης.

    Από την 1 Απριλίου, μέχρι και χθες 30 Σεπτεμβρίου 2022, που ήταν σε ισχύ η επιδότηση, κανένας δεν είδε ξαφνικά να πέσει η τιμή στην αντλία κατά 15 λεπτά το λίτρο. Τα εκατομμύρια ευρώ της επιδότησης, εκταμιεύθηκαν από το Δημόσια, εισπράχτηκαν από τις εταιρείες πετρελαιοειδών, αλλά δεν έφτασε ποτέ καμία επιδότηση ή έκπτωση στην αντλία. Οι καταναλωτές πλήρωναν χωρίς καμία έκπτωση το πετρέλαιο και οι εταιρείες εισέπρατταν, κέρδιζαν, για όλο αυτό το διάστημα, 15 λεπτά το λίτρο επιπλέον από τα συνήθη κέρδη τους.

    Το συνολικό κέρδος λοιπόν για τις εταιρείες πετρελαιοειδών ήταν για το διάστημα από 1 Απριλίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2022, 15 λεπτά από την επιδότηση και 15 λεπτά από τον καταναλωτή. Τον απλό πολίτη, τον μεροκαματιάρη, τον κτηνοτρόφο, τον αγρότη κλπ. Ειδικά για τον αγρότη η κοροϊδία ήταν τριπλή. Πρώτα η επιδότηση που δεν έφτασε ποτέ σε αυτούς, μετά η επιβάρυνση 15 λεπτά που πλήρωναν κάθε φορά που έβαζαν πετρέλαιο και τρίτη με την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) που δεν την είδαν ποτέ στους λογαριασμούς τους ή ήταν ψίχουλα μπροστά στα επιπλέον του κανονικού που πλήρωσαν όλο αυτό το διάστημα.

    Παράδειγμα ένας αγρότης με 50 στρέμματα ελιές, με βάση την απόφαση επιστροφής του ΕΦΚ δικαιούται 9 λίτρα ανά στρέμμα το χρόνο. Η πραγματική κατανάλωση όμως είναι τουλάχιστον 5 φορές επάνω και φτάνει τα 45 λίτρα το χρόνο για ένα στρέμμα ελιές. Στο εξάμηνο από 1 Απριλίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2022, κατανάλωσε, αγόρασε με καπέλο 15 λεπτών το λίτρο, (από την επιδότηση που δεν έφτασε στην αντλία), 22,5 λίτρα το στρέμμα. Συνολικά αγόρασε για τα 50 στρέμματα 1125 λίτρα για τα οποία πλήρωσε καπέλο (1125 λίτρα Χ 0,15 λεπτά) = 168,75 ευρώ. Με την επιστροφή του ΕΦΚ (αν πήρε επιστροφή γιατί μεγάλος αριθμός αγροτών δεν πήρε τίποτα) του επέστρεψαν 92,25 ευρώ. Του πήραν επιπλέον 168,75 ευρώ και του επέστρεψαν (αν του επέστρεψαν) 92,25 ευρώ.

    Αλήθεια υπάρχει κάποιος σε όλα τα κόμματα να μας πει πόσα εκατομμύρια εισέπραξαν από το Δημόσιο οι εταιρείες πετρελαιοειδών όλο αυτό το διάστημα σε βάρος του απλού πολίτη;

    Αλήθεια υπάρχει κάποιος από όλα τα ΄κόμματα να μας πει αν όλο αυτό το αφήγημα με την επιδότηση είναι απάτη σε βάρος του Δημοσίου και του Έλληνα πολίτη;

    Αλήθεια υπάρχει κάποιος από όσους υποτίθεται μιλούν ή ενεργούν για το καλό των Ελλήνων πολιτών να μας πει, γιατί δεν έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ή δεν έχει καταγγείλει τη μεθόδευση αυτής της απάτης των εκατομμυρίων;

    Παρακαλώ πολύ όλα τα παραπάνω να αναρτηθούν όπου είναι δυνατόν και για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνετε για δύο λόγους.

    Πρώτον για να μην νομίζουν, η κυβέρνηση, τα κόμματα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κλπ. ότι είμαστε ηλίθιοι και άβουλα πλάσματα και δεύτερον να δούμε για πόσο διάστημα ακόμα θα κρατήσει αυτή η συγκάλυψη και συνενοχή των υποτίθεται αρνητών της ολιγαρχίας.

    Καλό μήνα σε όλους και καλό (σαν το 1942) χειμώνα.

    Ένας Έλληνας αγρότης.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Να ήταν μόνο αυτή η απάτη κάτι μπορεί να γινόταν! Εδώ σας ρίχνουν ροχάλες στο πρόσωπο και εσείς επιμένετε ότι βρέχει.!!!!!
      Μπεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!

    2. Αν τα έγραψε αυτά ένας “Έλληνας αγροτης”, εγώ είμαι ο Άη Βασίλης.

    3. Τρελλο κουνελακι, καλα τα λες αλλα βγαζεις τον εαυτο σου απ εξω.
      Καλα θα ηταν να μας πεις πως αντιδρας εσυ, μηπως και παρουμε εμεις οι ΡΑΓΙΑΔΕΣ καποια ιδεα.
      Πως?. Πατωντας τα πληκτρα του υπολογιστη μας?

    4. Πολύ καλή ανάρτηση. Προτείνω να την κάνει σε επιστολή, να γράψει αναφορά πάνω και με τα στοιχεία του να την στείλει με επιστολή στην εισαγγελία του Αρείου πάγου. Από εκεί θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών ή στην εισαγγελία της πόλης που διαμένει. Από εκεί θα διαταχθεί σίγουρα προκαταρκτική εξέταση γιατί καταγγέλει απάτη σε βαθμό κακουργήματος

    5. Φίλε τρελο κουνελι οσα μπραβο και να σου πω δεν φτάνουν, περιγράψεις ακριβώς το νεοελληνα

    6. ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
      ΖΗΤΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ
      ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
      ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚΕ….
      ΖΗΤΩ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ….!!!!

    7. Ρε φίλε, χωρίς παρεξήγηση, αφού έχουν δει οι κυβερνώντες μασώνοι πως ο λαός είναι κτήνη και ζώα και δεν αντιδράνε, ίσα ίσα χειροκροτάνε κιόλας, γιατί να μη τα κάνουν; Τι έχουν να φοβηθούν ακριβώς; Αυτοί μπορούν να μπούνε σπίτι σας, να βιάσουν τα θηλυκά του σπιτιού, να σφάξουν τα αρσενικά, και μέχρι το τέλος δε θα βγάλετε κιχ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!

      1. καλα τα λες αφου δεν αντιδραει κανενας δεν τους νιαζει

    Comments are closed.