Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ “ΧΑΡΤΗ” ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ – 32η ΣΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, 55η ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΒΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

    Κοινοποίηση:
    epa08158200 Disinfectant products sit on a shelf at a drug store in Beijing, China, 24 January 2020. The outbreak of coronavirus has so far claimed 26 lives and infected more than 800 others, according to media reports. The virus has so far spread to the USA, Thailand, South Korea, Japan, Singapore and Taiwan.  EPA/WU HONG

    Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον -με 530 επιβεβαιωμένα κρούσματα έως τις 21 Μαρτίου- στην 32η θέση παγκοσμίως σε συνολικό αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων, έναντι της 25ης που βρισκόταν πριν δέκα μέρες, καθώς αυξάνονται σταδιακά τα κρούσματα σε χώρες με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από τη δική μας.

    Όσον αφορά στα ενεργά κρούσματα (δηλαδή αυτά που προκύπτουν αν από τα συνολικά κρούσματα αφαιρεθούν οι θάνατοι και οι αναρρώσεις), η χώρα μας με 498 περιστατικά βρίσκεται στην 33η θέση. Η Ελλάδα έχει εξάλλου περίπου 51 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού, μια αναλογία που την τοποθετεί αρκετά χαμηλά, στην 55η θέση παγκοσμίως.

    Η Ελλάδα είναι επίσης στην 31η θέση, όσον αφορά στον αριθμό των ασθενών με Covid-19 που έχουν αναρρώσει (19 έως τώρα). Ακόμη, έχοντας 18 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, είναι 17η διεθνώς σε σοβαρά περιστατικά, τα οποία στη χώρα μας αποτελούν περίπου το 4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (δηλαδή το ένα στα 25).

    Η χώρα μας -με 13 θανάτους- βρίσκεται στην 24η θέση παγκοσμίως στον αριθμό των θυμάτων της νόσου. Σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής ένα θάνατο ανά 801.773 κατοίκους, εμφανίζοντας μικρότερο ποσοστό θνητότητας από πολλές άλλες χώρες σε σχέση με τον πληθυσμό τους.

    Συγκριτικά, η Ιταλία έχει τη χειρότερη αναλογία διεθνώς με ένα θάνατο από κορωνοϊό ανά 12.530 κατοίκους, η Ισπανία έχει ένα θάνατο ανά 33.855 κατοίκους, το Ιράν ένα θάνατο ανά 53.980 κατοίκους, η Ελβετία ένα θάνατο ανά 108.182 κατοίκους, η Γαλλία ένα θάνατο ανά 116.145 κατοίκους, η Ολλανδία ένα θάνατο ανά 125.991 κατοίκους, το Βέλγιο ένα θάνατο ανά 172.979 κατοίκους, η Βρετανία ένα θάνατο ανά 291.356, η Κίνα ένα θάνατο ανά 441.374 κατοίκους, η Δανία ένα θάνατο ανά 445.554 κατοίκους, η Ν. Κορέα ένα θάνατο ανά 492.972 κατοίκους, η Σουηδία ένα θάνατο ανά 504.963 κατοίκους και η Νορβηγία ένα θάνατο ανά 774.463 κατοίκους.

    Αναφορικά με την αναλογία θανάτων προς επιβεβαιωμένα κρούσματα, στην Ελλάδα υπάρχει έως τώρα ένας θάνατος για κάθε 41 κρούσματα περίπου. Τη χειρότερη αναλογία έχει η Ιταλία με ένα θάνατο ανά 11 κρούσματα και ακολουθούν -έχοντας χειρότερη αναλογία σε σχέση με την Ελλάδα- το Ιράν με ένα θάνατο ανά 13 κρούσματα, η Ισπανία με ένα θάνατο ανά 18 κρούσματα, η Βρετανία με ένα θάνατο ανά 21 κρούσματα, η Κίνα με ένα θάνατο ανά 25 κρούσματα, η Γαλλία με ένα θάνατο ανά 26 κρούσματα και η Ολλανδία με ένα θάνατο ανά 27 κρούσματα.

    Το Βέλγιο έχει περίπου την ίδια αναλογία με την Ελλάδα (ένας θάνατος ανά 42 κρούσματα), ενώ την καλύτερη αναλογία διεθνώς έχει η Γερμανία με μόλις ένα θάνατο για κάθε 266 κρούσματα. Η Ν. Κορέα έχει ένα θάνατο ανά 85 κρούσματα, ενώ οι ΗΠΑ ένα στα 77 μέχρι στιγμής.

    Ειδική μνεία αξίζει στην Τουρκία, την τελευταία χώρα της ευρωπαϊκής ηπείρου που δήλωσε κρούσμα κορωνοϊού, έχοντας με την καθυστέρησή της πυροδοτήσει απορίες, αν όχι υποψίες. Ήδη η γειτονική χώρα των περίπου 85 εκατομμυρίων κατοίκων έχει αναφέρει 947 κρούσματα και 21 θανάτους, γεγονός που την τοποθετεί στην 24η θέση σε αριθμό κρουσμάτων διεθνώς και στην 16η θέση σε αριθμό θυμάτων της νόσου.

    Την πρώτη πεντάδα σε επιβεβαιωμένα κρούσματα απαρτίζουν η Κίνα (81.054), η Ιταλία (53.578), οι ΗΠΑ (26.867), η Ισπανία (25.496) και η Γερμανία (22.364).

    Οι πέντε πρώτες χώρες σε αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό είναι η Ιταλία (4.825), η Κίνα (3.261), το Ιράν (1.556), η Ισπανία (1.381) και η Γαλλία (562).

    Την πρώτη πεντάδα σε αριθμό κρουσμάτων σε σοβαρή-κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία αποτελούν η Ιταλία (2.857), η Κίνα (1.845), η Ισπανία (1.612), η Γαλλία (1.525) και οι ΗΠΑ (708).

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Απο χθες σπαω το κεφαλι μου για το πως ενας οικογενειαρχης(Τσιορδας) με επτα παιδια κατορθωσε να παρει τοσους πολλους εργασιακους τιτλους κ περγαμηνες!
      Μπορει καποιος να μου δωσει μια πειστικη εξηγηση η να σπασω το κεφαλι μου γαμωτο;

      1. ΚΥΡΙΑ ΔΕΣΠΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 4 ΠΤΥΧΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ. ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΑ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙ Α ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΖΩΝΤΑΣ ΣΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ. Ο ΤΣΙΟΡΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑ ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
        ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ?

    2. Μετά το βιολογικό τους όπλο και τον όλεθρο που σκορπά.
      Μετά την παγκόσμια δικτατορία.
      Μετά την Παγκόσμια πτώχευση.
      Θα έρθουμε στα συσσίτια πείνας (από επιλεγμένα υπαίθρια σημεία χωρίς να βγαίνεις από το αυτοκίνητο)
      και μετά ο Παγκόσμιος πόλεμος …

      ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

    3. Ο Κούλης που χρωστάει το κίνημα του 120 εκατομμύρια ευρώ στον λαό ως έξυπνος που είναι τα φόρτωσε στο δημόσιο για να τα πληρώσουμε εμείς.Στην συνέχεια θα δώσει ψίχουλα των 800 ευρώ λόγο κορωνοϊού τα οποία στην συνέχεια θα τα πάρει φυσικά με τρόπο πίσω.Ο Κούλης που δεν έχει καμία διαφορά από τα Κουμμουνια έκλεισε για τα μάτια του κόσμου τον Έβρο περνώντας χιλιάδες λαθραίοι πάλι από το Αιγαίο και μέσω κρίσης μιας φονικής Πανδημίας χωρίς να έχουν κάνει εξετάσεις τους μοίρασε στην ενδοχώρα.Ο Κούλης και οι 300 της Βουλής είναι πιόνια της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
      Ο Κούλης έκλεισε τις εκκλησίες λόγο ιού αλλά άφησε ανενόχλητα τα παράνομα τζάμια που ανά εκατοντάδες μαζεμένοι πίθηκοι προσεύχονται.Ο Κούλης χαίρεται που μείωσε τον ΕΝΦΙΑ που έτσι και αλλιώς δεν έπρεπε να υπάρχει γιατί είναι παράνομος φόρος και κλοπή των πολιτών.Ο Κούλης και ο κάθε Κούλης των προδοτων της Βουλής έχουν κλέψει τόσα δις και τρις που αν τα δίνανε στο Εθνικό σύστημα υγείας ο κάθε κορωνοϊός θα ήταν σήμερα παιχνιδάκι.Πάρτε παράδειγμα το έξυπνο ΠΑΣΟΚ τι έκανε.Για να γλυτώσει τα χρέη προς τους Έλληνες πολίτες χρέη που πήγανε σε βίλες πισίνες κότερα κτλ έκανε καινούριο κίνημα εξ αρχής με άλλη ονομασία και άλλο ΑΦΜ και έτσι δεν χρωστάει.Έλληνα το δούλεμα που τρως είναι τόσο μεγάλο που αδυνατεί να το αντιληφθεί το μυαλό σου.
      Δεν τους ενδιαφέρει αν πεθάνεις από κορωνοϊό.Τα μέτρα τα παίρνουν για να χτυπηθεί εσκεμμένα η οικονομία γιατί έχουν σχέδιο άριστα καλοστημένο.Είναι έτσι και αλλιώς μαθηματικά βέβαιο πως μέχρι τον Οκτώβριο ο Κορωνοϊός θα θερίσει κόσμο.

      1. Πες μου εναν στην Ελλαδα η στον Κοσμο που δεν ειναι πιονι της ΝΤΠ? Μην ονηρευεσαι για το παλληκαρι στο ασπρο αλογο που θα σε σωσει
        Ο μονος που θα σε σωσει ειναι ο Ισους Χριστος οταν θα κατεβει στο παρα πεντε της εξοντωσης μας και θα στους στειλη για προσαναμα

        1. Πότε θα μας σώσει ο Ιησούς Χριστός αν και είμαι Χριστιανός Όταν υπάρξουν 2 δις νεκροί;Μην τα περιμένετε όλα από την θρησκεία.

    4. Η τουρκια της ευρωπαϊκής ηπείρου;
      Για τον κουτσό καβαλα.
      Ασιατική χώρα είναι, το ότι έχει ένα μικρό υπό κατοχή ευρωπαϊκο κομμάτι στην Θράκη δεν την κάνει ευρωπαϊκή χώρα.

    5. Μετά το τέλος της (δήθεν πανδημίας) να κάνετε και μία έρευνα για πόσους Έλληνες θα έχουν χάσει τις δουλείες τους , για πόσους νεόφτωχους θα έχουμε ,για αύξηση αυτοκτονιών,για αύξηση ψυχοπαθών -ψυχοφάρμακα,οι τελευταίοι νέοι που ήταν θα φύγουν ,και μετά θα λέμε ότι τα καταφέραμε τρομάρα μας

    Comments are closed.