TI EΓΙΝΕ ΜΟΣΙΑΛΕ; ΜΥΡΙΣΕΣ ΡΟΥΒΛΙΑ; ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ! «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «SPUTNIK V» META ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΔΟΣΗ”

    Κοινοποίηση:
    εμβολιο sputnik

    Για υψηλή αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V» για τον κορονοϊό, έκανε λόγο ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτησή του στο Facebook, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα από τη δοκιμή φάσης ΙΙΙ του εμβολίου που δημοσίευθηκαν στο «The Lancet».

    Όπως σημειώνει η αποτελεσματικότητα του εμβολίου 21 ημέρες μετά την πρώτη δόση του καταγράφηκε ως 91,6% (με διαστήματα εμπιστοσύνης 85.6 –95.2).

    Τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής δείχνουν ισχυρή προστασία – και μεγαλύτερη από 87% -σε όλες τις ηλικιακές ομάδες των συμμετεχόντων ανεξαρτήτως φύλου.

    Η ανάρτηση του καθηγητή:

    «Εξαιρετική αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V» μετά από μία μόνο δόση»

    Δημοσιεύτηκαν σήμερα στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση «The Lancet» τα πρώτα αποτελέσματα από τη δοκιμή φάσης ΙΙΙ του ρωσικού εμβολίου COVID-19, «Sputnik V».

    Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, με βάση τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων COVID-19, 21 ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου (δηλαδή την ημέρα που θα λάμβαναν τη δεύτερη δόση), καταγράφηκε ως 91,6% (με διαστήματα εμπιστοσύνης 85.6 –95.2).

    Τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής δείχνουν ισχυρή προστασία – και μεγαλύτερη από 87% -σε όλες τις ηλικιακές ομάδες των συμμετεχόντων ανεξαρτήτως φύλου.

    Αυτή η ενδιάμεση έκθεση των δεδομένων φάσης ΙΙΙ που παρουσιάζονται περιλαμβάνει αποτελέσματα για περισσότερους από 20.000 συμμετέχοντες, εκ των οποίων 75% έλαβαν το εμβόλιο.

    Πιο συγκεκριμένα
    • Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 91,8% (67.1 – 98.3) σε συμμετέχοντες ηλικίας άνω των 60 ετών.
    • Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι μέτριας ή σοβαρής λοίμωξης από τη νόσο του COVID-19 ήταν 100% (94.4 – 100).
    • Από τη 15η έως την 21η ημέρα μετά την πρώτη δόση, η αποτελεσματικότητα ήταν 73,6%, και μετά από την ημέρα 21, η αποτελεσματικότητα ήταν 100%.

    Να θυμίσω μερικά πράγματα για το ρωσικό εμβόλιο που είναι γνωστό και ως Gam-COVID-Vac. Χρησιμοποιεί 2 ιικούς φορείς: αρχικά για την πρώτη δόση τον αδενοϊό 26 (Ad26) και μετά τον αδενοϊό 5 (Ad5). Η χρήση δύο διαφορετικών ‘εμβολίων’, με μεσοδιάστημα 21 ημερών, αποσκοπεί στην υπέρβαση πιθανής προϋπάρχουσας ανοσίας στον αδενοϊό στον πληθυσμό.

    Η κύρια διαφορά του δηλαδή με το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca, είναι πως χρησιμοποιούνται 2 φορείς (για να μεταφέρει στα κύτταρα την πληροφορία της παραγωγής της πρωτεΐνης ακίδας) ώστε να ενεργοποιηθεί το ανοσοποιητικό σύστημα έναντι του ιού.

    Είχα αναφερθεί συχνά στο παρελθόν στην αναμενόμενη υψηλή αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου. Για αυτό και είχα θεωρήσει εξαιρετική την κίνηση της AstraZeneca, να δοκιμάσει νέο σχήμα εμβολίου με διπλό ιικό φορέα (χρησιμοποιώντας τον ένα από τους δύο αδενοϊούς που χρησιμοποιεί και το ρωσικό εμβόλιο) σε συνεργασία με το ρωσικό ινστιτούτο ερευνών Gamaleya.

    Τι άλλο όμως μαθαίνουμε από τα σημερινά αποτελέσματα για το ρωσικό εμβόλιο;

    Τα δεδομένα υψηλής αποτελεσματικότητας και ασφάλειας οφείλονται σε μία μόνο δόση του εμβολίου. Την πληροφορία για την παραγωγή της πρωτεΐνης ακίδας τη φέρει στο σώμα ο ιικός φορέας Ad26. Το (μονοδοσικό) εμβόλιο των Jansen /Johnson & Johnson χρησιμοποιεί επίσης τον αδενοϊό Ad26 και στοχεύει στην πρωτεΐνη ακίδα.

    Αυτή η υψηλή αποτελεσματικότητα και η μείωση της σοβαρότητας της νόσου μετά από μόνο μία δόση του εμβολίου είναι όμως ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τις τρέχουσες στρατηγικές εξοικονόμησης δόσεων.

    Περιμένουμε νέα για την πορεία του φακέλου του ρωσικού εμβολίου στην ΕΕ και αισίως και νέα για την προστασία που παρέχει έναντι των νέων παραλλαγών του ιού.

    Ταυτόχρονα όμως να πω, πως είναι επίσης πολύ σημαντικό πως πολλές άλλες χώρες έχουν κάνει συμφωνίες αγοράς του ρωσικού εμβολίου, και χιλιάδες άνθρωποι θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται σύντομα και με αυτό. Η πανδημία δεν θα λήξει αν δεν έρθουν σε πέρας μαζικοί εμβολιασμοί σε όλο τον πλανήτη».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Το Ρωσικό εμβόλιο είναι καλό γιατί είναι και το μόνο που είναι Ορθόδοξο!!! Μακάρι εκτός απο το εμβόλιο οι Ρωσομπλιετ να μας παραδώσουν και την Πόλη!!! Δεν θα πολεμήσουμε εμείς οι Ρώσοι μεθυστακες θα πολεμήσουν για εμάς. Εμείς απλά θα πίνουμε τον φραπέ μας. Γιατί οι Τούρκοι έχουν κολυβα γεμιστά και κολοκυθακια στο ζωνάρι τους. Τα λένε όλα οι προφητείες και οι παντόφλες του γέροντα. Ο καιρός γαρ εγγύς

      1. χα χα χα κι ομως καποτε οι χουνταιοι τα πιστευαν αυτα στα σοβαρα

      2. εσύ που κοροϊδεύεις να δούμε τι εμβόλιο θα κάνεις ….μούργο….

    2. οι ραντισμενοι θα κανον εμβολιο αρκει να ναι ρωσσικο
      χαχαχα

    3. η ρωσια θελει να καλυψει πρωτα την αγορα της και εχει κανει πολυ λιγα προς το παρον αναλογικα
      ο δε μοσιαλος εξαρχης ελεγε οτι περιμενει στοιχεια δημοσιευμενα επισημα για να το κρινει
      οταν εγινε η δημοσευμα το λανσετ δεν ειχε κανεναν προβλημα να πει οκ
      σε αντιθεση με τα γιδια εδω μεσα που την μια μας λεγαν ειναι κοροιδιος την αλλη θα πεθαινουν τα παιδια με μασκες
      την παρααλλη οτι θα βγαλουμε ουρες με τα εμβολια και προσφατως οτι και καλα δεν πιανουν
      τι σαινια αναγνωστες εχει το σαιτ
      μεσος ορος σπουδων δημοτικο

    4. του φιλου του ερτογαν
      αυτο δεν θα μας το …μπηξουν αυτο μας.. αρεσει

    5. Καταρχήν, ΚΑΝΕΝΑ εμβόλιο δεν είναι ΑΣΦΑΛΕΣ. Ούτε το ρωσικό. KANENA !! Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, εδώ, οι δικοί μας οι ”άριστοι”, αφού γνωρίζουν πως όχι μόνο ΔΕΝ επαρκούν αυτά που εφεραν αλλά και ότι ΔΕΝ υπάρχει ”αποθεματικό” για να καλύψουν τις “ελλείψεις” από αυτά της PFIZER και των λοιπών…. είπαν να στραφούν στο ρωσικό που έχει ”μπόλικα”, μπας και καλύψουν τη χασούρα… την οποία ΕΜΕΙΣ θα την πληρώσουμε πάλι…ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ… ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!! Φάτε εμβόλια-δηλητήρια και ψοφήστε στον καναπέ σας. Καλά στερνά…

    6. οταν ηρθε ο λαμπροφ τον νοεμβριο περισυ και ζητησε απο τον κυριακο για συμπαραγωγη στην ελλαδα… για το σπουτνικ …, ως συνηθως ειπαμε ..ναιν…, τωρα θα παρακαλαμε να παρουμε καμια δοση…

    7. Βλέπουν ότι δεν πουλάνε τα άλλα δηλητήρια στον Έλληνα και θα αξιοποιήσουν τώρα τη ρωσοφιλία του.Φυσικά,δηλητήριο είναι κι αυτό,αφού χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία με τα άλλα και βγήκε επίσης σε χρόνο ντετέ.Αλλά τα πρόβατα τώρα πού να σκεφτούν;Πούτιν σου λέει είναι αυτός,”αντισυστημικός”…

      1. Λαθος! Το Σπουτνικ,ειναι συμβατικο εμβολιο,οχι mRNA.

        1. Δεν ξέρουμε τίποτα για το εμβόλιο αυτό, το κοινό τουλάχιστον, κι ας μην πω τι την έχουμε την αξιοπιστία του μόσιαλου. Το μόνο συμβατικό που έχουμε ακούσει γι’ αυτό είναι το εμβόλιο που απέσυρε η merck.

      2. 15 χρόνια εμπειρία έχει το ρωσικό αφού είχε φτιαχτεί για τον Έμπολα! Μη γράφετε για πράγματα για τα οποία είστε ανίδεοι.

        1. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία της AstraZeneca με μικρές διαφορές.Δεν πρόκειται για συμβατικό εμβόλιο.
          Όσο για τον Έμπολα…άλλο παραμύθι.Πουλώντας ασθένειες πουλάς φάρμακα και εμβόλια.Συνεχίστε να χορεύετε στο ρυθμό της PharmaMafia.

    8. Τό εμβόλιο SPUTNIK V είναι όπωσδήποτε καλύτερο από από τό δηλητήριο τού Εβραίου Αλμπέρ Μπουρλά.Σχόλιο σέ Γερμανικό κανάλι.”Η μητέρα μου είναι φαρμακοποιός καί έπρεπε νά γνωρίζει τή
      ουσίες περιεχει τό εμβολιο της Pfizer/Biotech.Ομως δέν τό ξέρει.Ούτε οί γιατροί ξέρουν τίποτα,δηλα-
      δή αυτοί πού έπρεπε νά ξέρουν τί ουσίες περιέχει τό εμβόλιο δέν έχουν ιδέα.Μακριά τά χέρια από τό εμβόλιο τής Pfizer”.
      Γιάννης Λάκων

    9. αυτο τουλαχιστον λεγετε εμβολιο ενω τα αλλα……

      1. Αγαπητέ, ΚΑΝΕΝΑ δεν λέγεται ”ΕΜΒΟΛΙΟ”, όταν παρασκευάζεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. ΠΕΙΡΑΜΑ λέγεται (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) και τα κάνουν πλέον ΟΛΟΙ τους ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στον άνθρωπο. Δεν υπάρχει ”ρωσική φιλία” και ”ρωσική αξιοπιστία”. Ξεκολλήστε από τα όσα θέλησαν κάποιοι να μας περάσουν με πλύση εγκεφάλου… Δεν ισχύει τίποτα για τους Ρώσους ότι θα μας ”σώσουν” κλπ. ΚΑΝΕΝΑΣ ηγέτης δεν είναι ΦΙΛΟΣ των Ελλήνων. Πάρτε το χαμπάρι και πάμε παρακάτω για να δούμε πώς θα σωθούμε μόνοι μας!! Κανένας δεν θα μας σώσει, εκτός από τον Θεό και από εμάς τους ίδιους… “αν” ποτέ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ φυσικά.

    10. Πες τώρα μας και πόσα είναι τα κρούσματα-θάνατοι στην Ρωσία να σε πιστέψουμε.

    Comments are closed.