ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ! ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΑ! Η ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. ΈΝΑΣ ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΣ ΚΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΒΑΡΙΟΤΑΝ ΚΑΙ ΧΑΣΜΟΥΡΙΟΤΑΝ. ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

    Κοινοποίηση:
    tsipras-mitsotakis

    Με υψηλούς τόνους ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Aφού κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να καταδικάσει τους ακραίους και το κλίμα εκφοβισμού εναντίον των βουλευτών- είπε μάλιστα ότι την ώρα που ανέβηκε στο βήμα, βρίσκονταν υπό πολιορκία τα σπίτια δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- επιτέθηκε με σφοδρότητα, τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον Αντώνη Σαμαρά. Οπως υποστήριξε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε κάνοντας συμφωνία και συμβιβασμό. «Βάλαμε στον συμβιβασμό όλα όσα προσπαθούσατε και δεν το πετυχαίνατε. Εμείς το πετύχαμε», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, «απαντώντας» στην ιστορική ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου «το όνομά μας είναι η ψυχή μας», ο Τσίπρας είπε «η ψυχή μας δεν είναι το όνομά μας, αλλά η ιστορία μας και αυτή την κερδίσαμε».

    tsipras_vouli_arthro

    ΩΡΑ 22:30 Σήμερα, είναι μια κρίσιμη ώρα. Είναι η ώρα της εθνικής αυτοπεποίθησης και ναι, της υπερηφάνειας. Είναι μια ιστορική μέρα. Η ιστορία δεν θα δικαιώσει εμάς. Η ιστορία Θα δικαιώσει την Ελλάδα. Την Ελλάδα που τόλμησε, την Ελλάδα που πάλεψε, την Ελλάδα που γίνεται ο εγγυητής της σταθερότητας και της συνανάπτυξης στα Βαλκάνια. Την Ελλάδα που η βαριά της ιστορία και το πολύτιμο αξιακό της φορτίο, δεν της επιτρέπουν να είναι ο κομπάρσος των εξελίξεων. Για όλους αυτούς τους λόγους οι βουλευτές θα σταθούν όρθιοι, θα πράξουν τοε θνικό τους καθήκον, δεν θα τρομοκρατηθούν και η χώρα θα προχωρήσει μπροστά.

    ΩΡΑ 22:15 σείς όταν διαπραγματευόσασταν τι ακριβώς κάνατε ;
    Ρωτάω λοιπόν τους συναδέλφους: την τελευταία φορά που έγινε συζήτηση για αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος, δεν ήταν τώρα με τον Κοτζιά. Ήταν το 1992, επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη με υπουργό Σαμαρά. Αλήθεια, ο κ Σαμαράς είχε ζητήσει αφαίρεση των αναφορών του Συντάγματος της γείτονος σε μακεδονικό έθνος ή λαό;
    Η απάντηση είναι Όχι.
    O κ Σαμαράς, όταν διαπραγματεύθηκε το Πακέτο Πινέιρο κατέθεσε συνταγματικές αλλαγές που είχαν να κάνουν αποκλειστικά με την μη διεκδίκηση μειονότητας από τη γείτονα και εξάλειψη των επεκτατικών της αναφορών.
    Καμία αναφορά δεν είχαν σε αλλαγή των λεκτικού του Συντάγματος σε σχέση με μακεδονικό λαό ή έθνος.
    Τις καταθέτω σήμερα. Γενικότερα, ουδέποτε ο κ Μητσοτάκης – με ΥΠΕΞ τον κ Σαμαρά ή Παπακωνσταντίνου, ζήτησε αλλαγή των συνταγματικών αναφορών σε μακεδονικό λαό ή έθνος.

    ΩΡΑ 22:10 Θα σας θυμίσω μόνο πόσο υποκριτική ήταν η στάση της ΝΔ και του κου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.
    Όταν εκκινούσε αυτή η διαδικασία ένα χρόνο περίπου πριν ο κύριος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι στηρίζει την επιδίωξη για επίτευξη συμφωνίας με σύνθετη ονομασία που θα ισχύει erga omnes.
    Είχε την εντύπωση ότι δε θα το καταφέρναμε.
    Όταν είδε ότι το πετυχαίνουμε,
    Έθεσε ως απαράβατο όρο να κατοχυρωθεί αυτή και με αναθεώρηση της συνταγματικής ονομασίας.
    Όταν είδε ότι πετυχαίνουμε και αυτό, όπως επιδιώκαμε από την αρχή, συμπλήρωσε τη γραμμή της ΝΔ με μια ακόμη προϋπόθεση.
    Να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση πριν από την κύρωση της συμφωνίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
    Θεωρούσε ότι θα περνούσαμε κάτω από τον πήχη που μας έβαλε.
    Ήταν τότε που στέλνατε την κυρία Σπυράκη να συναντά σε κρυφά καφέ τον κ. Ζάεφ να λέει μην πας με αυτούς, θα αλλάξουν τα πράγματα!
    Όταν διαπιστώσατε ότι οι θέσεις μας έχουν πραγματοποιηθεί, μιλάτε για εθνότητα. Και φτάσατε να μας πείτε ότι ανακαλύψατε ότι δεν εκχωρούμε μόνο γλώσσα και εθνότητα, αλλά εκχωρούμε και λαό.

    ΩΡΑ 22:05 Ευθυγραμμίζουν μάλιστα το σύνταγμα τους με το Ελληνικό σύνταγμα στις σχετικές διατάξεις περί διασποράς.
    Και πέραν της Συνταγματικής αναθεώρησης, στην ίδια τη Συμφωνία, οι γείτονές μας δεσμεύονται να μην υποκινούν οποιεσδήποτε πράξεις μη φιλικού χαρακτήρα κατά της χώρας μας.
    Δεσμεύονται να μην προβαίνουν σε αλυτρωτικές δηλώσεις.
    Δεσμεύονται να μην υιοθετούν τέτοιου είδους δηλώσεις από όποιον φέρεται να δρα για το συμφέρον τους.
    Δεσμεύονται να σέβονται τα υφιστάμενα σύνορα.
    Δεσμεύονται με δυο λόγια να εγκαταλείψουν κάθε είδους αλυτρωτική ρητορική, κάθε είδους αλυτρωτικές δράσεις από οποιονδήποτε κι αν αυτές προέρχονται.

    ΩΡΑ 22:00 Έρχεται λοιπόν η δική μας κυβέρνηση.
    Κινείται απολύτως πάνω στην εθνική γραμμή που έχει η χώρα από το 2007 και τι καταφέρνει. Βρίσκουμε την ευκαιρία μιας και αλλάζει η κυβέρνηση στα Σκόπια και φεύγει το εθνικιστικό VMRO του Γκρούεφσκι.
    Πετύχαμε:
    Πρώτον: Σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό.
    Δηλαδή υποχρεώσαμε τους γείτονες μας να αλλάξουν το Συνταγματικό τους όνομα με το οποίο τους έχουν ήδη αναγνωρίσει περισσότερες από 140 χώρες.
    Και από Δημοκρατία της Μακεδονίας σκέτο, να το κάνουμε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
    Ώστε αύριο τα παιδιά όταν ανοίγουν το ίντερνετ και πατούν το λήμμα Μακεδονία, να βγαίνει ο Λευκός Πύργος, όχι τα Σκόπια!

    ΩΡΑ 21:55 Η αλήθεια επίσης είναι ότι το 2008 στο Βουκουρέστι η κυβέρνηση Καραμανλή, χωρίς να ασκήσει βέτο όπως φημολογείται, προσπάθησε και κατάφερε να αποσπάσει τη συναίνεση των εταίρων στο ΝΑΤΟ ώστε να μην ενταχθεί η γειτονική χώρα με τη προσωρινή της ονομασία, της ενδιάμεσης συμφωνίας, μέχρις ότου υπάρξει αμοιβαία αποδεχτή λύση στη βάση της σύνθετης ονομασίας.
    Και αυτό ήταν πράγματι μια επιτυχία, στο βαθμό που η ίδια η ενδιάμεση Συμφωνία προέβλεπε ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο στην ένταξη της γειτονικής χώρας με τη προσωρινή ονομασία.
    Ωστόσο, επίσης η αλήθεια είναι ότι ο χειρισμός αυτής της επιτυχίας αργότερα από την ίδια κυβέρνηση που το πέτυχε αλλά και από τις επόμενες, υπήρξε καταστροφικός.
    Διότι η ίδια η κυβέρνηση και στελέχη της με δημόσιες δηλώσεις τους, πανηγύριζαν, πάλι προς θρέψη της διαρκώς παραπλανημένης κοινής γνώμης που είχε μείνει ακόμη στο 1992, πανηγύριζαν ότι η Ελλάδα έβαλε βέτο στο Βουκουρέστι.
    Και έτσι ήρθε το 2011 η δυσμενής απόφαση για την Ελλάδα του Δικαστηρίου του ΟΗΕ, που αναφερόταν σε παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, κατά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου.

    ΩΡΑ 21:45 Δημιουργώντας την εικόνα μιας χώρας φοβικής και χωρίς εθνική αυτοπεποίθηση απέναντι στο μεγαλείο της ιστορίας της αλλά και τη σύγχρονη δυναμική της. Αποκορύφωμα αυτού του παροξυσμού υπήρξε η μαξιμαλιστική θέση που συμφωνήθηκε, πλην ΚΚΕ, στη περίφημο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το 1992, περί μη χρήσης του όρου Μακεδονία ή παράγωγού του από τη γειτονική χώρα. Η αλήθεια όμως επίσης είναι ότι αυτή η θέση, ενώ για πολλά χρόνια έτρεφε τις φαντασιώσεις αρκετών, ουδέποτε εφαρμόστηκε από οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Και αναφέρομαι στις διπλωματικές διεργασίες και τα ονόματα που όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις διαπραγματεύθηκαν τα επόμενα χρόνια.Και η αλήθεια είναι ότι η διαφορά μας με τους βόρειους γείτονές μας για την ονομασία τους ταλαιπώρησε τη χώρα, τους γείτονες μας, τα Βαλκάνια, την διεθνή κοινότητα για τρείς δεκαετίες. Και μας στέρησε όλα αυτά τα χρόνια κρίσιμο διπλωματικό κεφάλαιο, που μας απέσπασε, αρκετές φορές, από τους πραγματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα και οι οποίοι μην γελιόμαστε δεν βρίσκονται στα Βόρεια αλλά στα Ανατολικά σύνορα μας. Η αλήθεια είναι ότι η αδράνεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα τις διαρκείς υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά.Και εν τέλει την αναγνώριση των γειτόνων μας με τη Συνταγματική τους ονομασία από περισσότερες από 130 χώρες όλου του κόσμου, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα.

    ΩΡΑ 21:35 Μετά από σχεδόν 30 χρόνια αδράνειας και απανωτών εθνικών υποχωρήσεων. Και μετά από έναν ολόκληρο χρόνο διαπραγματεύσεων, συζητήσεων και εξαντλητικού διαλόγου, φτάνουμε στο τέλος μιας δύσκολής και επίπονης διαδικασίας.

    Δεν θα έπρεπε να είχε υπογραφεί ποτέ, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ – «Προσβάλλει την αλήθεια και την Ιστορία της χώρας» – «Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρελθόν, επείγεται να δεσμεύσει το μέλλον της χώρας… Γιατί άραγε;» διερωτήθηκε – «Η κυβέρνηση Καραμανλή τους έκλεισε την πόρτα στη μούρη»

    mitsotakis_vima_1

    ΩΡΑ 21:28 Σας καλώ να μην κάνουμε αυτόν τον πανέμορφο τόπο της λίμνης των Πρεσπών συνώνυμο με μια εθνική υποχώρηση. Σας καλώ να μην ανοίξουμε και άλλες πληγές στον εθνικό κορμό επειδή κάποιοι θέλουν άρον άρον να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα για να σταθεροποιηθεί, δήθεν, η γειτονιά μας. Σας καλώ να μην εγκαταλείψουμε μια πολιτική δεκαετιών που μπορεί να μας έκανε δυσάρεστους στους ισχυρούς του κόσμου, αλλά προστάτευσε τα εθνικά μας συμφέροντα. Σας καλώ να μην κυρώσουμε μία συμφωνία που, θυμηθείτε τα λόγια μου, θα την βρούμε μπροστά μας και δεν θα είναι για καλό. Σας καλώ στην ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει να πείτε το μεγάλο ΟΧΙ. Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Να σταθούμε στο ύψος της Ιστορίας. Αυτό είναι το καθήκον όλων μας.

    ΩΡΑ 21:19 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
    Σήμερα η Βουλή ζει μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της χώρας. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα.
    Αν, λοιπόν, η Συμφωνία των Πρεσπών κυρωθεί, δεν θα μπορεί να ακυρωθεί την επόμενη μέρα, καθώς διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ από κάθε νόμο.
    Το Διεθνές Δίκαιο την καθιστά δυσμετάβλητη κάθε τροποποίησή της. Κάθε τυχόν παραβίασή της μπορεί να σημάνει διεθνή απομόνωση και Διεθνές Δικαστήριο για τη χώρα μας.
    Και το βάρος που θα αναλάβει η επόμενη κυβέρνηση θα είναι τεράστιο.
    Γι’ αυτό ακριβώς όλα κρίνονται σήμερα. Και αύριο. Όχι μεθαύριο. Η ώρα της ευθύνης είναι τώρα. Όχι μεθαύριο. Οι υπεύθυνοι κρίνονται εδώ. Όχι αλλού.
    Και γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία παίρνει θέση στην πλευρά της εθνικής αξιοπρέπειας: Καταψηφίζουμε την Συμφωνία των Πρεσπών.
    Απόψε το βράδυ, σε αυτήν την αίθουσα, κρίνονται πολλά. Και η Βουλή θα γίνει ο πολιτικός καθρέφτης στον οποίο οι Έλληνες θα αντικρύσουν το αληθινό πρόσωπο του καθενός μας.

    ΩΡΑ 21:02 Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έρχεται να λύσει ένα παλαιό πρόβλημα. Αλλά να προσθέσει και νέα στην περιοχή.
    Μπορεί πράγματι να εξυπηρετεί κάποια πρόσκαιρα διεθνή συμφέροντα. Όμως δημιουργεί ένα διαρκές ναρκοπέδιο για το μέλλον:
    Πώς θα πιστοποιούνται με ονομασία προέλευσης τα προϊόντα της Βόρειας Ελλάδας, όταν τα γειτονικά επίσημα πια θα κυκλοφορούν ως «μακεδονικά»;
    Τι θα αλλάξει άραγε στα βιβλία Ιστορίας και των δύο χωρών, ώστε να μην υπάρχουν «αλυτρωτικές αναφορές»; Είχαμε, τέτοιες εμείς και τις αναγνωρίσατε, κύριε Τσίπρα;
    Και ποιος θα εμποδίσει αύριο ένα ιδιωτικό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών δίπλα στο δικό μας ίδρυμα, όταν η χρήση του όρου είναι τελείως ελεύθερη για μη κρατικούς φορείς;
    Η εξέλιξη αυτή είναι γεμάτη παγίδες. Ήδη, μάλιστα, ξυπνά εθνικισμούς και ακραίες συμπεριφορές, που είχε ξεπεράσει η ίδια η ζωή και στις δύο χώρες.
    Έχει, όμως, και παράπλευρες συνέπειες που με επικίνδυνη επιπολαιότητα αγνοεί η σημερινή κυβέρνηση.
    Για παράδειγμα, αντανακλά σε μια παλιά διαμάχη, ιστορική μεταξύ Σκοπίων και Βουλγαρίας, καθώς θέλω να σας θυμήσω ότι η Βουλγαρία ουδέποτε αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα.
    Η υπουργός Εξωτερικών μάλιστα, έκανε αυτό που δεν τολμήσατε εσείς: Προειδοποίησε ότι θα μπλοκάρει την είσοδο των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν οι θέσεις της δεν ικανοποιηθούν.
    Εσείς δεχθήκατε να απεμπολήσετε αυτό το δικαίωμα για την Ελλάδα.
    Αναρωτιέμαι κύριε Τσίπρα. Η Βουλγαρία είναι γείτονας και εταίρος μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Γιατί δεν αξιοποιήσουμε τα σημεία όπου οι θέσεις μας συγκλίνουν;
    Τι εξωτερική πολιτική έχουμε; Και στο βωμό ποιων συμφερόντων δεν κάνουμε εμείς τα πάντα για το δικό μας εθνικό συμφέρον;
    Και τελικά, μπορείτε να μου εξηγήσετε η Ελλάδα τι ακριβώς κερδίζει από αυτή τη συμφωνία, εκτός από τα καλά λόγια που εισπράττει ο κ Τσίπρας επειδή έβαλε άρον άρον τους γείτονες στο ΝΑΤΟ;
    Η Συμφωνία των Πρεσπών εμποδίζει το «ισλαμικό τόξο», το ανατινάζουν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί.
    Πρόθυμα αναγνωρίζουν ότι ο πληθυσμός τους περιλαμβάνει και Τούρκους. Τούρκοι εξάλλου εκπαιδεύουν άλλωστε και τον στρατό τους.
    Ενώ στην Τουρκία κ. Τσίπρα έκανε και το πρώτο του ταξίδι, τριήμερο μάλιστα, αμέσως μετά την ψηφοφορία για την αλλαγή του Συντάγματος, ο υπουργός των Εξωτερικών τους. Λέτε να ανατραπούν όλα αυτά κύριε Τσίπρα επειδή σας έδωσε ο Ζάεφ την γραβάτα του;
    Να λοιπόν γιατί σας λέμε ότι η εξωτερική σας πολιτική είναι ανιστόρητη, επιπόλαιη και γι’ αυτό επικίνδυνη.

    ΩΡΑ 20:48 Η Συμφωνία των Πρεσπών την οποία τόσο διαφημίζετε δεν αναφέρει ούτε σε ένα σημείο της την λέξη «Μακεδονία» ή «Μακεδόνες» σε σχέση προς την Ελλάδα. Πουθενά δεν γράφει «Έλληνες Μακεδόνες» ή «ελληνική Μακεδονία»

    ΩΡΑ 20:41 Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει υπογραφεί.  Ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που καταρρέει, επιμένει. Εγκαταλείπει μια σταθερή εξωτερική πολιτική δεκαετιών. Προκειμένου να πετύχει το στόχο του, εξαγοράζει συνειδήσεις βουλευτών. Τη μία εβδομάδα ο κ. Τσίπρας χειροκροτείται από τον κ. Καμμένο και την άλλη από τον κ. Κοτζιά. Η Βουλή καλείται να αποφασίσει χωρίς να έχει το Σύνταγμα των Σκοπίων. Αυτό δεν υφίσταται. Οι Σκοπιανοί έχουν ήδη παραβιάσει τη Συμφωνία. Η Ελλάδα ήταν πάντα μία ευρωπαϊκή χώρα στα Βαλκάνια. Κατορθώσατε να την κάνετε μια βαλκανική χώρα στην Ευρώπη. Στήνατε σκευωρίες στα υπόγεια του Μαξίμου. Άρον άρον υπέγραψε τις Πρέσπες ο κ. Τσίπρας. Ο Καμμένος φοράει τη στολή του Μακεδονομάχου ενώ μπορούσε να φύγει από την κυβέρνηση. Ο κ. Καμμένος σας έδωσε το στυλό να υπογράψετε τις Πρέσπες. Το προσυνεννοημένο διαζύγιο δεν πείθει κανέναν. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Όμως, δεν μπορείτε να κρύψετε επτά μεγάλες αλήθειες που μετατρέπουν τη Συμφωνία των Πρεσπών σε μια υποχώρηση.

    ΩΡΑ 20:38 “Είναι πίσω μας οι χειρισμοί της κυβέρνησης. Μυστικά διαπραγματεύτηκε ο κ. Κοτζιάς παραβιάζοντας πολιτική δεκαετιών. Κύριε Τσίπρα το Συμβούλιο στα Σκόπια συνεδρίασε πέντε φορές. Άρον – άρον υπέγραψε την Συμφωνία ο κ. Τσίπρας με τον Καμμένο. Τώρα φορά τη στολή του μακεδονομάχου ενώ τον Ιούλιο μπορούσε να τον ρίξει. Ο ίδιος κ. Καμμένος είναι αυτός που σας έδωσε το στυλό να υπογράψετε τις Πρέσπες. Ποιον κοροϊδεύετε;”

    ΩΡΑ 20:31 Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια εθνική ήττα και ένα εθνικό λάθος που προσβάλλει την ιστορία της πατρίδας μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το οικονομικό ναυάγιο οδηγεί την χώρα σε μια εθνική περιπέτεια

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. Επισης πρεπει ο Ελληνικος λαος να απαιτησει αλλαγη του ειδους της δημοκρατιας…Να γινει προεδρικη οπως στην Κυπρο…Κυβερνηση να ειναι ο προεδρος της δημοκρατιας με το υπουργικο συμβουλιο..Και η βουλη να νομοθετει, να ψηφιζει νομους και τον προυπολογισμο…Να βαζουν καθε 5 χρονια υποψηφιοι οσα ατομα θελουν να εκλεγουν στο ανωτατο αξιωμα, να υποστηριζεται ο καθε υποψηφιος απο κομματα και οποιος μαζεψει το 51% των ψηφων να εκλεγεται..Αν ειναι πολλοι να γινεται ο πρωτος γυρος των εκλογων, οι 2 πρωτοι να πηγαινουν σε δευτερο γυρο την επομενη Κυριακη και αυτος που θα μαζεψει το 51% να ναι ο νεος προεδρος…

    2. Πρεπει να γινει κατι να πετυχετε αναστολη της αποφασης και να πατε αμεσα σ εκλογες…Και να δημιουργηθει ενα κινημα απο στρατιωτικους και αν γινεται να βαλουν στις εκλογες να τους ψηφισει ο λαος…Να τους υποστηριξει και η χρυση αυγη χωρις ομως η χρυση αυγη να συμμετεχει ενεργα στην κυβερνηση..
      Μονο ο στρατος μπορει να σωσει την Ελλαδα αλλα χωρις πραξικοπημα…
      Η Ελλαδα ειναι σ αδιεξοδο εδω και πολλα χρονια απλα κοιτατε τι βλακες ηταν πρωθυπουργοι απο το 74 μεχρι σημερα…Το τραγικοτερο ειναι πως η αλλη επιλογη αντι του Τσιπρα ηταν ο Μητσοτακης…Μιλαμε αν ο Ελληνας μπορουσε να συνειδητοποιησει τι βλακες τον κυβερνουν θα πηδουσαν ομαδικα απ την Ακροπολη…
      Σημιτης, Καραμανλης, ΓΑΠ, Σαμαρας, Τσιπρας, Μητσοτακης δηλαδη ελεος αυτοι δεν μπορουν να διοικησουν ουτε νηπειαγωγειο..

    3. Η μοναδική λύση είναι να παραιτηθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά βλέπουμε ότι τον μισθό τον θέλουν τα κοράκια. Τους πληρώνουμε για να μας πουλάνε όλοι και οι τριακόσιοι τεμπέληδες. Αμάν θα ζήσουμε πρέπει να τους μαμι
      σουμε,ε αμάν πεθάνουμε ας μας τα κάνουν αέρα με την όπισθεν. Καραϊσκάκη αρχηγέ οι προδότες είναι ακόμα εδώ…

    4. Ρε…που είναι ένας Πλαστήρας….;… ένας Γονατάς;….να τους μαζέψει όλους!!!

    5. Προσεξτε……Θα χαθει ολοκληρη η Ελλαδα…..

    6. Εισαι του διαβολου ανθρωπος….πανουργος….επειδη εχει κοσμο εξω απο την βουλη το εκανες αυριο που θα βρεχει ε? Εισαι πανουργος…απο αυτο και μονο καταλαβαινει ο κοσμος οτι εισαι του διαβολου ανθρωπος που μηχανευεται ολο πουστιες….εισαι καταραμενος ιδη…. σε λιβανιζουν οι αρχιερεις τις Βαβυλωνας ιδη και εσυ ουτε το ξες…εμεις το ξερουμε ομως…Salom Salom….מקולל על היותו בוגד ביהודה .

    7. Βαρεθηκαμε ν ακουμε το ιδιο σλογκαν, οτι οι πολιτικοι ειναι προδοτες.. Και ο νεοελληνας τι κανει; Ειρηνικα συλλαλητηρια για να προπονουνται τα ματ στο ξυλο…
      Στη γαλλια η τιμη της βενζινας ανεβηκε και δεν εμεινε κολυμπηρθοξυλο μεχρι που αναγκαστηκαν και το πηραν πισω, εδω ξεπουλιεται η ελλαδα και ακους τις ιδιες και ξανα ιδιες ηλιθιοτητες περι ειρηνικων διαδηλωσεων, η εκκλησια συμμετεχει μεν, υποπτα δε, με συνεχες λεξιλογιο κατευνασμου περι συμμετοχης σε ειρηνικη διαμαρτυρια και αλλες ακινδυνες μπουρδες.. Ραγιαδες με ολη τη σημασια της λεξεως..

      1. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΟΤΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΡΑΣΗ!!!🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

    8. Κούλη ρώτησε την αδελφή σου (γιατί εσύ ήσουν αγέννητος) για τον γκαντέμη που είχε πει ότι σε 10 χρόνια θα είχαμε ξεχάσει το όνομα Μακεδονία που είχε τότε δώσει.

      1. εννοείς, και τον πατέρα του τον Τέρη Χρυσό μπορεί να ρωτήσει…..

    9. αυτος θα μας σωσει απ τον τσιπρα? με τιποτα σκετη απογοητευση..ο λαος ειναι μονος του

    10. η ΝΔούλα θα σεβαστεί την συμφωνία αν γίνει κυβέρνηση και έτσι θα νομιμοποιήσει τους νατοϊκούς κομμουνιστές που διέλυσαν την Ελλάδα 4 χρόνια, τον Σόρος, τα Ηνωμένα Εθνη και τον Νίμιτς. Ψηφίστε ΝΔούλα καραγκιόζηδες. Μόνο ένα κόμμα υπάρχει, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !!!!!!!

      1. ΡΕ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΚΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ Α ΞΕΧΑΣΑ ΕΙΔΗ ΣΥΝΚΗΒΕΡΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΛ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Ο ΛΑΓΟΣ Ο ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΧΗΜΙΚΑ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΞΕΥΤΗΛΑ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΥΡΤΩΣ

        1. Αστον τωρα γλυφει για να μπει στη κοσκο να γινει δουλος στη πατριδα του κατω απ το κουμουνιστοκινεζικο λιμανι πλεον γεματο τετοιους” πατριωτες” χαχαχα, αφεντικα τους οι κινεζοι στη χωρα τους, τους μαθαμε κ αυτους.

    Comments are closed.