ΕΣΚΑΣΕ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ “ΘΥΜΑΤΑ” Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ “ΒΟΜΒΑ” ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑ. ΕΚΕΙ ΖΟΥΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 2.000 ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ. ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

    Κοινοποίηση:
    koronoios2

    Κόκκινος συναγερμός στη Λακωνία. Πάνω από 32 κρούσματα “εργατών γης”, στην εύφορη κοιλάδα της Λακωνικής γης. Υποψίες για πολύ περισσότερους μολυσμένους.

    Μόνον  στον δήμο Ευρώτα, μετά τον εντοπισμό 32 κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργάτες γης, η κατάσταση είναι σοκαριστική. Μάλιστα, αυτό το διάστημα, εργάζονται στην περιοχή πάνω από 1.500 άτομα αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής οι οποίοι διαμένουν ομαδικώς και υπό τις χειρότερες συνθήκες σε σπίτια γιαπιά. Κατά τις πληροφορίες που έχουμε, σε ένα απίτι μπορεί να μένουν και 20 άτομα. Κι  ενώ οι ντόπιοι αλλά και η δημοτική αρχή, ήταν υποχρεωμένοι να περιχαρακώσουν τον τόπο τους, μέχρι σήμερα, σφυρίζουν αδιάφορα. Τη μεγαλύτερη ευθύνη όμως την έχει το κεντρικό σύστημα εξουσίας και το υπουργείο Υγείας. Γνώριζαν και οι τοπικοί άχρηστοι βουλευτές και οι υγειονομικές αρχές της περιοχής. Και αδιαφόρησαν.

    Μιλώντας στο MEGA, ο δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος, ανέφερε ότι τα κρούσματα εντοπίστηκαν στα χωριά Άγιος Ιωάννης και Γλυκόβρυση και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε άμεσα στην περιοχή για να κάνει τεστ και ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων. Πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν ότι την περιοχή ενδέχεται να επισκεφθεί σήμερα και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

    «Το άσχημο είναι ότι σε ένα σπίτι μένουν πολλά άτομα μαζί. 20-25 άτομα, σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικών. Θέλει ψυχραιμία και όχι πανικό. Να απομονωθούν τα κρούσματα και να μην έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο. Ζήτησα να μεταφερθούν σε δομή ή σε ξενοδοχείο τα άτομα που είναι θετικά ώστε να απομονωθούν και να ελέγχεται η τήρηση της καραντίνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

    Ανακοίνωση σχετικά με τους ελέγχους που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στο Δήμο Ευρώτα εξέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, κάνοντας λόγο για 28 συνολικά κρούσματα κορωνοϊού σε εργάτες γης στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας.
    Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της περιφέρειας έχει ως εξής:

    «Σε επιφυλακή έχουν τεθεί από το απόγευμα σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ΕΟΔΥ μετά την κατ’ αρχάς διαπίστωση συνολικά 28 κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή της Σκάλας, στην Π.Ε. Λακωνίας, μεταξύ άλλοδαπών εργατών γης.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που υπήρχαν μέχρι χθες στις 3 μεσημέρι, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχαν διαπιστωθεί έξι νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 372.

    Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται τα εξής:
    “Ανακοινώνονται τέσσερα νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δύο περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Αργολίδας, εκ των οποίων ένα αναφέρεται ως στενή επαφή ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος, ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Κορινθίας και ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Μεσσηνίας. Ενα εκ των περιστατικών νοσηλεύεται.

    Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε τριακόσιους εβδομήντα δύο (372) και αναλυτικότερα:

    ΠΕ Αργολίδας: πενήντα πέντε (55) + δύο (2) εισαγόμενα: (57) και εκατόν εξήντα δύο ( 162 ) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο διακόσια δέκα εννέα (219)
    – δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

    ΠΕ Αρκαδίας: δέκα τρία (13) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δέκα τέσσερα (14)
    – αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020*
    – δύο ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα
    – δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

    ΠΕ Κορινθίας: εβδομήντα τέσσερα (74) + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο εβδομήντα επτά (77)

    ΠΕ Λακωνίας: οκτώ (8) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο εννέα (9)
    – τρία ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνονται στη λίστα του ΕΟΔΥ έως σήμερα
    – δεν προσμετρούνται τέσσερα (4) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

    ΠΕ Μεσσηνίας: σαράντα πέντε (45) + οκτώ (8) εισαγόμενα: σύνολο πενήντα τρία (53)

    Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι διακόσιοι δεκαπέντε άνδρες (215) και εκατόν πενήντα επτά γυναίκες (157).
    Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων τριάντα (30) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε σαράντα (40). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης)
    λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

    Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 24/09/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.
    Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.»

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Άμεση τιμωρία των τσιφλικάδων και τα ονόματα τους που προτιμούν να δίνουν μεροκάματα σε ξενους και όχι σε Έλληνες !!!
      Κατά τα αλλά μας το παίζουν ελληναράδες !!!
      Προφανώς το βράδυ τους απασχολούν και για να τους τινάζουν τα πίσω μπουριά !!!

    2. Ο χειρότερος εχθρός της Ελλάδος είναι αυτοί που την κατοικούν……..! Καλά ξεμπερδέματα!

      1. Χρόνια τώρα. Απόλυτο δίκιο έχεις μούλε.

    3. Φτασαμε στην εποχη που θα σταματησουμε να μιλαμε για λαθρο.
      Στην αρχη ηταν προσφυγες, μετα το “διορθωσαμε” και τους ειπαμε μεταναστες. Μετα το ειδαμε καλυτερα και τους ειπαμε λαθρο.μεταναστες/εισβολεις/πρακτορες.
      .”Καλως” οριστε ,τους κατακτητες της Νεας Οθωμανικης Ελλαδας , πατριωτς.
      Αλλαα….ας ασχοληθουμε καλυτερα με ποσοστα της % και με μετρησεις ειδικων, που σε μια τελικη ουτε υφιστανται πραγματικα, ουτε απευθυνονται στους πολλους ως σημαντικα.
      Ας ασχοληθουμε με το σηριαλ κοβιντ.
      Τι θα γινει στο επομενο επεισοδιο ;;;

    Comments are closed.