ΕΣΚΑΣΕ ΘΕΜΑ ΜΕΓΑΛΟ! “ΤΙ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ”; – ΟΙ FINANCIAL TIMES ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

    Κοινοποίηση:
    alexia-bakogianni

    Δημοσίευμα των Financial Times για τον καταδικασμένο μεγιστάνα, Μπένι Στέινμετζ, που συνδέεται με το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ιταλίας, αναφέρει ότι η Αλεξία Μπακογιάννη κατέχει μετοχές της GOI Energy με έδρα την Κύπρο, της οποίας υπήρξε για ένα διάστημα μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

    Οι FT γράφουν πως η εταιρεία που επέλεξε η κυβέρνηση της Ιταλίας για να αναλάβει το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της χώρας από τον Ρώσο ιδιοκτήτη έχει διασυνδέσεις με τον Στέινμετζ, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος για διαφθορά στην Ελβετία και στην Ρουμανία.

    Οι δεσμοί ανάμεσα στον Γαλλο-ισραηλινό δισεκατομμυριούχου και της GOI Energy, η οποία αγόρασε το διυλιστήριο της Σικελίας από τη Lukoil νωρίτερα φέτος με την υποστήριξη του εμπόρου εμπορευμάτων Trafigura, εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την πώληση και την ιδιοκτησία ενός περιουσιακού στοιχείου που η Ρώμη θεωρεί στρατηγικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    Σημειώνεται ότι ο Στέινμετζ ταξίδεψε στη Ρώμη και το Μιλάνο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022 για να συζητήσει με δικηγόρους και συμβούλους μια προσφορά 1,5 δισ. ευρώ για το διυλιστήριο, σύμφωνα με άτομα με γνώση των συναντήσεων, που επικαλούνται FT, και υποστηρίζουν πως ο ίδιος συνοδευόταν από την Αλεξία Μπακογιάννη σε αυτά τα ταξίδια. Η ίδια τον βοήθησε επίσης στην Κύπρο ως σύμβουλος επικοινωνίας του.

    Ίδρυμα της οικογένειας Στέινμετζ είναι επενδυτής στο Argus New Energy Fund, τον μεγαλύτερο μέτοχο της GOI Energy, σύμφωνα με διαβαθμισμένα έγγραφα που χρησιμοποίησε η ιταλική κυβέρνηση για να εγκρίνει τη συναλλαγή. Ένας άλλος συνδετικός κρίκος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της GOI Energy, Mάικλ Μπόμπροφ, ο οποίος κατέχει μερίδιο στην κυπριακή εταιρεία και είναι επίσης μέτοχος σε διυλιστήριο που ανήκει σε γαμπρούς του Στέινμετζ στο Ισραήλ.

    italia1

    Η πώληση του εργοστασίου της Σικελίας, που αντιπροσωπεύει το 1/5 της ικανότητας διύλισης της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε καθώς η Ε.Ε. ετοιμαζόταν να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών θαλάσσιων και πετρελαϊκών προϊόντων τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

    Παρά τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι ΗΠΑ, η κυβέρνηση της Τζόρτζια Meloni ενέκρινε την πώληση στην GOI Energy αφού η εταιρεία υπερκέρασε την προσφορά της αμερικανικής εταιρείας ιδιωτικών μετοχών Crossbridge και τον ελβετικό έμπορο εμπορευμάτων Vitol.

    «Το διυλιστήριο ISAB είναι ένα κρίσιμο μέρος του συστήματος διύλισης της Ιταλίας, αντιπροσωπεύοντας το 30% της προμήθειας ντίζελ και το 20 % της συνολικής χωρητικότητας», δήλωσε ο Βίκτορ Κατόνα, αναλυτής στον Kpler. «Όταν το τρίτο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ευρώπης καταλήγει να πωληθεί σε μια ως επί το πλείστον άγνωστη εταιρεία, αυτό σίγουρα προκαλεί ανησυχία».

    Ο Στέινμετζ συνελήφθη τον Σεπτέμβρη στην Κύπρο βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τη Ρουμανία, όπου καταδικάστηκε το 2020 και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για διαφθορά σε υπόθεση απάτης σε ακίνητα. Ο 67χρονος αφέθηκε ελεύθερος αυτόν τον μήνα, αφού το κυπριακό ανώτατο δικαστήριο ανέτρεψε μια προηγούμενη απόφαση έκδοσης.

    Financial Times

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. Η Μανταμ με την γνωστη βαρια φωνη αλλα φορτηγαντζη με τα παιδια απο διαφορετικους αντρες…..πολυ κηρια των ηθων….. ο τελευταιος τον εκανε μαλιστα και να κατουριεται πανω του τοσο καλα παιρναγε μαζι της ο της ΔΗΜΑΡ ….πηρε απο την μαμα και αυτο ….και φυσικα κανεις δεν στεριωσαι μαζι της λογικο νανε χομενη και αυτη στις Βysiness της αγιας φαμηλιας αυτοι ξεπερασαναι και τους χαζους Γλυξμπουργκ ζουνε βασσιληκα εις βαρος μας πολυ χρημα περιουσια σε ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ………..

    2. πρέπει να ειναι το πτανοκόριτσο…
      (μόνο απο τα ρουθούνια κ τα αυτιά ισως …)

    3. Τι την συνδέει; Το φαγοπότι και οι μίζες. Αυτό το σόι μόνο για αυτά ζεί και αναπνέει τόσα χρόνια. Όλοι λαμόγια μέχρι το μεδούλι. Έτσι είναι η πάστα τους. Και οι ραγιάδες τους επιβραβεύουν χρόνια τώρα με την ψήφο τους.

    4. Μέσα σε όλα το κωλόσογο,από παντού τρώνε με 10 μασέλες,γραμμή για την κόλαση όλοι τους

    5. Χρόνια τωρα γκομενα του σερίφη,ε ξου κ υπουργός ο βαψομαλιας.

      1. Πλάκα κάνεις;
        Μακελειό θέλουμε ρεπορτάζ

      2. Άααλλος ο σερίφης άααλλος ο βαψομαλιας.
        Ποιος είναι τελικά;

    6. Αυτα τα παιδια δεν ψαξανε ηθελα να ξερω πως σκοτωθηκε ο πατερας τους? Απο βραδυς ελεγε στο βημα της βουλης οτι θα προβει σε αποκαλυψεις και την αλλη μερα εκτελεστηκε! Καλα τα φραγκα, καλες οι θεσουλες τους αλλα το ψυχικο παιδικο τραυμα μενει!

    7. Μαρεβα γκραμποφσκι μητσοτακη, δεν μιλάει ελληνικά.
      Με τον μητσοτακη μιλάνε στα αγγλικά.

    8. Η γνωστη γκομενιαρα Αλεξια και οι αλλαξοκωλιες της……………..πολυ βρωμα στο σοι του διαβολου με το αζημειωτο φυσικα παντου χομενοι οι Μητσοτακηδες με τα εβραικα συμπατριωτακια τους

    9. Οποια πετρα κι αν σηκωσεις απο κατω θα μας βρεις. Εδω αυτη πηρε αμοιβη για διαφημηση της καμπανιας του ερανου του Ερυθρου Σταυρου περισσοτερα απο οσα μαζεψαν στον ερανο.

      1. Τελικά? Τώρα το κατάλαβες? Όλοι τους τίγκα στα σκάνδαλα που κάποια βγαίνουν στη φόρα και άλλα όχι

    Comments are closed.