ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ! “ΠΑΜΕ ΣΕ ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ”

  Κοινοποίηση:
  w07-15425521472727

  Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, «πετά» πυρά στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την στάση που κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του εκλογικού νόμου και ιδιαίτερα για την απλή αναλογική.

  «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να σκεφτεί πιο ψύχραιμα, πιο ώριμα και πιο υπεύθυνα και να κάνει πράξη αυτό που λέει, ότι θέλει να αποτελεί μια εναλλακτική λύση στο πολιτικό σύστημα της χώρας. 

  Η απλή αναλογική ανήκει σε μια άλλη εποχή και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη χώρα και σίγουρα είναι ένα εκλογικό σύστημα που δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

  Είναι αναποτελεσματικό όσον αφορά την κυβερνησιμότητα και τελικά πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν την εξουσία δεν αντιλαμβάνομαι κανένα λόγο να θέλουν την απλή αναλογική», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο Action 24. «Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να βγει και να πει ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται να πάμε σε ένα άλλο εκλογικό σύστημα, να το συζητήσουμε αυτό πιο είναι, να γίνει διάλογος και να υπάρξει και συναίνεση.

  theodorikakos-action

  Η απλή αναλογική δεν οδηγεί σε κυβερνήσεις, θα περίμενα μία τέτοια υπεύθυνη τοποθέτηση και προσωπικά θέλω να δω ποια θα είναι η στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

  Στην παρατήρηση ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική είναι θέση αρχής ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τον κ. Τσίπρα να μεταβάλει και αυτή τη φορά θέση διαφορετικά δεν υπάρχει άλλος δρόμος, όπως είπε, από τις διπλές εκλογές.

  «Ο κ. Τσίπρας έχει τινάξει στον αέρα πολλές φορές θέματα για τα οποία ισχυριζόταν ότι ήταν θέσεις αρχές για το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα μεταβάλει στάση. Και αυτή τη φορά καλά θα κάνει να το κάνει και να μεταβάλει στάση θα κάνει καλό και στη χώρα για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία και την περιπέτεια των διπλών εκλογών που δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξουν διπλές εκλογές είναι να συναινέσει ο κ. Τσίπρας σε ένα άλλο εκλογικό νόμο αλλιώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  4 Σχόλια

  1. Η δημοκρατία δεν έχει κανένα νόημα χωρίς απλή αναλογική. Οι ενισχυμένες αναλογικές και μάλιστα με πλειοψηφίες της πλάκας (πχ το 40% όσων ψήφισαν έχει τον απόλυτο έλεγχο της χώρας αυτή τη στιγμή) είναι απλά διευρυμένες ολιγαρχίες πυραμιδικού τύπου. Αν η ΝΔ πάει σε εκλογές για να αφαιρέσει την απλή αναλογική, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγει με αυτοδυναμία.

  2. Θεωδορικακος σκατοφατσα του κερατα διαπλεκομενος μεχρι τα μπουνια

  3. Το λαθρομεταναστευτικο θα φέρει την οικουμενική κυβέρνηση επειδή η φιλελεφταρη κυβέρνηση Ν.Δ. , αν και ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ, έχει εντολές να πράξει έτσι.

  Comments are closed.