ΕΡΧΕΤΑΙ “ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ” ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ; ΣΤΟΝ “ΑΕΡΑ” ΚΑΙ Η ΔΕΘ, ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΜΑΤΑΙΩΣΗ -ΧΑΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ – ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ – “ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ”

    Κοινοποίηση:
    deth

    Κόκκινος συναγερμός στη Θεσσαλονίκη μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων!

    Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας, είχαν έκτακτη τηλεδιάσκεψη, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

    Η κατάσταση στην Χαλκιδική με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά, προβληματίζει ιδιαίτερα τις αρμόδιες Αρχές οι οποίες εξετάζουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, όπως είχε ανακοινωθεί ότι θα εφαρμοστεί σε περιοχές που δείχνουν ότι η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η επιβολή έκτακτων μέτρων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική προκειμένου να «φρενάρει» η διασπορά του ιού, ακόμα κι αν αυτό αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για την οικονομία και τις επιχειρήσεις, μόλις λίγους μήνες μετά το δίμηνο καθολικό λουκέτο.

    Lockdown στον Πόρο
    Ο Πόρος τέθηκε από το βράδυ της Πέμπτης σε νέα περιοριστικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο, με τους περιορισμούς να αφορούν τόσο στην κυκλοφορία, όσο και στη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Οι μετακινήσεις θα γίνονται βάσει συγκεκριμένων ωραρίων, ενώ κάτι παρόμοιο θα ισχύσει και για τα νυχτερινά κέντρα, για τα οποία σχεδιάζεται νέος τρόπος λειτουργίας. Μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 30.

    «Δεν είναι πληγή για τον τουρισμό τα μέτρα, αλλά οικονομική καταστροφή», τονίζει μιλώντας στο GRTimes.gr ο δήμαρχος του Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης.

    Ο κ. Δημητριάδης σημειώνει ότι πρόκειται για το πρώτο νησί στην Ελλάδα που βρίσκεται αντιμέτωπο με τέτοια μέτρα σε μια τόσο ιδιαίτερη, μάλιστα, χρονιά, που πλήττεται σφοδρά ο τουρισμός. «Γι’ αυτόν τον λόγο κρίνεται επιβεβλημένη η στήριξη της πολιτείας, ούτως ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η οικονομική ζημιά, που είναι τεράστια», τονίζει στο GRTimes.gr.

    Οπως εξήγησε ο δήμαρχος του Πόρου, μετά τα μέτρα που επιβλήθηκαν υπάρχουν ακυρώσεις και κόσμος που αποχωρεί από το νησί, την ώρα που το Σαββατοκύριακο υπήρξε πληρότητα στο 95%.

    Παράλληλα, ο κ. Δημητριάδης καταγγέλλει ότι το προηγούμενο διάστημα δεν γίνονταν αυστηροί έλεγχοι στα καταστήματα, κάτι το οποίο ζητούσε η δημοτική αρχή του νησιού.

    «Υπάρχουν ευθύνες που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, καθώς υπήρχε πλήρης απουσία ελέγχων από τη μεριά της αστυνομίας. Ο βαθμός χαλαρότητας στα μέτρα καθορίζεται κυρίως από τη στάση της αστυνομίας και ήταν εμφανές πως υπήρχε ξεκάθαρη γραμμή για να μη γίνονται έλεγχοι», καταγγέλλει ο δήμαρχος Πόρου.

    «Τα μέτρα που επιβλήθηκαν από την Πολιτική Προστασία, εφόσον είναι έτσι η κατάσταση, είναι αναγκαία, δεν είναι αφόρητα, καθώς δεν υφίσταται lockdown, και δίνουν σίγουρα το στίγμα σε όλο τον κόσμο να προσέχει. Πλέον, είναι σίγουρο πως θα περιοριστεί αυτό που υπήρχε και σε 10 μέρες θα είμαστε το πιο καθαρό νησί στην Ελλάδα από κορωνοϊό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.

    Να σημειωθεί ότι χθες ανακοινώθηκαν 13 κρούσματα κορωνοϊού και μέχρι τώρα έχουν φθάσει ήδη τα 24, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθούν και άλλο, καθώς αναμένονται τα τεστ από 130 άτομα ακόμη.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. θα το ξαναπω παλι…στη φιεστα του ολυμπιακου ειχε εξω απο το καραισκακη 10.000 γαυρους και η γιορτη συνεχιστηκε μετα στο πασαλιμανι..και δεν το λεω εγω,ολα τα καναλια το εδειξαν.μηδεν ελεγχος,μηδεν κρουσματα…η μας κοροιδευουν η εκει στον πειραια ειναι βιονικοι…

    2. Καθε τεστ κοστιζει 120-200 ευρω.
      Εαν κανουμε τεστ σε καθε τουριστα ή εργατη γης απο τα Βαλκανια, ειναι σα να τον επιδοτουμε,
      μια η αλλη.
      Το σωστο ειναι να κλεισουν οι πορτες και τα αεροδρομια για χωρες υψηλου κινδυνου,
      και να απαγορευτει “δια νομου” η μεταφορα λαθρομεταναστων.

    3. @ Καλά να πάθουμε…
      Ο ιός δεν είναι ψεύτικος (όπως ψεύτικος δεν είναι και ο -κάθε είδους- ιός της γρίπης και των λοιπών ασθενειών) … απλά δεν είναι ό,πως τον παρουσιάζουν για να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν τον κόσμο …
      Παρεμπιπτόντως, ξέχασες να αναφέρεις το υποκείμενο νόσημα του φίλου σου που “κόλλησε την γαμημένη αρρώστια” … Διότι, δεν υπάρχουν μικρόβια και ιοί που επιτίθενται σε οργανισμούς με υγιή κύτταρα και τους καθιστούν αρρώστους.
      Οι ιοί, τα βακτήρια, οι μύκητες, είναι ήδη μέσα στον οργανισμό (παντού, στο αίμα, στο έντερο, στο δέρμα, στους ιστούς ακόμα και μέσα στα ίδια τα κύτταρα) και το σύνολό τους αποτελεί το μικροβίωμα, η υγεία του οποίου εξαρτάται από τον τρόπο ζωής του ιδίου του ανθρώπου (διατροφή, άθληση, υγιεινή, χρήση χημικών/φαρμακευτικών σκευασμάτων, κλπ.) …
      Ο ανθρώπινος οργανισμός (που φιλοξενεί μερικές δεκάδες τρισεκατομμύρια μικροοργανισμών) βρίσκεται σε ένα είδος συνεταιρισμού με τα μικρόβια, στα οποία ο μεν οργανισμός παρέχει στέγη, εκείνα δε, παρέχουν π.χ. τροφή (όσον αφορά εκείνα που ζουν στο γαστρεντερικό σύστημα, διότι βοηθούν στη διάσπαση των τροφών και έτσι ο οργανισμός μπορεί να απορροφήσει τα θρεπτικά στοιχεία).
      Κανένας ιός ή μικρόβιο δεν μπορεί να πλήξει ένα δυνατό και υγιές κύτταρο. Μόνον στα ΜΗ υγιή κύτταρα μπορεί να επιτεθεί και να προκαλέσει ιώσεις, λοιμώξεις, φλεγμονές και επιδημίες. Οι κυτταρικές μεμβράνες ενός ΜΗ υγιούς κυττάρου είναι παραμορφωμένες, οπότε οι ιοί περνούν μέσα από αυτές, φτάνουν στο κυτόπλασμα, αναπαράγονται, αλλάζουν μορφή και στη συνέχεια επιτίθενται και σε άλλα εξασθενημένα κύτταρα …
      Επομένως, μόνον εάν πληγεί η υγεία των κυττάρων του οργανισμού και διαταραχθεί η ισορροπία του μικροβιώματος, τότε ο οργανισμός νοσεί …
      Και φυσικά, υγιή κύτταρα δεν χτίζουν ούτε τα φάρμακα, ούτε τα αντιβιοτικά, ούτε τα εμβόλια … π.χ. τα αντιβιοτικά δεν σκοτώνουν μόνο τον παθογόνο παράγοντα, αλλά σκοτώνουν ολόκληρους πληθυσμούς μικροοργανισμών, ωφέλιμων και βλαβερών. Για παράδειγμα μία αντιβίωση για λοίμωξη του αναπνευστικού, δεν θα σκοτώσει μόνον τον παράγοντα που προκαλεί τη λοίμωξη, αλλά θα σκοτώσει, επίσης, όλα τα ευαίσθητα σε αυτήν βακτήρια στο σύνολο του οργανισμού.
      Υγιή κύτταρα χτίζει μόνο ο σωστός τρόπος ζωής (σωστή διατροφή, φειδωλή χρήση φαρμάκων, υγιεινή, άθληση κλπ.), για τον οποίον ΟΥΔΕΙΣ από τους «ειδήμονες» κάμει λόγο … Απεναντίας, αυτοί –«ειδήμονες»- έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι λήψης μέτρων (χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικών, απομόνωση προσώπων κλπ.), τα οποία –μέτρα- συμβάλλουν στην εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού με επακόλουθες πολλές ασθένειες που θα οδηγήσουν τον οργανισμό, με μαθηματική ακρίβεια, στον θάνατο …

    4. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΝ ΝΗΣΤΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ [ΛΑΟΣ] ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ,ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ,ΕΙΧΑΜΕ ΛΙΓΟ ΨΩΜΙ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Κ ΗΡΘΑΤΕ ΚΑΘΙΚΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ,ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ

    5. Επειδή ήθελε να γλιτώσει μεροκάματα το ελαιοτριβείο στη Χαλκιδική έφερε Αλβανίδες χωρίς να τις κάνει τεστ και γεμισε και η βόρειος Χαλκιδική που δεν κινδύνευε από τουρίστες αλλά έχει εργαζομένους στην εν λόγω επιχείρηση …..
      Εμείς τόσο καιρό τηρήσαμε ότι μας είπαν, δεν θα ξανά καθίσουμε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας!!!
      Να βρουν μια λύση εδώ και τώρα δεν μας νοιάζει …..

    6. Οταν ξεκινησε ο τουρισμος που μας λεγανε! οτι κανουν μαζικα τεστ τους ξεφυγανε και κολλησανε και τους δικους μας! θα σκανε απο παντου πλεον… τα κρουσματα αλλωστε περνανε πολλη που εχουν απο τα αεροδρομια.. ειναι αλυσιδα θα πρεπει να ξανακλεισουμε τα συνορα και χερσαια αλλα και εναερια.

    7. Η Ελλάδα κάνει τις τελευταίες μέρες πολύ περισσότερα τεστ απ ότι πριν και ως εκ θαύματος έχει περισσότερα κρούσματα.
      https://ourworldindata.org/coronavirus-testing#greece
      Μες τον πανικό ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος να γλυτώσει από την τίγρη που στην ουσία είναι γατούλα. Ή ξυπνάτε όσοι ακόμα κοιμάστε ή τελειώσαμε όλοι μαζί, εσείς οι “καλοί και υπάκουοι” δεν θα γλυτώσετε από την καταιγίδα. Έχετε την εντύπωση ότι θέλουν το καλό σας αυτοί που έφεραν την Ελλάδα και γενικά τον κόσμο σε αυτό το σημείο; Δείτε στην Αυστραλία τι γίνεται και ετοιμαστείτε για τα ίδια.
      https://fort-russ.com/2020/08/5-ways-the-new-normal-is-getting-worse-and-worse/
      Ο 3ος παγκόσμιος είναι εδώ και ο εχθρός είναι σε δούρειο ίππο καμουφλαρισμένος από το ίδιο το σύστημα. Μόλις τον αφήσετε να μπει στο σπίτι σας τότε όλα θα έχουν τελείωσει.

    8. Εντάξει, αφού κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει, λογικό να κλείσουν και όλη τη χώρα! Το λέω γιατί έχω φιλικό πρόσωπο που κόλλησε την γαμημένη αρρώστια, λίγο πιο μεγάλος από εμένα, τα κατάφερε μεν, αλλά έχει πρόβλημα με την αναπνοή του! Όποιος πιστεύει πως ο ιός είναι ψεύτικος είναι τουλάχιστον καθυστερημένος από αυτούς που πιστεύουν στην επίπεδη και κούφια Γη και που νομίζουν πως τα αστέρια και οι πλανήτες είναι CGI λες και υπήρχε και CGI και προ Χριστού….

      1. Αντε βρε σουργελο….
        Ουτε μια νεκροτομη δεν έκαναν για να αποδείξουν ότι υπάρχει κορονοιος….πουθενα…σε καμία χώρα….
        Εξαφανιστηκαν όλες οι άλλες ασθένειες και έπαθε κορονοιο ο φίλος σου…
        Κατι χαζεμενα πρόβατα σαν εσένα και τον φίλο σου βρίσκουν και κοροϊδεύουν…
        Περαστικα του και περαστικά σου…για διαφορετικούς σκοπούς και στους δύο σας.

        1. Πες τα λεβέντη μου… Πεστα που μας έχουν φλομώσει στο ψέμα..

      2. Παιδιά, αυτός λέει ψέματα για όλα τα θέματα κατά πως τον συμφέρει…..

    9. ξεσκισε τους γουρλοματη!!! Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΞΕΙ ΒΙΟΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΕ..
      ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΠΡΟΣ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ !!!

    10. Πριν λίγες εβδομάδες ο αφορισμένος καλούσε από την Σαντορίνη τους τουρίστες να προτιμήσουν
      την ασφαλή χώρα μας.
      Αποδείχθηκε ότι μόνον τους λαθρεποίκους γουστάρει ο μπολιαστής,
      γκέτο διαμερίσματα μηνιάτικο και τσάμπα μάσα μόνον για τους αφορολόγητους λαθροεισβολείς.
      Όλοι οι άλλοι να πα να μ@μηθούν, α ρε κούλις σαύρα ανθέλληνα

    11. Ναι,αλλά δεν το θέλουνε. Οι ελάχιστοι ασυνεπείς πολίτες τους ανάγκασαν. Η κυβέρνηση εντωμεταξύ δεν παύει να θαυμάζει την τελειότητα των αποφάσεων της. Και οι κακοί διαφωνούντες παραπέμπονται στα όργανα της τάξης.

    Comments are closed.