ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ – ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ – Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ – ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

    Κοινοποίηση:
    ΣΟΥΠΕΡ - ΜΑΡΚΕΤ

    Νέο κύμα ανατιμήσεων, αναμένεται το επόμενο διάστημα, καθώς πρόκειται να αυξηθούν 800 κωδικοί προϊόντων στα σούπερ μάρκετ κατά τουλάχιστον 10-15%.

    Ανατιμήσεις που θα επιφέρουν ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, με τις επιχειρήσεις για να αποφύγουν νέες ή μεγαλύτερες αναπροσαρμογές τιμών που θα έστρεφαν τους καταναλωτές σε ανταγωνιστές τους προχώρησαν σε κάποια τρικ, αφήνοντας την ίδια συσκευασία στο προϊόν αλλά μειώνοντας την ποσότητα.

    Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης μίλησε για «το νέο φαινόμενο εξαπάτησης του καταναλωτή με βάση τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου Καταναλωτή».

    Και συνέχισε κάνοντας λόγο για «στημένο παιχνίδι» καθώς οι βιομηχανίες «ξεκίνησαν το καθεστώς της μείωσης της ποσότητας» ώστε να κρατιέται ίδια η τιμή των προϊόντων, αλλά σε μικρότερη ποσότητα και με την ίδια ακριβώς συσκευασία, για να μη φαίνεται η αύξηση της τιμής τους.

    «Τερτίπια των εταιριών ώστε να εξαπατήσουν τους καταναλωτές», τονίζει φανερά εκνευρισμένος ο κ. Λεχουρίτης, δίνοντας παράλληλα παραδείγματα όπου συσκευασίες προϊόντων από 100ml έγιναν 80ml ή από 1 κιλό έγιναν 800 γραμμάρια».

    Οι «εκτοξεύσεις» των τιμών ανά κατηγορία:

    Τρόφιμα

    Τυροκομικά έως 30%
    Αλλαντικά έως 8,5%
    Γαλακτοκομικά έως 7%
    Κρέατα 7%
    Αρτοσκευάσματα έως 19%
    Κονσέρβες, ελαιόλαδο, κρασιά έως 10%
    Σάλτσες για ζυμαρικά έως 21%

    Ποτά, καφές, σνακ
    Αναψυκτικά και ροφήματα έως 35%
    Αλκοολούχα ποτά έως 13%
    Ελληνικός καφές έως 12%
    Σοκολατοειδή έως 12%
    Σνακ έως 12%

    Στα ύψη το diesel, αύξηση αναμένεται στο πετρέλαιο θέρμανσης

    Οι πραγματικές τιμές του diesel κυμαίνονται πλέον από 1,80 έως 2,20 ευρώ το λίτρο, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές, ενώ ακόμη και στην Αθήνα, στο Περιστέρι, βρίσκει κανείς στα ταμπλό των πρατηρίων την τιμή του diesel στο 1,947 ευρώ με την τιμή της απλής αμόλυβδης στο ίδιο πρατήριο να είναι μικρότερη, στα 1,939 ευρώ.

    Από τη Δευτέρα ήδη τα πρατήρια καυσίμων προμηθεύονται νέες ποσότητες πετρελαίου κίνησης, οι οποίες «τσιμπάνε» από 0,05 ευρώ έως 0,15 ευρώ το λίτρο, ενώ από την 1η Οκτωβρίου τελείωσε και η επιδότηση του 0,15 ευρώ στην αντλία, πράγμα που καθιστά το πετρέλαιο θέρμανσης πρωταθλητή στην ακρίβεια των καυσίμων, σημειώνοντας τιμές-ρεκόρ από την αρχή της ενεργειακής κρίσης.

    Αδειάζουν τα πορτοφόλια
    Οι οδηγοί βρίσκονται απέναντι σε ιδιαίτερα απειλητικές καταστάσεις για το πορτοφόλι τους, καθώς δεν «τρέχει» αυτήν την περίοδο κανένα σχετικό κυβερνητικό μέτρο κατά της ακρίβειας και οι μετακινήσεις τουλάχιστον σπίτι-δουλειά, δουλειά–σπίτι, δεν μπορούν να περικοπούν, αφού αποτελούν καίρια αναγκαιότητα.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Θέμης Κιουρτζής, πρόεδρος των βενζινοπωλών της Θεσσαλονίκης, η ανησυχία είναι ακόμη και στο αν θα «τσιμπήσουν οι τιμές για τα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης και πόσο ακόμη, μέσα στην εβδομάδα από την τιμή διυλιστηρίου».

    Εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός
    Με σπασμένα φρένα συνεχίζει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ο οποίος εκτοξεύτηκε στο 12,1% για ακόμη έναν μήνα. Στη Ζώνη του Ευρώ τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο 10% από 9,1% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Υπενθυμίζεται πως ο πληθωρισμός για τον μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με τη Eurostat, ήταν στο 11,2%. Άνοδο 40,8% σημείωσαν οι τιμές της ενέργειας, 11,8% ανέβηκαν οι τιμές στα τρόφιμα, 5,6% στα διαρκή αγαθά και 4,3% στις υπηρεσίες. Ο υψηλότερος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη καταγράφεται στην Εσθονία (24,2%) και ο χαμηλότερος (6,2%) στη Γαλλία.

    Ρεκόρ 70 ετών στη Γερμανία
    Η Γερμανία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο πληθωρισμός έφτασε στο 10%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη τιμή του τα τελευταία 70 χρόνια. Ανάλογα μεγέθη είχαν σημειωθεί μόνο για τη Δυτική Γερμανία, κατά την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του ’70. Η αύξηση αυτή είναι η μεγαλύτερη από την ημέρα που καθιερώθηκε το Ευρώ πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, και ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, καθώς έληξαν τα προσωρινά κυβερνητικά μέτρα και με την ενεργειακή κρίση να επιδεινώνεται στην Ευρώπη.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. Κούλα θα λέτε και θα κλαίτε όσα όρθια γελάδια τους ψηφίσατε. Κανονικά πρέπει να σας απαγορευθεί το δικαίωμα στο εκλέγειν, λόγω ανικανότητας και βαριάς ψυχικής διαταραχής σε συνδυασμό με ανοησία…

    2. Μητσοτακη δε θελατε,μ.. ;
      Τωρα που σας γ… δε σας αρεσει.
      Ξαναψηφιστε τον,να σας αποτελειωσει,ηλιθιοι…

    3. Μητσοτακης οεο οεο ε οεο οεο ε..ξαναψηφιστε τον..

    4. Οι Δ.Υ. να είναι καλά και για τους άλλους βλέπουμε…

    5. Δηλαδη ενταξει δεν μπορει να ειναι τυχαιο οσο κυβερναει ο μητσοτακης να εχουμε αρρωστειες,φτωχεια,πολεμους μεσα σε τρια χρονια…φανταστητε να κατσει αλλα 4 χρονια δεν θα μεινει τιποτα ορθιο.

    6. 1ον. Να ”πουμε” (επειδη ειδα ενα σχολιο)… οτι κανενας πυρηνικος πολεμος δε θα γινει , οι ανθρωποι δυστυχως ζουν στον κοσμο τους και με την παραπληροφοριση… λενε τα ονειρα τους , ο Τριτος παγκοσμιος πολεμος… θα γινει μετα τον αντιχριστο πχ (ετσι λεει η αποκαλυψη στο περιπου …εστω) . Αν γινει κατι τωρα θα ειναι στημενο για την παγκοσμια κυβερνηση που ερχεται σε λιγο . 2ον . Το ”2022” θα ερθουν ψευτικοι εξωγηινοι, δε γινονται για εναν ιο, θα ξεκινησει η παγκοσμια κυβερνηση και θα πουν αχ τελικα δε γυριζει η γη γυρω απο τον ηλιο σου ειπαν ψεματα… , μετα την παγκοσμια ..ο αντιχριστος (μετα θα πεσει) . Σε λιγο θα φανουν πολλα… (θα δωθουν λεφτα , θα γινει αναδιανομη πλουτου αρα αυτα με τις τιμες που εχουν ανεβει… μαλλον θα ειναι για λιγους μηνες ακομη)

    7. Ο κύριος Λεχουρίτης,πέρα από την αγανάκτηση του για την εξαπάτηση των πολιτών,κάνει κάτι για αυτό;
      Ρε δεν μας χέζουν όλοι!!!!

    8. Γιατι σκουζετε τωρα ;
      Τη Μαφια δε θελατε ;
      Τη Μαφια δεν ψηφισατε το 19 ;
      Φατε την τωρα στη μαπα και σκασμος !

    9. ο κοσμος αντι να αντιδρασει και να κυνηγισει τα λαμογια για αυτο το καταντιμα θα σκυψει κεφαλι παλι κι σπιτι να περιμενει το θανατο ??????????

    10. Παρόλου αυτά ο Κούλης συνεχίζει να έχει την πρωτιά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις , είναι αυτό που λέγανε κάποτε , ψωμί και ελία και κότσο βασιλιά , συνεχίστε εσείς να τούς ψηφήζεται και καλά θα πάτε

    11. Υπαρχει…..λιπος! Τον επομενο χειμωνα να δουμε! Παρ εκτος κι αν πατηθουνε τιποτα περιεργα κουμπια! Θα προτεινα στο κ.Πλευρη τη δημιουργια πολλων…. αντικαρκινικων ΜΕΘ!

    12. Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΤΟΥ 41-42 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 10/10 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ.

    13. ο Γραικός Νεοραγιάς είναι καταχεσμένος, ο υλιστικός έκφυλος βίος του κινδυνεύει, ξύλο και @αμήσι σε κάθε ραγιά, πείνα αρρώστια θάνατος και @αμήσι, θέλω να δω Γραικούς να ψωφάνε και να σκουλικιάζουν τα πτώματα

      1. Καλά αυτός ξέφυγε εντελώς.
        Εκτός από ανορθόγραφος έχει και σαδιστικές τάσεις
        Για το όνομα άστο.
        Άνευ σχολιασμού.
        Άκου ΙΚΑΡΟΜΕΝΝΙΠΟΣ
        Θα τον προσγειωσω απότομα όμως στα νερά του Ικαρίου Πελάγους
        Μόνο με μη επανδρωμένο υποβρύχιο drone θα μπορέσουν να ανιχνεύσουν τα υπολείμματα του
        Άλλον παλαβό γιατί όλοι εδώ μαζεύτηκαν δεν έχεις;;

        1. τσογλάνι είναι ή ημιπιτσιρικάς ζαίος ή τραπεράς χασικλής με το μυαλό πουρέ απ την πρέζα.

    14. ….έτσι μπράβο…δώσε κουράγιο στον κόσμο…

    Comments are closed.