ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ; ΑΠΟΤΟΜΗ ΒΟΥΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK – ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ – ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Κοινοποίηση:
    1754559698

    Βουτιά άνω του 14% σημειώνει η μετοχή της Deutsche Bank στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με τις τραπεζικές ανησυχίες να επανέρχονται στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής, υπονομεύοντας την ψυχολογία των αγορών.

    Η εν λόγω εξέλιξη σχετίζεται άρρηκτα με τις ευρύτερες ανησυχίες για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών, στον απόηχο της έκτακτης διάσωσης της Credit Suisse, η οποία γλίτωσε την άτακτη χρεοκοπία στο… παρά πέντε.

    Από τις αρχές του Μαρτίου, η γερμανική τράπεζα έχει απολέσει τουλάχιστον το 1/5 της αξίας της, με τη μετοχή να διολισθαίνει σωρευτικά άνω του 20%. Σήμερα, ο τίτλος της Νο.1 τράπεζας της Γερμανίας «βουλιάζει» στα 8,07 ευρώ, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου 5μήνου.

    Την ίδια στιγμή, τα CDS, δηλαδή το κόστος ασφάλισης έναντι πιθανής χρεοκοπίας, καθορίζονται στις 193 μονάδες βάσης, καταγράφοντας απότομη άνοδο κατά τουλάχιστον 50 μονάδες βάσης μέσα σε λίγες ώρες.

    Όσον αφορά τα ομόλογα χαμηλής εξασφάλισης (AT1), τα οποία βρέθηκαν στο «μάτι» του κυκλώνα μετά την αμφιλεγόμενη διαγραφή τους στην περίπτωση της διάσωσης της Credit Suisse, υφίστανται ένα εκτεταμένο sell off.

    Όπως είναι εύλογο, οι παραπάνω εξελίξεις προκαλούν μεγάλες ρευστοποιήσεις και στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές της Ευρώπης, με τις Commerzbank, Credit Suisse, Societe Generale και UBS να χάνουν τουλάχιστον 5%.

    Ο τραπεζικός δείκτης, δε, διολισθαίνει άνω του 4,9%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί στο -1,8% και τις 438 μονάδες.

    Όλαφ Σολτς: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

    «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» για την Deutsche Bank, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η μετοχή της οποίας σημείωσε σήμερα πτώση κατά 10%, διαβεβαίωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

    «Η Deutsche Bank έχει εκσυγχρονίσει εκ βάθρων το οικονομικό της μοντέλο. Δεν υπάρχει λόγο ανησυχίας για οτιδήποτε», δήλωσε ο Ολαφ Σολτς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    «Το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη είναι σταθερό», είπε την ώρα που οι ανησυχίες για χρηματοπιστωτική κρίση προκάλεσαν σήμερα πτώση στις αγορές.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. αρες μάρες κουκουμάρες για να μας ριχνουμε σταχτη στα ματια.
      Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ ΚΩΛΟΔΗΜΟΣΙΟΙ – ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΚΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΦΙΟΖΩΝ

    2. Εκεί έχει τα λεφτακια του o μπατριωτης Βελοπ@π@ροπουλος..500.000 !!! Ευρα παρακαλώ.. απ’τις επιστολές του Θεού του και τις κεραλοιφες!!
      Καραφλο λαμόγιο..θα έρθει κι η ώρα σου !! Κοπριτη.

    3. * 2010: Πισώπλατη μαχαιριά’ από την Deutsche Bank!
      Ο γερμανικός οίκος- που ήταν ανάδοχος στην πρόσφατη έκδοση 5ετών ομολόγων και απεκόμισε μεγάλες προμήθεις – διοχέτευσε στις αγορές ειδικό report, όπου η Ελλάδα χαρακτηρίζεται χωρίς περιστροφές “χρεοκοπημένη” …

      * 2011: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ DEUTSCHE BANK ΓΙΑ «ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ» ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ!
      Πρόστιμο 840.000 λιρών (περίπου 1260000 Ευρώ) επέβαλλε η βρετανική ρυθμιστική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (FSA) στη μεγαλύτερη ιδιωτική γερμανική τράπεζα, την Deutsche Bank για «ανεύθυνες» πρακτικές δανειοδότησης.

      * 2012: ΗΠΑ: Πρόστιμο 1,5 εκατ. δολαρίων αντιμετωπίζει η Deutsche Bank!
      Κατηγορείται από την Εποπτική Αρχή Ενέργειας (FERC) των Ηνωμένων Πολιτειών για χειραγώγηση των τιμών ενέργειας!

      * 2015: Σε κρίσιμo σταυροδρόμι βρίσκεται η Deutsche Bank!
      Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η Deutsche Bank, ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός, που αντιμετωπίζει ένα (ακόμα) «κύμα» αρνητικής δημοσιότητας με αφορμή το πρόστιμο των 2,5 δισ. δολαρίων που της επέβαλαν οι εποπτικές αρχές ΗΠΑ και Βρετανίας, για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο χειραγώγησης των διατραπεζικών επιτοκίων Libor την περίοδο 2005-2010 …

      * 2016: Η Deutsche Bank μαζεύει πρόστιμα και ξεπουλάει άρον-άρον τις επενδύσεις της!
      Η τράπεζα έχει γίνει γνωστή όχι μόνο για την «ηγετική της θέση» στη γερμανική οικονομία, αλλά και για τις διεθνείς της «δραστηριότητες». Δραστηριότητες που συχνά απέχουν από την έννοια του «επιχειρείν» όπως το ξέρουμε, αλλά περισσότερο ταιριάζουν στη σφαίρα των «σκανδάλων». Θα θυμόμαστε την εμπλοκή της τράπεζας σε ξέπλυμα χρημάτων στη ρωσική αγορά, τη χειραγώγηση της αγοράς των ομολόγων και άλλων προϊόντων, μέσω χειραγώγησης του Libor, αλλά και την περίφημη χειραγώγηση τιμών commodities …

      * 2017: Βαρύ πρόστιμο στην Deutsche Bank για «ξέπλυμα» 10 δισ. δολαρίων!
      Βαριά «καμπάνα» για την Deutsche Bank λόγω ύποπτων συναλλαγών ύψους 10 δισ. ευρώ με τη Ρωσία.

      * 2018: Στα 205 εκατ. δολ. το πρόστιμο στην Deutsche Bank από ΗΠΑ!
      Πρόστιμο ύψους 205 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει η Deutsche Bank στην Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης για ατασθαλίες στις δραστηριότητές της στην αγορά συναλλάγματος. που αφορούν το χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2013 …

      * 2020: Πρόστιμο 150 εκατομ. δολάρια στην Deutsche Bank για το “λάθος” της να έχει πελάτη τον Επστάιν!
      Η Deutsche Bank θα πληρώσει πρόστιμο 150 εκατομμυρίων δολαρίων που της επέβαλε ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης, επειδή επέτρεψε στον εκλιπόντα πολυεκατομμυριούχο χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν να κάνει πληρωμές σε Ρωσίδες μοντέλα και να κάνει αναλήψεις ύποπτων χρηματικών ποσών επί πέντε χρόνια ως πελάτης της γερμανικής τράπεζας.

      Υ.γ. Ουφ! Βαρεθηκα! Ουτως ή αλλως, μεσα στην παρανομια βρισκονται, μεχρι και σημερα! Ποιοι; Αυτα τα ναζιστικα τομαρια, που μας κουνουσαν το δαχτυλο! Το Λαμογιο Ακερμαν, τον θυμοσαστε; Αλλααα ραμματα και για δαυτον!

    4. Εσύ Νεοδημοκράτη παίρνεις μίζα από τις μίζες του Μιζοτάκη η προσδοκάς να σου πέσει το
      Τζόκερ να αποκτήσεις κι εσύ καμιά τριανταριά σπίτια να γίνεις ίδιος

    5. ΦΩΤΟ: Ομάδα… εξωτερικών συνεργατών της Deutsche Bank, βασικής χρηματοδότριας του στρατοπέδου στο Αουσβιτς, ποζάρουν για μια φωτογραφία στην πύλη του κολαστήριου. Οπως λέει άλλωστε και η πάντα επίκαιρη επιγραφή, «Η Εργασία Απελευθερώνει»…

      Υ.γ.Αχ! Και να ξερατε! Αυτη η κωλοτραπεζα των Ναζι, επαιξε σημαντικο ρολο, στην καταντια μας! Εχω αρκετα αρθρα, στο αρχειο μου! Ητοι, ραμματα για την γουνα της! Και δεν την αγγιζει κανεις!

      * 2016

      * Deutsche Bank – Ιστορία μου, αμαρτία μου…

      Αποσπασμα

      Η «ελεύθερη πτώση» των μετοχών της Deutsche Bank, της ναυαρχίδας των γερμανικών τραπεζών και ενός από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο, πάγωσε αυτές τις μέρες το αίμα του δρος Σόιμπλε και των άλλων πολιτικών «οικονομισάριων» της ηπείρου μας, που μάταια προσπαθούν να πείσουν τις αγαπημένες τους αγορές ότι η τευτονική υπερ-τράπεζα είναι «σταθερή σαν βράχος», τη στιγμή που η μετοχή της σημείωνε χαμηλό τριακονταετίας…

      https://www.google.com/amp/s/www.efsyn.gr/kosmos/maties-ston-kosmo/dromo-logia/58471_deutsche-bank-istoria-moy-amartia-moy%3famp

    6. Συνελληνες απο τη πολυ…συγκινηση για τη καταρρευση των τραπεζων δεν εφαγα το μεσημερι! Αντε και καλη ξεκουραση! Η χαρις Της στη φαια ουσια μας!Χρονια πολλα Ελλαδα!

    7. Εάν συνεχιστεί η αύξηση επιτοκίων είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έρθει το τέλος κάποιον τραπεζών…. δεν θα κυκλοφορεί ευρό στην αγορά θα χρεωκοπησουνε και επιχείρησης….. έρχεται μεγάλη σφαγή.

    8. ΜΑΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΤΑΨΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΑΙ ΠΑΡΑΠΩΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΕΙΑ ΤΙΣ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΗ

    9. Ε βεβαια αυτους δεν τους ακουμπαει ποτε κανεις και πουθενα…
      Μονο στην Ελλαδιτσα μας ξερουν να κουνανε το δαχτυλο(που θαπρεπε να τους μπει στον κωλο).
      Αλλωστε εχουν το μηχανημα και μολις δουν τα ζορια τυπωνουν χαρτι παλι οπως το ιδιο κανουν και οι αμερικανοι.
      Δε πηδιόμαστε λεω γω

    10. Με Μιζοτακη στο τιμόνι…
      η Ελλάδα πατώνει….

      Ουδείς αναντικαταστατος….

    11. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έρχονται δύσκολες μέρες.
      Ας το έχουν υπόψη τους αυτό οι Έλληνες και ας ψηφίσουν τη ΝΔ για να περάσουμε με σιγουριά τη φουρτούνα που έρχεται.
      Μόνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ μπορούμε να είμαστε ήσυχοι.

      1. Πραγματικά ρε, τόσο λοβοτομημένος; Ο νόμος 4961/2022 άρθρο 4 σε βρίσκει σύμφωνο;
        ΟΛΟΙ τον ψήφισαν τον νόμο της ΝΔ, μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ. (σελίδα 18203 στα στο ΦΕΚ των πρακτικών της Βουλής).

        Κατανοείς τί έρχετε ορε ραγιά;

    12. Εμείς έχουμε σοβαρή κυβέρνηση και δεν φοβόμαστε τίποτα.

    13. Όπως τα καταφέραμε με την πανδημία και την παγκόσμια κρίση λόγω πολέμου στην Ουκρανία έτσι θα τα καταφέρουμε και τώρα.
      Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μας σώσει και πάλι.
      Για αυτό οι Έλληνες αν έχουν μυαλό να τον ψηφίσουν πάλι.

    14. Καινε τα ομολογα που ειχαν εκδοσει οι Γερμανοι, για αυτο γινεται ολο το νταβαντουρι. Ξερουν τι κανουν.

    15. Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά πανδημία, παγκόσμια κρίση χρεωκοπίες τραπεζών δύσκολα τα γλιτώνουμε τα νέα μνημόνια.
      Με Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας έχουμε μια ελπίδα να την περάσουμε ποιο ομαλά.

    16. τα καθάρματα του κερατά, οι …νόμιμοι τοκογλύφοι, έχουν φαληρίσει τόσες φορές και κανένας τους δεν πήγε φυλακή !!

    Comments are closed.