ΕΠΙΣΗΜΟ! ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ LOCKDOWN ΩΣ ΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΕΤΣΑΣ – ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΠΗΞΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΝ

    Κοινοποίηση:
    Lockdown-EUROKINISSI-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΩΤΗΡΗΣ

    Παράταση του lockdown μέχρι την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. “Το αυξημένο ιικό φορτίο δεν μας επιτρέπει να ανοίξουμε την οικονομική δραστηριότητα, είπε”. Ανοίγουν από την Δευτέρα 7/12 τα καταστήματα με εποχικά είδη.

    «Αυτή την στιγμή υπάρχει μια σταθεροποίηση και μείωση κρουσμάτων αλλά με αργούς ρυθμούς είπε όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας. Το σταδιακό άνοιγμα απομακρύνεται χρονικά. Παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα έως τις 14 Δεκεμβρίου».

    Ο κ. Πέτσας είπε ακόμα ότι τα μόνο καταστήματα που θα ανοίξουν θα είναι τα εποχικά. Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν. Ήδη δημιουργούνται 1018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

    “Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία: υπάρχει τη στιγμή αυτή μια σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων που έρχεται ωστόσο με πιο αργούς ρυθμούς απ’ όσο αναμενόταν. Σε εθνικό επίπεδο διαπιστώνονται επίσης περισσότερα εξιτήρια από τα εισιτήρια ασθενών στα νοσοκομεία. Ωστόσο πολλά νοσοκομεία στη Β. Ελλάδα εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρή πίεση. Με αυτά τα δεδομένα γίνεται προφανές ότι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας απομακρύνεται χρονικά” είπε μεταξύ άλλων.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. ΦΈΤΑ – ΦΈΤΑ ΚΌΒΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΛΆΜΙ.
      .
      ΜΆΛΛΟΝ ΔΈΝ ΤΟ ΑΚΟΎΣΑΤΕ.
      .
      Η ΜΕΡΚΕΛ ΜΙΛΆΕΙ ΓΙΑ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ…..2021.
      ..
      .
      ΤΑ σχολεία στας ΕΥΡΩΠΑΣ είναι ΑΝΟΙΧΤΆ????
      ΞΈΡΕΙ ΚΆΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ?????
      ΕΚΤΌΣ ΑΝ ΜΌΝΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΌΠΟΥΛΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΕΊΝΟΥΝ ΣΤΡΑΒΆ.
      ΞΈΡΕΤΕ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΌΛΟΙ WI FI….
      ΜΌΝΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΤΟ ΈΧΟΥΝ ΤΖΆΜΠΑ…….
      ……

      .

    2. Αλλαξε η “αντζεντα”…
      Αρχισαν να μιλουν ολοι για τα εμβολια…
      Ρε αφηστε τα εμβολια (που δεν ηρθαν ακομη) και κοιταξτε τι θα γινει με την καραντινα!
      Εχουν κλεισει τα παντα …δεν κινειται τιποτα εδω στη Θεσ/νικη…δεν ξερουμε αν θα ξανανοιξουμε και αν ξανανοιξουμε αν θα ερθει κοσμος και το κυριοτερο:
      Η Νο1 αιτια θανατου ειναι η ανεργια κυριοι και οχι ο covid.

    3. Μη το κάνεις ρε φίλε το εμβόλιο δεν σε πιέζει κανένας. Δεν πειράζει που πεθαίνουν 100 65ρηδες την ημέρα , το κράτος θα πληρώσει λιγότερες συντάξεις.

    4. Οι πολιτικάντηδες μια γροθιά, οι λαοί χίλια κομμάτια !

    5. Ο εμβαλιασμος να γινει με την εξης σειρα προτεραιοτητας παρακαλω:
      1. Ψεκασμενος Πρωθυπουργος και 300 με τις οικογένειές τους
      2. Ψεκασμενοι δημοσιογραφοι με τις οικογένειές τους
      3. Ψεκασμενοι ψηφοφοροι ΝΔ και λοιπών εγκληματικών οργανώσεων εε κομμάτων ήθελα να πω
      4. Ψεκασμενοι αθεοι
      5. Ψεκασμενοι ανθελληνες
      6. Ψεκασμενοι λαθρομεταναστες
      Για τους υπόλοιπους έχει ο θεός!

    6. Το μαρτύριο της σταγόνας..Ας ξεσηκωθούμε αδέρφια μου να τελειώνουμε μ’ αυτήν την εγκληματική οργάνωση που μας κυβερνά

    7. Συγγνώμη μπορεί κάποιος δημοσιογράφος να ασχοληθεί και με εμάς που είμαστε σε αναστολή και κανονικά μέχρι σήμερα έπρεπε να έχουν μπει τα χρήματα από το κράτος αλλά ακόμα τίποτα; Οι επιχειρήσεις σας μας έχουν κάνει τα απαιτούμενα και το κράτος ακόμα. Μπορεί κάποιος επιτέλους να ασχοληθεί; τι θα φάμε; Εμβόλια; Αλλά στους καναλαρχες μοίρασαν χρήματα για να προπαγανδιζουν.

    8. Ακούστε αυτό:
      Στέλνουμε στον Αγύριστο την χούντα ΝΔ ΑΡ και όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, όλους τους εθνομηδενιστές από όπου προέρχονται, όλους τους λαθρομετανάστες.
      ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΤΠ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙ LOCKDOWN KAI ΕΜΒΟΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!!!

    9. Η Αγγλία βγαίνει σήμερα Τετάρτη από το lockdown διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων και επιστρέφει σε ένα σύστημα τριών βαθμίδων περιορισμών ανά περιοχή προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να ελπίζει να άρει τους περιορισμούς την άνοιξη χάρη στην έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και μιας εκστρατείας διεξαγωγής μαζικών διαγνωστικών τεστ.

      Αυτή ήταν η δεύτερη καραντίνα που επιβαλλόταν στην Αγγλία με στόχο την ανάσχεση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού στη χώρα της Ευρώπης που έχει καταγράψει τους περισσότερους νεκρούς (περισσότεροι από 59.000 για 1,6 εκατομμύριο κρούσματα).

      Μέχρι τον Φεβρουάριο τίθεται σε ισχύ ένα σύστημα προειδοποίησης τριών επιπέδων, σύμφωνα με το οποίο επιβάλλονται τοπικοί περιορισμοί ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης με την επιδημία.

      «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να δεχθούμε ότι δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο» σε φάση ανάπτυξης, κάτι που θα επιτρέψει την επιστροφή στην κανονικότητα, εξήγησε ο Τζόνσον χθες Τρίτη μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

      «Μέχρι τότε δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαλαρώσουμε, κυρίως στη διάρκεια των κρύων μηνών του χειμώνα», πρόσθεσε δικαιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησής του να επιβάλει αυτό το σύστημα τριών βαθμίδων.

      Πλέον σε όλη την Αγγλία μπορούν να ανοίξουν και πάλι όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα, προς μεγάλη ανακούφιση των καταστηματαρχών ενόψει Χριστουγέννων. Επίσης ανοίγουν ξανά τα γυμναστήρια, ενώ μπορούν να γίνονται θρησκευτικές λειτουργίες και γάμοι.

      Οι κάτοικοι της Αγγλίας μπορούν να συναντώνται έως και έξι άτομα το μέγιστο, ενώ στις περιοχές που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

      Εξέγερση

      Σχεδόν όλη η Αγγλία, μια περιοχή με περίπου 55 εκατομμύρια κατοίκους, τέθηκε στο επίπεδο συναγερμού 2 ή 3, με εξαίρεση το νησί Ουάιτ, την Κορνουάλη και τα νησιά Σίλι που βρίσκονται το χαμηλότερο επίπεδο συναγερμού.

      Οι περιορισμοί -που αφορούν κυρίως τη λειτουργία των παμπ και των εστιατορίων αλλά και τις συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους- είναι πιο αυστηροί σε σχέση με πριν το lockdown, κάτι που προκάλεσε την οργή πολλών βουλευτών, ακόμη και από το Συντηρητικό Κόμμα του Τζόνσον. Φοβούνται τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχουν οι περιορισμοί στην οικονομία, η οποία έχει ήδη αποδυναμωθεί από την αρχή της πανδημίας.

      Για να στηρίξει τα καταστήματα την περίοδο των Χριστουγέννων η κυβέρνηση αποφάσισε να τους επιτρέψει να επιλέγουν μόνα τους το ωράριο λειτουργίας τους, με κάποιες αλυσίδες να αποφασίζουν να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

      Στη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας για το κυβερνητικό σχέδιο οι βουλευτές των Εργατικών αποφάσισαν να απέχουν. Ο επικεφαλής τους Κιρ Στάρμερ εκτίμησε ότι η οικονομική στήριξη που προσφέρει η κυβέρνηση στις πλέον πληγείσες περιοχές είναι ανεπαρκής και εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων απουσία ενός επαρκούς συστήματος ιχνηλάτησης.

      Η κυβέρνηση αναγνώρισε τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων, αλλά υπογράμμισε ότι οι επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του κορωνοϊού θα είναι πολύ χειρότερες για τη δημόσια υγεία.

      Όμως τα επιχειρήματα αυτά δεν έπεισαν κάποιους Συντηρητικούς βουλευτές, 55 από τους οποίους καταψήφισαν το κυβερνητικό σχέδιο και άλλοι 16 απείχαν, φέρνοντας τον Τζόνσον αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη εξέγερση στο εσωτερικό του κόμματός του μετά την εκλογή του στην προεδρία των Τόρις.

      Ανακωχή για τα Χριστούγεννα

      Τα μέτρα, που υιοθετήθηκαν τελικά με 291 ψήφους υπέρ έναντι 78 κατά, θα επανεξετάζονται κάθε δύο εβδομάδες, με την πρώτη εκτίμηση να γίνεται στις 16 Δεκεμβρίου. «Αυτό θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την πρόοδο που κάναμε τον προηγούμενο μήνα και να κρατάμε τον ιό υπό έλεγχο», τόνισε χθες ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

      Παρά τις προόδους που έχουν σημειωθεί στον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19, με τον αριθμό των νέων ημερήσιων μολύνσεων να μειώνεται περίπου κατά ένα τρίτο στη διάρκεια του lockdown, σύμφωνα με έρευνα του Imperial College, δεν είναι πιθανή η χαλάρωση των μέτρων πριν τα Χριστούγεννα.

      Οι Βρετανοί θα έχουν μια ανάπαυλα τα Χριστούγεννα, όταν θα επιτραπούν επί πέντε ημέρες -από τις 23 ως τις 27 Δεκεμβρίου- οι συγκεντρώσεις, όχι όμως περισσότερων από τριών νοικοκυριών.

      Σε άλλες περιοχές της Βρετανίας η στρατηγική διαφέρει. Στη Σκοτία ισχύει επίσης ένα σύστημα τοπικών περιορισμών. Στην Ουαλία, μετά από μια καραντίνα 17 ημερών που ολοκληρώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι από την Παρασκευή οι παμπ θα κλείνουν στις 18:00 και θα τους απαγορεύεται να πωλούν αλκοόλ, με την ελπίδα ότι η επιδημία θα διατηρηθεί υπό έλεγχο πριν τα Χριστούγεννα.

      Εμεις ακολουθουμε την “μαμα” Γερμανια που αποφασισε εως 10 Ιανουαριου LOCKDOWN

      Δυστυχως η χωρα μας ακολουθωντας την ΕΕ εφτασε σε αυτο το σταδιο της καταστροφης .
      Δεν στελεχωσαν το ΕΣΥ και το συστημα υγειας και ξεδιαντροπα βγαινουν στα συστημικα μεσα ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΩΣ να λενε πχ πρεπει να πεσουν στα 500 τα κρουσματα για να ανοιξει η οικονομια ( τα μαγζια)
      Φτωχοποιησαν την κοινωνια με ευθυνη ολων μας ( ειτε με την ψηφο μας βλ μνημονια , βλ τελευταιες κυβερνησεις Τσιπρα , Μητσοτακη)
      Ο λαος ειναι πανικοβλητος και διεσπαρμενος και δεν φαινεται καποια αντιδραση …ΖΟΦΟΣ

    10. Ανικανοι μαλακες.Απλα το παιζουν επιστημονες και μας βομβαρδισουν καθημερινα με ανιησιες και ψεμματα.Το πανε απο εβδομαδα σε εβδομαδα το lockdown λες και τρωμε κουτοχορτο.Σχεδιασμενο για τις 7/1/21 ειναι απο την αρχη.Εχουν απο ενα laptop με ενα προγραμματακι και αλγοριθμο και βγαζουν νουμερα και αποφασεις.Απλα αχρηστοι,ανηδεοι.

    11. Αφού το έχουνε πει επανειλημμένως. ”Περιμένουμε πότε θα μας πούνε οι λοιμοξιολόγοι να άρουμε το lockdown”. Τόσο γελοίοι δηλαδή είναι! Και ξέρετε τι θα γίνει? Σε μια βδομάδα θα πούνε ”παράταση του lockdown μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου”, μετά λόγω εορτών μπορεί να το σηκώσουν αλλά και πάλι με πολύ αυστηρούς περιορισμούς και μόλις περάσουν οι γιορτές θα το επαναφέρουν. Αυτή τη στιγμή την Ελλάδα τη κυβερνούν οι λοιμοξιολόγοι! Ουστ ξεφτίλες, εξαφανιστείτε από τη ζωή μας για πάντα! Ο μόνος ιός είστε εσείς!

    12. Τα κέντρα που ετοιμάζουν και τα εμβόλια ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥΣ,

    13. lockdown φυσαρμόνικα έως τον Ιούνιο. μέχρι να εμβολιαστεί το 70%

    14. Φοβουνται να πούνε μέχρι τις 11 Γενάρη , παιδια παρτε το χαμπαρι για τους αντιχριστους που μας κυβερνανε και οχι μονο ο σκοπος τους ειναι να μη
      ν εορταστουνε ουτε τα χριστουγεννα τους ενοχλει ο χριστιανισμος και τους αναστενει ο ισλαμισμος τα ιδια εκανε και ο τσυριζα τα ιδια κανει και η ΝΔ τα ιδια θα κανουν και οι υπολληποι που ψηφηζεται τα τελευταια τουλαχιστον 20 χρονια να τους χαιρεστε !

    15. Το δόγμα Μιζοτάκη-Κικίλια-Πέτσα είναι απάνθρωπο, αηδιαστικό αλλά εξαιρετικά απλό:
      1. Χαιρετάμε γέρους, ευπαθείς ομάδες για να γλιτώσουμε συντάξεις – ιατρικό κόστος και να σωθεί προσωρινά το χρεοκωπημένο ασφαλιστικό (δημόσιο και ιδιωτικό)
      2. Όσοι ζήσουν τους κλείνουμε τα μαγαζιά για να γίνουν από αφεντικά σκλάβοι, και να δουλεύουν μεροδούλι στις πολυεθνικές που θα τα πάρουν όλα κοψοχρονιά.
      3. Τους υπόλοιπους απλά τους ταράζουμε στους φόρους για να ζουν σαν να μην τρέχει τίποτα μέσω κρατικών δώρων δισεκατομμυρίων ο Βασιλάκης και οι λοιποί ολιγάρχες με τους μετόχους.

    16. Γιατί στις 14 Δεκεμβρίου τι θα γίνει; Απλά θα παραταθεί και άλλο το lockdown.

    17. ΤΟ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ…ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ…ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ…ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΙ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 5 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ “ΚΡΙΣΙΜΕΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ” ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ…ΟΣΟ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ

    Comments are closed.