ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ “ΜΑΣΑΖ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!! ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΚΡΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

    Κοινοποίηση:
    mas afora olous

    Οι πάροχοι ρεύματος ανακοίνωσαν τις τιμές για τα τιμολόγια του Αυγούστου και στη συνέχεια ήρθαν και οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα. Μετά την κρατική επιδότηση, η τιμή της κιλοβατώρας στους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου θα είναι 15 με 17 λεπτά.

    Την τιμή του ρεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν τον Αύγουστο έμαθαν σήμερα (25.07.2022) οι καταναλωτές. Αρχικά, οι πάροχοι ανακοίνωσαν τις τιμές των τιμολογίων τους και στη συνέχεια ο Κώστας Σκρέκας την επέκτασης της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος από την κυβέρνηση.

    Τα ονομαστικά οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας μετά τις ανακοινώσεις των παρόχων διαμορφώνονται κοντά στα 50 λεπτά η κιλοβατώρα. Με την επιδότηση του κράτους, η τιμή της κιλοβατώρας στους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου θα διαμορφωθεί στα 15 με 17 λεπτά, καθώς θα απορροφηθεί το 90% της αύξησης για όλους τους οικιακούς καταναλωτές, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, για όλες της κύριες και μη κατοικίες, χωρίς εισοδηματικά όρια.

    Η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για το σύνολο της κατανάλωσης και όλες τις κατοικίες (κύριες και μη) διαμορφώνεται στα 337 ευρώ ανά μεγαβατώρα (0,337 ευρώ ανά κιλοβατώρα). Το συνολικό κονδύλι των επιδοτήσεων φθάνει τον επόμενο μήνα στο 1,136 δισεκ. ευρώ και απορροφά:

    το 90% της αύξησης για τους οικιακούς καταναλωτές

    το 100% για τους δικαιούχους Κοινωνικού Τιμολογίου
    το 80% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές

    Λίγο πριν από τις ανακοινώσεις του Κώστα Σκρέκα, οι εταιρίες ηλεκτρικού ρεύματος είχαν ανακοινώσει τις τιμές για τα τιμολόγια του Αυγούστου, οι οποίες διαμορφώνονται κοντά στα 50 λεπτα ανά κιλοβατώτα.

    ΔΕΗ 0,486 ευρώ ανά κιλοβατώρα
    Ήρων 0,495Euro/kWh
    Protergia 0,54913 Euro/kWh με περαιτέρω διαφοροποιήσεις στις χρεώσεις των παγίων ανά προμηθευτή.

    Η τελική τιμή προκύπτει με την αφαίρεση της κρατικής επιδότησης από τα τιμολόγια των προμηθευτών. Αναμένονται εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις από το σύνολο των προμηθευτών.

    Το όφελος από το νέο μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τον πρώτο μήνα εφαρμογής εκτιμάται σε 500 εκατ. ευρώ (ενώ όπως είπε ο αντίστοιχος μηχανισμός που εφαρμόζεται στην Ισπανία απέδωσε 250 εκατ.).

    Με το νέο σύστημα, πρόσθεσε, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν εγκαίρως και με διαφάνεια την πραγματική τιμή κάθε προμηθευτή.

    «Όλα είναι καθαρά, διαφανή και οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας», κατέληξε ο υπουργός.

    Οι τιμές ρεύματος από τους προμηθευτές θα ανακοινώνονται κάθε 20 του μήνα και οι καταναλωτές θα μπορούν να αλλάξουν πάροχο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Εγκληματίες πολέμου εν καιρώ μνημονίων!!!
      Η κρατική επιδότηση στο ρεύμα, είναι χρήματα τής απολιγνιτοποίησης που είναι για ανάπτυξιακα έργα!
      Οπότε δεν κάναμε μια τρύπα στο νερό!
      ΛΆΘΟΣ, ΛΆΘΟΣ, ΛΆΘΟΣ!
      1)Τα χρήματα της επιδότησης τα περνούν οι ψευτο-πάροχοι ρεύματος και πίνουν σαμπάνιες!
      2) Η Γερμανική βιομηχανία ξεστοκαρε όλες τις ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά!
      3) Εταιρείες εισαγωγής και εγκατάστασης των Ντεμεκ πράσινων πηγών ενέργειας βγάζουν ένα σωρό λεφτά!
      4)Το κράτος φαίνεται ότι νοιάζεται για τον πολίτη και “επιδοτεί” το ρεύμα και νέες συσκευές με χαμηλή κατανάλωση !
      Δηλαδή το κράτος σου δίνει λύση για το πρόβλημα με το πανάκριβο ρεύμα, που σε μεγάλο βαθμό αυτό το δημιουργισε !
      5) Τα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών θα ξεπουλήσουν πάλι!
      6) Οι τράπεζες άρχισαν να διαφημίζουν δάνεια για αγορά ηλεκτρικών συσκευών χαμηλής κατανάλωσης!
      7)Οι πολίτες ασχολούνται με τα επιδόματα και είναι εξαρτημένοι με κουπόνια από ένα κράτος που θα ζήλευε η παλιά κομμουνιστική Ρωσία!!!!!
      Αυτά & αλλά πολλά και δεν κουνιέται φύλλο!!!!!!!!¡!!!!!
      ΚΑΛΗΝΎΧΤΑ ΜΑΣ!

    2. Κούλης, ο Ηγεμόνας των επιδοτήσεων και των προστίμων, μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών. Έχει βάλει το πλοίο στον αυτόματο πιλότο, χωρίς χαρτογράφηση στις ξέρες. Μας πάει ολοταχώς για φούντο, θα έχει όμως και γιαυτό αντίλογο, φταίνε οι ξένοι.

    3. Ζήτω οι Έλληνες κομματάρχες, γαματε τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων χωρίς σάλιο, Ηδονη

    4. Κάντε ανελέητο πόλεμο στην Αυθεντία! Ιδαλλως θα καταλήξετε σφάγια στους βωμούς της. Οι κρατούντες σας μισούν θανάσιμα. Εξ ου και το αδιάκοπο άγριο πρεσινγκ μέχρι να φτυστε το γάλα της μάνας σας

    5. ΕΛΛΗΝΑΚΟ ΠΑΡΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ… ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΦΑΤΕ ΜΙΑ ΠΟΥΤΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΑΣ. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.

    6. Ψηφιστε, μην κανετε αποχη. Μας αφορα ολους!

    7. βρε αει στο διαολο που απορροφατε κιολας αυξησεις παλιοκοπριτες ψευτες .

    8. Μάλιστα για την ακρίβεια το ΕΠΙΘΥΜΩ κιόλας
      Σας έχω βαρεθεί
      Από συνήθεια γράφω

    9. Η νέα σύμβαση στη ΔΕΗ έχει υψηλότερο κόστος ανά kWh κατά 157,3% και είναι ενός έτους, σε αντίθεση με το διετές συμβόλαιο που είχα. Τώρα έρχεται η κυβέρνηση και επιδοτεί μέχρι τις εκλογές, μετά όμως τι θα γίνει; Γιατί επέλεξαν την επιδότηση και όχι την απευθείας αφαίρεση κάποιων ποσών, ειδικά όσων προέρχονται από την τιμολόγηση του ρεύματος η αφαίρεση πρέπει να γίνεται απευθείας από τους παρόχους. Μήπως πρέπει να οφείλουμε ευγνωμοσύνη στον Κούλη και να τον ψηφίσουμε ?

    10. Μη καλε γαργαλιεμαι! 3 κλεψανε 1 γυρνανε! Ζητιανους στο σπιτι μας μας κανανε?
      Για καντε εκλογες ρε λαμογια και των τριων κομματων!
      Ενας νεοδημοκρατης

    11. Αν τελικώς ισχύει το 17 λεπτά την κιλοβατώρα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από 11,9 που είναι τώρα για το Γ1Ν, τότε είναι 5 λεπτά αύξηση την κιλοβατώρα! Δηλαδή 30 Ευρώ αύξηση στο λογαριασμό για τις 600 κιλοβατώρες κατανάλωσης. Δεν είναι λίγο θα κλάψουνε μανούλες!

    12. Για να δώ κούλα, θα με αναγκάσεις να κόψω την ΔΕΗ φέτος;

    Comments are closed.