ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ! “ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ”

    Κοινοποίηση:
    ektakti eidisi

    Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για ακόμη μια φορά ήταν αρκετά προκλητικός, καθώς κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο δίκτυο της Αττάλλειας, ανέφερε πως «μετά το τέλος της πανδημίας θα υπάρχει πάλι μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα», συνεχίζοντας την επιθετική ρητορική της Τουρκίας.

    Επίσης, «λόγω της πανδημίας η ροή του μεταναστών επιβραδύνθηκε, αλλά θα θελήσουν να φύγουν και να ξαναπάνε εκεί. Και δεν το λέω ως απειλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

    Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε ότι το μεταναστευτικό, είναι θέμα κοινό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας σε απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας προς τους Τούρκους πολίτες, επικαιροποίηση της συμφωνίας της τελωνειακής ένωσης και σε συνεργασία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας:

    «Στείλαμε το μήνυμα ότι αν πείτε με αφορμή την πανδημία πως δεν χρειάζεστε την Τουρκία, να ξέρετε ότι η πανδημία θα τελειώσει, αλλά το προσφυγικό θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Και μην χτυπήσετε τότε την πόρτα μας. Εμείς αποβλέπουμε στην καλή συνεργασία, όπου όλοι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Καρκίνο σε όλους αυτούς καί τις οικογένειες τούς πού ταξιδεύουν Τουρκία καί αφήνουν χρήματα στα μεμετια.

    Comments are closed.