ΕΚΤΑΚΤΟ! ΜΕ ΣΑΠΑΚΙΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ – “ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟ ΤΑ RAFALLE ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ” – ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΚΑΡΟΙ

    Κοινοποίηση:
    KOULI

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Θεσσαλονίκη αποκάλυψε ότι τα 12 από τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale F2/F3 θα είναι μεταχειρισμένα και τα 6 νέας κατασκευής.

    Τα Rafale θα έχουν εντός του 2021 και θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται από την Πολεμική Αεροπορία. Δεν είπε κουβέντα για το πόσο θα κοστίσουν στον ελληνικό λαό τα σαπάκια που μας δίνει ο Μακρόν.

    Στην αρχική συζήτηση και προσέγγιση που ήταν για 12 μαχητικά το κόστος μαζί με την υποστήριξη, στο 1,5 δισ. ευρώ, με το 1 δισ. ευρώ να αφορά τα αεροσκάφη και το υπόλοιπο να είναι κόστος εγκατάστασης.

    Δεν μίλησε και δεν διευκρίνισε τι θα συμβεί με τις φρεγάτες που τόσο ανάγκη έχει το ΠΝ.

    Ανακοίνωσε για τέσσερις νέες φρεγάτες χθες, αλλά δεν είπε για ποιες. Οι FREMM, τουλάχιστον για δύο πλοία με εκμίσθωση μέχρι την έλευση των Belharra είναι η λογική επιλογή.

    Υπάρχει και η αμερικανική πρόταση για τις παράκτιες  φρεγάτες MMSC (Multi-Mission Surface Combatant) αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τα πλοία που θέλει το ΠΝ και καμία άλλη υποψηφιότητα δεν είναι τόσο «δουλεμένη» σε επίπεδο επιτελείων, όσο και αυτή των γαλλικών φρεγατών, ούτε έχουν υπογραφεί κάποιες συμφωνίες, όπως με την γαλλικές.

    Ο Κ.Μητσοτάκης μίλησε και για την έναρξη εκσυγχρονισμού των φρεγατών κλάσης ΜΕΚΟ200ΗΝ που «θα διαρκέσει 7-8 χρόνια»…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Την Πέμπτη η την Παρασκευή ανακοινώθηκε στις ειδήσεις ότι θα αποσύρει τα παλιά mirage,όχι τα 2000-5.
      Μήπως θα έπρεπε να αναβαθμίσει τα mirage στην έκδοση που είναι και τα άλλα και να δώσει στον παλιατζη τα phantom??
      Δεν κάνω τον ειδικό και ούτε είμαι.
      Αλλά αεροσκάφη δεύτερης γενιάς να κρατήσουμε το 2020?

    2. Μη γραφετε οτι να’ναι …
      Τα Rafale δεν ειναι σαπακια…ακομη και τα μεταχειρισμενα f2.
      Αντιθετως…σαπακια ειναι οι 4 mmcs φρεγατοκορβετες που θα παρει ο κουλης απ’το Αμερικα…αντι των γαλλικων πλοιων.
      Γι’αυτο γραψτε.

    3. Σαπακια τα αεροσκάφη δεν είναι ας είναι και μεταχειρισμένα. Αυτά που φοβάμαι ότι θα μας φορτώσουν ειναι τα πλοία του θείου Ντόναλν και ίσως αυτά να είναι σαπακια. Και άχρηστα για τη περίπτωση μας κατά τους ειδικούς.
      Τέλος πάντων, το πρόβλημα δεν είναι τα αεροπλάνα και τα πλοία αυτή τη στιγμή. Το πρόβλημα είναι τι θα τρώμε σε 3 4 μήνες με τη πείνα που έρχεται. Μάλλον θα καθόμαστε και θα βλέπουμε τα rafalle Στη τηλεόραση 📺 και θα χορταινουμε σανό. Μπε μπε μπε

    4. Ξέρεις πόσο θα ήθελαν οι Τούρκοι να έχουν τέτοια “σαπακια”?

    5. Τα Rafale είναι το μοναδικό σωστό που έκανε ο Μητσοτάκης αλλά και πάλι με λάθος τρόπο αφού θα ξαποστείλει τα άλλα Mirage αντί για τα Phantom που είναι αρχαία ώστε να μειωθεί η πολυτυπία. Επίσης, ο αριθμός τους είναι πολύ μικρός. Βάλε οτι απο τα 18 θα είναι επιχειρησιακά τα 12. Τι να πρωτοκάνουν; Έπρεπε τουλάχιστον 24 για αρχή. Πάντως και τα μεταχειρισμένα σύγχρονα είναι αφού πρόσφατα τα αναβάθμισαν οι Γάλλοι.

      1. Από που προκύπτει ότι θα ξαποστείλει τα mirage αντί για τα phantom; Ποιος τα λέει αυτά; Το σκέφτηκες μόνος; Θα αποσύρει αεροσκάφη 3ης γενιάς και όχι 2ης;

        1. Θα παρουν απο εμάς οι Γάλλοι 19 Mirage 2000. Που ζεις; Ξύπνα!

    6. Εντάξει ρε παιδιά καλή η κριτική αλλά όχι και σαπακια τα rafale υπερβάλετε!!!

    7. Καλό είναι να ασκείτε κριτική στην κυβέρνηση έτσι ώστε να μην υπάρχει εφησυχασμός αλλά μην υπερβάλλουμε κιόλας τα rafale δεν είναι σαπακια είναι από τα καλύτερα μαχητικά παγκόσμιος και για τα λεφτά που διαθέτει αυτή την στιγμή η χώρα δεν νομίζω να μπορούμε να αποκτήσουμε κάτι καλύτερο!αρκεί να έρθουν σύντομα και εξοπλισμένα όπως πρεπει!!!

    8. ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ. ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ

    Comments are closed.