EΣΚΑΣΕ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ! ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ «ΟΑΕΔ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ» ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΟΥΤΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΣΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ…

    Κοινοποίηση:
    1

    ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ…

    Έναν “ΟΑΕΔ μεταναστών” για αγρότες έχει στα σκαριά η κυβέρνηση. Τι περιλαμβάνει το σχέδιο που μπορεί να φέρει ανατροπές. Τι αλλάζει στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Οι προσδοκίες για την αναζωογόνηση της υπαίθρου και της αγροτικής οικονομίας.
    Από όλη την Ελλάδα υπάρχουν αιτήματα για την εύρεση εργατών που θα απασχοληθούν σε εργασίες εποχικού χαρακτήρα σε διάφορες καλλιέργειες. Έτσι, η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία προχώρησαν στη σύσταση μιας επιτροπής που ανέλαβε να βρει λύση στο πρόβλημα.

    Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με τους αρμόδιους φορείς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες  την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί νέο ραντεβού, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

    Στις πρώτες συναντήσεις καταγράφηκαν τα αιτήματα για εργατικά χέρια από όλη τη χώρα και συμφωνήθηκε να υπάρξει μια πιλοτική εφαρμογή του νέου σχεδίου από τον νόμο, πιθανότατα από τον νομό Ημαθίας.

    Οι περίπου 80 συνεταιρισμοί θα έχουν λίστα με τον αριθμό εργαζομένων που χρειάζονται για τις εποχικές εργασίες και τον χρόνο απασχόλησης και θα συνεργάζεται με τους κατά τόπους ΟΑΕΔ. Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένας “ΟΑΕΔ μεταναστών” που θα έχει αντίστοιχη λίστα με εργαζόμενους που θα μπορούν να μεταβούν στις αγροτικές περιοχές όπου απαιτούνται εργατικά χέρια.

    Σχέδιο διαχείρισης προσφυγικού – μεταναστευτικού

    Το σχέδιο εκπονείται από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εργασίας και τον ΟΑΕΔ. Η ιδέα είναι απλή και μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω, τόσο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού, όσο και στην αναζωογόνηση της υπαίθρου, αλλά και της αγροτικής οικονομίας.

    Φιλόδοξο σχέδιο – Τα πλεονεκτήματα

    Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 66.000 πρόσφυγες και μετανάστες που είναι καταγεγραμμένοι, νόμιμοι και διαθέτουν ΑΜΚΑ.
    Από αυτή τη “δεξαμενή” θα απασχολούνται όσοι χρειάζονται για τις αγροτικές εργασίες ανά την Ελλάδα. Από το μάζεμα ελιών στην Κρήτη, μέχρι την παραγωγή των εσπεριδοειδών, το βαμβάκι κλπ.

    Το πλεονέκτημα σε σχέση με τους εργάτες από την Αλβανία ή από άλλη χώρα είναι ότι θα πρόκειται για καταγεγραμμένους και επίσημα ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα τα μεροκάματα να μπορούν να περάσουν ως έξοδα από τους παραγωγούς.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Έλληνες παραγωγοί αδυνατούν να βρουν φθηνά εργατικά χέρια. Γι΄ αυτό φέρνουν για 2 – 3 μήνες εργάτες από την Αλβανία, όμως, όπως λένε, υπάρχει πρόβλημα τόσο με τα προξενεία και τις βίζες όσο και με τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργατών.

    Έτσι, με το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση πολλά προβλήματα για την εγχώρια παραγωγή μπορούν να επιλυθούν και παράλληλα να τονωθεί η ελληνική ύπαιθρος και γενικότερα η ελληνική αγροτική οικονομία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. Χαχα,τους λαθρο τους ρωτησανε αν θελουν να δουλεψουν στα χωραφια?Ουτε το 1% απο αυτους δεν ηρθε εδω για δουλεια.Επιδοματα,ανετη αστικη ζωη στο τζαμπα,ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη και σπιτι δωρεαν,μηδεν φορους μηδεν αγχος μηδεν κοινωνικη προσφορα.Ο καθενας απο αυτους επενδυσε 7000 δολαρια για να ερθει εδω.Αυτα θα τα παρει πισω στο δεκαπλασιο.Συν εξτρα παροχες κοινωνικου προσανατολισμου,που στις πατριδες τους δεν ειχαν ουτε στα ονειρα τους.Μια μπιζνα ειναι ολο αυτο.Δουλεμποροι,πολιτικοι,υψηλοβαθμοι μπατσοι και λιμενικοι,ευρωλαμογια των Βρυξελλων ολοι μαζι ενα χρυσοφορο κουβαρι που δεν προλαβαινει να μετραει το χρημα.Απλα,πρεπει η ΝΔ,να παρουσιασει για τα ματια του κοσμου ενα σχεδιο.Εστω και αν ειναι ανεφικτο και τραγικο…

    2. Γιατι να μην πανε να δουλεψουν στα χωράφια και τα γιαπια ρε σεις; ετσι κι αλλιως εδώ και χρονια δουλευουν οι αλλοδαποι εκει ,εσεις δεν πατε να δουλεψετε γιατι και εσεις βολεμένοι ειστε. Ναι ρε ειδηκα εδώ πολλοι από εσας που βριζετε ΠΑΣΟΚ νδ μεχρι πριν 10 χρονια αυτους ψηφίζατε,μετα μας το παιξατε και εθνικιστες χρυσαγιτες νουμερα,εκανα χρηση σκληρης γλωσσας για οσους είναι ευκαιριακα πατριωτες όχι τους γνησιους εθνικιστες που δυστηχως είναι λιγοι.

    3. Κάποιοι θέλουν σύγχρονα σκλαβοπάζαρα δηλαδή…. Για να κονομισουν ορισμένοι από ένα εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα και με πενιχρές αμοιβές και επειδή ο Έλληνας δεν θα δεχθεί αυτούς τους όρους έφεραν τους Λάθρο..! Ως εδώ το σχέδιο τους ….τους βγήκε καλά . Έλα όμως που αυτοί που θα θελήσουν να τους εκμεταλλευτούν.. είναι πιθανόν να χάσουν τα ΚΕΦΑΛΙΑ στο όνομα του Αλλάχ από τους κολίγους τους…. Και ίσως δεν χαθούν μόνο κεφάλια αλλά και έδαφος ! Πολύ δυσάρεστη εξέλιξη αυτή.

    4. Γιατι, ποιος περίμενε να τους διώξουν;;; Τωρα το καταλάβαμε πως θα τους κρατήσουν ολους εδω και θα φέρουν και πολλούς πολλους αλλους;;; Εδω που φθάσαμε η θα ξεσηκωθούμε και θα αρχίσουμε να στέλνουμε στον διάολο ολους τους προδοτες η θα φύγουμε απο την Ελλαδα, αφήνοντας πίσω μας εκτος απο την πατριδα μας και τις περιουσίες μας.

    5. ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 10.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΗΚΩΤΟΥΣ

      1. Συμφωνω. Αυτο ομως προϋποθέτει πως θα σηκωθεί ο Ελληνας απο τον καναπε και τις καφετέριες, πράγμα που δεν βλεπω.

    6. Μα το έχουν πει και στη ΝΔ ότι θέλουν αλλαγή πληθυσμού στη χώρα. Είναι οι εντολές από τα μεγάλα αφεντικά.

    7. Στόχος τους είναι να μην ζουν Έλληνες στην Ελλάδα αλλά πολίτες που θα λέγονται Έλληνες χωρίς να είναι…

    8. Φταίμε και εμείς που μια ζωή βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας. Γιατί να πάει ο αλλοδαπός να δουλέψει και να μην πάει ο Έλληνας.

      1. Τι ωραία που τα γράφουν. Κοντεύω να κλάψω από συγκίνηση. Οι αγρότες είναι από τους πιο δραστήριους, δραστικους και πιεστικους, όταν θέλουν, επαγγελματίες. Πως θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο; από τη μια δεν τους θέλουμε στην ενδοχωρα και από την άλλη θα τους δώσουμε και δουλειά; ρε πάτε καλά; αντί να κατεβείτε με τα τρακτέρ και να μην περάσει κουνούπι λαθραιο, εσείς τους στρώνετε το δρόμο. Μου θυμίζει δουρειο ίππο η υπόθεση. Η κυβέρνηση θα κάνει τη δουλειά της και δεν θανοιξει ρουθούνι.να δεις πως θα εγκαταστηθουν στη χώρα

      2. Εδώ είναι η μαγκιά των αγροτών. Να κάνουν τη δουλειά τους με Έλληνες με καλό όμως μεροκάματο και να μείνουν στη ψάθα οι λαθρο. Να μην τους προσλάβουν όση πίεση και να δεχτούν. Τη συγκεκριμένη περίοδο μην πάνε για τα πολλά φράγκα. Θα πράξουν κάτι ανωτερο και θα βαλουν 1 λιθαρακι στην ιστορία. Αν θέλουν μπορούν. Έχουν δείξει στο παρελθόν ότι εχουν @ρχιδι@.

    9. ΔΗΛΑΔΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ 2.5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (ΜΙΝΙΟΥΜ) ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΟΛΟΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 2014, ΣΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 60.000 ΠΡΟΣΦΑΤΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΤΑ 10-15 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΟΤΑΝ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ;
      ΚΟΛΠΑ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ….

    10. αυτό ήταν το παραμυθάκι που πουλάγανε από το 2005 ότι δηλαδή όλοι αυτοί θέλουν να φύγουν να πάνε Γερμανία, αν και όντως ίσχυε αυτό διότι τότε η Γελλάς δεν είχε επιδόματα, κάρτες και διαμερίσματα, δεν σημαίνει ότι θα τους άφηνε κάποιος να φύγουν να πάνε στην Γερμανία, τώρα επίσης όλοι αυτοί ούτε θέλουν ούτε έχουν κανένα λόγο να φύγουν αφού στην Γελλάδα πέραν των επιδομάτων μπορούν να παρανομούν χωρίς επιπτώσεις και στην χειρότερη έχει μια ακριβοπληρωμένη “απέλαση” πρώτης θέσης για την πατρίδα τους και μετά από καμμία εβδομάδα ξαναγυρνάνε με μια φτηνή τουρκική πτήση. Ενώ ο ντόπιος άεθνος ευρώ-κομμουνιστο-φιλελές νιώθει περήφανος που ανήκει στην “Ευρώπη” και τρέχει να πληρώσει τους φόρους για να έχει λεφτά το κράτος να πληρώνει τις ΜΚΟ και να ανοίγουν σαμπάνιες στο Μαξίμου με ακριβοπληρωμένα ταξίδια στην Νέα Υόρκη για τα ψώνια του Άδωνι Μανωλίδου.

    11. Το σχέδιο άρρωστων νοσηρων εγκεφαλων με πολλά λεφτά συνεχίζεται. Σώνει και καλά να μπασταρδεψουν λαούς, πραγματικά άρρωστοι σχιζοφρενεις και ανώμαλοι. Αυτοί είναι και οι πραγματικοί ρατσιστές οι ορίτζιναλ οι γνήσιοι. Οι δήθεν δομές είναι μια απάτη, πλυθησμιακη αλλοίωση θέλουνε, δήθεν θα τα νοικιασουν για τρία χρόνια και μετά την τριετία θα επικαλεστουν εθνική ανάγκη και οσοι δεχτούν να νοικιασουν εκτάσεις και σπίτια απλά θα τα χάσουν. Αφού το σχέδιο τους να πάρουν την γη και τα σπίτια των Ελλήνων δεν πήγε ποσοτικά τόσο καλά όσο περίμεναν τώρα περνάνε στην επίταξη Ελληνικης γης. Οι Γερμανοί κατακτητές έχουν βάλει τοποτηρητες στον τόπο μας τον τσιπρα και τον Χρυσό.

    12. ΜΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ…ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ–ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ–ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΟΥΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΨΥΡΙΖΟΚΟΥΛΗΔΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΟΙΒΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    13. Ο κόσμος τόχει τούμπανο καί μείς κρυφό καμάρι.Τό δήλωσε επίσημα η μισέλλην ψηλογκαμήλα
      η Ντόρα.Θέλει νά χαρίσει τά χωράφια τών ελλήνων στούς λαθροπίθηκους.
      Γιάννης Λάκων

    14. Το νόμιμοι, από που προκύπτει? Νόμιμος είναι κάποιος ο οποίος έχει εισέλθει από τη πρώτη στιγμή νόμιμα στη χώρα,. όχι να έχει εισέλθει παράνομα και να νομιμοποιηθεί εκ των υστέρων.
      Κατά τα άλλα η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπέρ της κυβέρνησης της Ισπανίας σχετικά με τη νομιμότατη κίνηση απέλασης όσων εισήλθαν παράνομα στην εδαφική της ακεραιότητα, πρέπει να πέρασε έτη φωτός μακριά από τα αυτιά των κυβερνώντων

      1. Όχι απλά ενδιαφέρονται για αλλαγή πλυθησμου, οι εδωμλκς γερνάνε χρειάζονται νέους να πηδανε. Ναμην ξεχάσεις να τους ξαναβάλεις με την ψήφο σου στη βουλη

        1. προσεχε μην σε ακουσει ο αλλος μεταναστης στο μιλανο,,αυτος τα θελει τα ισλαμορκ,ειναι εργατικα χερια για την Ελλαδα λεει,,,ακομα οι χρησιμοι ηλθιοι ψηφοφοροι να ξυπνησουν

    Comments are closed.