“ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 25ΧΡΟΝΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ – ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ”

    Κοινοποίηση:
    1

    Την ώρα που η δημόσια Τηλεόραση και συγκεκριμένα η ΕΡΤ 2 μετέδιδε το ντοκιμαντέρ “Ο τελευταίος Παρτιζάνος” στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου, ο 25χρονος σκηνοθέτης Ανδρέας Χατζηπατέρας  έδινε τη δική του μάχη νοσηλευόμενος στο Θριάσιο Νοσοκομείο, χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

    Ερχόμενος από το Λονδίνο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ανδρέας Χατζηπατέρας συνοδευόμενος από την Βρετανίδα φίλη του δεν έμεινε σε 14ημερη καραντίνα όπως επιβάλλεται από το πρωτόκολο του ΕΟΔΥ αλλά ταξίδεψε στην Ικαρία. Εκεί βρέθηκε σε επαφή με κατοίκους και στη συνέχεια πήγε στο χωριό του τον Άγιο Πολύκαρπο. Μετά από μερικά 24ωρα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Θριάσιο όπου σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    Εκείνος ο οποίος απ ότι αποδεικνύεται είχε ταξιδέψει στην Ικαρία ήταν ο σκηνοθέτης Ανδρέας Χατζηπατέρας ο οποίος όπως καταγγέλλεται από τοπικούς άρχοντες του νησιού επέδειξε αντοκοινωνική συμπεριφορά καθώς όχι μόνο έσπασε την καραντίνα αλλά δεν έδωσε σημασία στα συμπτώματα τα οποία παρουσίαζε.

    .Άτομα του περιβάλλοντος του σκηνοθέτη αναφέρουν πάντως ότι ο Ανδρέας Χατζηπατέρας δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει dolce vita στην Ικαρία ή να σπείρει τον ιό. Πήγε στο χωριό του, λένε, απευθείας από το Λονδίνο προκειμένου να απομονωθεί.

    Ποιος είναι

    Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Λονδίνο, γόνος ελληνικής οικογένειας, ο Ανδρέας Χατζηπατέρας σπούδαζε το 2015 στην Νέα Υόρκη στην περίφημη σχολή κινηματογράφου του NYU (από την οποία έχουν αποφοιτήσει κορυφαίοι σκηνοθέτες όπως ο Μάρτιν Σκορτσέζε, ο Τζιμ Τζάρμους και πολλοί άλλοι), όταν άκουσε για πρώτη φορά το όνομα του Μανώλη Γλέζου. Ήταν όταν μία καθηγήτρια του στη σχολή διάβασε ένα άρθρο στους «Νew York Times» που διηγούνταν ότι ο Γλέζος είχε γίνει ευρωβουλευτής σε ηλικία 92 ετών, και ρώτησε τον Χατζηπατέρα εάν γνώριζε τον αειθαλή πολιτικό άνδρα.

    Με την περιέργειά του κεντρισμένη, έψαξε στο διαδίκτυο, τηλεφώνησε σε συγγενείς στην Αθήνα να μάθει περισσότερα, και άρχισε να έρχεται σε επαφή με τον Μανώλη Γλέζο για να κάνει μια ταινία με θέμα τον ίδιο. Με τα «σπαστά» ελληνικά του και την απόστασή του από την ελληνική μικροπολιτική πραγματικότητα, ο Χατζηπατέρας ενδιαφέρεται να εντοπίσει την ουσία του Μανώλη Γλέζου.

    Ακολουθώντας τον Γλέζο από το σπίτι στο γραφείο του, στο ασταμάτητο, πυρετώδες καθημερινό του πρόγραμμα, αλλά και στο ταξίδι του στην Ευρωβουλή, αποκαλύπτει έναν άνθρωπο που τυγχάνει συγκινητικής αποδοχής όπου και αν βρεθεί, και που η ιστορία του είναι η σύγχρονη Ιστορία της χώρας του. Έτσι, εν μέσω αστεϊσμών, επιπλήξεων και συμβουλών, το συνεργείο αναλαμβάνει ενεργό δράση πίσω από την κάμερα, προσπαθώντας πάση θυσία να αποκαλύψει τον Μανώλη Γλέζο, τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το μύθο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μητέρα του Ανδρέα Χατζηπατέρα είναι η Μ. Κοχυλά σπουδαία μουσικός στο Λονδίνο.

    πηγή πληροφοριών: ereportaz.gr

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. Που-τα-νας ιος , απο το πολυ σκυψιμο ο σιχαμας εχει κωλο-ιο

    2. Δεν σε κάνουν οι σπουδές σπουδαίο σκηνοθέτη(Μπέργκμαν, Ταρκόφσκι, Παζολίνι) αλλά τα βιώματα. Κι αυτό το κακομαθημένο κωλόπαιδο τί βιώματα έχει για να κάνει σινεμά των δημιουργών;

    3. Άλλος ένας παμπλουτος αριστερός. Εκ του ασφαλούς ξέρω κι εγω

    4. Αφου μπορουν και τα κανουν ρεσπεκτ σε αυτους. Εσεις μοκο διοτι με την νοοτροπια σας εδω κια δεκαετιες τους εχετε για θεους του ολυμπου. Πληρωστε τωρα και μην ενοχληστε. Συνεχειστε να κοιμαστε, ο υπνος φτιαχνει δερμα. Με τις υγιες σας.

      1. @Mαρια πάλι σε τρώει να τα ακούσεις έτσι; Μυαλό δεν βαζεις

    5. Γόνος πηχτής μαλακίας!!! Θυμήθηκε την Ελλαδίτσα ως τόπο για να γλυτώσει την καραντίνα ενώ γυρνούσε σαν τον Χάρο…

    6. Κυριε Χιο η προσπαθεια σου για αγιοποιηση του συγκεκριμενου οπως διαβαζουμε στα σχολια των αναγνωστων σου δεν επιασε Ξυπνησαμε εστω και αργα

      1. Ο Χίος τον έβγαλε στα μανταλάκια τον τσογλανο στα ίσια.Ως εκ τούτου αγαπητή μου γράφετε ανακρίβειες.Μηπως μπερδεύετε τα σάιτ; Δεν βρίσκεστε στα σάιτ ζαμπλουτων συστημικών δημοσιογράφων.Κυρια μου γράφετε μ@λ@κιες

    7. ΑΝΕΎΘΥΝΟ, ΚΏΛΟ’ΠΑΙΔΟ ΤΟΥ ΚΈΡΑΤΑ.ΤΑ ΚΏΛΟΧΑΡΤΑ ΤΑ ΠΑΊΡΝΟΥΝ, ΑΛΛΆ ΠΑΙΔΕΊΑ ΌΧΙ.Γιατί πάντα και παντού υμνείται ο κάθε μισάνθρωπος αιμοσταγης φασίστας;

    8. Ποιος είναι αυτός;;;…. Ασχοληστε με τα τίποτα

    9. ποιος θα πληρωσει το στρατιωτικο αεροσκαφος που τον παρελαβε απο Ικαρια

      1. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΠΡΟΒΑΤΑΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ.
        ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΘΝΗΤΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΥΡΕΤΟ, ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΥΣΠΝΟΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ…………
        ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΠΕΤΑΞΕ ΜΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ DT

    10. Συγκινήθηκα βρε Στέφανε Χίο με τα γραφόμενα σου για αυτό το άξιο Ελληνόπουλο που προσπαθείς μέσα από το άρθρο σου να κανεις όσες και όσους το διαβάσουν να το συμπαθήσουμε …. αδυνατούμε όμως να δείξουμε συμπάθεια….. γιατί με την πράξη του να σπάσει την καραντίνα έδειξε την υπεροψία του και ότι χειρότερο έχει ριζωμένο μέσα του για όλες τις Ελληνίδες και ολους τους Έλληνες…..

    11. Πλούσια ανθελληνική κομμουνιστικο κουραδα. Να ψοφήσει

    Comments are closed.