ΕΙΣΒΟΛΗ! ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ – ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΩΡΙΑ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΩΝ – “ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ” ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑΣ

    Κοινοποίηση:
    ragdaies ekselikseis

    Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι κατέλαβε σήμερα έξι χωριά που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της Αρμενίας, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων κατά μήκος της γραμμής των συνόρων του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

    «Απελευθερώσαμε έξι χωριά, πέντε στο Φιζούλι, ένα στο Τζεμπράιλ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ απηύθυνε σήμερα έκκληση για παύση των εχθροπραξιών και την «άμεση επιστροφή στις διαπραγματεύσεις».

    «Οι πληροφορίες που αφορούν το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι πηγή σοβαρότατων ανησυχιών», έγραψε ο Σαρλ Μισέλ σε μήνυμά του στο Twitter. «Η στρατιωτική δράση πρέπει να σταματήσει, επειγόντως, για να αποτραπεί οποιαδήποτε κλιμάκωση της βίας. Μια άμεση επιστροφή στις διαπραγματεύσεις, χωρίς προαπαιτούμενα, είναι ο μοναδικός δυνατός δρόμος».

    Την ίδια ώρα, η Γαλλία κάλεσε το Γερεβάν και το Μπακού να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να ξαναρχίσουν αμέσως τον διάλογο.

    «Η Γαλλία ανησυχεί πολύ για την αντιπαράθεση», επισημαίνει η εκπρόσωπος τύπου του γαλλικού ΥΠΕΞ Ανιές μπον ντε Μουλ, σε μια ανακοίνωση.

    Εξάλλου, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είπε σήμερα ότι η Άγκυρα θα στηρίξει το Αζερμπαϊτζάν «με όλα της τα μέσα» και κάλεσε την Αρμενία «να εγκαταλείψει την εχθρικότητά της», στον απόηχο των βίαιων συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

    «Θα στηρίξουμε τους αδελφούς μας από το Αζερμπαϊτζάν με όλα μας τα μέσα στη μάχη τους να προστατεύσουν την εδαφική ακεραιότητά τους», δηλώνει ο Χουλουσί Ακάρ σε ένα δελτίο τύπου.

    «Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ειρήνη και τη σταθερότητα στον Καύκασο είναι η εχθρική στάση της Αρμενίας και πρέπει αμέσως να εγκαταλείψει αυτήν την εχθρικότητα που θα βάλει φωτιά στην περιοχή», συμπλήρωσε ο Ακάρ.

    Σχεδόν όλοι έχουν μιλήσει εκτός από την Ελληνική Κυβέρνηση που δεν καταδέχεται να βγάλει έστω μια σύντομη ανακοίνωση συμπαράστασης στο αδελφό και Ορθόδοξο κράτος της Αρμενίας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. Οταν οι σχετικά λίγοι Τούρκοι καταλάμβαναν τις επαρχίες του Βυζαντίου μία μετά την άλλη οι καλοί χριστιανοί σαν εσένα κρυβόντουσαν στα μοναστήρια.

      1. Έτσι είναι! Είχε μερικά εκατομμύρια μοναχούς η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία την εποχή που μερικοί εκατοντάδες χιλιάδες κατσαπλιάδες και σκηνήτες τούρκοι (μαζί με γυναικόπαιδα) εισέβαλαν στην Αυτοκρατορία. Να δεις που το ίδιο θα σκεφτούν να κάνουν κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ψευτοέλληνες όταν γίνει το ίδιο και στην εποχή μας, ιδιαίτερα κάτι ψευτοαριστεροί άθεοι…

    2. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει μια χοντρή παρεξήγηση μεταξύ της αρκούδας και του μογγολου και να ξεκινήσει το τέλος του. Όσο για τον Κούλη, δεν τελείωσε ακόμα το 3ημερο του

    3. Ο τουρκος στηριζει το Αζερμπαιτζαν, τον Σαρατζ στην Λιβυη, τους τζιχαντιστες στην Συρια και χωνεται παντου!!!!!!!! Οι μουγγοι των Αθηνων δεν στηριζουν κανενα εχθρο της τουρκιας, αναμασουν τα ιδια και τα ιδια για το διεθνες δικαιο και πρασινα…αλογα, μενουν απλοι παρατηρητες φοβουμενοι μην τους κανει ντα- ντα ο Ερντογαν!!!!!!!! Ντροπη απαραδεκτα ανθρωπακια, πολιτικοι νανοι!!!!!!!

    4. Απαράδεκτη η δήλωση του υπουργείου εξωτερικών.. έπρεπε να καταδικάσει τής ενέργειας τού Αζερμπαϊτζάν όπως έκαναν και οι Αρμένιοι στην περίπτωση της δικής μας για τής προκλήσεις τής Τουρκίας στο Αιγαίο… κρίμα για την κυβέρνηση..ο Ελληνικός λαός είναι διπλά στά αδέρφια μας Αρμένιους….

    5. Ο μεγάλος ασθενής που λέγεται Τουρκία, είναι εδώ παρών. Όσο οι μεγάλες δυνάμεις τον αφήνουν αυτός θα αποθρασύνεται!!!!

    6. Εμείς εδώ σχολιάζουμε απ’ τα κρεβάτια μας και τους καναπέδες μας κι εκεί άμαχοι άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά.

    7. Ο «αγνοούμενος» Πούτιν είναι μεγάλη κουφάλα και δρα υποχθονίως χωρίς να φαίνεται. Μπορεί να κρύβεται και αυτός πίσω από την επιστράτευση ολων άνω των 18 στην Αρμενία.Ενω ο «μπουνταλας» Ερντογάν ήδη ξεμπροστιαστηκε λέγοντας ότι
      «θα υποστηρίξουμε τους αδελφούς μας Αζέρους»Το θέμα είναι ποιοι θα πουλάνε όπλα στους μεν και ποιοι στους δε. Ίσως οι ίδιοι να πουλάνε όπλα και στους δύο.

    8. ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟ ΑΖΕΡΠΑΙΤΖΑΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ.
      ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ.

    9. Χωρίς αγώνα ,θυσίες και προσπάθεια δεν πρόκειται ούτε ο Θεός να σε βοηθήσει αδερφέ.Κάτσε στον καναπέ σου λοιπον κι άσε τον Στέφανο και τον ΘΕΟ

    10. Η Ρωσια που ειναι ορθοδοξη που ειναι διπλα στην Αρμενια δεν μιλαει γιατι αραγε

    11. Σιγά μήν κάνουμε και πόλεμο γιά τήν Αρμενία, δέν μας φτάνουν τα δικά μας προβλήματα θα φορτωθούμε και τών άλλων.

    12. με εντολη ερντο εγινε σιγα μην κουνησει το δαχτυλακι του ο υπναρας κουλης

    13. Για την ακρίβεια στις λαϊκές κάνε ρεπορτάζ Στέφανε και άσε τους αδερφούς μας. Ξέρει ο Θεός το να κάνει. Και να μετανοήσετε να γίνετε χριστιανοί γιατί είστε ρατσιστές και βάζετε μίσος πολύ. Δεν τα θέλει αυτά ο Κύριος. Όταν είσαι πραγματικός Χριστιανός δεν γίνεται να είσαι εθνικιστής.

    Comments are closed.