«ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ». ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΈΛΛΗΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΙΛ, ΝΙΚΟΛΑ ΧΡΗΣΤΑΚΗ. «ΤΟΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΘΑ…»

    Κοινοποίηση:
    xristakis

    Η έλευση του καλοκαιριού ενδεχομένως να ανακόψει λιγάκι την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, προβλέπει ο διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου του Γέιλ, Νικόλας Χρηστάκης. Ωστόσο, προβλέπει ότι εν αντιθέσει με άλλες πανδημίες, ο SARS-CoV-2 δεν θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι. Και θα πρέπει λοιπόν να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δεύτερο κύμα το Φθινόπωρο.

    Συζητώντας με τον εκδότη του επιστημονικού περιοδικού JAMA (Journal of the American Medical Association), Howard Bauchner στην εκπομπή «Conversations with Dr. Bauchner», ο Δρ. Χρηστάκης καθηγητής Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών, Παθολογίας και Βιοϊατρικής Μηχανικής και διευθυντής στο Εργαστήριο Ανθρώπινης Φυσιολογίας στο Γέιλ, ανέλυσε το ιστορικό πρότυπο των πανδημιών και των κοινωνικών πτυχών της πανδημίας της COVID-19.

    «Είμαστε στην αρχή του πρώτου κύματος», σημειώνει ο καθηγητής

    Σύμφωνα με τον καθηγητή, ενώ οι πρώτες μελέτες που έγιναν στην Κίνα προέβλεπαν ότι ο καιρός ίσως δεν παίζει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της πανδημίας, πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα προβλέπουν μείωση κρουσμάτων και θανάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο στις προηγούμενες γνωστές πανδημίες, που είχαν ανακοπεί από την ζέστη. «Το Φθινόπωρο, πιστεύω ότι κατά 75% είναι πιθανόν να επανέλθει (ο κορωνοϊός), όπως συνέβη το 1918 και το 1957, που είχαμε πανδημίες», εξήγησε ο Δρ. Χρηστάκης. Και συμπλήρωσε: «Δεν γνωρίζω αν θα είναι πιο θανατηφόρο (το δεύτερο κύμα) αλλά σίγουρα θα υπάρξει και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό».

    Ωστόσο, ακόμη και η σύντομη αυτή «ανάπαυλα» του ιού απέχει ακόμα από το να συμβεί, σύμφωνα με τον Δρ. Νικόλα Χρηστάκη καθώς όπως είπε «Είμαστε στην αρχή του πρώτου κύματος» και της μεγάλης ζημιάς που αυτό προκαλεί. Επιχειρώντας μια σύγκριση με άλλες πανδημίες, ο καθηγητής του Γέιλ υποστήριξε ότι η πανδημία του κορωνοϊού μοιάζει περισσότερο με την πανδημία της γρίπης του 1957, που έγινε αιτία θανάτου 150.000 άτομα στις ΗΠΑ. Και με βάσει αυτά τα δεδομένα, ο κορωνοϊός θα μπορούσε να σκοτώσει 250.000 ή και περισσότερα άτομα στις ΗΠΑ.

    Πώς σχολίασε την κατάσταση στις ΗΠΑ

    Αλλά προέβλεψε ότι η νόσος COVID-19 θα γίνει ενδημική, όπως το κοινό κρυολόγημα ή η γρίπη και θα βρεθεί εμβόλιο ή κάποιο φάρμακο «αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους». Αναλύοντας τα τεκταινόμενα της πανδημίας στις ΗΠΑ, ο Δρ. Χρηστάκης είπε ότι «η Φλόριντα θα αποτελέσει προβληματική περιοχή. Η Λουιζιάνα ήδη έχει πρόβλημα. Τώρα (ο ιός) βρίσκεται στις μεγάλες παραθαλάσσιες πόλεις και στο Ντιτρόιντ, αλλά ακολουθεί στενά και όλη η υπόλοιπη χώρα. Οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι σκληρές».

    Δείτε στο βίντεο τι είπε ο καθηγητής
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. Δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που συμβαίνει επιδημία, και παλιότερα είχαμε επιδημίες. Αλλά είναι η πρώτη φορά που σε παγκόσμιο επίπεδο τα κέντρα εξουσίας κλείσανε όλο τον κόσμο στα σπίτια τους για να μην αρρωστήσουμε και πεθάνουμε. Λες και τους νοιάζει αν θα πεθάνουμε. Εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τροχαία, καρκίνο, διαβήτη, αυτοκτονίες και δεν νοιάστηκε κανείς. 50.000 Έλληνες αυτοκτόνησαν από τα μνημόνια. Σημασία δεν δώσανε. Κάθε μέρα πεθαίνουν χιλιάδες παιδάκια στην Αφρική από την πείνα. Νοιάστηκε κανείς για αυτά? Τους έπιασε ο πόνος μην ψοφήσουμε και λιγοστέψει το κοπάδι? Κλείνουν τον κόσμο μέσα για άλλη αιτία. Κάτι άλλο παίζεται και θα το δούμε μόλις τελειώσει η παράσταση “Κλειστείτε στα σπίτια σας μήπως πεθάνετε και σας το λέμε εμείς που τόσα χρόνια χεστήκαμε αν θα πεθάνετε”.

      1. Το είπε ο Άδωνης, είναι “παγκόσμια άσκηση”… Αλλά δυστυχώς λίγοι καταλαβαίνουν…. Έβαλαν την μάσκα μερικοί, ακόμα και μόνοι μέσα στο ιχ τους φοράνε μάσκα…. Όταν ξυπνήσουν, αν ξυπνήσουν “τίποτα δε θα είναι το ίδιο”, το είπε η Ντόρα

    2. H απογοήτευση που νιώθω διαβάζοντας τα σχόλια τόσων ηλιθίων, είναι τεράστια… Δεν υπάρχει συνωμοσία, δεν υπάρχει σχέδιο εξόντωσης της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού μέσω κορωνοιού. Και εγώ Ορθόδοξος είμαι και αγαπώ την Πατρίδα μου αλλά έλεος πια. Υπάρχει ένας φονικός ιός εκεί έξω που ναι παρασκευάστηκε σε εργαστήριο και πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Κάποιοι εντελώς μα εντελώς ηλίθιοι νομίζουν πως επειδή η γρίπη έχει κάθε χρόνο περισσότερους νεκρούς, θα πρέπει να αφήσουμε να “δράσει” ελεύθερα και ένας νέος ιός για τον οποίον δεν έχουμε ακόμη κάποιο εγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης με φάρμακα ή εμβόλια. Κάποιοι πανίβλακες θεωρούν πως ο ιός αυτός επειδή χτυπάει περισσότερο τους πιο μεγάλους, δεν τους αφορά. Ας πεθάνουν δηλαδή οι παππούδες γιαγιάδες μανάδες και πατεράδες τους. Κάποιοι εντελώς νεκροί εγκεφαλικά, θεωρούν πως θέλει να επιβληθεί μία παγκόσμια κυβέρνηση που θα μας στερήσει τις εξόδους μας να βλέπουμε το γκομενάκι, να κάνουμε τα πάρτι και τα μπανάκια μας το καλοκαίρι.. Κάποιοι με IQ απείρως χαμηλότερο και από αμοιβάδας, θεωρούν πως δεν υπάρχουν νεκροί, δεν υπάρχουν Ιταλοί, δεν υπάρχει Ισπανία, Γαλλία, Αμερική και όλα είναι σκηνοθετημένα από τον Σπίλμπεργκ, τον Μπιλ Γκέιτς ή τον Σόρος. Ε η βλακεία είναι ανίκητη πραγματικά….

      1. Oλα αυτα σωστα που λες εκτος αυτο για την παγκοσμια κυβερνηση.Αυτο ειναι γεγονος και θα γινει σε μερικα χρονακια,Οχι πολλα(kato apo 10).Εκει θα ξεχωρισουν οι πραγματικα Χριστιανοι απο τους δηθεν καθοτι θα διαλεξουμε μεταξυ θανατου σε αυτη την ζωη αλλα την αιωνια ζωη με τον δημιουργο μας η την Ζωη σε αυτον τον πλανητη σαν ανθρωποειδη με εμφυτευμενο τσιπακι

      2. ….ή χαζός είσαι ή το χαζό κάνεις για πλάκα….. Λίγο κοιτάμε και πίσω από τις λέξεις, δεν πιστεύουμε άκριτα ό,τι μας σερβίρουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και οι 2 που έχουν την αποκλειστικότητα…

      3. Το καλυτερο σχολιο στο μακελειο απο την αρχη της πανδημιας μεχρι και σημερα. Δεν εχω να ξανασχολιασω τιποτα αλλο. Τα ειπε ολα στο σχολιο. Να προσθεσω κατι μονο.. Γι αυτο χαθηκε και η οικογενεια.. ουτε στα σπιτια σας δεν μπορειτε να μεινετε φουκαραδες… χεστηκατε φια τις γιαγιαδες σας και τους γονεις σας. αρπαζετε το πατσαβουρι απο το λουρι και οξω. Αυτοι ειστε.. με το σακουλακι στο χερι να μαζευετε τα σκατα.. Θρησκεια και οικογενεια σου λεει.. Ουστ απο δω.

      4. Ευγε Βαλντεζ!!! επιτελους ένα σωστο σχολιο εδώ μεσα!!

    3. ΜΑΖΕΥΤΕ ΤΟΝ……………..
      ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΔΟΚΤΩΡΑ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗ ΕΠΙΔΗΜΙΩΝ…….. ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΓΗΚΕ Κ ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ…..Κ ΕΛΕΓΕ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ……ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ…………………..
      ΘΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΜΑΛΛΟΝ………….. ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ,ΣΧΕΔΟΝ,Κ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ…………

    4. είχαμε τους οικονομολόγους παλιότερα,τους σεισμολόγους που έλεγαν ο καθένας την παπαριά του,και τώρα βγαίνει άλλη κατηγορία οι επιδημιολογοι που θα μας τα ζαλισουν για να πάρουν λίγο δημοσιότητα..Ο συγκεκριμένος ούτε επιδημιολόγος είναι αλλά όπως είχε πει και ο Κλιντ Ησγουντ….

    5. Τα μικροβια σκοτωνονται με το κρυο με το χιονι. Για τη φωτια στο εργαστηριο ιων στη Γουχαν σιωπη. Μονο στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ
      αναφερθηκε αρχικα ως βιολογικος πολεμος. Το γνωριζαν απο τον Ιουνιο 2019 που ψηφισαν τον Ποινικο Νομο για συμμορφωση των πολιτων σε πανδημια ποτε δεν ξαναγινε.

      1. Τα μικρόβια σκοτώνονται με υψηλή θερμοκρασία και όταν δεν υπάρχει υγρασία. Αλλιώς δεν θα είχαμε το Χειμώνα γρίπη και κρυολόγημα απο τους άλλους κορωνοιούς.
        Πολύ λογικά μιλάει ο άνθρωπος.

    6. ΜΗΠΩΣ Ο ΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ?ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ? ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΜΕ ΕΙΔΗΣΗ ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙΤΕ ….ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΣΧΑ -ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΛΠ. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ Ο ΙΟΣ ΜΕΣΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ?ΜΕ ΕΝΑ ΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ….ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ …..

      1. Κατά του Ελληνισμού και του χριστιανισμού… Μάχονται κατά της Εθνικής μας συνείδησης και της θρησκευτικής μας πίστης… Γι’αυτό και ο εποικισμός της πατρίδας μας από λαθρό ισλαμιστές…. Το σχέδιο σε πλήρη εξέλιξη…. Απλά κάποιοι είναι πολλοί ευκολόπιστοι….

    7. Απο την στιγμη που δεν υπαρχει εμβολιο. Ολοι θα το περασουμε καποιοι ελαφρια! καποιο ποιο βαρια! για αυτο και λεγετε πανδημια, η καραντινα τωρα δεν βοηθαει την κατασταση μπορει να ειναι και χειροτερα δεν κανει τον κυκλο του ιος και για αυτο περιμενουμε και δευτερο κυμα.

    8. Όλοι φάρμακα θέλουν να πωλούνται. Τίποτε άλλο.

    9. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΕΙΛ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΛΛΑΔΑ…ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ…ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ…..ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ……

    10. Ρε μπας και νομίζετε ότι πιστεύουμε τα ψέματα σας;
      Η νομίζετε πως είμαστε χάπατα σαν άλλους λαούς;;;

    Comments are closed.