ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΜΠΑΧΑΛΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΠΗΚΑΝ ΔΡΟΜΟΙ, ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΔΩΝ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

    Κοινοποίηση:
    ΧΑΟΣ

    Με αμείλικτη σφοδρότητα σφυροκόπησε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας το τελευταίο διήμερο η κακοκαιρία  Daniel, αφήνοντας πίσω της τρείς νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές, μαζί με τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες, υποδομές και καλλιέργειες, ιδίως στη Θεσσαλία, που επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη περιφέρεια της Ελλάδας, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

    Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών πέρασαν ώρες αγωνίας, χωρίς να ξέρουν τι τους περιμένει από στιγμή σε στιγμή, ευρισκόμενοι στο έλεος της θεομηνίας και βλέποντας τις περιουσίες τους να καταστρέφονται χωρίς να μπορούν να κάνουν το παραμικρό, παρά μόνο να προσπαθούν για να σώσουν τη ζωή τους. Η νύχτα για χιλιάδες κατοίκους της Θεσσαλίας, ήταν εφιαλτική, καθώς όλος ο νομός πνίγηκε στην κυριολεξία από τους τόνους βροχής που έπεσαν στην περιοχή, ενώ διαδοχικά ήταν τα μηνύματα από το 112 για τον κίνδυνο που εγκυμονείτο από τα πλυμμηρικά φαινόμενα.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 7 το πρώι της Πέμπτης, οι κάτοικοι του Παλαμά Καρδίτσας έλαβαν μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους καθώς πλημμύρες σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή.

    Κλειστή για αρκετές ώρες η Εθνική οδός από Λαμία έως Κατερίνη

    Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης έκλεισε για αρκετές ώρες ένα μεγάλο τμήμα της, από τη Λαμία ως την Κατερίνη και στα δύο ρεύματα.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπτεται στην Α/Δ ΠΑΘΕ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα από Λαμία έως Κατερίνη λόγω ακινητοποιημένων οχημάτων και έντονων καιρικών φαινομένων.

    «Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο όσο και σε τοπικές οδούς όπου παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα ή έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις για επικείμενη έλευση αυτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

    Άνοιξε τμήμα της εθνικής οδού Κατερίνης- Λαμίας 

    Λίγο μετά τις 8 το πρωί της Πέμπτης, δόθηκε στην κυκλοφορία ένα τμήμα της εθνικής οδού Κατερίνης- Λαμίας στο τεύμα προς Αθήνα. Συγκεκριμένα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων, η οποία είχε διακοπεί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στον Α/Δ Π.Α.Θ.Ε., διεξάγεται κανονικά από τη Λαμία έως την Κατερίνη (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη).

    Η κυκλοφορία των οχημάτων από την Κατερίνη έως τη Λαμία (στο ρεύμα προς Αθήνα) διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

    Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο όσο και σε τοπικές οδούς όπου παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα ή έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις για επικείμενη έλευση αυτών.

    Εικόνες αποκάλυψης από τις καταστροφές στη Μαγνησία

    Οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, είναι πραγματικά πρωτόγνωρες, με τις εικόνες να μιλούν από μόνες τους, για το εφιαλτικό αποτέλεσμα της θεομηνίας τόσο μέσα στο Βόλο όσο και στην ευρύτερη περιοχή, γύρω από την πρωτεύουσα του νομού.

       

     

    Αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 κατά τη διάρκεια της νύχτας

    Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Πύλης λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

    Προειδοποίηση έλαβαν και οι κάτοικοι της πόλης των Τρικάλων προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτηρίων λόγω πλημμυρικών φαινομένων που είναι σε εξέλιξη.

    Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην πόλη των Τρικάλων απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». Παρόμοιο μήνυμα εστάλη και στους κατοίκους της περιοχής Σοφάδες Καρδίτσας.

    Επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων στον Παραπόταμο Τρικάλων

    Κατάσταση απόλυτου κινδύνου βίωσαν οι κάτοικοι στο χωριό του Παραπόταμου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στους πάνω ορόφους σπιτιών προσπαθώντας να γλυτώσουν από τα ορμητικά νερά. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας κατέβαλαν προσπάθειες να απομακρυνθούν άμεσα όσοι κάτοικοι βρίσκονταν σε κίνδυνο.

    Κατέρρευσε η παλιά γέφυρα Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη Τρικάλων

    Τα ορμητικά νερά του Πορταϊκού ποταμού παρέσυραν το βράδυ της Τετάρτης και την παλιά γέφυρα του Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη Τρικάλων. Η γέφυρα είχε μετατραπεί σε πεζοπορική διαδρομή την τελευταία 10ετία και ένωνε την Πύλη με τον οικισμό της Πόρτας Παναγιάς ο οποίος εκκενώθηκε.

    Η κατάσταση στη Λάρισα

    Στην είσοδο της Λάρισας, η κατάσταση είναι τραγική τόσο στην εθνική οδό όσο και στους κοντινούς δρόμους. Το νερό σε ορισμένα σημεία κοντεύει να φτάσει το ένα μέτρο, όπως στην 3η είσοδο της πόλης από Θεσσαλονίκη. Εκεί έσπασε το φράγμα πίσω από τα ΚΤΕΛ και η περιοχή έχει μετατραπεί σε λίμνη.

    Πολύ δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της οδού Βόλου στη Λάρισα. Πολίτες σε Τούμπα, Άγιο Γεώργιο και Λαχανόκηπους έμειναν ξάγρυπνοι παρακολουθώντας το φαινόμενο της κακοκαιρίας να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και την βροχή να δυναμώνει ξανά.

    Όπως αναφέρει το onlarissa, o όγκος των υδάτων προχωράει όσο η βροχή συνεχίζεται και οι πολίτες αγωνιούν για τα σπίτια τους που βρίσκονται σε κίνδυνο.

    Εξάλλου, προσωπικό του δήμου Λαρισαίων βρισκόταν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο φυτώριο του δήμου γεμίζοντας σάκους με άμμο για τις πλημμυρισμένες περιοχές. Επιπρόσθετα στις πληγείσες περιοχές παραμένουν τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας.

    Η κατάσταση στο Βόλο

    Πραγματικά τραγική ήταν η κατάσταση στον Βόλο που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το 90% της περιοχής έμεινε χωρίς ρεύμα και υδροδότηση, ενώ ο δήμος μοίρασε νερά στους πολίτες. Ο δρόμος που μέχρι χθες ανέβαινε προς Πορταριά και τα άλλα ορεινά χωριά του Πηλίου στο ίδιο οδικό δίκτυο, δεν υπάρχει πια και η πρόσβαση έχει αποκοπεί.

    Η κατάσταση στην Καρδίτσα

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, με την κακοκαιρία Daniel να συνεχίζει να σαρώνει την ευρύτερη περιοχή

    Λίγο μετά τις 10 το βράδυ υπερχείλισε το ανάχωμα του ποταμού Καράμπαλη, προς τον οικισμό Μαύρικα, ο οποίος και πλημμύρισε. Είχε προηγηθεί η εκκένωση του οικισμού.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κωνσταντίνου Νούσιου, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το νερό να μην πλημμυρίσει την πόλη της Καρδίτσας.

    Ένας 82χρονος από το χωριό Ελληνόπυργος Καρδίτσας έχασε τη ζωή του, όταν το όχημά του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

    Προβλήματα εντοπίστηκαν τόσο στην πόλη της Καρδίτσας όσο και σε χωριά της περιοχής, όπως στον Παλαμά και στο Μουζάκι. Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση από το χωριό Γ. Καραϊσκάκης.

    Η κατάσταση στο  Πήλιο

    Η ορμή του νερού ήταν τέτοια που σήκωσε από τα θεμέλιά τους πολλά σπίτια στα χωριά του Πηλίου, με τους ορμητικούς χειμάρρους να τα παρασύρουν μαζί με τόνους φερτών υλικών.

    Χαρακτηριστική είναι η εικόνα της πολυκατοικίας που είχε ουσιαστικά καταρρεύσει και στηριζόταν πάνω σε ένα μισοβυθισμένο λεωφορείο.

    Η κατάσταση στα Τρίκαλα

    Στα όριά τους βρίσκονται τα ποτάμια και οι χείμαρροι στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με τον όγκο του νερού που «κατεβαίνει» από τα ορεινά να είναι πρωτοφανής και να συνεχίζεται η βροχόπτωση, περιοδικά μάλιστα με μεγάλη ένταση.

    Το απόγευμα της Τετάρτης σημειώθηκαν τα πρώτα πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των βροχοπτώσεων, σε διάφορες περιοχές, όπως στην Αγία Κυριακή, το Γλύνο, τα Μεγάλα Καλύβια και τη Θεόπετρα, ενώ πλημμύρισαν και πολλά χωράφια με βαμβάκι και άλλες καλλιέργειες.

    Στην πόλη δεν έλειψαν και οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

    Η κατάσταση στη Β. Εύβοια

    Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel και στην Εύβοια. Μάλιστα, 10 άνθρωποι εξέπεμψαν SOS από τον Μακρύ Γιαλό, στα βόρεια του νομού, όπου είναι εγκλωβισμένοι, ενώ μία οικογένεια Λετονών έχει εγκλωβιστεί στο χωριό Καστρί, του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, με τις Αρχές να προσπαθούν να προσεγγίσουν τα σημεία.

    Ο δρόμος από το Πήλι προς τη Βλαχιά έχει κλείσει, καθώς έχουν πέσει κολόνες της ΔΕΗ και δέντρα, ενώ έχει καταστραφεί και το οδόστρωμα σε πολλά σημεία, με συνέπεια να μην έχουν δυνατότητα πρόσβασης τα πυροσβεστικά οχήματα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    26 Σχόλια

    1. Μητσοτακη προδότη βάζει ο θεός φρένο στις αρπαχτές που κάνετε να δω τώρα πως θα μαζέψεις λοποδυτη φόρους με την ακρίβεια που έχεις δημιουργήσει ποιος θα σου δώσει το φαΐ της επόμενης μέρας έρχεται η στιγμή που θα γίνεις εσυ η τροφή!

    2. Πια κλιματική αλλαγή ρε παπάρες, άχρηστα πιόνια της παγκοσμιοποίησης. Η μαλάκια που μας δέρνει φταίει , εμείς κάψαμε τα δάση , εμείς μπαζώσαμε τα ποτάμια εμείς χτίζουμε μέσα σε αυτά εμείς αφήνουμε τα φρεάτια βουλωμένα και εμείς οι ίδιοι όταν πιάνει κακοκαιρία τρέχουμε να δούμε το θέαμα με αποτέλεσμα μερικοί να χανόμαστε τσάπα και το χειρότερο απ’ όλα εμείς ψηφίζουμε, και εκλέγουμε τους δολοφόνους μας . Η κάθε μας πράξη έχει και συνέπεια .

    3. Ντανιέλ σημαίνει Δανιήλ ο γνωστός προφήτης της Παλαιάς Διαθήκης… Σαν εβραιομασώνοι που σαν άλλοτε γραμματείς και φαρισαίοι που είναι, πάντοτε συκοφάντες δολοφόνοι των προφητών και εννοείται σταυρωτές του ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ και των ορθοδόξων χριστιανών του, για εμάς τιμή μας για εσάς ξέρει πάρα πολύ καλά για τον καθένα σας ο ΚΎΡΙΟΣ…..

    4. και ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ …
      και ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ …
      και ΠΡΟΔΟΤΗΣ …
      και ΜΙΖΑΔΟΡΟΣ ειμαι μεσω εμβολίων – οπλων – ανεμογεννητριών κλπ κλπ …
      και @ΟΥΣΤΗΣ ειμαι…
      εγω φταίω που με ψηφίζετε ΡΕ ΔΙΠΟΔΑ ΖΩΑ ????

    5. Από την μια μεριά κολωνες οκ ,από την άλλη πήγαν πάτησαν την γέφυρα στο χώμα στις εκβολές ποταμού ,οι άχρηστοι.
      Έχουν φτιάξει κ αλλά τέτοια εκεί γύρω;

    6. Σε ένα μήνα πάλι τους ίδιους θα ψηφίσετε, σας βαρέθηκα, καλά να πάθετε, χαίρομαι με την καταστροφή σας, έτσι καταστράφηκα κι’ εγώ (επαγγελματικά) τα προηγούμενα χρόνια, επειδή αυτοί που ψηφίζατε γαμούσαν εμένα. Σειρά σας. Βαρέθηκα την κλάψα σας. Τώρα θα ψηφίζω εγώ κούληδες, σύριζες και πασόκ, έτσι για κόντρα.

    7. Δυο φορες τον καταραμενο τον ζαβο τον ψηφησατε.Ποιος ξερει ισως με την τριτη τα καταφερει να μας αποτελειωσει.

    8. Πείτε μου ρε βρωμοραγιάδες ποιο από τα δικά μου έργα έπαθε ζημιά, τότε δούλευε η ΜΟΜΑ και οι κατασκευαστές πέρναγαν από Μπουμπουλίνας για καφεδάκι αν κορόιδευαν, τώρα οι πουσταρολεσβίες που κυβερνούν γελάνε μαζί σας, βολεμένα λαμόγια.

    9. Από τις φωτό προκύπτει πως ορισμένα σπίτια κτίστηκαν με κλίση, να αφαιρεθούν οι άδειες των υπεύθυνων μηχανικών, έλεος πχια.

    10. Μόλις συνέλθουμε από την κακοκαιρία θα αυξήσουμε τα διόδια για να συντηρήσουμε την εθνική οδό, να υπολογίσετε Αθήνα Θεσσαλονίκη με επιστροφή γύρω στα 120 γιούρο και άλλα 220 καύσιμα, τζίρος να γίνεται να έχουμε ανάπτυξη και δουλειές με φούντες εγώ και οι φίλες μου.

    11. Το ΣΚ ακυρώνω την Σαλόνικα και θα πάω Θεσσαλία να κάνω τον στεναχωρημένο και να μοιράσω χρήμα, υπολογίζω πως μέχρι να με κυνηγήσετε θα έχω χρεώσει και τα τρισέγγονά σας.

    12. Αφού εμπιστεύεστε κρετίνους να σας κυβερνάνε,καείτε,πνιγείτε και ζητείστε από αυτούς βοήθεια,αντί να πάτε στην Εκκλησία,γελάω μαζί σας,είστε ένας εσμός αντιχρίστων

    13. Ηλιθιοι είναι αυτη που λένε κλιματικη αλλαγη η εσυ που δεν καταλαβενεις.Εγω ειμαι πενηντα χρονων κ μενω καρδιτσα δεν εχω ξαναδει πιο πολυ νερο.Δεν χωρανε τα ποτάμια.Ο Θεος μας τιμωρη γιατι εσεις οι κουλτουριαριδες αριστερη με τα γκειλικια που μας πασαρετε κ τις κοινοτιτες λοατκι κ αποτραβηχτικαμε ολοι απο το θεο αυτα θα γίνονται απο δω κ ´έρα

      1. Ρε παπαρα μπορει να μην εχει ριξει τοσο νερο στην καρδιτσα αλλα καθε χρονο εδω και δεκαετιες καποιοι πνιγονται απο πλημμυρες αν θυμασαι και βλεπουμε αυτοκινητα στις ειδησεις να καταληγουν στη θαλασσα. Σου θυμιζει κατι αυτο; Οταν ερθει η σειρα σου τοτε θυμασαι οτι ειναι πρωτογνωρο φαινομενο και κλιματικη αλλαγη; Οταν καιγονται εβδομαδες τα δαση που παει ολο αυτο το νερο; Μενει να αιωρειται στην ατμοσφαιρα επ αοριστον; Καθε χρονο τα ιδια εχουμε. Αληθεια τι ψηφισατε στην καρδιτσα;

    14. …….Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…..ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ……………..

    15. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Μ@Κ@ΚΕΣ!!!!! ΤΩΡΑ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ 60%

    16. Κάποια ευθύνη από τους ιδιώτες της Εθνικής Οδού; Τα 4άευρα να πέφτουν και ας κλείνει ο δρόμος; Ο πιο ακριβός δρόμος;

    17. Μία ερώτηση έχω.
      Το Μητσοτακικόν Επιτελικόν Κράτος εοιμάζεται να πάει στη ΔΕΘ?
      Τι να κάνει εκεί? Τι να πει? Η μισή Ελλάδα κάηκε και η άλλη μισή πλημμύρισε, και ότι για όλα φταίει αυτή η άτιμη Κλιματική Κρίση?
      Ας έχει κάποιος και ενα ζουρλομανδία!!!

      1. Σιγά μην πάω, λαμόγιο είμαι, όχι μαλάκας να με πάρουν με τα γιαούρτια.

    18. Ψηφίσατε ανώμαλους και αφορισμένους (Μητσοτάκης κ.α.), ενώ η επίσημη Εκκλησία είναι ένα συνοθύλευμα αντίχριστών Σιμωνιακών ανωμάλων επίσης, περιμένετε να μας αφήσει ο Θεός έτσι;

      Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο μέχρι να μετανοήσουμε και τους κρεμάσουμε απελευθερώνοντας την πατρίδα και το Έθνος.

    19. που ειναι ο στρατος τους κανατε φιλιπινεζες για τους μεταναστες

    20. Θεσσαλια συγκεντρωτικα αποτελεσματα –> ΝΔ 43.11% –> Συριζα 19.64% –> ΠΑΣΟΚ –> 11.37% –> ΚΚΕ 7.79%
      Συμπερασμα –> ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ –> Πληρωνω εξαιτιας σας τα πιο ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΥΣΙΜΑ στον κοσμο πλεον , το πιο ΑΚΡΙΒΟ ΡΕΥΜΑ στον κοσμο πλεον , το πιο ΑΚΡΙΒΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ , ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ , ΓΚΑΖΙ στον κοσμο , τα πιο ΑΚΡΙΒΑ ΤΡΟΦΙΜΑ στον κοσμο , πιο πολλους ΦΟΡΟΥΣ Κ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ που με αυτους ειναι εξοπλισμενο σαν Αστακος ενω εγω δεν εχω ουτε ΣΦΑΙΡΑ . ΠΑΡΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΗΠΩΣ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΙΛΗΣΕΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ …… ΧΕΣΤΗΚΑ ΠΛΕΟΝ .

    21. ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ…..ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ….Ο ΘΕΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    22. Κακοτεχνίες, μπαζώματα ρεμάτων και κρατικός μηχανισμός που κουβαλάει αμαρτίες δεκαετιών, από την εποχή της απελευθέρωσης της χώρας από τις δυνάμεις του Άξονα. Στην Αθήνα, όταν ξεκίνησαν να μαζεύουν κόσμο από την επαρχία (σχέδιο του Καραμανλή) και σε άλλες πόλεις, έγιναν τερατουργήματα και όλα με βιασύνη και μηδενικό σχεδιασμό. Έτσι μπαζώθηκαν όλα τα ρέματα, έγιναν κατοικίες και δρόμοι πάνω από αυτά, και τώρα αναρωτιόμαστε γιατί κάθε τόσο έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα. Δυστυχώς, αν δεν γκρεμιστούν και ξαναχτιστούν σωστά κάποιες περιοχές και δεν επανέλθουν τα φυσικά ρέματα, τότε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το ίδιο έργο…

    23. Και εχεις τωρα καποιους ηλιθιους να λενε για κλιματικη αλλαγη. Εγω θυμαμαι απτ η 10ετια του 80 οταν καιγοντουσαν δαση μετα ακολουθοθσαν καταστροφικες πλυμμυρες με νεκρους. Οταν καιγεται επι εβδομαδες η υγρασια απ τα κατωτερα στρωματα της ατμοσφαιρας καθως και εκατομμυρια τονοι νερα απ τα δεντρα και τα δαση εξατμιζονται, που θα πανε ολα αυτα; Δεν χρειαζεται να ειναι κανεις αστροφυσικος. Και στη τελικη, μητσοτακη δεν θελατε; Αντε και πνιγητε τωρα για να μην πω κατι χειροτερο… Ακου κακοκαιρια ντανιελ….. ου να χαθειτε ζαβα μαθατε και ντανιελ βλαχοεπιστημονες

    Comments are closed.