ΕΔΩ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ «ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ» 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ – ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΑΞΑΝ – ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ – ΑΝ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ..ΤΟ ΒΙΟ ΣΟΥ.

    Κοινοποίηση:
    ios

    Η Ιρλανδία επιλέγει έναν διαφορετικό δρόμο να αντιμετωπίσει την πανδημία καθώς εκπόνησε σχέδιο ώστε να περάσουν στα χέρια του δημοσίου τα ιδιωτικά νοσοκομεία και τις κλινικές καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

    Ο κορωνοϊός, ο οποίος έχει προκαλέσει παγκόσμιο τρόμο με τη ραγδαία εξάπλωσή του αφήνοντας πίσω του χιλιάδες θύματα, οδήγησε την κυβέρνηση της Ιρλανδίας, δια στόματος του πρωθυπουργού Λίο Βαράντκαρ, να ανακοινώσει πως ως το τέλος της πανδημίας, τα ιδιωτικά νοσοκομεία θα αποτελέσουν ενεργό κομμάτι του δημόσιου συστήματος υγείας.

    Σύμφωνα με τα ιρλανδικά ΜΜΕ, η ανακοίνωση αφορά περίπου 2000 κλινικές, εννέα εργαστήρια και χιλιάδες άτομα προσωπικού που περνούν υπό τις οδηγίες του δημοσίου.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της Ιρλανδίας, Σάιμον Χάρις, ερωτώμενος για τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διαμήνυσε: «δεν μπορεί να υπάρχει χώρος για την αντιπαράθεση “δημόσια ή ιδιωτική υγεία”».

    Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το thejournal.ie, είπε: «Θα πρέπει να υπάρχει ισότητα στην περίθαλψη, οι ασθενείς που προσβάλλονται από τον ιό θα πρέπει να περιθάλπτονται δωρεάν».

    «Για τη διάρκεια της κρίσης, το κράτος θα αναλάβει τον έλεγχο όλων των ιδιωτικών νοσοκομειακών δομών και θα διαχειριστεί όλους τους πόρους για το κοινό ώφελος του συνόλου των πολιτών. Δεν υπάρχει περιθώριο (σ.σ. για συζήτηση) για “δημόσιο εναντίον ιδιωτικού” από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία», είπε μεταξύ άλλων.

     

     

    Εδώ στην Ελλάδα
    Τριάντα εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν σύμφωνα με απόφαση που έχει αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ εκτάκτως σε ιδιωτικές κλινικές ως “έκτακτη επιχορήγηση” από τον ΕΟΠΠΥΥ

    “Ανάληψη και δέσμευση πίστωσης 30.000.000,00 Ευρώ από το Λογαριασμό Εξόδων 2310505001 του Ειδικού Φορέα 1015-202 οικονομικού έτους 2020, ως έκτακτη επιχορήγηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), για την αντιμετώπιση δαπανών αποζημίωσης ιδιωτικών θεραπευτηρίων-κλινικών, καθώς και ιδιωτών για την πραγματοποίηση κλινικού και εργαστηριακού ελέγχου, στο πλαίσιο της υλοποίησης μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.” αναφέρει η απόφαση του Υπουργείου Υγείας που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

    Όπως σχολιάζει ο ημεροδρόμος δίνουν 30 εκατ. ευρώ στις ιδιωτικές δομές υγείας ως «αποζημίωση» (!) για ελέγχους σε σχέση με τον κορωνοϊό. Παράλληλα η σελίδα τονίζει:

     Η κίνηση της κυβέρνησης να πληρώνει τις ιδιωτικές δομές, την ίδια στιγμή που δεν καλύπτει βασικές ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας και των υγειονομικών (διαβάστε εδώ) στη μάχη που δίνουν για όλους μας, δεν είναι απλά προκλητική. Δείχνει, ακόμα και τώρα, με ποιον τρόπο αντιλαμβάνεται την προστασία της δημόσιας Υγείας.

    Αναρωτιόμαστε αν αυτό το ποσό – το οποίο είναι «ζεστό χρήμα» που ανήκει στον ελληνικό λαό – θα δοθεί ως σκέτη αποζημίωση ή θα έχει μορφή επιχορήγησης, για να είναι πιο «φθηνό» το τεστ. Ακόμα κι αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση – εάν ο ασθενής πληρώνει μια «συμμετοχή» και όχι όλο το κόστος – δεν αλλάζει το διπλό κέρδος που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών δομών (τα χρήματα των φορολογουμένων μέσω του κράτους και η πληρωμή των εξετάσεων).

     

     Δείτε την απόφαση
    apofasi4
    apofasi

    Άκρως αποκαλυπτική ήταν η παρέμβαση του Στέφανου Χίου στο κανάλι ΑΡΤ.

    Δείτε το βίντεο:

    Ο Στέφανος Χίος στο Εκρηκτικό Δελτίο του ΑRΤ 25-03-2020 from Makeleio WebTV on Vimeo.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. Να τα δώσουνε από την τσέπη τους οι λεχριτες…. Με ξένα κόλλυβα το παίζουνε χουβαρνταδες

    2. Στέφανε λεφτά υπάρχουν….πήδα τους χωρις σάλιο!!!!!

    3. Μπράβο Στέφανε αλλά οι καριοληδες ψηφοφόροι ξεχνάνε τα πάντα εδώ ο γαμημενος ΣΥΡΙΖΑ πούλησε Μακεδονία και είναι 2κομμα

      1. Το όνομα το έδωσαν το 92 όταν με Ελληνική υπογραφή την ονόμασαν

        Πρώην
        Γιουγκοσλαβική
        Δημοκρατία
        της
        ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

        Ή εν συντομία Π.Γ.Μ.Δ.

        Όλα τα άλλα είναι σανό για νας μας μπερδεύουν. Όλος ο κόσμος την έλεγε Μακεδονία γιατί από το 92 τους το είχαμε δώσει και είμασταν άχρηστοι.

        1. ρε παιδια εδω κινδυνευει η ζωη μας …αφηστε την Μακεδονια αφου ΝΔ+ΠΑΣΟΚ1+ΠΑΣΟΚ2+(τρελλο οικονομολογος + ΚΚΕ) πηρανε κοντα 100% στις εκλογες ..ολοι αυτοι την πουλησανε…να μην τους ψηφιζατε

    4. και το αλλο 800 ευρω την ημερα στο γιατρο και μερικες νοσοκομες στα ιδιωτικα θεραπευτηρια…παραξενο στριμωξε η Τρεμη στην ΕΡΤ τον Χατζηδακη και τα μασουσε…εχασε τα λογια του…δεστε το βιντεο
      Προσπαθησε να τον σωσει ενα κομματοσκυλο δημοσιογραφος αλλα απετυχε
      Θελω να μας πουνε να βγουμε στα μπαλκονια να χειροκροτησουμε το ηρωικο ιατρικο προσωπικο του Δημοσιου τομεα…Τι ορκος του Ιπποκρατη..εδω πεφτε χοντρο δουλεμα απο τον Κουλη

    5. οταν λέμε ΕΠΙΤΑΞΑΝ θα ήθελα να ρωτήσω , τους μισθούς του προσωπικού πχ ΙΑΣΩ ποιος θα τους πληρώνει ? ο μισθός του ιατρού ?

      1. Η Λαγκαρντ πληρωνει και μας τα φορτωνει στο χρεος…κατα την διαρκειαν της κρισης επιταξη και μισθος Δημοσιου…Γιατι οι Ιρλανδοι το κανανε;;; ειναι ηλιθιοι;;;
        οχι να μοιραζεις εκατομυρια και τ δινεις στη ομαδα γιατρος και αντε μια δυο νοσοκομες 800 ευρω την ημερα…οκ εχεις χρηματα δωσε αλλα δωσε τα ιδια και στους γιατρους του Δημοσιου που τους εχεις να κινδυνευουν την ζωη τους καθε ημερα
        ολα τα αλλα ειναι μπαρουφες…ψαχνεις για κοροιδα…βεβαια οι γιατροι που σου μεινανε ειναι γυρω στα 60 ηλικια…οι 12000 νεοι γιατροι μετα τις πανεληνιες και την δωρεα εκπαιδευση φυγανε εξωτερικο
        τωρα γιατι λαδωνεις αγρια την ιδιωτικη περιθαλψη …αμα σου κατσει η στραβη να εχεις καπου να πας με προτεραιοτητα

    6. ρε παιδια στην Ελλαδα δεν ειναι κοροιδα να δινουν χωρις να παιρνουν…δεν χτιζονται ετσι οι τεραστιες περιουσιες…σου δινω …κρατα εσυ το ποσοστο σου και εγω το δικο μου…
      ετσι γινονται οι δουλειες…δεν θυμαστε την καταθεση του μακαριτη Κουρη στην Βουλη…..
      τωρα αντε εσυ να αποδειξεις πως μοιραστηκαν τα ποσοστα
      Στην ιρλανδια που δεν ειναι λαμογια..σου λεει ο αντιστοιχος Ιρλανδος ισοτητα στην περιθαλψη των πολιτων..κρατικα ολα μεχρι το τελος της κρισης
      σιγα μη το πολιτικο συστημα της Ελλαδος ευαισθητοποιηθει
      εδω τι λεμε μεγαλοδημοσιογραφοι αρπαζουν μονοκλινα και ο ατυχος Γερμανος, η 41χρονη τους ειχαν να περιμενουν σπιτι…
      και οι συζητησεις στο ιντερνετ ειναι, αλλοι να βριζουν την ΝΔ, αλλοι τον Συριζα, αλλοι ολους και να ανακαλυπτουν θεωριες συνομωσιας..
      να η συνωμοσια εδω που γραφει αναλυτικα το Μακελειο…τι αλλο θελετε;;;;;

    7. μπραβο Μακελειο…οι μονοι δημοσιογραφοι που μειναστε σε αυτο το μπου…λο.

    8. Εδω στην ελλαδα υπαρχουν βουλευτες,δημαρχοι κλπ που ειναι γιατροι αυτη επρεπε ειδη να εχουν επιστρατευθει για το συστημα υγειας και να μην τους εχουν να καθονται.

      Οι ιταλοι ειδη εχουν αρχισει να σκεφτονται τη θα γινει μετα…. με τα ψυχολογικα προβληματα που θα αποκτησουν η ιταλοι απο την καραντινα, και ποσοι απο αυτους θα εχουν ελειψει σε βιταμινη D.

    9. Ο γιος του Δράκουλα θα μας πιει το υπόλοιπο αίμα που έμεινε από το 2010 και θα το δώσει στους ιδιώτες φυσικά που τον έφεραν στην εξουσία.
      Τα πρόβατα έτσι κι αλλιώς το τσομπάνη ακολουθούν.Τα έχουν αποχαυνώσει τα κανάλια τους.

      1. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς τον κοροϊδευαμε για την γκαντεμιά! Λέτε να μην σερφαρει να τα βλέπει??? Τώρα θα μας πει το αίμα για εκδίκηση!

    Comments are closed.