ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΑΔΑ! «ΕΠΕΣΑΝ» ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ! ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ. ΜΕ ΕΝΑ ΓΡΑΠΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΉΤΑΝ Η ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ…(ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΑ)

    Κοινοποίηση:
    epeisodia-metaksu-prosfugwn-kai-mat-sta-diabata-thessalonikis.w_l

    Σε σκηνές και υπνόσακους κοιμήθηκαν τη νύχτα περίπου 500 άτομα που έχουν δημιουργήσει από χθες έναν άτυπο καταυλισμό σε έκταση δίπλα από το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

    Ανάμεσα τους υπάρχουν γυναίκες με μικρά παιδιά ακόμη και βρέφη. Από χθες άναψαν φωτιές έξω από τις σκηνές τους για να ζεσταθούν και να μαγειρέψουν ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν ίσως και σήμερα για την Ειδομένη. Τα άτομα έχουν έρθει από άλλες δομές Βόλβη, Ιωάννινα, Λάρισα, Μόρια, Οινοφυτα ακόμη και από ξενοδοχεία όπου διέμεναν το τελευταίο διάστημα.

    Τη συγκέντρωσή τους στο σημείο προκάλεσε μία φήμη που διακινήθηκε μέσω facebook ότι αν κινηθούν ομαδικά στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων θα υπάρξει άνοιγμα των συνόρων. Το ονόμαζαν «καραβάνι της ελπίδας».

    Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε ο Πέτρος από το Λίβανο. Είναι τρεις μήνες στη Θεσσαλονίκη, είδε το κάλεσμα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη συγκέντρωση και ήρθε. Ξέρει όπως και οι υπόλοιποι ότι τα σύνορα είναι κλειστά, όμως ελπίζει ότι θα βοηθήσει η Ευρώπη και θα ανοίξουν. Θέλει να φύγει από την Ελλάδα γιατί όπως λέει εδώ δεν υπάρχουν ούτε δουλειές, ούτε ασφάλεια, ούτε νοσοκομεία.Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται περίπου 4000 άτομα θα οποία η αστυνομία δεν αφήνει να περάσουν.

    Δείτε βίντεο:

    Οι αστυνομικοί έχουν δημιουργήσει ένα φραγμό με κλούβες αποκλείοντας τον άτυπο καταυλισμό από τη Συμμαχική οδό. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ατόμου που ήθελε να βγει από το χώρο και οι αστυνομικοί του το επέτρεψαν αφού τους έδειξε έγγραφο ότι διαμένει στην δομή Αναγνωστοπούλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που βλέπουν πρόσφυγες σε όλη την πόλη, ειδικά με αποσκευές, τους σταματούν, τους ελέγχουν και τους ζητούν να μην μεταβούν στα Διαβατά.

    Κάποιοι οι οποίοι ήρθαν με ΚΤΕΛ από Αθήνα τους γυρίζουν στα ΚΤΕΛ για να κόψουν εισιτήριο και να επιστρέψουν Αθήνα. Το ίδιο συμβαίνει σε όλη την πόλη καθώς και σε στάσεις από όπου περνά το λεωφορείο του ΟΑΣΘ για Διαβατά και βλέπουν να περιμένει κόσμος.

    Η αστυνομία φέρεται να έχει στείλει δυνάμεις στις δομές Ασπροβάλτας, Νέας Απολλωνίας και Λαγκαδικίων, για να έχουν εικόνα από τα camp.

    Δείτε φωτογραφίες: