ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥΣ – ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΣΑΜΙΩΤΕΣ – ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΥΣ – ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΕΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΚΗΝΕΣ – ΡΑΓΙΖΟΥΝ ΚΑΡΔΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    2

    Συνεχείς μετασεισμοί «χορεύουν» το νησί – Στους δρόμους και σε σκηνές θα περάσουν οι κάτοικοι τη νύχτα – Κρίσιμες οι επόμενες 48ωρες για την εξέλιξη του φαινομένου – Θα υπάρξουν ισχυρές δονήσεις – Νεκρά δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοίχο


    Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Σάμου για τους μετασεισμούς, αλλά και νύχτα θρήνου για το μαθητή και τη μαθήτρια που έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο, την ώρα που είχαν τελειώσει το σχολείο και επέστρεφαν στα σπίτια τους.
    Τα παιδιά περνούσαν από ένα στενό δρομάκι όταν ο τοίχος κατέρρευσε και τα καταπλάκωσε πριν προλάβουν να αντιδράσουν. Παρά την άμεση κινητοποίηση περίοικων και πυροσβεστικής το αγόρι ανασύρθηκε νεκρό και το κορίτσι υπάκυψε λίγο αργότερα με τους διασώστες και τους γιατρους να έχουν δώσει μεγάλη μάχη να την κρατήσουν στη ζωή.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτός είναι ο κύριος σεισμός ενώ αναμένονται αρκετοί μετασεισμοί. Ήδη μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί ένας ισχυρός μετασεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και δεκάδες άλλοι μικρότερης έντασης. Κρίσιμο για την εξέλιξη του φαινομένου είναι το επόμενο 48ωρο σύμφωνα με τους επιστήμονες οι οποίοι το παρακολουθούν.

    Οι κάτοικοι του νησιού θα διανυκτερεύσουν οι περισσότεροι έξω από τα σπίτια τους και μακρυά από τις περιοχές που έχουν κριθεί επικίνδυνες καθώς υπάρχουν πολλά παλιά κτίσματα που έχουν υποστεί ζημιές και μπορεί να καταρρεύσουν με έναν ισχυρό μετασεισμό.

    Χαρακτηριστικό είναι και το μήνυμα των Αρχών από μεγάφωνο που υποδεικνύει στους κατοίκους να μείνουν μακριά από τα σπίτια τους μέχρι να εκτονωθεί το φαινόμενο.

    Για το λόγο αυτό έχουν στηθεί σκηνές προκειμένου να μπορέσουν να διανυκτερεύσουν εκεί οι κάτοικοι.

    123140323_3424541024302828_6639430094399495605_n
    123130177_657780291597007_3593093629442516043_n
    Την ίδια στιγμή πολλοί από τους καταστηματάρχες στην παραλιακή ζώνη θα διανυκτερεύσουν μέσα στα καταστήματά τους, καθώς πολλά από αυτά έχουν γεμίσει νερά από το τσουνάμι που ακολούθησε τον σεισμό και δεν μπορούν να ασφαλίσουν με τις πόρτες να έχουν υποστεί ζημιές.

    11

    10

    9

    8

     

    76

    4

    3

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Θεία επέμβαση για την ζωή που κάνουν οι περισσότεροι Έλληνες. Ανωμαλία – αλλαξεοκολιές και προσκυνούν μόνο το χρήμα.
      Σειρά έχει μεγάλος σεισμός σε Αθήνα και Κρήτη όπως λένε οι πατέρες της εκκλησίας. Και μετά εισβολή των Τούρκων.
      Περαστικά μας γιατί αυτό μας αξίζει σαν λαός.

    2. Ελα ρε .,.,.,υπαρχουν ακομη σκηνες ?

      Δεν τις χρησιμοποιησαμε στους λαθροπιθηκους .,.,?

      Μην ασχολειστε ρε με τους ΕΛΛΗΝΕΣ .,.,.,αφηστε τους να ψοφησουν .,.,.η κονομα ειναι στους λαθραιους .,.

      ο ΕΛΛΗΝΑΣ μπορει να περιμενει μεχρι την επομενη δοση ΦΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΕΦΟΡΙΑΣ

    3. Κ δεν ασχολειται κανεις με αυτη την καταστροφη, ολη την ωρα με τον κορωνοιο

    4. Οι πολλές επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύουν να είναι συμπτώσεις…

    5. Τωρα θελετε σκηνες. Ομως οι λ@θρο τις εκαψαν ολες. Γι αυτο προσεχουμε για να εχουμε.

      1. ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΟΥΣΤ ΤΣΟΓΛ@ΑΝΑΡΑ…

        .
        ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

    6. ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΙΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ…ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ

      1. Ενώ στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις αντισταθηκατε ε;

    Comments are closed.