ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΟΙ “ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΙ” ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΒΟΣΚΟΥ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ, ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΑΙ; ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ Ή ΕΣΕΙΣ; ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

    Κοινοποίηση:
    imia-1536x837

    Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου διαψεύδει τις αναφορές ότι θεώρησε μη νόμιμο το ποσό που δινόταν από τον Δήμο Καλύμνου στον βοσκό των Ιμίων για να μετακινείται με τη βάρκα του από και προς τα Ίμια και το καταλόγισε εις βάρος των κληρονόμων του.

    «Η καλοπροαίρετη και με τρόπο θεσμικά ορθό ασκούμενη δημόσια κριτική είναι όχι απλώς ευπρόσδεκτη, αλλά αναγκαία σε μία δημοκρατική κοινωνία. Άπαντες όμως-ιδιαίτερα δε οι φορείς δημόσιων αξιωμάτων-οφείλουν να έχουν προηγουμένως ελέγξει προσεκτικά την αξιοπιστία των σχετικών πληροφοριών τους. Άλλως, κλονίζεται χωρίς λόγο η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ένωσης.

    Και προστίθεται: «Αν η ανωτέρω αναφερόμενη δημόσια τοποθέτηση οφείλεται απλώς σε ανθρώπινο λάθος, όπως ειλικρινά πιστεύουμε ότι συμβαίνει, ευελπιστούμε στην παραδοχή του και σε θαρραλέα αποκατάσταση της αλήθειας».
    Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
    «Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο το Ελεγκτικό Συνέδριο θεώρησε μη νόμιμο το ποσό που δινόταν από τον Δήμο Καλύμνου στον αποβιώσαντα Αντώνιο Βεζυρόπουλο (γνωστό ως βοσκό των Ιμίων), για να μετακινείται με τη βάρκα του από και προς τα Ίμια και το καταλόγισε εις βάρος των κληρονόμων του.

    Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Σώματος, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος, απευθυνόμενος από τη θέση του Προέδρου της Βουλής στην Ολομέλεια του Σώματος, καταφέρθηκε εναντίον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, λέγοντας προς το τέλος της σχετικής ομιλίας του τα εξής: «Για το Ελεγκτικό Συνέδριο, παρ’ ότι σέβομαι τους θεσμούς, δε θέλω να πω τη λέξη που ταιριάζει».
    Η πραγματικότητα, όμως, είναι όλως διαφορετική. Με την 39/2014 Πράξη του Β΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίθηκε νόμιμη δαπάνη 5.870,00 ευρώ που είχε δοθεί στον Αντώνιο Βεζυρόπουλο ως αποζημίωση για τη φύλαξη των Ιμίων κατά το έτος 2001.

    Στο πλαίσιο δε του ελέγχου του Δήμου Καλυμνίων για το χρονικό διάστημα 1997-2002 τα αρμόδια όργανα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ουδεμία άλλη δαπάνη αφορώσα στον Αντώνιο Βεζυρόπουλο ήλεγξαν και ουδέν ποσό καταλόγισαν για τον λόγο αυτόν εις βάρος του ίδιου ή των κληρονόμων του ή του Δήμου Καλύμνου.

    Η καλοπροαίρετη και με τρόπο θεσμικά ορθό ασκούμενη δημόσια κριτική είναι όχι απλώς ευπρόσδεκτη, αλλά αναγκαία σε μία δημοκρατική κοινωνία. Άπαντες όμως-ιδιαίτερα δε οι φορείς δημόσιων αξιωμάτων-οφείλουν να έχουν προηγουμένως ελέγξει προσεκτικά την αξιοπιστία των σχετικών πληροφοριών τους. Άλλως, κλονίζεται χωρίς λόγο η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς.

    Αν η ανωτέρω αναφερόμενη δημόσια τοποθέτηση οφείλεται απλώς σε ανθρώπινο λάθος, όπως ειλικρινά πιστεύουμε ότι συμβαίνει, ευελπιστούμε στην παραδοχή του και σε θαρραλέα αποκατάσταση της αλήθειας».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Τά καθάρματα τού ελεγκτικού συνεδρίου ψεύδονται ασύστολα γιατί τρέμουν τήν κατακραυγή τού κόσμου.Ο γενναίος πατριώτης ό λεβέντης δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης είναι ό μόνος πού λέει τήν αλήθεια.Οί ανθέλληνες τού αισχρού ελεγκτικού συνεδρίου έβαλαν 50.000 χιλιάδες πρόστιμο στόν δήμαρχο Διακομιχάλη επειδή πλήρωνε τά καύσιμα,600 χιλιάδες ετησίως,τού αποθανόντος κτηνοτρόφου Αντώνη Βεζυρόπουλου πού πηγαινοερχόταν από τό λιμάνι τής Καλύμνου πρός τά Ιμια διανύοντας απόσταση 6,5 μιλίων.Εκεί ό μακαρίτης Βεζυρόπουλος έβοσκε τά κατσίκια του.Τέτοιοι ντενεκέδες ξεγάνωτοι είναι οί ανθέλληνες ελληνόφωνοι πολιτικοί πού καταδιώκουν μέ μανία τούς Ελληνες πατριώτες.
      Γιάννης Λάκων
      Πρόεδρος τού ελεγκτικού συνεδρίου είναι ό Ιωάννης Σαρμάς

    2. Ποσο πια προδοτες, ψευτες, σαπιτες!! Εμετος. Οι δικαστες, ενας εσμος καλοπερασακιδων, χαραμοταϊσμενων στην πλειοψηφια, που οπου φυσα ο ανεμος της Βουλης των προδοτων πανε. Χιλιδες τα παραδειγματα. Τωρα για το συγκεκριμενο χωρις να γνωριζω, μου φαινεται φυσιολογικο. Σιγα μην ηθελαν τα τσιρακια, τα δεκανικια των προδοτων, αυτον που πουλησαν και πουλουν το Εθνος, αυτων που περαν πασης αμφιβολιας μισουν τον Ελληνα, σιγα μην ηθελαν βοσκο στα Ιμια ή οποιαδηποτε ελληνικη παρουσια. Ουτε καν προβατα, κατσικια ελληνικα!! Χιο σε πιστευω απολυτως.

    Comments are closed.