ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ «ΦΙΑΣΚΟ» ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΜΑΘΗΣΗ – ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ – «ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΗ» ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ – ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

    Κοινοποίηση:
    nb_fiasko_tilekpaidefsi2-696x368

    Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα χιλιάδες παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεμάθηση, καθώς το σύστημα εξακολουθεί να μην δουλεύει.

    Ουδείς έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το χάλι και την κατάντια που έχουν οδηγήσει την Παιδεία. Σε απόγνωση οι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να χάνουν σημαντικό έδαφος που αφορά στη μόρφωσή τους και το μέλλον τους. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξακολουθεί να βρίσκεται γαντζωμένη στην καρέκλα και αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη, ενώ ο πρωθυπουργός που θα έπρεπε να ζητήσει την παραίτησή της είναι παντελώς αδιάφορος.

    Με αναφορές για προβλήματα στην πλαταφόρμα Webex στις περίπου 35.000 ψηφιακές τάξεις ξεκίνησε και η δεύτερη ημέρα της τηλεκπαίδευσης  για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί στην πλαταφόρμα «μπήκαν» μαθητές από σχολεία χωρών της κεντρικής Ευρώπης όπως το Βέλγιο και η Ολλανδία.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες γίνονται προσπάθειες σταθεροποίησης του συστήματος.

     

    Νέες οδηγίες

    Εν τω μεταξύ το πρωί της Τρίτης το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με τις ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα»

    Όπως τονίζεται, «εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα».

    Από το υπουργείο επισημαίνεται ότι «η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο. Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε ναπροσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης που είναι πρωτόφανείς σε όλος τον κόσμο».

    Τι συνέβη τη Δευτέρα

    Τη Δευτέρα το πρόβλημα παρατηρήθηκε κατά τη δεύτερη σχολική ώρα της Δευτέρας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και εκνευρισμός σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και γονείς .

    Ο Νίκος Λαμπρογεώργος στέλεχος της εταιρίας στην Ελλάδα  «η Cisco έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας Webex που επηρέασε σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία»).

    Τόνισε επίσης ότι: «συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας για να μετριάσουμε την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστούμε τους χρήστες του Webex για την υπομονή τους κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος». Το πρόβλημα δεν αφορούσε μόνο τη χώρα αλλά όλη την Ευρώπη και οφείλεται σε τεχνικό λάθος ενός κέντρου στο Λονδίνο».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    21 Σχόλια

    1. Όσο ο ελληνας έχει φαΐ και ίντερνετ, δεν ξεσηκωνεται με τίποτα..

    2. Αυτή η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα εκτός από το να μαντρώνει τον κόσμο και να μπουκώνει χρήμα τα ΜΜΕ για να τους λιβανίζουν. Εκεί έχει πετύχει ομολογουμένως.

    3. Γιατι δν ανοιγουν τ γυμν. Λυκεια; Ν γινοντε μαθηματα κ απογευμα μ τους ιδιους καθηγητες ν μειωθουν οι ωρες τ πρωι κ ν πηγαινουν κ απογευμα 4 ωρες πρωι 4 απογευμα

    4. Η κυβέρνηση ενός τόπου αντικατοπτρίζει την κοινωνία και όχι το αντίθετο
      Πρώτα πρέπει να βελτιωθούμε σαν άτομα και μετά να περιμένουμε να βγει μια πατριωτική κυβέρνηση

    5. Ειναι ο καθρεπτης μας! Ειναι κομματι μας αυτος κ το σιναφι του! Εχουμε τους πολιτικους που εμεις εκλεγουμε και μας αξιζουν! Οποτε μην χτυπιεστε μερικοι δεν ειστε καλυτεροι απο αυτους! Η πλειοψηφια των ελληνων δυστυχως ειναι σκαρτη!

    6. Πληρώνουμε υπηρεσίες ΓΤΠ έναντι εκατομμυρίων ευρώ.

    7. Μια χαρά έγινε μάθημα σε Πανεπιστήμιο Αθηνών…Τώρα τελείωσε…Με Webex…

    8. παιδικες αρρωστιες
      το θεμα ειναι να δουλεωει το συστημα μεστη χρονια και θα ρολαρει
      Για μια δυο μερες…
      αλλστε σημερα δενε χουν το βαρυ προβλημα το χτεσινο
      οποτε μην χτυπιεστε τοσο
      θα βγει ο συριζα μετα 3 χρονια να το απολαυσετε

      1. Ναι τα πρωτα 100 χρονια του Μωϋσή ειναι τα δύσκολα…

        1. τα αλητακια ζητω λεγατε ι χαμενες μερες δεν σς πειραξαν
          τωρα η μια μερα εγινε 100 χρονια…
          ΣΗΜΕΡΑ καμμια σχεση με χτες τα προβληματα αρκετα λιγοτερα
          Θα βγαλετε τον συριζα υπομονη να σας κυβερνησει οπως σας αξιζει

      1. ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    9. Ένα 60% από τους εκπαιδευτικούς δεν έχουν ιδέα από υπολογιστές

    10. Γιατί δεν στήνετε 5-10 σερβερς να καλύψετε τον Ελλαδικό χώρο ? Δεν έχετε πληροφορικούς ? Στην τελική γιατί δεν πληρώνετε τη cisco να σας δώσει υποστήριξη, όχι free όπως είναι τώρα ?…. Ήμαρτον πια…2020 και παίζουμε λές και είναι 1995. Δεν είναι μονο κομματικό το θέμα έχει να κάνει με την αχρηστεία του δημοσίου.

    11. LGBT, μαρξισμός, ανθελληνισμός, νέα τάξη πραγμάτων, Φύσσας, ΚΚΕ…..αυτά τους λένε στο σχολείο και άλλα πολλά….

    12. εδω ο αλλος αναρωτιεται γιατι δεν βρεθηκε 40χρονια κανενας αξιος η αν βρεθει….που να βρεθει ρε μαλακα αφου 40 χρονια τους ιδιους προδοτες ψηφιζεται πως να βρεθει δηλαδη που; αναμεσα στους ιδιους και τους ιδιους;
      αντε μαζευτητε να κανετε καμοια ειρηνικη διαδηλωση εναντια σε ενα συστημα που στελνει σιδεροφρακτους μπατσους να σας κοπανανε και να σας ψεκαζει χημικα με γνωνομονα παντα το καλο σας

    13. …..ΤΑ 40 ΜΥΡΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΟΥΡ…ΚΑΝΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID….ENA ΣΩΣΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΔΕΝ ΒΑΛΑΝΕ!!!…. ΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…..

    14. ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ . ΕΓΩ 3 ΜΕ 4 ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    15. ΠΟΙΑ ΡΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ; ΤΟ ΜΟΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΜΠΛΕΓΜΕΝΗ ΣΕ ΜΚΟ ΜΕ ΤΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ; ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΤΕ…

    Comments are closed.