ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ! ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ! ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ …”ΤΡΟΥΠΩΣΟΥΝ” ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ…

    Κοινοποίηση:
    ΕΣΥ

    Χιλιάδες εργαζόμενοι στα πολύπαθα και υποστελεχωμένα νοσοκομεία της χώρας αναμένεται να μείνουν στον δρόμο, προκειμένου να αναλάβουν εργολάβοι, με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

    Όπως αναφέρει η ΠΕΟΔΗΝ, προσωπικό από τη φύλαξη, την καθαριότητα, την εστίαση και άλλους τομείς πρόκειται να απολυθούν, όταν ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί από τα νοσοκομεία «για την εγκατάσταση εργολάβων».

    «Στη διάρκεια της πανδημίας, οι καθαρίστριες στις κλινικές κορονοιού, οι τραπεζοκόμες στη σίτιση των ασθενών, οι φύλακες στη τήρηση του πρωτοκόλλου εισόδου στα νοσοκομεία ασθενών και επισκεπτών και στη φύλαξη προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες σε συνθήκες εργασιακής εξάντλησης. Και όμως επιβραβεύονται με την απόλυσή τους» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και εξηγεί:

    «Εργολάβοι που στοιχίζουν τα διπλά χρήματα στο δημόσιο για τις ίδιες εργασίες, με χειρότερη ποιότητα προσφερόμενων υπηρεσιών άθλιες συνθήκες εργασίας και αμοιβών των εργαζόμενων που απασχολούν. Δηλαδή οι εργαζόμενοι που σήμερα εργάζονται με συμβάσεις και λαμβάνουν από τα νοσοκομεία 600 με 700 ευρώ το μήνα θα αναγκαστούν να ζητήσουν δουλειά από τον εργολάβο και εάν τους προσλάβει για την ίδια εργασία με περισσότερες ώρες απασχόλησης θα λαμβάνουν 300 ευρώ το μήνα. Θα δουλεύουν πολύ περισσότερες ώρες από αυτές που θα δηλώνονται, θα υπογράφουν ότι έλαβαν 700 ευρώ και θα λαμβάνουν 300 ευρώ το μήνα. Θα κατατίθενται στη τράπεζα 700 ευρώ για να μην έχουν πρόβλημα με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και με απειλές μπράβων θα επιστρέφουν πίσω τα 400 ευρώ».

    Όπως καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος: «Πολλά νοσοκομεία έχουν σε εξέλιξη διαγωνισμούς για εργολάβους και οι 6.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα απολυθούν με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών. Δυστυχώς δεν δίνεται η δυνατότητα στα νοσοκομεία με νομοθετική ρύθμιση να διενεργούν διαγωνισμούς πρόσληψης συμβασιούχου προσωπικού. Το υπουργείο Υγείας ανανεώνει τις συμβάσεις των 6.000 εργαζομένων στις υπηρεσίες στήριξης με την υποσημείωση ότι όταν ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί από τα νοσοκομεία για την εγκατάσταση εργολάβων που τρέχουν, απολύονται οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι. Σταδιακά αυτό συμβαίνει» αναφέρει και τονίζει:

    «Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να δώσει τη δυνατότητα στα νοσοκομεία να προλαμβάνουν προσωπικό στις εν λόγω υπηρεσίες συνάπτοντας συμβάσεις ορισμένου χρόνου με νομοθετική ρύθμιση. Αυτά που είπε ο Υπουργός σήμερα δεν εφαρμόζεται από πολλές διοικήσεις νοσοκομείων γιατί δεν έχουν κάτι γραπτώς όπως ισχυρίζονται. Δηλαδή να μην αναθέτουν σε εργολάβους τις υπηρεσίες στήριξης εάν είναι ακριβότεροι».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ????

    2. Χιο είσαι έρωτας!

      Μητσοτάκη γ@μιέσαι!

      Λευτεριά στον πολιτικό κρατούμενο Ηλία Κασιδιάρη!

      Μητσοτάκη γ@μιέσαι!

    3. Όταν τα στελέχη της ΝΔ έλεγαν εν μέσω πανδημίας ευτυχώς που δεν ακούσαμε το ΣΥΡΙΖΑ για περισσότερες ΜΕΘ γιατί θα πετούσαμε εκατ ευρώ τότε τι καταλαβαίνατε νεοελληναράδες;
      Δεν καταλαβαίνατε ότι πάνε για διάλυση του ΕΣΥ και να σας στείλουν στους φίλους τους κλινικάρχες;
      Δεν το καταλαβαίνατε είστε μειωμένης νοημοσύνης εσείς θα το καταλάβετε όταν σας κάτση η στραβή αλλά τότε θα είναι αργά.
      Όταν τα έλεγε αυτά ο Πολάκης δεν σας άρεσε γιατί έτσι ήταν η κομματική γραμμή της ΝΔ λες και αν αρρωστήσετε θα τρέξει η ΝΔ να σας σώσει.
      Της δικές επιλογές πληρώνετε και θα συνεχίσετε να τις πληρώνετε τη συμμορία ΝΔ και Μητσοτάκηδες που ψηφίζετε.

    4. Τώρα γιατί σκούζετε νεοελληναράδες;
      Ψηφίσατε τη συμμορία ΝΔ και Μητσοτάκηδες να σας σώσουν ε σας έσωσαν.
      Να τους ξαναψηφίσετε για να σας ξανασώσουν.
      Μην είστε υποκριτές νεοελληναράδες ψηφίσατε τη συμμορία ΝΔ και Μητσοτάκηδες για το ρουσφέτι και το βόλεμα.
      Πάρτε τώρα ρουσφέτια και βολέματα.
      Σας βόλεψε καλά όλους το ζαβό ο Κούλης.
      Δεν θέλατε ΣΥΡΙΖΑ που σας άφησε 37 δις στα ταμεία θέλατε Μητσοτάκηδες που σας κλέβουν 37 δις.
      Καλά να πάθετε.

    5. Τοσα χρονια γινονταν κρατησεις απο μισθους για να εχει ο κοσμος περιθαλψη.Τι τα εκαναν αυτα τα χρηματα ;;; Ο κοσμος πληρωνε για να μην εχει περιθαλψη ;;; Αφου δεν θελετε ο κοσμος να εχει περιθαλψη φερτε πισω τα λεφτα του.Σας σιχαθηκαμε δεν υπαρχουν λεξεις στο ελληνικο λεξιλογιο για τα μουτρα σας.Ο χιτλερ ηταν αγγελος μπροστα σας.Η Θεια Δικη πανω σας να πεσει.Οταν θα γραφτει στην ιστορια το ποσο δυναστες εισασταν ,ευχομαι οποιος θα διαβαζει για σας να κοβει το χαρτι και να σκουπιζει τον κ@@@λο του.

    6. αυτή η χώρα δεν έχει ονομα πλέον.
      Εχει μόνο…επώνυμο: Μητσοτακισταν, Τσιπρισταν, ΚΚΕμπαγλαντάν, Σωτηρομαλακιστάν, Πασοκιστάν κ.ο.κ

    7. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ λέει….αυτό ακριβώς που δεν πρέπει να λέει,ότι και να κάνει η ΝΔ,όσο μαφία και Κολομβία,και τυρρανικο καθεστώς να επικρατεί έναντι του λαού σε όλους τους τομείς …πάλι αυτός θα κυβερνήσει….Ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανώς για τον λαό να είναι πολύ πολύ καλύτερος,γιατί θα ήταν ο μονόφθαλμος έναντι του τελείως τυφλού….ωστόσο το δόγμα περί ανοιχτών συνόρων τέτοιες εποχές,έπειτα από όσα έχουν γίνει γενικά στην Ευρώπη ,αλλά και το χάος που επικρατεί γενικότερα και εδώ απ’ την μαζική και ανεξέλεγκτη λαθραία είσοδο ……των προσφύγων ,είναι σαν λέει ,δεν θέλω να κυβερνήσω…Ε δεν εξηγείται τέτοια μαλακεια στο κεφάλι…. αυτό δηλαδή είναι έξω από κάθε λογική…να λες τέτοιες χοντράδες….ήδη έχει χτυπήσει κόκκινο προ πολλου σε όλη την Ευρώπη,και εμείς που είμαστε ένα μάτσο χάλια σαν χώρα,αλλά και σαν επίπεδο ζωής,η περισσότεροι λάθρο μας έλειπαν….μα πόσο δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι….Θα μας αφήσει με τον τυρρανο πάλι , γιατι βλέπω και ακούω ότι αρκετοί που σε καμμία περίπτωση δεν θα ψηφίσουν τον γελοίο ,θα ψηφίσουν άλλο κόμμα…θα έχουμε δηλαδή είσοδο και ενδυνάμωση μικρών κομμάτων καί με μεγάλη έκπληξη ποσοστού ,αν τελικά κατεβει τον Κασιδιάρη…Ρε Τσίπρα ;Μας δουλεύεται και σεις έτσι;Καλά ξηγιεσται..πιο καλά αντιπολιτευση ,μαλακας εισαι να μου πεις;Ζωή και κότα περνάτε κ έτσι…..

    8. ΝΤΡΕΠΩΜΑΙ….ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ…….ΞΥΠΝΗΣΤΑΙ……ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ”

    9. Να ξαναψηφίσετε τη συμμορία ΝΔ και Μητσοτάκηδες να σας σώσουν νεοελληναράδες.
      Εσείς που τους ψηφίσατε για το ρουσφέτι και το βόλεμα.
      Πάρτε τώρα ρουσφέτια και βολέματα.
      Αυτοί τώρα τρώνε με χρυσά κουταλιά και εσείς φάτε σκ@τα από το καλάθι της νοικοκυράς του τσαρλατάνου Άδωνι.

    10. Τί σχέση έχουν οι καθαρίστριες, οι τραπεζοκόμοι καί οι φύλακες μέ τήν υγεία μας καί “θά πεθαίνουμε στούς δρόμους” από τήν απόλυσή τους;;;

    11. Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΗ ΕΝΑ ΝΕΟ
      ΤΡΙΟ ΦΑΣΙΣΤΑ…
      ΑΔΩΝΗΣ,ΠΛΕΥΡΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ..
      ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ…..
      Ερε ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ,,,

      1. Εσένα δηλαδή δέν σού φτάνουν οι τρείς καί θές καί τέταρτο;;;

    12. Ξαναψηφιστε τη Μαφια πανηλιθιοι για να σας παρουνε και τα σωβρακα.
      Αν τους ξαναβγαλετε να ετοιμασετε και το φερετρο σας,γιατι εκει θα σας στειλουν αν τους ξαναβγαλετε.

    13. Ο κόσμος έπεσε σε κατάθλιψη.Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε για πιο λόγο υπάρxουμε.Με 680€ μισθό καλούμε να πληρώσω την ΔΕΗ που έρχεται 180€ την τηλεθέρμανση δεν την άνοιξα γιατί έρxεται 800€ να πληρώσω κοινόxρηστα να πληρώσω νερό να πληρώσω το τηλέφωνο κτλ.Μα πως θα πληρώσω 3.000€ με μισθό 680€.Να γίνουμε κλέφτες;Και μέσα σε όλα αυτά εγώ δεν είμαι άνθρωπος να φάω να ντυθώ να πιω ένα καφέ έστω και μία φορά την εβδομάδα σε μια καφετέρια;Δεν ξέρω είμαι απόλυτα απελπισμένος η κατάσταση αυτή μας αρρώστησε κυριολεκτικά.

    14. Γιατί να προσλαμβάνονται από τα νοσοκομεία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου; Δεν σταματά η ανάγκη σε καθαρίστριες, φύλακες, τραπεζοκόμες. Μήπως το κάνουν αυτό, για να μην δίνουν στο τέλος σύνταξη ή να μην παίρνει άδειες το προσωπικό με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου; Αυτό είναι αραπιά, είναι δουλεία. Ούτως ή άλλως τα νοσοκομεία έχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε προσωπικό. Τα ίδια έκαναν και προ 10ετίας στο ΙΚΑ, όπου απέλυσαν 1200 ιατρούς συμβασιούχους έργου εργαζομένους με συνθήκες ταμ – ταμ. Τους απέλυσε, όμως, ο ομορφονιός Άδωνις, που υπερηφανευόταν και έλεγε ότι “σιγά που θα περιμένω την τρόικα να κάνει απολύσεις. Θα τις κάνω εγώ’.
      Βεβαίως, δεν το συζητώ ότι με τους εργολάβους τα πράγματα θα φτάσουν στον πάτο.

    15. Τώρα το θυμήθηκαν τόσο καιρό δεν τους είδα να στηρίζουν τους συναδέλφους τους που με το πρόσχημα του covid τους έβγαλαν σε αναστολή!!!

    16. το πασοκ έφτιαξε το ΕΣΥ και η νδ το διαλύει τι δεν καταλαβαίνετε??? σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε…

    Comments are closed.