ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑ! ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ – «ΚΥΜΑ» ΟΡΓΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΛΟΪΝΤ: ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ)

    Κοινοποίηση:
    ameriki-diadilotis-fwties_0

    Οι ταραχές στις ΗΠΑ επεκτείνονται μετά τον φόνο του George Floyd από λευκούς αστυνομικούς ενώ απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε το Σάββατο 30/5 σε τουλάχιστον 25 μεγάλες πόλεις, καθώς δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους για την αστυνομική βία που οδήγησε στον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού. Μέχρι στιγμής, τρεις άνθρωποι έχουν πεθάνει στη διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων και δεκάδες έχουν τραυματιστεί. Ο τελευταίος νεκρός καταγράφεται στην Ινδιανάπολις, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις διαδηλώσεις του Σαββάτου 30/5.

    Οι ταραχές στις ΗΠΑ επεκτείνονται μετά τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ και απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκαν χθες Σάββατο σε αρκετές μεγάλες πόλεις καθώς δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους για την αστυνομική βία που οδήγησε στον θάνατο αυτού του Αφροαμερικανού.

    Από το Λος Άντζελες ως το Μαϊάμι και το Σικάγο οι διαδηλώσεις με βασικό σύνθημα το «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» –τα τελευταία λόγια του Φλόιντ όταν βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος με το γόνατο ενός αστυνομικού στον λαιμό του–, ξεκίνησαν ειρηνικά, όμως στη συνέχεια ξέσπασαν επεισόδια με τους διαδηλωτές να κλείνουν δρόμους, να βάζουν φωτιές και να συγκρούονται με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να αποκαταστήσει την τάξη.

    Το θέαμα των διαδηλωτών που έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους τροφοδότησε μια αίσθηση κρίσης που ολοένα και αυξάνει στις ΗΠΑ έπειτα από εβδομάδες lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εξαιτίας της οποίας εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει άνεργοι, με τις μειονότητες να πλήττονται περισσότερο.

    Στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο υπουργείο Δικαιοσύνης φωνάζοντας «Οι ζωές των μαύρων μετρούν». Πολλοί στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον Λευκό Οίκο όπου ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομία.

    Ο εικονολήπτης του Reuters Χούλιο Σέζαρ Τσάβες τράβηξε δυο σοκαριστικές φωτογραφίες, την ώρα που ένας αστυνομικός τους σημαδεύει με το όπλο του. Όπως έγραψε ο Τσάβες στο twitter «ενας αστυνομικός τον οποίο τραβώ με την κάμερα στρέφεται προς το μέρος μου και με σημαδεύει με το όπλο του που ρίχνει πλαστικές σφαίρες», δήλωσε ο Τσάβες.

    Ο ίδιος ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει χθες ότι αν οι διαδηλωτές, που την προηγουμένη είχαν συγκεντρωθεί στην Λαφαγιέρ Σκουέρ απέναντι από τον Λευκό Οίκο, παραβίαζαν τον φράκτη, θα τους είχαν υποδεχθεί «τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα που έχει δει ποτέ».

    Αργότερα, κατά την επίσκεψή του στο το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στη Φλόριντα, ο Τραμπ επεσήμανε ότι: «Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στους δρόμους της Μινεάπολiς είναι μεγάλη τραγωδία». Πρόσθεσε όμως ότι η μνήμη του Φλόιντ «ατιμάζεται από τους ταραχοποιούς, τους πλιατσικολόγους και τους αναρχικούς» και απηύθυνε έκκληση να υπάρξει «συμφιλίωση, όχι μίσος», και να αποδοθεί «δικαιοσύνη», αντί να επικρατεί «χάος».

    Οι πλήρεις δυνάμεις της Εθνοφρουράς της Μινεσότα κινητοποιήθηκαν για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έπειτα από τέσσερις νύκτες ταραχών στη Μινεάπολις, τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας και στη γειτονική Σεντ Πολ.

    Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς δήλωσε ότι η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς είναι αναγκαία διότι ξένα στοιχεία εκμεταλλεύονται τις διαδηλώσεις για να σπείρουν το χάος και ότι περιμένει πως οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του Σαββάτου θα είναι οι βιαιότερες μέχρι σήμερα.

    APTOPIX Minneapolis Police Death Protests Philadelphia
    APTOPIX Minneapolis Police Death Protests Philadelphia

    «Δεχόμαστε επίθεση. Πρέπει να επιβληθεί η τάξη (…) Θα χρησιμοποιήσουμε όλη την δύναμη της καλοσύνης και της δικαιοσύνης για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα τελειώσει», δήλωσε κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνήτης, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως ξένα στοιχεία, ορισμένοι υπέρμαχοι της λευκής κυριαρχίας και μέλη καρτέλ ναρκωτικών ευθύνονται για ορισμένα από τα βίαια επεισόδια στην Μινεάπολις.

    Όταν του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να δώσει διευκρινίσεις, δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει την σκέψη του.

    Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ κατηγόρησε επίσης «ομάδες εξωτερικών ακραίων στοιχείων και ταραξιών εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να υπηρετήσουν την δική τους χωριστή και βίαιη ατζέντα».

    Ακτιβιστές υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων εκτίμησαν ότι η σύλληψη και ο φόνος του Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς πυροδότησε την οργή που υποβόσκει εδώ και καιρό στη Μινεάπολις και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ για τον ρατσισμό που επικρατεί στο σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης.

    Όμως οι ταραχές που εξαπλώθηκαν πάρα πολύ γρήγορα συμπίπτουν και με μια βαθιά αίσθηση δυσαρέσκειας για τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της covid-19.

    Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε πολλές μεγάλες πόλεις όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις τελευταίες ημέρες, ανάμεσά τους η Ατλάντα, το Λος Άντζελες, η Φιλαδέλφια, το Ντένβερ, το Σινσινάτι, το Πόρτλαντ, το Όρεγκον, το Κεντάκι και η Λούισβιλ.

    APTOPIX Minneapolis Police Death Protests Philadelphia
    APTOPIX Minneapolis Police Death Protests Philadelphia

    Διαδηλώσεις ξέσπασαν το Σάββατο στο Ντάλας, το Σικάγο, το Σιάτλ, τη Σολτ Λέικ Σίτι και το Κλίβελαντ.

    Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση το Πεντάγωνο έθεσε στρατιωτικές μονάδες σε ετοιμότητα τεσσάρων ωρών σε περίπτωση που ζητηθεί η συνδρομή τους από τον κυβερνήτη της Μινεσότα για την αντιμετώπιση των ταραχών.

    Μονάδες της Εθνοφρουράς κινητοποιήθηκαν επίσης στο Οχάιο, το Μιζούρι, το Ουισκόνσιν και το Τενεσί.

    «Θα μπορούσαν να τους σκοτώσουν»
    Η οργή για τον φόνο του Φλόιντ είναι εκτεταμένη.

    Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν χθες Σάββατο στους δρόμους του Σικάγο για δεύτερη ημέρα. Εικόνες που τραβήχτηκαν από κινητό δείχνουν διαδηλωτές να ανατρέπουν ένα SUV, να πυρπολούν ένα περιπολικό, έναν άνθρωπο να καίει την αμερικανική σημαία και κάποια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας.

    Στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης περιπολικό πέρασε μέσα από το πλήθος των συγκεντρωμένων διαδηλωτών, που είχαν βγει στους δρόμους για δεύτερη ημέρα, αφού την Παρασκευή έγιναν περισσότερες από 200 συλλήψεις.

    «Θα μπορούσαν να τους έχουν σκοτώσει και δεν γνωρίζουμε πόσοι τραυματίστηκαν», κατήγγειλε η βουλευτής Αλεξάντρια Οκάζιο- Κόρτες στο Twitter, ζητώντας να λογοδοτήσουν οι εν λόγω αστυνομικοί.

    Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στη συνοικία Φέρφαξ, όπου πλήθος ανθρώπων προσπάθησε να εισβάλει στο στούντιο CBS Television City, όμως απωθήθηκαν από την αστυνομία.

    Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. Αυτό και μόνο τα λέει όλα ήμαστε μειονότητα οι λευκοί Όχι οι μαύροι και λοιποί γι’αυτό κάποιοι σαν τον Ηλία θα ανέβουν ξαφνικά σε μια βραδιά μπορεί να γίνουν αντιπολίτευση δεν αργεί…

    2. Αυτά τα καθίκια που καίνε ξένες περιουσίες και σκοτώνουν τον κόσμο στο ξύλο δεν νοιάστηκαν καθόλου για τον φόνο του Φλόυντ, του αφροαμερικανού, απλά εκμεταλλεύονται το χάος της μάζας για να κλέψουν και να βγάλουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Τι φταίνε οι υπόλοιποι επειδή ένας αστυνομικός σκότωσε κάποιον; Αν γινόταν το αντίθετο, αν ένας μαύρος αστυνομικός σκότωνε κάποιον λευκό δεν θα κουνιόταν φύλλο. Αυτοί που διαδηλώνουν με την βία είναι οι μεγαλύτεροι ρατσιστές και έχουν ψυχολογικά γιατί δεν ξεπέρασαν ποτέ τον ρατσισμό που δέχτηκαν οι μαύροι πολλά χρόνια πρίν. Ουσιαστικά γλείφουν εκεί που έφτυσαν, κατώτερης νοημοσύνης, ανάξιοι σεβασμού.

    3. Ξαπλωσανε ενα ανθρωπο (με χειροπεδες) στο δρομο…και τον πνιξανε…με ενα γονατο…στο λαιμο….!!!!!!
      ?
      Οι αρχες…λεει…αρχικα….δυσκολευτηκαν…να ασκησουν κατηγοριες…για φονο, μαλλον 3ου βαθμου….
      Απο εκει να καταλαβεις….περι τινος προκειται…

      1. Μάλλον δεν γνωρίζεις τους μαύρους στο Αμέρικα η γενικότερα εγώ τους έζησα και τους ζω κάθε μέρα δεν θα αναπτύξω το τι και το πώς…το λοιπόν δεν ξέρεις τίποτα για τους αστυνομικούς η τον αστυνομικό που αντέδρασε έτσι δες τον πίνακα με τα θύματα αστυνομικούς ρωτά καμία ιστορία όπως ο αστυνομικός που επί Γρηγορόπουλου που οι δικοί του δεν παραδέχτηκαν να μιλήσουν ελληνικά που έφαγε αρβύλιες στο κεφάλι και είναι με πλάκες Τιτανιου και άλλοι τόσοι που κάνεις δεν έμαθε και δεν μαθαίνει τίποτα καθημερινά ελάτε από την μεριά του αστυνομικού

    4. Αρχισε η διαλυση και αποκαθηλωση των ηπα.Ολα συντελουν σε αυτο.Αλλοπροσαλος προεδρος,χρονιες φυλετικες διακρισεις,προβληματα εγκλεισμου,ανεργια και φτωχια λογω κορωνοιου, κλπ συντελουν σε αυτο.Εχουμε πολλα επισοδεια μπροστα μας.Απλα αυτο που εγινε ηταν το φυτιλι.

      1. Αυτο που ειναι περιεργο για τον τραμπ φιλε ειναι οτι ενω ξερει καλα πως λειτουργουν σορος και ολα αυτα τα σκουπιδια δεν κανει τιποτα να τους στριμωξει.
        Αναθεμα αν η μυστικες υπηρεσιες της αμερικης δεν ξερουν τους αντιφα του σορος ενω ξερουν τους δικους μας που υποκινουν.
        Αρα αφου ο τραμπ δεν δινει εντολη να καθαρισουν αυτα τα σκουπιδια τα μεγαλα και τα μικρα εμενα μου δειχνει οτι και ο τραμπ στο κολπο ειναι.
        Επι 4 χρονια σχεδον ακουω για την καταστροφη της καμπαλ και δεν εχει κουνηθει ουτε κατα δοκανια εναντιον τους.μονο καιει την μαριδα που ισως οι μεγαλοι του υποδυκνυουν.
        Εγω φοβαμαι οτι ο τραμπας ειναι ο δουρειος ιππος .

    5. https://www.bbc.com/news/world-us-canada-48562834
      Το 2017 στη Μινεαπολη μία φιλοξενούμενη λευκή Αυστραλέζα φώναξε την αστυνομία να καταγγέλλει πιθανό βιασμό. Όταν ήρθε το περιπολικό πηγε στον Σομαλό ισλαμιστή μπάτσο με την πυτζάμα της. Αυτός την εκτέλεσε εν ψυχρώ. Έφαγε 12 χρόνια φυλακή κι όλοι οι ισλαμοπίθηκοι της πολιτείας διαδήλωναν υπέρ του. Κατάλαβες τώρα ότι σε ολόκληρο τον πλανητη σε κοροϊδεύουν τα τσιράκια του Σόρος;;

    6. Η Μιννεάπολις το 1950 είχε 98.4% λευκούς,το 1970 είχε 93.6% λευκούς,το 1990 είχε 78.4% λευκούς,το 2010 είχε 63.8% λευκούς. Παράδειγμα της αλλαγής των ΗΠΑ σε μισό αιώνα.

    7. Ο αστυνομικος που τον πιεζει στον λαιμο με το γονατο να μπει βαθια μεσα, καθως και η παρεα του, διοτι δεν μπορει να σου λεει ο ανθρωπος δεν μπορω να αναπνευσω και συ να συνεχιζεις να τον πιεζεις, εισαι κτηνανθρωπος!!!!!!! Αλλα εξ’ αιτιας αυτου του θλιβερου γεγονοτος να καις και να βανδαλιζεις και να καταστρεφεις περιουσιες αθωων η διαφορα ειναι μεγαλη!!!!!! Το χαος που θελουν καποιοι πρεπει να τσακισθει!!!!!!! Το ιδιο επρεπε να ειχε κανει και εδω η τοτε κυβερνηση με τους λεχριτες που εκαψαν τους ανθρωπους στην Μαρφιν και γυριζουν ελευθεροι και ολα αυτα λογω Γρηγοροπουλου, που 15 χρονων ηθελε να γυριζει στα Εξαρχεια, γιατι αραγε;;;; Αυτοι που θελουν χαος σε οποιαδηποτε χωρα θελουν βουρδουλα μετα …μουσικης!!!!!!!!!

    8. Τραμπ ΤΕΛΟΣ……..δεν τον εριξαν τα ΜΜΕ και το βαθυ αμερικανικο κρατος αλλα ενας καθυστερημενος μπατσος

      1. ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΟΣ; ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ. Ο ΛΑΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΕΡΟ-ΜΠΑΙΝΤΕΝ.
        ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΚΑΙΕΙ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.

        (ΕΛΕΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟ; ΑΙΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΩ ΣΤΟ twitter)

    9. Αύριο η Wall Street θα καλπάζει +20% επειδή οι διαδηλώσεις δεν επεκτάθηκαν σε όλο το Αμέρικα…

    10. τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει τα Δεκεμβριανά εδώ με το Γρηγορόπουλο !

      Δάκτυλος είναι

    11. Ενας αστυνομικός σκότωσε έναν έγχρωμο κοι γίνεται χάος. Κάθε 58 ωρες ενας αστυνομικός σκοτώνεται στην Αμερική και κανεις δεν διαμαρτύρεται. Στο Σικάγο οι μαύροι αλληλοσκοτωνται σε εγκλήματα αλλα τοτε δεν τρέχει τίποτα γιατί δεν είναι «ρατσιστικό». Τώρα τους έπιασε ολους ο πόνος για έναν που άδικα στην προκειμένη περιπτωση «δολοφονήθηκε» από έναν αστυνομικο σε Δημοκρατικό εκλογικό διαμέρισμα, Δημοκρατική Πολιτεία με Δημοκρατικό κυβερνήτη. Αυτοι που διαμαρτύρονται είναι υποκινούμενοι από την Νέα Τάξη εναντίον του Τραμπ. Εκλογές πλησιάζουν και κάνουν τα πάντα για να αλλοιωθεί η δημοτικότητα του. Δυστυχώς για αυτους θα ξαναεκλεγεί. Όσο για τους μαύρους, καποιοι από εμάς που μελετάμε ιστορία και παρακολουθούμε τα γεγονότα και τους υποκινητές καταλαβαίνουμε ότι η μαύρη μειονότητα στην Αμερική είναι κάτι σαν «χρήσιμοι ηλίθιοι» ευκολόπιστοι και πάντα υποχείρια των δημοκρατικών άσχετα αν τα περισσότερα δικαιώματα προς αυτους παραχωρούνται πάντα από τους Ρεπουμπλικάνους

      1. αλιμονο στους ιδιους τους αμερικανους πρωτα απ όλα, αν ξαναβγαλουν τον τουρκολαγνο ελαφρομυαλο Τραμπ

        1. Καλα εσυ δεν εχεις παρει χαμπαρι τι γινεται.

      2. Δεν βλεπεις οτι ολο το σκηνικο ειναι στημενο?
        Δεν βλεπεις οτι οι αντιφα επιασαν αμεσως δουλεια με σχεδιο?
        Ο σορος θελει να διαλυσει την αμερικη οπως ολα τα κρατη του πλανητη που αντιστεκωντε στην παγκοσμια κυβερνηση τους.
        Αν τα καταφερουν ο εφιαλτης του κουμουνισμου θα κατακλεισει ολο τον πλανητη.

    12. Τα αμερικανοκουμουνια περιμεναν το δικο τους γρηγοροπουλο…
      Κορκονεας υπήρχε και στο αμερικα!

      1. ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ…ΨΕΥΤΟΝΕΚΡΟΣ Ο ΦΛΟΥΔΑΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΙΕΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΧΥΣΣΑ!

      2. Χα χα χα αφου οι αμερικανικες μυστικες το στησανε και το δικο μας εργακι δεν θα ξερανε να το κανουν και εκει?
        Ο σορος με τους αντιφα (κοκκινους φασιστες) ανελαβε την συνεχεια του σκηνικου οπως ξερει καλα να κανει.
        Για οσους δεν καταλαβαινει τι γινεται να θυμαται οτι ο παγκοσμιος κουμουνισμος ειναι εδω και θα ζησουμε τον εφιαλτη που ζησανε στην σοβιετικη ενωση και στην κινα κτλ κτλ.
        Οι σιωνιστες παντα αυτο ηθελαν να κανουν απλα δεν τα καταφεραν με την ρωσσια τους χαλασε το γλυκο και τα καταφερνουν με την ΕΕ και την κινα.

    Comments are closed.